Jouluna 2021 – odottelusta uuden omaksumiseen

Jouluaika on jälleen käsillä. Vuodet vaikuttavat hujahtavan ohitsemme ja tuntuu käsittämättömältä, että pian jo kaksi vuotta olemme eläneet tätä kummallista pandemia-aikaa. Samalla olemme oppineet ymmärtämään monia uusia asioita.  Todenneet, että kaikki se mikä ennen on ollut itsestään selvyyttä ei välttämättä sitä olekaan. Ja hyväksyneet sen, että on asioita, joihin emme itse pysty vaikuttamaan, vaikka kuinka haluaisimme.

Odottelua kuusitoista pitkää kuukautta

Maailmantilanteen vaikutus niin kotimaan kuin erityisesti ulkomaan matkailulle on ollut pitkä ja totaalinen. Maaliskuusta 2020 kesälle 2021, kaikkiaan 16 kuukautta, jouduimme hyväksymään sen, että lomamatkustamiselle ei ollut sijaa. Vihdoin heinäkuussa 2021 mahdollistui Kristinan ulkomaille suuntautuvien matkojen toteuttaminen. Voi sitä positiivista tunnelatausta kun ensimmäiset ryhmät pääsivät matkaan, nauttivat kauan odotetusta lomasta ja matkakokonaisuus saatiin toteutettua kaikin puolin sujuvasti.  Heinäkuun jälkeen yhteismatkojamme on tehty erittäin onnistuneesti usealla Euroopan jokireitillä, Saksaan suunnanneilla ROPAX-matkoilla sekä risteilyillä Kanariansaarilla ja Karibialla. Yksi ryhmä jopa ylitti Atlantin.

  • Olemme todella tyytyväisiä ja onnellisia siitä, että loppuvuoden 2021 aikana toteutui yli tuhannen suomalaisen toivottu loma Kristinan yhteismatkalla.

Kun suunnitelmat tehdään huolella ja sääntöjä noudatetaan tarkasti, on matkustaminen vaivattomasti ja vastuullisesti myös näinä poikkeavina aikoina aidosti mahdollista.

Kristinalla arvot ovat osa aitoa tekemistä

Vastuullisuus – Ennakkoluulottomuus – Inhimillisyys

Terveysturvallisen matkustamisen toteutuminen on tässä ajassa erityisen tärkeässä roolissa. Jokaisen ryhmän osalta olemme tehneet – ja teemme jatkossakin – valtavasti ennakkotyötä, jotta kaikkien matkustajien matkustusedellytykset täyttyvät kohdemaiden vaatimusten mukaan. Olemme tässä viime kuukausien aikana erikoistuneet niin alati vaihtuviin ja maittain poikkeaviin vaatimuksiin matkustusasiakirjoista, maahantuloilmoituksista tai rokotevaatimuksista. Huomaamattamme olemme myös melkoisen hyvin perillä koronatestauksien eri ominaisuuksista, vaatimuksista ja niiden saatavuudesta. Aika laaja-alaista asiantuntemusta tämä matkailuala nykyään tarvitsee! Matkanjohtajamme huolehtivat vankalla kokemuksellaan siitä, että matka toteutuu mahdollisimman hyvin suunnitelmien mukaan myös kaikki terveysturvallisuuteen liittyvät asiat huomioiden. Mielestämme tämä kaikki on vastuullisesti ja inhimillisesti toimivan matkanjärjestähän itsestään selvä rooli.

  • ”Kun kaikki on oikeasti etukäteen hyvin suunniteltu ja jokainen pienikin matkan varrella sattuva tilanne on varmistettu toimivaksi, on hyvä lähteä matkaan. Saa vain olla ja nauttia. Matkanjohtaja huolehtii tapahtumista ja kertoo tarvittavista toimenpiteistä. Risteily Kristinan matkassa on todella huoleton tapa matkustaa, nähdä uusia kohteita ja samalla rentoutua ja nauttia hyvin valittujen laivojen loistavasta tarjonnasta.”  Asiakaspalaute syksyllä 2021

 

Lanseerasimme keväällä 2021 Kristinan uniikin ja tulevaisuudessa vahvasti kehittyvän vastuullisuusohjelman, jonka yhtenä osana on ympäristövastuu ja matkojemme hiilijalanjäljen kompensointi.  Jokainen Kristinan Yhteismatka kasvattaa Suomeen uutta metsää turvetuotannosta poistetuille maa-alueille. Ulkopuolisen asiantuntijan laatimien laskelmien mukaisesti on määritetty taimimäärä kutakin matkatyyppiä kohden.

  • Keväällä 2022 istutamme lähes 6 000 uutta puuntainta, jotka kasvaessaan neutralisoivat vuoden 2021 matkoistamme syntyneet hiilijalanjäljet.

Tämä on konkreettinen ympäristövastuullisuusteko Kristinan ennakkoluulottomaan tapaan.

Suomalaisena perheyrityksenä haluamme olla läsnä asiakkaillemme missä tahansa matkakokonaisuuteen liittyvässä tilanteessa. Annamme vinkkejä erilaisista matkavaihtoehdoista ja pohdimme yhdessä juuri sopivan matkan valinnassa. Ohjaamme ajantasaisesti matkalle tarvittavista ennakkovalmisteluista, tarjoamme apua sitä tarvittaessa ja ennen kaikkea nautimme yhdessä itse matkalla sen annista ja samanhenkisestä matkaseurasta. Juuri näinä aikoina tätä kokonaisuutta ovat asiakkaamme arvostaneet suuresti.

Kohti vuotta 2022

Kristinan yhteismatkalla on jouluaikaan eri puolilla maailmaa peräti kuudella laivalla lähes 250 asiakastamme. Erityinen kiitos kuuluu meidän todella ammattitaitoiselle henkilökunnalle, joka on jälleen osoittanut sitkeytensä ja kykynsä myös poikkeavissa tilanteissa, uudenlaisissa olosuhteissa ja paineen alla toimimisessa. Kristinalla on puhallettu aina yhteen hiileen, myös poikkeavina aikoina. Niin tälläkin kertaa.

Kun vuosi vaihtuu, niin matka jatkuu! Avaamme vuoden 2022 luottavaisin mielin, sillä ensi vuodelle on matkojamme varattu poikkeuksellisen paljon. Laitetaan siis yhdessä matkarattaat taas kunnolla pyörimään.

Kiitos että olet kulkenut kanssamme tätä matkaa ja toivottavasti tapaamme pian Kristinan yhteismatkalla.

 

Toivotamme sinulle ja läheisillesi iloa jouluaikaan ja valoisaa alkavaa vuotta 2022!

 

Anu MarkkanenLämpimin terveisin,

Anu Markkanen
Toimitusjohtaja