Minkälaisen risteilyloman haluat? Uusi näkökulma pohdittavaksi

Kristina Cruises -risteilyt toteutetaan maltillisen kokoisilla laivoilla, mutta kanssamatkustajien määrä voi vaihdella muutamasta kymmenestä aina pariin tuhanteen. Nautitko lasten tuomasta vilskeestä vai kaipaatko rauhallista risteilyä aikuisessa seurassa? Kerromme tässä tekstissä toisenlaisen näkökulman risteilyn valintaan kohdemaiden ja nähtävyyksien lisäksi. Helpotamme valintaasi esittelemällä erilaisia huomioon otettavia asioita ja tarjoamme selkeitä vaihtoehtoja.

 

Minkä kokoisella laivalla haluat matkustaa?

Risteilyalusten koko ja niiden tarjoamat palvelut ja viihdykkeet ovat usein ensimmäinen pohdittava seikka itse matkakohteen lisäksi. Oletko koskaan miettinyt, minkä kokoisella laivalla haluaisit matkustaa? Haluatko suurkaupungin vilinää vai pienen yhteisön tuomaa intiimiä ja tuttavallista tunnelmaa? Olipa mieltymyksesi mikä tahansa, valitessasi Kristina Cruises -risteilyn pääset nauttimaan haluamasi laivan tunnelmasta. Valikoimastamme löydät risteilyjä jopa parin tuhannen matkustajan laivoista muutaman kymmenen matkustajan tunnelmallisiin pikkulaivoihin.

Missä seurassa haluat risteilylomasi viettää?

Nyt kun olemme herätelleet pohtimaan kanssamatkustajien määrää, on seuraavaksi vuorossa kanssamatkustajien kielitaito. Oletko miettinyt, millaisessa seurassa haluaisit unelmien risteilylomasi viettää? Jos sinusta suomalaiset ovat parasta matkaseuraa, löydät Kristinan valikoimasta Omalaiva-risteilyt, joilla muut matkustajat puhuvat suomea.

Jos kansainvälinen tunnelma viehättää, astu mihin tahansa risteilylaivaan ja nauti kielipäätä haastavasta matkaseurasta. Esimerkiksi Marellan risteilyaluksilla matkaa suurimmaksi osaksi brittejä ja Hamburgilla seilaat pääasiassa saksalaisten seurassa.

Kristina yhteismatkoilla matkustat pääasiassa eurooppalaisten kanssa.

Aikuisten kesken vai lasten kanssa?

Kristinan  suomalaiset matkustajat ovat suurimmalta osin aikuisia, mutta jotkut risteilyalukset ovat myös lapsiperheille suunnattuja. Tietyt risteilyt puolestaan ovat vain aikuisille tarkoitettuja, kuten Marellan Explorer 2 -aluksen risteilyt. On myös risteilyjä, joille lapsiperheet ovat tervetulleita, mutta laivan viihdykkeissä ei lapsia ole erityisesti huomioitu tai risteily retkineen ja ohjelmineen saattaa olla liian haastavaa aivan pienemmille lapsille.

Jos haluat risteillä vain aikuisten seurassa, voit valita risteilysi sen mukaan. Jos taas haluat lähteä matkaan lastesi tai lastenlastesi kanssa, niin löydät varmasti sopivan vaihtoehdon risteilyvalikoimastamme.

Risteilyt Helsingistä – risteilymatka ilman lentoja

Kristinan risteilyistä pääsee nauttimaan myös ilman lentomatkustamista. Suositut ROPAX-risteilyt lähtevät Helsingin Vuosaaresta, joten matka voi alkaa jo Suomen aalloilta. ROPAX-risteilyt ovat ohjelmallisia risteilyjä, jotka suuntaavat Saksaan. Luvassa on mukava majoitus ja herkullista ruokaa – niitä on aina tarjolla ROPAX-risteilyllä, niin maissa kuin merilläkin.

Katso Kristinan risteilytyypit täältä!

 

All inclusive -risteily

Jos koet vaivattomuuden ja helppouden tärkeäksi, ovat Kristina Cruises -risteilyt täydellinen valinta sinulle. Haluamme tehdä matkustamisen mahdollisimman rentouttavaksi matkustajillemme. Heitä siis arkihuolesi nurkkaan, kun lähdet kanssamme matkaan.

All inclusive -risteilyt ovat helppoutta arvostavalle mutkattomin valinta. All inclusive -hinta saattaa aluksi tuntua korkealta, joten siksi kannattaakin laskea ja vertailla, mitä kaikkea hinta pitää sisällään. Tarkkaile muun muassa sitä, kuuluvatko lennot, kuljetukset ja ruokailut hintaan? Entä palvelurahat, tipit ja retket? Huomaat, että aluksi korkealta vaikuttanut all inclusive -hinta ei olekaan sen korkeampi kuin muut risteilylomat, joihin edellä mainitut kulut eivät automaattisesti sisälly.

Suosittelemme tarkistamaan risteilykohtaisesti, mitä risteilyn hinta pitää sisällään. Kristina Cruises -risteilyjen hintoihin sisältyvät aina lennot, mahdolliset hotelliyöpymiset kohteissa ja matkaohjelman mukaiset satama- ja lentokenttäkuljetukset sekä muut matkaohjelmassa mainitut kuljetukset. Lisäksi kaikenlaiset satamamaksut, lentoverot ja muut viranomaismaksut kuuluvat hintaan. Suomenkielisten matkanjohtajiemme palvelut sisältyvät hintaan matkalle lähdöstä kotiinpaluuseen saakka.

Ruokailut, juomat, palvelurahat ja retket vaihtelevat, joten ne kannattaa tarkistaa risteilykohtaisesti. Esimerkiksi Marellan risteilyihin kuuluvat edellä mainittujen lisäksi ruokailut, juomat ja palvelurahat, mutta vapaaehtoiset retket tulee maksaa erikseen.

Hamburgin risteilyillä ruokailut, osa juomista ja retket kuuluvat hintaan, mutta palvelurahat tulee maksaa erikseen.

Vertaile muutamia risteilyaluksia ja löydä mieleisesi risteilymatka

Risteilyalus Risteilytyyppi Matkustajamäärä (max) Matkustajahyttejä Ravintolapalvelut Kanssamatkustajat Aluksen kieli Valuutta Lapset
Marella Exlporer Lomaristeilyt 1 924 962 10 ravintolaa, 10 baaria pääasiassa brittiläisiä englanti englannin punta Kyllä
Marella Explorer 2 Lomaristeilyt 1 814 907 10 ravintolaa ja useita baareja pääasiassa brittiläisiä englanti englannin punta Ei
Azamara Quest Lomaristeilyt 688 350 3 ravintolaa, useita kahviloita ja baareja pohjoisamerikkalaiset ja muut englanninkieliset maat englanti US dollari Kyllä/ei*
ROPAX-laivat ROPAX-risteilyt 554 201 1 ravintola 3 kahvilaa & baaria pääasiassa suomalaisia suomi euro Kyllä
Hamburg Löytöretket 400 205 2 ravintolaa, 3 baaria pääasiassa saksalaisia saksa,englanti euro Kyllä
Swiss Diamond Jokiristeilyt 123 61 1 ravintola, 1 baari suomalaisia, Omalaiva-risteily saksa, englanti euro Kyllä
Dream Lomaristeilyt 40 20 1 ravintola, 1 baari suomalaisia, Omalaiva-risteily englanti euro Kyllä
*varustamon laivoja ei ole varsinaisesti suunniteltu lapsille

 

Kun mieleinen vaihtoehto on löytynyt, pääset varaamaan ikimuistoisen risteilylomasi täältä! Löydät linkin takaa lukuisia risteilyaluksia, joilla Kristina Cruises tekee risteilymatkoja.

Marja Kostiainen pitää Kristina Cruises -risteilyä vaivattomana ja helppona tapana matkustaa. Katso videolta Marjan mietteitä ja kokemuksia helpoista Kristina Cruises -risteilyistä.

Antti PartanenKristina Cruises:

Antti Partanen
Markkinointijohtaja
antti.partanen@kristinacruises.com
+358 5 211 42227