ROPAX-risteilyt ovat yksilöllisiä yhteismatkoja maalla ja merellä

Jos perinteiset Tukholmaan ja Tallinnaan suuntautuvat risteilyt on jo tullut koettua, mitä jos lähtisit ohjelmallisemmalle yhteismatkalle Saksaan ja Ruotsiin?

 

ROPAX-risteily on erilainen risteilykokemus. Se on hieno tapa risteillä Itämerellä ja päästä samalla tutustumaan Saksaan ja Ruotsiin. ROPAX tarkoittaa rahti- ja matkustajalaivan yhdistelmää. Näillä risteilyillä laiva kuljettaa matkustajien lisäksi myös rahtia Suomen ja muun Euroopan välillä. Merimatkat taittuvat rennosti Finnlinesin STAR-luokan hyvätasoisilla matkustajarahtilaivoilla. Merellä ollessa majoitut valitsemassasi hyttiluokassa ja rentoudut laivan viihtyisissä matkustajatiloissa. Voit tutustua laivaan, sen palveluihin ja eri hyttiluokkiin verkkosivuillamme.

Toteutamme ROPAX-risteilyjä kesäisin myös Ruotsiin, missä vietät kulttuuritäyteisemmän lähiloman kuin tavanomaisilla Ruotsin risteilyillä. Ohjelmallisilla risteilyillä nautit kulttuurista, historiasta ja makuelämyksistä niin maalla kuin merellä.

Kohdemaassa majoitutaan viihtyisissä ja hyvätasoisissa hotelleissa.

Tavallista enemmän ohjelmaa ja erilaisia teemaristeilyjä

Järjestämme ohjelmapitoisten Saksaan suuntautuvien matkojen lisäksi myös erilaisia teemaristeilyjä, kuten risteilyjä Oktoberfest- tai joulutori-teemalla.

Matkapaketteihimme sisältyvät erilaiset tieto- ja viihdeohjelmat laivalla sekä opastetut retket kohteissa. Tarjoamme myös mahdollisuuksia osallistua lisämaksullisille retkille, jolloin saat matkastasi entistä ohjelmapitoisemman.

Vaihtoehtoisesti voit halutessasi keskittyä omaan rauhaasi, sillä Kristinan yhteismatkat tarjoavat yksilöllistä yhteismatkailua monellakin tapaa. Saat nauttia lomatunnelmastasi rauhassa ja jäädä halutessasi esimerkiksi kaupungille viettämään vapaa-aikaa kanssamatkustajiesi lähtiessä opastetulle retkelle.

Kysy suomalaisilta matkanjohtajiltamme vinkkejä paikoista, jotka kannattaa käydä katsomassa ja kokemassa. Heidän kohdetuntemustaan kannattaakin hyödyntää, sillä matkanjohtajat tietävät parhaimmat nähtävyydet, ostospaikat sekä kahvilat.

 

”Odotan sitä hetkeä, kun saan maalailla mieleesi kuvaa currywurst- annoksesta ryyditettynä herkullisella Astra-oluella tai muuten vain olla välittämässä tunnelmien kirjoa. Voiko kaivata moottoritien taukopaikalla nautittua bockwurst-ateriaa? Kyllä voi.”

JUKKA HELIN

Kristinan matkanjohtaja

Puolestasi kompensoitua, pienemmän hiilijalanjäljen matkailua

Helsingistä tai Naantalista lähtevälle ROPAX-risteilymatkalle pääsee ilman lentokoneella lentämistä, joten matkan hiilidioksidipäästöt ovat maltillisemmat. Vastuullisuustekomme mukaan jokaisen matkustajan laskennallinen hiilijalanjälki kompensoidaan 100-prosenttisesti. Istutamme laskennallista hiilijalanjälkeä vastaavan määrän taimia hiilinielumetsään. ROPAX-risteilyjen kohdalla tämä tarkoittaa 1-2 taimea per matkustaja matkasta riippuen.

Olemme luokitelleet kaikki tarjoamamme matkat niiden aiheuttamien hiilidioksidipäästöjen mukaan. Laskimme matkojemme hiilikuormia yhteistyössä D-mat Oy:n kanssa, joka on kestävän tulevaisuuden asiantuntijayritys.

Taimien istutuksesta ja metsien hoidosta sekä omistuksesta vastaa Suomen 4H-yhdistys. Yhdistyksen Taimiteko-hanke työllistää samalla nuoria ja tarjoaa sitä kautta monelle nuorelle ensimmäisen kesätyöpaikan. Hankeen suojelijana toimii Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Lähtemällä mille tahansa Kristinan järjestämälle matkalle kasvatat Suomeen uutta metsää ja työllistät suomalaisia nuoria. Vastuullisuusteko on Kristinan tapaan sisällytetty matkasi hintaan.

 

Lue lisää Vastuullisuusteostamme.

Katso videolta matkustajiemme kokemuksia ROPAX-risteilystä Saksaan.

 

Tutustu vaihtuviin teemamatkoihimme!