Keväisiä kohtaamisia ja matkustamisen tuomaa iloa

Avasin huhtikuun risteilyllä Elbejoella. Odotin matkaa hämmentävän innokkaasti ja ymmärsin samalla, miten paljon pitkän eristyneisyyden ajan jälkeen matkustaminen, ihmisten kohtaaminen ja uusien elämysten kokeminen meille kaikille merkitsee. Berliinin peilityynessä satamassa odotti viehättävä Elbe Princesse laiva, joka oli aloittamassa purjehduskauden 2022 ensimmäistä risteilyään. Matkan avaustilaisuudessa purserin kauniit sanat – kiitos kun tulitte, pääsemme tekemään työtämme – koskettivat kyllä vahvasti.

Risteilyvuosi 2022 on päässyt hyvään alkuun myös muualla Euroopan jokialueilla. Keski-Euroopan kaupungit kuhisevat elämää, lentokentät ovat jälleen täyttyneet matkailijoista ja matkailusta elävät maat ovat vihdoin pääsemässä takaisin normaalielämään kiinni. Nyt jos koskaan kansojen välinen yhteistyö, kohtaaminen ja kulttuurien ymmärtäminen on tärkeää. Siksi matkustamisen palauttaminen osaksi arkea ja vapaa-aikaamme on oma tekomme vakauden ja jatkuvuuden mahdollistamiseksi. Myös meidän suomalaisten on aika lähteä liikkeelle.

Huhtikuu toi tullessaan myös lähdes normaalilaajuisen Kristina yhteismatkojen tarjonnan. Oma laiva – risteilysarja Reinillä on alkanut ja se jatkuu kanavien kautta Tonavalle saakka toukokuun puolelle.  Huhtikuun lopulla lähdetään taas ylittämän Atlanttia ja toukokuussa päästään lisäksi mm. Kroatian saaristoon ja Ropax-matkoille Saksaan. Kesällä matkatarjonta tarjoilee elämyksiä laajasti eri puolilla Eurooppaa, pohjoisia vesiä unohtamatta. Syyskuukausien koittaessa vuorottelevat jokiristeilyt ja Välimeren matkat. Ensi talven aurinkoiset lomaristeilyt Kanariansaarilla tai Karibialla ovat varattavissa – ja kannattaa myös tutustua mielenkiintoisiin löytöretkiimme mm. Japaniin, Australiaan tai Väli-Amerikkaan. Paljon on taas vaihtoehtoja mistä valita.

Kiitollisuudella muistellen

Keijo PartanenMaaliskuun viimeisenä päivänä kirjoitettiin meille tärkeän henkilön, isämme ja perheyhtiömme perustajan elämänkirjan viimeinen sivu päätökseen. Keijo Partasen intohimosta mereen ja merellä matkustamiseen syntyi elämäntyö, jonka tuloksista ovat saaneet sadattuhannet matkustajat ja lukuisat työntekijämme lähes seitsemän vuosikymmenen aikana nauttia. Me jälkipolvi sekä Kristinan koko henkilökunta olemme seuranneet näitä jalanjälkiä ja jatkamme kiitollisuudella tätä tärkeää tehtävää – niin perinteitä kunnioittaen kuin vahvasti uutta luoden.

 

Lämpimin terveisin ja sydämellisesti Kristinan yhteismatkoille sinut tervetulleeksi toivottaen!

 

Anu MarkkanenAnu Markkanen
Toimitusjohtaja

 

Lue Kristinan uusin asiakaslehti tästä