Nieuw Amsterdam on vuonna 2010 valmistunut ja viimeksi vuonna 2017 uudistuksen läpi käynyt tasokas Holland America Linen Signature-luokkaan kuuluva laiva. Aluksen tunnelma on säilytetty klassisen tyylikkäänä.

Nieuw Amsterdam tarjoilee monipuolisen kattauksen viihdettä ja laiva sopii erityisesti musiikista pitäville. Monipuoliset ruokailuvaihtoehdot ja viihtyisät yleiset tilat täydentävät mukavan lomakokemuksen.

Tunnelma ja kanssamatkustajat laivalla

Laivan matkustajat ovat pääsääntöisesti aktiivisia Pohjois-Amerikkalaisia aikuisia.

  • Laivan koko: Keskikokoinen – noin 2000 matkustajaa
  • Kristinan luokitus: 4 tähteä

Palvelut

Nieuw Amsterdamilla on monipuolinen valikoima eri palveluja. Useat ravintolat ja baarit antavat valinnan varaa koko risteilyn ajaksi. Pääravintolassa ja Lido-ravintolassa tarjoillaan risteilyn hintaan sisältyvät ruokailut. Lisähintaan voi herkutella erikoisravintoloissa. Monipuolista viihdettä on tarjolla eri paikoissa. Laivan aktiviteetteihin kuuluvat muun muassa iltapäivätee, koripallokenttä, elokuvat, kuntosali, ja musiikkiesitykset. Laivalla on yhteensä 18 ravintolaa / baaria. Tarkemmat tiedot kaikista palveluista ja tarjonnasta selviävät laivalla.

Canaletto ravintola Nieuw Amsterdam©HollandAmericaLine
Canaletto ravintola Nieuw Amsterdam©HollandAmericaLine
Allaskansi Nieuw Amsterdam ©HollandAmericaLine
Allaskansi Nieuw Amsterdam ©HollandAmericaLine
Pinnacle Grill Nieuw Amsterdam ©HollandAmericaLine
Pinnacle Grill Nieuw Amsterdam ©HollandAmericaLine
Show Lounge Nieuw Amsterdam ©HollandAmericaLine
Show Lounge Nieuw Amsterdam ©HollandAmericaLine
Pinacle Bar Nieuw Amsterdam ©HollandAmericaLine
Pinacle Bar Nieuw Amsterdam ©HollandAmericaLine
Nieuw Amsterdam Master Chef room©HollandAmericaLine
Nieuw Amsterdam Master Chef room©HollandAmericaLine
Lido Bar Nieuw Amsterdam ©HollandAmericaLine
Lido Bar Nieuw Amsterdam ©HollandAmericaLine
Explorations Cafe Nieuw Amsterdam ©HollandAmericaLine
Explorations Cafe Nieuw Amsterdam ©HollandAmericaLine

Majoitus

Kaikkien hyttien varustukseen kuuluvat WC, suihku, hierovat suihkupäät, kylpytuotteita, hiustenkuivain, istuinalue, TV, tallelokero, puhelin ja ilmastointi.

Neptune Suite Nieuw Amsterdam ©Holland America Line

Neptune Suite

Valoisa sviitti, jossa lattiasta kattoon avattava ikkunat omalle parvekkeelle. Hytissä on tilava oleskelualue , kaksi Mariner’s Dream™ alavuodetta (muutettavissa parivuoteeksi) Euro Top -patjoilla sekä erillinen pukeutumishuone. Sviitistä löytyy myös vuodesohva. Kylpyhuoneessa on kaksi pesuallasta, poreallas ja suihku sekä erillinen suihkukoppi. Mukavuuksiin kuuluu myös Neptune Lounge käyttö, henkilökohtainen concierge-palvelu sekä valikoima ilmaisia palveluja. Sviitin koko 47-55 m2

Parvekehytti Nieuw Amsterdam ©HollandAmericaLine

Verandah

Valoisa parvekehytti, jossa lattiasta kattoon avattavat ikkunat omalle parvekkeelle. Hytissä on istuinalue, kaksi Mariner’s Dream™ alavuodetta (muutettavissa parivuoteeksi) Euro-Top -patjoilla. Kylpyamme, jossa hierova premium-suihkupää. Hytin koko 20-35 m2 sisältäen parvekkeen.

Ulkohytti Nieuw Amsterdam ©HollandAmericaLine

Oceanview

Avara ikkunallinen hytti, jossa kaksi Mariner’s Dream™ alavuodetta (muutettavissa parivuoteeksi) Euro-Top -patjoilla Hytin koko 15-25 m2

Sisahytti Spa Nieuw Amsterdam ©HollandAmericaLine

Inside

Sisähytti, jossa kaksi Mariner’s Dream™ alavuodetta (muutettavissa parivuoteeksi) Euro-Top -patjoilla Hytin koko 13-26 m2

Hyvä tietää

Internet ja matkapuhelin

Laivalla on lisämaksullinen langaton internetyhteys. Vaihtoehdot ja lisätiedot laivalta. Laivalla on oma aplikaatio, jonka voi ladata veloituksetta omalle laitteelle. Aplikaatiosta voi selata laivan palveluja mm. retkiä, esityksiä, ruokalistoja jne. Huomioithan että merellä internetin toimivuus voi olla epävakaista.

Käsihygienia

Käsihygieniasta huolehtiminen on tärkeä osa risteilyn onnistumista. Laivalla on desinfiointiaineannostelijoita, joita on tärkeää käyttää etenkin ruokailujen ja WC-käyntien yhteydessä käsienpesun rinnalla.

Maksuvälineet / risteilytili

Laivalla on käytössä oma luottokortti, jolta veloitetaan risteilyhintaan sisältymättömät ostot. Risteilytilin voi maksaa joko luottokortilla (Visa, Mastercard, American Express, Discover), pankkikortilla tai käteisellä (jolloin asetetaan 60 $ / päivä katevaraus/talletus risteilyn alussa).

Huom! Pankki- ja luottokortissasi saattaa olla käytössä rajoituksia verkkomaksukelpoisuudessa sekä aluerajauksia, jotka estävät kortin käytön ulkomailla ja laivalla. Varmistathan luottokortin voimassaolon ja verkkomaksukelpoisuuden jo ennen matkaa.

Neuvonta

Laivan neuvonta on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa kannella 1.

Palveluraha

Laivalla maksetaan kansainvälisen tavan mukaan palvelurahaa miehistölle. Kristina on sisällyttänyt palvelurahan tämän laivan risteilyn hintaan. Laivan ravintoloissa, baareissa ja spa-hoidoissa ostoksiin lisätään automaattisesti 15% palveluraha.

Pukeutuminen

Päiväsaikaan pukeutuminen on rentoa. Iltaisin ravintoloissa toivotaan ”Resort casual” -tyylistä pukeutumista. Tämä tarkoittaa siistiä arkipukeutumista eli esimerkiksi kauluspaitaa ja housuja miehille, jota voi täydentää vaikkapa irtotakilla ja halutessaan kravatilla. Naisilla resort casual tarkoittaa rentoa ja tyylikästä pukeutumista, joka voi muodostua mekosta/hameesta tai pitkistä housuista ja sopivasta yläosasta. Uima-asut tai muu allasvaatetus, hihattomat paidat tai shortsit eivät ole sallittuja ravintoloissa iltaisin.

Risteilyllä järjestetään yksi gaalailta viikon risteilyllä, kaksi gaalailtaa kahden viikon risteilyillä ja kolme gaalailtaa pidemmillä risteilyillä. Gaala-iltana toivotaan pukeutumista tummaan pukuun, smokkiin tai takkiin ja kravattiin. Naisilla tämä tarkoittaa esimerkiksi cocktail-mekkoa, iltapukua tai tyylikästä housupukua.

Buffet- ravintola ja huonepalvelu ovat tarjolla kaikille niille, jotka haluavat pukeutua illalla myös rennommin.

Risteilyaikataulu

Vaikka risteilyt pyritään toteuttamaan aina suunnitellun aikataulun mukaisesti, luonnonolot, lakot tai muut tekniset ongelmat esimerkiksi satamissa saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joskus joku satama saattaa myös jäädä tästä syystä väliin. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita. Pidätämme oikeuden reittimuutoksiin. Viime kädessä muutoksista päättää aluksen päällikkö.

Sähkö ja adapteri

220 V. Hytissä on eurooppalainen pistoke. Suosittelemme kuitenkin varaamaan varmuuden vuoksi myös matka-adapterin mukaan.

Tupakointi

Tupakointi laivan sisätiloissa on kielletty. Tupakoitsijoille on varattu rajatut alueet laivan ulkokansilla.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 2010 Fincantieri, Marghera, Italia. Viimeisein uudistus 2017.
Pituus:
285 metriä
Leveys:
32,3 metriä
Bruttovetoisuus (GRT):
86 700
Ilmastointi:
 Kyllä
Hissi:
 Kyllä
Matkustajamäärä:
2 106
Miehistöä: 929
Alusrekisteri: Alankomaat
Sähkö: 110 / 220 V AC
Aluksen kieli: Englanti
Valuutta aluksella:
 Yhdysvaltain dollari

Nieuw Amsterdam laivakartta