ROPAX-risteilyt ovat yksilöllisiä yhteismatkoja maalla ja merellä

Jos perinteiset Tukholmaan ja Tallinnaan suuntautuvat risteilyt on jo tullut koettua, mitä jos lähtisit ohjelmallisemmalle yhteismatkalle Saksaan?

 

ROPAX-risteily on erilainen risteilykokemus. Se on hieno tapa risteillä Itämerellä ja päästä samalla tutustumaan Saksaan. Toteutamme ROPAX-risteilyjä myös Ruotsiin, missä vietät kulttuuritäyteisemmän lähiloman kuin tavanomaisilla Ruotsin risteilyillä. Ohjelmallisilla risteilyillä nautit kulttuurista, historiasta ja makuelämyksistä niin maalla kuin merillä.

Merimatkat taittuvat rennosti Finnlinesin STAR-luokan hyvätasoisilla matkustajarahtilaivoilla. Merillä ollessa majoitut valitsemassasi hyttiluokassa ja rentoudut laivan viihtyisissä matkustajatiloissa. Voit tutustua laivaan, sen palveluihin ja eri hyttiluokkiin tästä linkistä. Kohdemaassa majoitutaan viihtyisissä ja hyvätasoisissa hotelleissa.

 

Bremenin kauppatori Saksa
Bremenin kauppatori, Saksa

Tavallista enemmän ohjelmaa ja erilaisia teemaristeilyjä

Järjestämme ohjelmapitoisten Saksaan suuntautuvien matkojen lisäksi myös erilaisia teemaristeilyjä, kuten Hampuri Beatlesien tapaan ja hansaristeilyt Oktoberfest- tai joulutori-teemalla.

Matkapaketteihimme sisältyvät erilaiset tieto- ja viihdeohjelmat laivalla sekä opastetut retket kohteissa. Tarjoamme myös mahdollisuuksia osallistua lisämaksullisille retkille, jolloin saat matkastasi entistä ohjelmapitoisemman.

Vaihtoehtoisesti voit halutessasi keskittyä omaan rauhaasi, sillä Kristinan yhteismatkat tarjoavat yksilöllistä yhteismatkailua monellakin tapaa. Saat nauttia lomatunnelmastasi rauhassa ja jäädä halutessasi esimerkiksi kaupungille viettämään vapaa-aikaa kanssamatkustajiesi lähtiessä opastetulle retkelle.

Kysy suomalaisilta matkanjohtajiltamme vinkkejä paikoista, jotka kannattaa käydä katsomassa ja kokemassa. Heidän kohdetuntemustaan kannattaakin hyödyntää, sillä matkanjohtajat tietävät parhaimmat nähtävyydet, ostospaikat sekä kahvilat.

 

”Odotan sitä hetkeä, kun saan maalailla mieleesi kuvaa currywurst- annoksesta ryyditettynä herkullisella Astra-oluella tai muuten vain olla välittämässä tunnelmien kirjoa. Voiko kaivata moottoritien taukopaikalla nautittua bockwurst-ateriaa? Kyllä voi.”

JUKKA HELIN

Kristinan matkanjohtaja

 

Aulangon metsäpuisto

Puolestasi kompensoitua, pienemmän hiilijalanjäljen matkailua

ROPAX tarkoittaa rahti- ja matkustajalaivan yhdistelmää. Näillä risteilyillä laiva kuljettaa matkustajien lisäksi myös rahtia Suomen ja muun Euroopan välillä. Rahti kulkee huomaamattomasti, kun sinä taitat matkaa mukavasti majoittuen ja laivan palveluita käyttäen.

Helsingistä lähtevälle ROPAX-risteilymatkalle pääsee ilman lentokoneella lentämistä, joten matkan hiilidioksidipäästöt ovat maltillisemmat. Vastuullisuustekomme mukaan jokaisen matkustajan laskennallinen hiilijalanjälki kompensoidaan 100-prosenttisesti. Istutamme laskennallista hiilijalanjälkeä vastaavan määrän taimia hiilinielumetsään. ROPAX-risteilyjen kohdalla tämä tarkoittaa 1—2 taimea per matkustaja matkasta riippuen.

Olemme luokitelleet kaikki tarjoamamme matkat niiden aiheuttamien hiilidioksidipäästöjen mukaan. Laskimme matkojemme hiilikuormia yhteistyössä D-mat Oy:n kanssa, joka on kestävän tulevaisuuden asiantuntijayritys.

Taimien istutuksesta ja metsien hoidosta sekä omistuksesta vastaa Suomen 4H-yhdistys. Yhdistyksen Taimiteko-hanke työllistää samalla nuoria ja tarjoaa sitä kautta monelle nuorelle ensimmäisen kesätyöpaikan. Hankeen suojelijana toimii Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

 

Lähtemällä mille tahansa Kristinan järjestämälle matkalle kasvatat Suomeen uutta metsää ja työllistät suomalaisia nuoria. Vastuullisuusteko on Kristinan tapaan sisällytetty matkasi hintaan.

 

Lue lisää Vastuullisuusteostamme.

 

Wismar Saksa
Wismar, Saksa

Uusia kokemuksia kokeneillekin maailmanmatkaajille

Anna ROPAX-risteilyn yllättää sinut. Olemme kuulleet kokeneiltakin matkaajilta, että risteily tarjosi unohtumattomia kokemuksia ja elämyksiä.

Rentoa ja rauhallista matkantekoa, mutta kuitenkin runsaasti ohjelmaa ja nähtävää oman makunsa mukaan. Aika ei käy pitkäksi, mutta saat silti nauttia kiireettömästä ja stressittömästä lomasta.

ROPAX-risteilyt ovat lyhyesti kiteytettynä mukavaa majoitusta ja herkullista ruokaa niin maissa kuin merelläkin.

Katso videolta matkustajiemme kokemuksia ROPAX-risteilystä Saksaan.

 

Tutustu vaihtuviin teemamatkoihimme!