Näin Kristinan yhteismatkat suunnitellaan

Kristinan matkatarjonta vuodelle 2023 on jo lähes paketissa – ja vuoden 2024 matkoja suunnitellaan jo. Vuodesta 2017 Kristinalla työskennelleen tuotantojohtaja Birthe Sunin vastuulla on hallinnoida kaikkea, mitä matkojen suunnitteluun liittyy.

  • Työhöni sisältyy matkojemme suunnittelua yhdessä tuotantotiimimme kanssa, yritysyhteistyökumppanuuksiemme hallinnoiminen, Kristinan vastuullisuusohjelman kehittäminen ja edistäminen sekä henkilöstöasioita. Lisäksi tutustun kaikkeen palautteeseen, jota matkojen jälkeen saamme sekä asiakkailtamme, että matkanjohtajiltamme, Birthe kertoo.

Birthe käy myös itse tutustumassa potentiaalisiin matkakohteisiin ja matkakohteiden tarjoamiin palveluihin.

Kuvassa Kristinan työntekijä laivassa, ympärillä aurinkoinen merimaisema

Birthe tutustumassa matkakohteeseen

  • Kohteita on hyvä testata myös itse, mutta Kristinalla on maailmanlaajuinen agenttiverkosto, joka kattaa lukuisia paikallisia asiantuntijoita ja joiden näkemyksiin hyvistä palveluista ja kohteista voimme luottaa. Korkea laatuvaatimuksemme on yhteistyökumppaneillamme tiedossa, samoin vaatimuksemme sisällön vastuullisuudesta.

Matkojen suunnittelu on pitkäjänteistä työtä

Matkan suunnittelu ensimmäisestä ideasta toteutukseen voi viedä parikin vuotta, mutta varsinainen suunnittelu aloitetaan tyypillisesti noin 12–18 kuukautta ennen lähtöpäivää. Ensimmäisenä valitaan risteilyreitit ja varustamot, sekä varataan Kristinalle omat matkustajakiintiöt. Tämän jälkeen etsitään matkoille sopivat lennot. Noin 12 kuukautta ennen matkaa hiotaan aikataulut, valmistellaan markkinointiaineistoja, valitaan matkanjohtajat ja valmistellaan matka laitettavaksi myyntijärjestelmään. Lähempänä matkaa laaditaan toimintaohjeet asiakkaille, informoidaan matkanjohtajaa ja varmistetaan, että kaikki on kunnossa lähtöä varten.

  • Matkojen suunnittelu on muuttunut paljon pandemian myötä. Lentoajat saattavat muuttua useita kertoja ennen matkaa ja kaukomatkoille on haastavaa löytää sopivia lentoja, sillä kaikille lennoille ei ole saatavilla haluamaamme. Lentojen muuttuminen aiheuttaa myös toisinaan sen haasteen, että aikataulumuutosten vuoksi joudumme etsimään uusia majoituspaikkoja isollekin ryhmälle tai muokkaamaan muita matkan aikatauluja. Kristallipallo olisi hyvä lisä matkojen suunnittelussa, Birthe nauraa ja toteaa, että viimeiset vuodet ovat opettaneet sen, että mitä tahansa voi tapahtua – ja siitäkin selvitään.

Birthen omat suosikkimatkat ovat sellaisia, joissa on jokin tiukasti rajattu teema, kuten maaliskuun DDR-teemainen matka, tai sellaiset uutuustuotteet, jotka otetaan innokkaasti vastaan asiakkaiden keskuudessa. Myös vastuullisuus matkojen suunnittelussa on Birthelle tärkeää.

  • Olemme pystyneet tuottamaan Kristinalla todella laadukasta ja vastuullista sisältöä matkakalenteriimme. On hienoa todeta, että vastuullisesti tuotettu matka on laadukas.

 

Asiakaspalaute ohjaa matkojen suunnittelua

Kuvassa Kristinan työntekijä sillalla, jota ympäröi valkoiset aidat

Birthe kuuntelee herkalla korvalla asiakkaiden palautetta

 

Kristinalla ja Birthen työssä asiakkaiden palaute on kaiken A ja O. Matkojen suunnitteluun vaikuttaa erityisen painokkaasti se, mitä mieltä Kristinan asiakkaat ovat, ja jopa yksittäinen idea tai asiakaspalaute voi vaikuttaa tuleviin matkoihin. Myös matkanjohtajien matkoilta antama palaute on kullanarvoista.

  • Me teemme näitä matkoja asiakkaillemme, emme itsellemme. Siksi on erityisen tärkeää kuulla, mitä mieltä asiakkaamme ovat. Saatan myös toisinaan heittää meidän Kristinan matkaajat -Facebook-ryhmäänkin kysymyksen, että mitä mieltä asiakkaamme olisivat jostakin tulevasta matkaideasta. Jos emme keräisi ja saisi palautetta, emme voisi kehittää palveluitamme, Birthe kertoo. Palvelumuotoilun keinot ovat yksi olennainen osa tekemistämme.

Tutustu vuoden 2023 matkoihimme matkakalenterissamme!