Eksoottiset matkakohteet tarjoavat seikkailuja ja unohtumattomia uusia kulttuureja

Matkustaminen eksoottisiin matkakohteisiin muuttaa tapaamme nähdä maailmaa. Uusiin kulttuureihin ja erilaiseen luontoympäristöön tutustuminen herättää meidät havaitsemaan, millainen maailma on oman elinympäristömme ulkopuolella. Erilaisiin eksoottisempiin matkakohteisiin matkustaessa on hyvä kunnioittaa paikallisia kulttuureita ja ympäristöä, jotta kohteiden omaleimaisuus ja kulttuuri säilyvät.

Kristinan matkat kohteisiin suunnitellaan siten, että taloudelliset vaikutukset jäävät mahdollisimman lähelle palvelun kuluttamisen paikkaa. Kristinan matkassa voi varmistua siitä, että emme tee matkoja kohteisiin, joiden eettisyys tai vastuullisuus on kyseenalaista. Lue lisää yhteismatkojemme vastuullisuudesta täällä.

 

Eksoottiset matkakohteet Kristinan tarjonnassa

Miltä kuulostaisi Taiwanin tai Japanin kauppahallit ja ruokatorit? Okinawan subtrooppiset saaret tai Japanin aktiivinen tulivuori? Entä Jordanian autiomaasafari ja Wadi Rumin punaiset kalliot? Oletko aina haaveillut matkustavasi ainutlaatuiseen, maailman upeimmaksi nähtävyydeksikin tituleerattuun Petran rauniokaupunkiin?

Kuvassa Wadi Rumin punaiset kalliot. Kuvassa aavikkoa sekä vuorimaisemaa.
Wadi Rumin kalliot lumoavat

Kristinan matkakalenterista löytyy lukuisia erilaisia matkoja eri puolille maailmaa. Jos perinteisemmät Välimeren tai Karibian risteilyt on jo kokeiltu, voi kokeilla Kristinan tarjonnasta löytyviä Löytöretki-risteilyjä. Löytöretket-matkatyyppi on suunniteltu matkustajille, jotka etsivät matkoiltaan jotakin tavallisesta poikkeavaa sekä kohteita, joita isommat turistivirrat eivät ole vielä tavoittaneet. Myös lomaristeilyiltämme löytyy lukuisia uniikkeja matkakohteita.

Maailman kaukaisimpiin kolkkiin on helppo matkustaa valmiiksi suunnitellulla matkalla. Kristinan mukana saat upeiden elämysten lisäksi aikaa rentoutua, sillä matkan ohjelma siirtymineen on suunniteltu valmiiksi.

Euroopan eksoottiset matkakohteet Kristinalla

Aina ei tarvitse matkustaa kauas nähdäkseen uniikkeja kohteita. Euroopassa ja Kristinan matkatarjonnassa on lukuisia eksoottisia matkakohteita, joita tutkia.

Yksi Euroopan eksoottisimmista matkakohteista Kristinan tarjonnassa on legendaarinen Hurtigrutenin reitti Norjassa. Vuonojen välissä kulkeva ympäristöystävällinen laiva kulkee kylästä toiseen, pysähtyen välillä pidempään ja välillä lyhyemmin. Norjan vuonot lumoavat maisemillaan kokeneemmankin matkustajan, tarjoten upeita kulinaristisia elämyksiä.

Kuvassa Norjan vuonot, korkeaa vuorimaisemaa, jossa ajaa laiva.
Norjan vuonojen henkeä salpaavat maisemat lumoavat (c) Havila Voyages Marius Beck Dahl

Henkeä salpaavia maisemia ja uniikkeja kokemuksia löytyy myös useilta Eurooppaan suuntavilta jokiristeilyiltämme. Portviinin tekoon tutustumista ja Normandian maihinnousun historialliset tapahtumapaikat, upeat jokimaisemat ja kekseliäät matkaohjelmat – vain muutamia mainitaksemme. Euroopan eri matkakohteet ovat tulvillaan omanlaistaan eksotiikkaa ja kulttuureja, vaikka lähellä olemmekin. Matkanjohtajiltamme saa aina myös vinkkejä omatoimiseen seikkailuun eri kohteissa.

Me Kristinalla olemme apuna matkasi suunnittelussa. Etsitpä matkaa lähelle tai kauas, osaamme antaa vinkit juuri sinunlaisesi matkan löytämiseen.

Tutustu kaikkiin matkoihimme täällä.