Loire Princesse

Vuonna 2015 rakennettu Loire Princesse on rakennettu nimensä mukaisesti seilaamaan Loirejoen matalissa vesissä. Laivan siipipyörätekniikka mahdollistaa matalan syväyjsen (0,7 metriä) ja laiva pystyy tekemään risteilyä Loirejoella myös kesäaikaan veden korkeuden yleensä ollessa matalimmillaan. Loire Princesse majoittaa mukavasti 96 matkustajaa. Herkullinen ranskalainen keittiö ja tyylikkäästi sisustetut sisätilat tarjoavat rentouttavan tavan nähdä upea Loirejoki linnoineen.

Tunnelma ja kanssamatkustajat laivalla

Tunnelma laivalla on mukavan rento. Suurin osa matkustajista on ranskalaisia tai saksalaisia. Myös englantia puhuvia ja skandinaaveja matkustaa paljon. Suurin osa matkustajista +50 ja +60-vuotiaita.

  • Laivan koko: pieni, 96 matkustajaa
  • Kristina®-luokitus: 4 tähteä

 

Palvelut

Ruokailu ja ravintolat

Pääkannen ravintolasalissa tarjoillaan kaikki risteilyn ateriat. Salissa mahtuu ruokailemaan kaikki laivan matkustajat yhdessä kattauksessa. Tunnelma ravintolassa on rento mutta elegantti. Aamiaista nautitaan buffet-tyylisesti yleensä klo 07.00 – 09.00. Lounas ja päivällinen tarjoillaan kolmen ruokalajin menuna ranskalaiseen tyyliin. Laivalla ei ole huonepalvelua eikä tarjolla ole erillisiä välipaloja ruokailujen välissä baarin pikkunaposteltavia lukuun ottamatta. Kristina®-ryhmälle on varattu tietyt pöydät, joissa ruokailu tapahtuu koko risteilyn ajan. HUOM! Erikoisruokavalion saanti laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erikoisruokavaliota, ilmoita siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Loire Princesse ravintola CroisiEurope©Haubtmann Loire Princesse ravintola 2 CroisiEurope©Haubtmann

Baarit ja yleiset tilat

Loire Princessen lounge on tyylikkäästi sisustettu ja sijaitsee aivan laivan keulassa tarjoten mukavat näkymät ulos. Täällä nautitaan niin cocktaileista, peleistä sekä muista ohjelmista matkan aikana. Hyvällä säällä aurinkokannella on mukava seurailla maisemien vaihtumista, vaikka kansituolissa istuen.

Loire Princesse bar CroisiEurope©Haubtmann Loire Princesse bar2 CroisiEurope©Haubtmann

Aktiviteetit ja viihde

Loirella, kuten monella muullakin joella, pääaktiviteetti on kohteisiin tutustuminen. Myös Loire Princessen retkillä kannattaa ottaa kaikki irti. Kristina Cruisesin matkanjohtaja kääntää kaikki retket suomen kielelle. Laivan loungessa voi risteilyn aikana olla pianistin musiikkia, pelihetkiä ja miehistön show.

Muut palvelut

Laivan neuvonnan yhteydessä on pieni matkamuistomyymälä. Laivalla ei ole pesulapalveluja.

Majoitus

Loire Princessen kaikissa hyteissä on näkymä ulos. Ikunallisia hyttejä on 18, parvekkeellisia 30. Kaikkien hyttien varustukseen kuuluvat TV, tallelokero, laivan sisäinen puhelin, pyyhkeet, suihku ja WC. Kaikki hytti ovat ilmastoituja.

Loire Princesse parvekehytti Croisieurope©Daniel Beldent
Parvekehytti
Loire Princesse ikkunallinen hytti Croisieurope©Daniel Beldent
Ikkunallinen hytti

Hyvä tietää

Internet ja matkapuhelin

Laivalla on ilmainen WiFi-verkko matkustajille. Yhteys saattaa kuitenkin välillä pätkiä ja olla hyvinkin hidas. Euroopan alueella oman matkapuhelinoperaattorin nettipaketin tarjoama yhteys on yleensä helpoin, vaivattomin ja edullinen tapa internetyhteydelle. Kannattaa myös tarkistaa oman matkapuhelinoperaattorin nettipakettien ominaisuudet, sillä datan käyttö EU:n alueella on nykyään selvästi edullisempaa kuin ennen

Juomapaketti

Matkan hintaan sisältyy valikoima juomia, kuten olut, viini, virvoitusjuomat, kahvi/tee ja valikoima väkeviä alkoholijuomia (ei kuitenkaan samppanja tai viinilistan viinit).

Käsihygienia

Käsihygieniasta huolehtiminen on tärkeä osa risteilyn onnistumista. Laivalla on desinfiointiaine-annostelijoita, joita on tärkeää käyttää etenkin ruokailujen ja WC-käyntien yhteydessä käsienpesun rinnalla.

Maksuvälineet

Laivan valuutta on euro. Maksuvälineenä käyvät käteinen, Amex, Visa ja Master Card. Debit- ja luottokortissasi saattaa olla käytössä rajoituksia verkkomaksukelpoisuudessa sekä aluerajauksia, jotka estävät kortin käytön ulkomailla. Suosittelemme varmistamaan tämän omasta pankista ennen matkan alkua.

Neuvonta

Laivan neuvonta sijaitsee sisääntuloaulassa kannella 2

Palveluraha

Palvelurahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti n. 6-8€ /asiakas/päivä. Risteilyn lopussa hyttiin jaetaan kirjekuori, jota voit käyttää halutessasi huomioida laivan henkilökuntaa.

Pukeutuminen

Croisi Europen laivoilla noudatetaan rentoa pukeutumista. Riippuen ilmasta shortsit ja farkut sopivat hyvin päivällä unohtamatta hyviä kävelykenkiä retkille. Laivalla on myös kapteenin juhlailta, jolloin voi pukeutua hieman juhlavammin niin halutessaan.

Risteilyaikataulu

Vedenkorkeus joessa, sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ovat mahdollisia. Tarkistathan aikataulun tiedotteista laivan ilmoitustaululta.

Sähkö ja adapteri

220 V. Laivalla on käytössä eurooppalainen pistoke.

Terveys ja turvallisuus

Apua tarvitessasi ota yhteys laivan purseriin tai Kristina Cruises -matkanjohtajaan.

Hytissä olevasta laivan pohjapiirustuksesta löydät tiedon lähimmästä varauloskäynnistä, joka on merkitty vihreällä. Yleisen hälytysäänen kuullessasi poistu hytistä välittömästi ja toimi miehistöltä saatavien ohjeiden mukaan.

Risteilyn aikana tullaan mahdollisesti alittamaan matalia siltoja. Tilaa sillan ja laivan väliin saattaa jäädä hyvin vähän. Kiinnitä huomiota laivalla annettaviin kuulutuksiin, noudata annettuja ohjeita ja poistu aurinkokannelta ennen matalien siltojen alitusta.

Tupakointi

Tupakointi on sallittua vain osoitetulla paikalla aurinkokannella.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 2015

Pituus: 80 metriä

Leveys: 11 metriä

Syväys: 0,8 metriä

Ilmastointi: Kyllä

Hissi: Ei

Matkustajamäärä: 96

Miehistöä: 15

Aluksen lippuvaltio: Ranska

Matkustajahyttejä: 48

Loire Princesse laivakartta c CroisiEurope