Zaandam on vuonna 2000 valmistunut ja viimeksi vuonna 2018 uudistuksen läpi käynyt elegantti Holland America Line varustamon laiva. Aluksen tunnelma on säilytetty klassisen tyylikkäänä ja laivan sisustus on saanut vaikutteita musiikin maailmasta.

Zaandam tarjoilee monipuolisen kattauksen erilaista ohjelmaa – voit seurata miten herkulliset ateriat valmistetaan tai osallistua viininmaisteluun. Monipuoliset ruokailuvaihtoehdot ja viihtyisät yleiset tilat täydentävät mukavan matkakokemuksen.

Tunnelma ja kanssamatkustajat laivalla

Laivan matkustajat ovat pääsääntöisesti pohjoisamerikkalaisia aktiivisia aikuisia.

  • Laivan koko: Keskikokoinen – noin 1400 matkustajaa
  • Kristinan luokitus: 4 tähteä

Palvelut

Zaandamilla on monipuolinen valikoima eri palveluja. Laaja ravintola- ja baaritarjonta antaa valinnanvaraa koko risteilyn ajaksi. Pääravintolassa ja Lido-ravintolassa tarjoillaan risteilyn hintaan sisältyvät ateriat. Lisähintaan voi herkutella erikoisravintoloissa. Lisäksi huonepalvelusta voi tilata ruokaa vuorokauden ympäri. Monipuolista viihdettä on tarjolla eri paikoissa. Laivan aktiviteetteihin kuuluvat muun muassa kasino, spa, kuntosali, elokuvat ja erilaiset musiikkiesitykset. Laivan myymälöissä voit tehdä ostoksia. Tarkemmat tiedot kaikista palveluista ja tarjonnasta selviävät laivalla.

Zaandam allasalue ©HAL

Zaandam Observation Lounge ©HAL

Zaandam showlounge ©HAL

Zaandam Pianobar ©HAL

Zaandam Oceanbar ©HAL

 

Majoitus

Kaikkien hyttien varustukseen kuuluvat WC, suihku, hierovat suihkupäät, kylpytuotteita, hiustenkuivain, istuinalue, TV, tallelokero, puhelin ja ilmastointi.

Zaandam Vista Suite ©HollandAmericaLine

Vista

Valoisa parvekehytti, jossa lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat omalle parvekkeelle. Hytissä on istuinalue, kaksi Mariner’s Dream™ alavuodetta (muutettavissa parivuoteeksi) Euro-Top -patjoilla. Kylpyamme ja suihku. Minibaari ja jääkaappi. Hytin koko 27-35 m2 sisältäen parvekkeen.

Zaandam ikkunallinen hytti ©HollandAmericaLine

Oceanview

Avara ikkunallinen hytti, jossa kaksi Mariner’s Dream™ alavuodetta (muutettavissa parivuoteeksi) Euro-Top -patjoilla. Hytin koko 13-30 m2

Zaandam sisahytti ©HollandAmericaLine

Inside

Sisähytti, jossa kaksi Mariner’s Dream™ alavuodetta (muutettavissa parivuoteeksi) Euro-Top -patjoilla Hytin koko 17-27 m2.

Hyvä tietää

Internet ja matkapuhelin

Laivalla on lisämaksullinen langaton internetyhteys. Vaihtoehdot ja lisätiedot laivalta. Laivalla on oma aplikaatio, jonka voi ladata veloituksetta omalle laitteelle. Aplikaatiosta voi selata laivan palveluja mm. retkiä, esityksiä, ruokalistoja jne. Huomioithan että merellä internetin toimivuus voi olla epävakaista.

Käsihygienia

Käsihygieniasta huolehtiminen on tärkeä osa risteilyn onnistumista. Laivalla on desinfiointiaineannostelijoita, joita on tärkeää käyttää etenkin ruokailujen ja WC-käyntien yhteydessä käsienpesun rinnalla.

Maksuvälineet / risteilytili

Laivalla on käytössä oma luottokortti, jolta veloitetaan risteilyhintaan sisältymättömät ostot. Risteilytilin voi maksaa joko luottokortilla (Visa, Mastercard, American Express, Discover), pankkikortilla tai käteisellä (jolloin asetetaan 60 $ / päivä katevaraus/talletus risteilyn alussa).

Huom! Pankki- ja luottokortissasi saattaa olla käytössä rajoituksia verkkomaksukelpoisuudessa sekä aluerajauksia, jotka estävät kortin käytön ulkomailla ja laivalla. Varmistathan luottokortin voimassaolon ja verkkomaksukelpoisuuden jo ennen matkaa.

Neuvonta

Laivan neuvonta on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa.

Palveluraha

Laivalla maksetaan kansainvälisen tavan mukaan palvelurahaa miehistölle. Kristina on sisällyttänyt palvelurahan tämän laivan risteilyn hintaan. Laivan ravintoloissa, baareissa ja spa-hoidoissa ostoksiin lisätään automaattisesti 15% palveluraha.

Pukeutuminen

Päiväsaikaan pukeutuminen on rentoa. Iltaisin ravintoloissa toivotaan ”Resort casual” -tyylistä pukeutumista. Tämä tarkoittaa siistiä arkipukeutumista eli esimerkiksi kauluspaitaa ja housuja miehille, jota voi täydentää vaikkapa irtotakilla ja halutessaan kravatilla. Naisilla resort casual tarkoittaa rentoa ja tyylikästä pukeutumista, joka voi muodostua mekosta/hameesta tai pitkistä housuista ja sopivasta yläosasta. Uima-asut tai muu allasvaatetus, hihattomat paidat tai shortsit eivät ole sallittuja ravintoloissa iltaisin.

Risteilyllä järjestetään yksi gaalailta viikon risteilyllä, kaksi gaalailtaa kahden viikon risteilyillä ja kolme gaalailtaa pidemmillä risteilyillä. Gaala-iltana toivotaan pukeutumista tummaan pukuun, smokkiin tai takkiin ja kravattiin. Naisilla tämä tarkoittaa esimerkiksi cocktail-mekkoa, iltapukua tai tyylikästä housupukua.

Buffet- ravintola ja huonepalvelu ovat tarjolla kaikille niille, jotka haluavat pukeutua illalla myös rennommin.

Risteilyaikataulu

Vaikka risteilyt pyritään toteuttamaan aina suunnitellun aikataulun mukaisesti, luonnonolot, lakot tai muut tekniset ongelmat esimerkiksi satamissa saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joskus joku satama saattaa myös jäädä tästä syystä väliin. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita. Pidätämme oikeuden reittimuutoksiin. Viime kädessä muutoksista päättää aluksen päällikkö.

Sähkö ja adapteri

220 V. Hytissä on eurooppalainen pistoke. Suosittelemme kuitenkin varaamaan varmuuden vuoksi myös matka-adapterin mukaan.

Tupakointi

Tupakointi laivan sisätiloissa on kielletty. Tupakoitsijoille on varattu rajatut alueet laivan ulkokansilla.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 2000, viimeisein uudistus 2018.
Pituus:
237 metriä
Leveys:
32 metriä
Bruttovetoisuus (GRT):
61 396
Ilmastointi:
 Kyllä
Hissi:
 Kyllä
Matkustajamäärä:  1 432

Miehistöä: 604
Alusrekisteri: Alankomaat
Sähkö: 110 / 220 V AC
Aluksen kieli: Englanti
Valuutta aluksella:
 Yhdysvaltain dollari

Zaandam laivakartta