Keväiset jokiristeilyt Eurooppaan Rein- ja Moseljoelle

Keväiset jokiristeilyt Euroopassa Amsterdamista Remichiin ja Remichista Amsterdamiin ilahduttavat idyllisillä jokimaisemillaan. Kristinan matkustajien käyttöön varatulla jokialuksella näemme vehreiden kukkuloiden ja historiallisten jokivarsikohteiden lisäksi viiniviljelmiä ja kukkaloistoa.

Jokiristeily Reinjoella ja Moseljoella – Amsterdamista Remichiin

Kuvassa joki, jonka ympärille rakentunut romanttisen näköinen pikkukaupunki Cochem

Idyllinen Cochem on Saksan romanttisimpia pikkukaupunkeja

Tälle 15.4.2023 alkavalle yhteismatkalle pääset halutessasi ilman lentomatkoja, Finnlinesin ROPAX-laivan ja bussin yhdistelmällä. Lähdemme matkaan Amsterdamista, jonka leppoisa ilmapiiri sopii lomanaloitukseen. Täällä vierailemme myös upeassa Keukenhofin kukkapuistossa, joka on avoinna vuosittain vain kahden kuukauden ajan. Toinen kohteemme on Alankomaiden vanhin kaupunki, Waal-joen varrella Saksan rajan tuntumassa sijaitseva Nijmegen. Täällä voimme kokea sekä ison kaupungin särmää, että vanhan keskusta-alueen historiaa.

Saksan puolelle saavuttuamme tutustumme Reinjoen varrella olevaan Kölniin sekä Reinin ja Moselin yhtymäkohdassa sijaitsevaan, vehreiden kukkuloiden kruunaamaan Koblenziin. Kölnin vanhankaupungin alue on pieni, mutta viihtyisä värikkäine taloineen ja eloisine aukioineen. Koblenz puolestaan on seudun viiniteollisuuden keskuspaikka ja sen tunnelmallisissa viinibaareissa ja -tuvissa on tarjolla seudun satoa. Kaupungissa meitä houkuttelevat myös hyvät ostosmahdollisuudet sekä viehkeän vanhan keskustan aukiot ja kujat, kahvilat sekä ravintolat.

Moseljoen rannalla sijaitseva idyllinen Cochem on Saksan romanttisimpia pikkukaupunkeja – ja seuraava kohteemme. Sen ylpeys on 1000-luvulta peräisin oleva mahtipontinen Reichsburgin linna, jossa kannattaa piipahtaa Kristinan retkellä. Linnasta avautuvat huikeat maisemat ympärillä kumpuilevaan jokilaaksoon ja viinitiluksille.

Moseljoen rannan upeat kaupungit jatkuvat, kun Cochemin jälkeen kohteemme ovat Bernkastel-Kues ja Schweich. Kuten moni muukin risteilymatkamme varrelle osuvista kaupungeista, myös Bernkastel-Kues ja Sweich ovat tunnettuja viineistään. Matkamme kruunaa Moselin helmi – Remich.  Tämä pieni turistikylä Sarrebruckin ja Luxemburgin välissä on kuin Mosel-joen ylle levittäytyvä amfiteatteri. Remichin keskustassa voi tutkia vanhoja kujia ja vanhoja historiallisten rakennusten jäänteitä. Pienet aukiot, suihkulähteet, ravintolat ja kahvilat tarjoavat mukavia levähdyspaikkoja.

Jokiristeily Reinillä ja Moseljoella – Remichistä Amsterdamiin

Kuvassa leveä joki, jonka yläpuolella ristikkotaloista muodostuva kaupunki Traben-Trarbach

Traben Trarbachin viinikaupunki

Jokiristeilyn voi taittaa myös Remichista Amsterdamiin. Tämän 22.4.2023 alkavan  yhteismatkan sisältö on miltei sama kuin Amsterdamista Remichiin, pienin eroavaisuuksin.

Tällä matkalla tutustumme Schweichin sijasta Traben-Trarbachiin. Se on pieni, 6 000 asukkaan kaupunki Moselin laaksossa. Nämä kaksi pitkän historian omaavaa kylää, Traben ja Trarbach yhdistyivät kaupungiksi vuonna 1906. Yhdistymisen jälkeen Traben-Trarbach nousi pian Euroopan toiseksi suurimmaksi viinikaupan keskukseksi heti Ranskan Bordeaux’n jälkeen. Kaupunki tunnetaan edelleen hyvästä viinistään, jota voi löytää jostain alueen monista viinikellareista ja hyvistä ravintoloista. Tähän ihastuttavaan viinikaupunkiin on mahdollista tutustua omin päin.

Swiss Pearl yleiskuva 1

Matkaa taitetaan viihtyisällä Swiss Pearl -aluksella

Ota varaslähtö kesään ja lähde Rein- ja Moseljoelle risteilemään Kristinan käyttöön varatulle jokialukselle. Tämä matkamme on taatusti täynnä ihania hetkiä jokilaaksojen uumenissa – alueen viinejä nautiskellen.

Varaa jokiristeilysi nyt!

Katso kaikki Euroopan jokiristeilymme