Ystävykset Irlannin kiertomatkalla

Ystävykset Tiina French ja Tuula McKee ovat tunteneet toisensa jo miltei 45-vuotta – ja matkustaneet yhdessä muutaman kerran. Tuulan ja Tiinan aiemmat yhteiset matkat ovat suuntautuneet Tonavalle ja Dourolle. Kesällä 2022 he matkustivat Kristinan matkassa Irlantiin, mukanaan Tiinan mies Graham.

Kuvassa ystävykset vihreän maiseman ja linnan edustalla

Tiina French Graham French ja Tuula McKee Irlannin matkalla

 

  • Huomasin Kristinan esitteestä Irlannin kiertomatkan ja kiinnostuin siitä. Matkaohjelma vaikutti mielenkiintoiselta, enkä ollut ikinä käynyt Irlannissa, vaikka mieheni on britti, Tiina kertoo.

 

Aiemmin Dublinissa käynyt Tuula oli myös kiinnostunut näkemään Irlantia enemmän, joten maateitse tehtävä Irlannin kiertomatka valikoitui ystävien matkakohteeksi. Junalla ja bussilla kuljettu Irlannin kierros oli tiivis viiden yön matka, jonka aikana nähtiin ja koettiin paljon. Paljon omatoimimatkoja tehnyt Tuula nautti siitä, että matkan ohjelma, majoitukset ja siirtymiset oli suunniteltu hänen puolestaan.

 

  • Tällä matkalla ei mennyt aikaa sähläämiseen, eikä siihen, että pitäisi miettiä miten siirrytään paikasta toiseen tai missä yövytään. Tämä oli täyden palvelun paketti, Tuula kehuu.

Fish and chips ja paimenkoiranäytös matkan kohokohtinaKuvassa ranskalaiset, jonka päällä irlantilainen kala-annos

Fish and Chips irlantilaisessa pubissa

 

Risteilymatkailuun verraten Tuula piti erityisesti siitä, että joka ilta syötiin eri ravintoloissa. Tiinan erityistä herkkua oli fish and chips -annos irlantilaisessa pubissa. Matkan ravintolat oli ystävysten mielestä valikoitu hyvin ja jokaisessa ravintolassa oli erinomaiset ruuat.

  • Kyllä tämä matkailumuoto eroaa risteilystä myös siten, että tällä matkalla oltiin todella tiivisti yhdessä koko porukka. Risteilyllä on enemmän aikaa ja mahdollisuuksia järjestää omaa ohjelmaa. Molemmissa matkavaihtoehdoissa on puolensa, Tiina sanoo.
  • Minusta tällaisia maata pitkin tehtäviä matkoja voisi olla enemmänkin, Tuula jatkaa.

Yksi matkaohjelman huikeimmista kokemuksista oli sekä Tuulan että Tiinan mielestä paimenkoiranäytös, jossa saatiin seurata lammaspaimenen ja kahden koiran upeasti toimivaa yhteistyötä. Näytöksessä nähtiin, miten lammaspaimen ohjasi koiria ajamaan lampaita erilaisiin muodostelmiin.

Kuvassa vihreä niitty, jolla lampaita ja koira

Lammaskoira ja lampaita Irlannissa

Ikimuistoinen IrlantiKuvassa vihreää ja laakeaa maastoa ja merenranta

Sky Road Connemarassa

 

Kokenut risteilymatkailija Tiina viihtyi maata pitkin tehtävällä matkalla. Bussilla matkatessa pysähdyksiä maisemien ihailuun ja valokuvaukseen oli runsaasti, ja kokenut paikallisopas, noin 80-vuotias Norman piti huolen siitä, että paikalliset nähtävyydet ja tarinat tulivat kerrotuksi.

  • Nostan hattua tälle paikallisoppaalle! Hän kertoi aina riittävän ajoissa tulevista nähtävyyksistä ja kuvattavista maisemista. Kristinan oma opas Ira simultaanitulkkasi paikallisoppaan puheen, joten jokainen pystyi seuraamaan opastusta, Tiina kertoo.

Kuvassa linna vihreiden vuorimaisemien keskellä

Maisemia Connemarassa

Sekä Tiina että Tuula ovat yhtä mieltä siitä, että Irlannin matka oli ikimuistoinen ja upea. Erityisen lämmöllä Tiina ja Tuula muistelivat Connemaraa ja Moherin kallioita. Myös 179 kilometrin mittainen Ring of Kerry -maisemakierros oli hieno, mutta Connemaran upeat maisemat ja Moherin henkeäsalpaavat näkymät tekivät vaikutukset ystävyksiin.

  • Suosittelemme matkaa muillekin! Tällä matkalla täytyy olla hyvä kävelykunto, sillä bussissa ja junassa istumisen lisäksi kävellään paljon. Myös joustavuus ja sosiaalisuus on hyvästä, sillä tällä matkalla ollaan tiiviisti porukassa, Tuula ja Tiina muistuttavat.

 

Tutustu kesän 2023 Irlannin kiertomatkoihin:

Irlannin kiertomatka 2.7.2023

Irlannin kiertomatka 20.8.2023