Maratoni jatkuu – mutta juoksemme sen loppuun asti

Vielä keväällä me suomalaiset elimme hyvässä toivossa, että tämä koronapandemia voisi olla vain muutamien kuukausien piina. Vaikka jotkut asiantuntijat kovasti yrittivätkin kertoa, että meillä on edessä todellinen maratoni – harva sitä kuitenkaan halusi uskoa. Matkanjärjestäjille tuo ennuste oli jäätävä, pahimmillaan se tarkoittaisi kuukausien täyttä pysähdystä ulkomaille suuntautuville lomamatkoille. Nyt näyttää siltä, että tuo ennuste todella käy toteen. Tällä tiedolla nyt sitten mennään, sillä muuta vaihtoehtoa ei ole. Ulkomaan matkustus on tauolla, mutta tilanne tulee eittämättä olemaan vain väliaikainen. Juoksemme tämän epidemiamaratonin maaliin asti ja matkustamme jälleen, kun sen aika on.

Euroopasta kuuluu jo varsin toiveikkaita matkailu-uutisia. Jokiristeilylaivat ovat aloittaneet liikennöinnin Keski-Euroopassa ja niistä on muodostunut esim. Saksassa hyvin suosittu maan sisäinen eli kotimaan matkustuksen muoto. Jokilaivojen pieni koko, pieni matkustajamäärä ja pieni henkilökunnan määrä mahdollistavat vastuullisen matkustamisen koronaepidemian vaatimusten mukaisesti. Tämä antaa hyvän lähtökohdan meidänkin loppuvuoden 2020 sekä ensi vuoden suunnitelmille.

Dream Adrianmeren saarihyppely ©KatarinaLine

On aika valmistella vuotta 2021

Tämä maratoni pitää ottaa myös mahdollisuutena. Kotkan Kirkkokadulla ja henkilökuntamme kodeissa etätöiden ääressä ei ole jäädytty tilanteen edessä, vaan olemme vahvasti kääntäneet katseet jo ensi vuoteen. Kevään 2021 matkoista noin 90 % on jo julkaistu verkkosivuillamme ja kesä-elokuun 2021 matkojen ennakkotiedot ovat valmistuneet. Matkatuotantomme siis valmistuu ja julkaistaan tutussa aikataulussaan ja risteilylomia vuodelle 2021 on jo varattukin yllättävän paljon. Kiitos – tämä jos mikä luo luottamusta tulevaan.

Kristina® risteilyvuosi 2021 tulee painottumaan Euroopan jokiristeilyille ja Saksaan suuntaaville Ropax-risteilyille. Tuomme tarjontaan sopivan ripauksen myös meriristeilylomia. Suunnitelmissamme on myös uutuusristeily USA:n kohteisiin. Eksoottisin risteilyvaihtoehto taitaa löytyä Siperiasta, Baikaljärveltä.

Tämä tauon paikka on otettu mahdollisuutena myös sisäiselle kehitystyölle ja uuden suunnittelulle. Lähdemme vahvasti uuteen alkuun, kun ympäristöolosuhteet jälleen mahdollistavat vastuullisen matkustamisen.

Tutustu: vuoden 2021 Kristina® risteilylomakalenteri

Kukouri Kotka

Löytöretkiä lähellä

Kesän 2020 aikana matkailu ja matkustaminen sai uusia muotoja. Meistä itse kukin on varmasti löytänyt uutta nähtävää ja koettavaa yllättävänkin läheltä. Monet suomalaiset pikkukaupungit nousivat aivan uuteen arvoonsa tarjoten suomalaisille lomailijoille oivan vaihtoehdon ulkomaan matkalle. Jos jotain positiivista koronasta, niin ainakin kotimaan matkailu sai tänä kesänä ansaitsemansa huomion ja siitä seuranneet matkailuvirrat.

Lomailu Suomessa, kotiseutua pidemmällä, oli varmasti virkistävä poikkeus kotona vietettyyn etätyöaikaan tai kevään koronaeristäytymiseen. Piipahdin itse heinäkuussa muun muassa Savonlinnassa ja voi miten ilahduttavaa oli huomata tori, rantakadut ja höyrylaivat mukavasti täynnä lomailijoita, vaikka tältä vuodelta oopperajuhlat jäivätkin väliin. Myös meillä Kotkassa aisti katukuvassa vierailijoiden suuren määrän. Kaunis kotikaupunkimme puistoineen ja museoineen on hieno vaihtoehto niin päiväkäynnille kuin pidemmällekin oleskelulle. Toivottavasti kiinnostus kotimaata kohtaan ei jää vain kesän 2020 ilmiöksi, vaan saamme tästä vahvan kimmokkeen tutkia kaunista kotimaatamme tarkemmin myös tulevina vuosina.

Kristinan matkassa kotimaassa

Kristina® Suomi – tuoteperhe täydentyi tänä vuonna varsin vauhdikkaasti usealla hienolla kotimaan tuotteella. Tulemme toteuttamaan elokuun aikana yhteensä neljä uniikkia päivämatkapakettia eri puolille eteläistä Suomea. Koska olemme erikoistuneet risteilylomiin, halusimme myös näihin kotimaan matkapaketteihin sisällyttää pienen risteilyosuuden. Näin tutuiksi tulevat Saimaan kanava, Vesijärven ja Päijänteen järvimaisemat sekä Kotkan edustan saaristo.

Jatkamme kotimaan matkatarjontaa myös syyskuussa. Puolivälissä kuukautta lähdemme risteilemään siipirataslaivalla Keurusselälle ja löydämme taidetta Serlachius-museoissa. Loppukuusta toteutamme kahden päivän matkan juuri avatulle Kimolan kanavalle – missä tietysti risteilemme – sekä Saimaan rannalle Järvisydämen uskomattomaan kylpylämaailmaan ja kesäkaupunkien ykköseksi äänestettyyn Savonlinnaan. Koska matkustaminen kotimaassa on mahdollista toteuttaa vastuullisesti koronaohjeita noudattaen, suunnitelmissamme on jatkaa kotimaan matkatarjontaa myös loppuvuodesta – monta hyvää vaihtoehtoa onkin jo suunnittelupöydällä!

 

Heittäydy hetkeksi haaveilemaan. Haluaisimme tehdä haaveistasi totta. Kerro meille, minne haluaisit Suomessa matkustaa.

Anna kotimaan matkavinkkisi tästä.

 

Toivotan kaikille mukavia elokuun päiviä ja lähtekäämme kohti syksyä tulevaisuuteen luottavaisin mielin.

 

Pysytään terveinä!

 

Anu Markkanen
Myyntijohtaja
Kristina Cruises