Viinimatkat hurmaavat herkuillaan – viisi vinkkiä viinimatkoille Eurooppaan

Viinimatkat on mitä mainion tapa tutustua eri Euroopan kohteiden ruoka- ja juomakulttuuriin, sekä kokea eri kohteille ominaisia herkkuja. Rikas gastronominen kulttuuri ja kohteiden historia takaavat paitsi herkullisen matkan, myös silmänruokaa upeissa viininviljelysmaisemissa. Eikä viinimatkoilla pidä unohtaa alueiden muuta kulttuuria: upeaa luontoa, joki- tai merimaisemia ja pittoreskeja kaupunkeja ja pikkukyliä. Alle olemme koonneet viisi vinkkiä erilaisiin viinimatkoihin, joita löydät Kristinan valikoimista.

Viinimatkoilla näet muutakin – löydä oma suosikkisi ja lähde herkuttelemaan

1. Saksan viinialueet ja jokiristeily Moselilla

Saksan viinialueista Mosel-joen ympäristö on vertaansa vailla. Sen jyrkät rinteet ja serpentiinimäinen joki luovat ihanteelliset olosuhteet Riesling-rypäleiden kasvatukselle. Alueen viinit ovat tunnettuja – ja tietysti erityisen herkullisia. Erityisen suosittu kohde on reitille osuva viinikaupunki Rüdesheim, jossa voi maistella seudun Riesling-viinejä upeissa viinitavernoissa. Tämä matka on sinulle, jos rakastat raikasta Rieslingiä ja upeita kumpuilevia jokimaisemia.

Viiniä ja linnoja Saksassa 10.9.2024

Jokiristeily lumoavalla Reinjoella 27.10.2024

2. Kanavaristeilyjä Ranskan viinialueille ja Sampanjan seudulle

Risteilyproomu eli barge on erinomainen tapa kokea ranskalainen maaseutu mukavasti ja tyylikkäästi. Sampanjan kuuluisa viininviljelysseutu antaa mahdollisuuden vierailla Dom Pérignonin sampanjan synnyinkodissa suurella sampanjatilalla. Kesäaikaan toteutettavat kanavaristeilyt ovat hurmaavia matkoja ranskalaiseen ruoka- ja kuohuviinikulttuuriin. Tämä matka on sinulle, jos nautit pirskahtelevasta kuohuvasta ja laadukkaasta ranskalaisesta ruuasta – sekä maalaismaisemista.

Champagne & Marne – kanavaristeily samppanjan kotiseudulle 5.6.2024

Champagne & Marne – kanavaristeily samppanjan kotiseudulle 28.8.2024

Jokiristeily Rhonejoella – viiniköynnösten ja viinien kiehtova maailma 22.10.2024

 

Viinimatka Sampanjan alueelle on elämys. Kaksi sampanjalasia viininviljelysten edessä.
Kun kaipaat pirskahtelevaa sampanjaa – suuntaa Ranskan maaseudulle

3. Portugalin laadukkaat portviinit

Kun matkustaa portugaliin, on portviinin maistaminen suorastaan velvollisuus. Portviini on kotoisin Douro-joen laaksosta ja on tunnettu makeudestaan ja korkeasta alkoholipitoisuudestaan. Portviini kanssa kelpaa nautiskella suklaata tai juustoja – upeissa Dourojoen maisemissa. Kristinan matkoilla on mahdollisuus vierailla viinikellarissa, jossa portviini kypsyy hitaasti ja saavuttaa upean makunsa. Tämä matka sopii sinulle, jos haluat arkeesi palasen juhlaa portviinin ja portugalilaisen kulttuurin muodossa.

Espanjan ja Portugalin matkat

Viinimatkoilla Douro-joen maisemissa voi maistella herkullista portviiniä. Vehreää viininviljelysmaisemaa ja Douro-joki.
Douro joen maisemissa voi maistella herkullista portviiniä

 

4. Välimeren kristallinkirkas vesi ja paikalliset viinit

Välimeren rannoilla olevilla mailla on jokaisella oma, rikas viinikulttuurinsa. Ja mikä parasta; useilla Kristinan Välimeren risteilyllä voi kokea useamman maan kerralla. Jos suuntaat Kroatiaan, voit kokea sen herkullisen ruokakulttuurin, joka on sekoitus balkanilaisia ja italialaisia makuja. Espanjan viinikulttuuri onkin useille tuttu, mutta vanhojen kaupunkien katukahvilat ja herkulliset punaviinit tapaksineen jäävät takuulla muistoihin. Nämä matkat sopivat sinulle, jos nautit Välimeren maiden herkuista ja haluat nauttia lomaristeilyistä vailla huolen häivää!

Välimeren risteilyt

 

5. Beajolous Nouveau – uuden sadon viinien juhla Ranskassa

Marraskuu on mitä mahtavinta aikaa karistaa kotimaan pölyt jaloistaan ja suunnata Ranskaan juhlimaan uuden sadon viinejä. Beaujolais Nouveau -juhla on vuosittainen tapahtuma, jossa juhlitaan uuden vuosikerran ensimmäisiä viinejä – ja maistellaan satoa totta kai. Beaujolaisviinit ovat kevyitä viinejä, ja niiden matka pellolta lasiin on lyhyt, sillä ne nautitaan jo kolmen viikon kuluttua rypäleiden keräämisestä. Näin ollen uutta ja tuoretta satoa juhlitaan mittavin menoin. Tämä matka sopii sinulle, jos haluat ripauksen juhlatunnelmaa ja viinikulttuuria marraskuun synkkyydessä.

 

Varaa oma matkasi matkakalenteristamme, ja kysy tarvittaessa lisävinkkejä viinimatkan valintaan asiakaspalvelustamme!