Normandian Jouluristeily Seinejoella 23.12.2019, 5 pv

Pariisi – Les Andelys – Rouen – Duclair – Honfleur – Rouen – Pariisi

Vietä hurmaavan huoleton ja ikimuistoinen joulu Seinejoella. Koe herkuttelijoiden Normandia ja juhlaan somistettu, tavallistakin upeampi Pariisi, jonka bulevardit kylpevät valonauhojen tuikkeessa. Niiden ääreltä lähdet pitkin Seineä ohi maalaismaisemien ja charmikkaiden pikkukaupunkien. Aattopäivää siivittää vierailu museona toimivassa Martainvillen linnassa, kiireetön jouluillallinen laivalla ja paikallisiin perinteisiin olennaisesti kuuluva keskiyön messu Rouenin kaupungissa. Joulupäivänä kuljeksit Seinen suulla, viehkeän Honfleurin vanhoilla kujilla ja pienvenesatamassa, jonka näkymiä monet taiteilijat ovat ikuistaneet tauluihinsa. Paluumatkalla näet kävelyretkellä komean Rouenin keskiaikaisine kortteleineen ja kirkkoineen päivänvalossa.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Tutustu Normandian perinteisiin hienosti säilytetyssä Martainvillen linnassa, 1400-luvulla eläneen pankkiirin hulppeassa maaseutukodissa. Linnan huoneisiin on koottu seudun huonekaluja, tekstiileitä ja esineitä vuosisatojen takaa.
 • Astele Rouenin kaupungin keskiaikaisissa kortteleissa. Kujia ja aukioita koristavat kauniit ristikkotalot. Poikkea mahtavaan katedraaliin ja aukiolle, jossa Jeanne d’Arc poltettiin roviolla 1400-luvulla.

Kristina®-matkanjohtajasi

Ira Multaharju

 

Matkaohjelma

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=risteilyn aikana tarjottava täysihoito)

Maanantai 23.12. Helsinki – Pariisi (L,P)

Lento Pariisiin, maailman suosituimpaan matkakohteeseen. Nautimme lounaan paikallisessa ravintolassa. Bussikierroksella näemme talvisen Pariisin tärkeimmät nähtävyydet. Kuljetus Botticelli –laivalle, laivaannousu ja majoittuminen hytteihin. Miehistön esittäytyminen tervetulotilaisuudessa. Risteily alkaa.

 

Tiistai 24.12. Les Andelys – Rouen (TH)

Aamupäivä risteillään kauniissa Seinen jokilaakson maisemissa. Les Andelysiin saavumme puolen päivän jälkeen. Teemme retken Martainvillen linnaan, joka on 1400-luvulla vaikuttaneen pankkiirin ylellinen maaseutukoti. Nykyisin linnassa toimii Normandian perinteitä ja taiteita esittelevä museo. Bussikuljetus Roueniin, jonne laiva on siirtynyt retken aikana. Nautimme jouluillallisen, jonka jälkeen Rouenissa on mahdollista lähteä keskiyön messuun (kuljetus varataan ja maksetaan laivalla).

Keskiviikko 25.12. Rouen – Duclair – Honfleur – Rouen (TH)

Vietämme päivää hurmaavassa Honfleurin satamakaupungissa. Vanhan sataman ympärillä vanhat talot puristuvat toisiaan vasten. Kuljemme kapeilla kaduilla ja näemme Ranskan suurimman puukirkon Saint Catherinen, jonka vanhimmat osat ovat peräisin 1400-luvun lopulta. M/s Botticelli suuntaa takaisin Roueniin.

Torstai 26.12. Rouen (TH)

Eloisa ja komea Rouen on Normandian pääkaupunki. Aamupäivällä kuljemme vanhassa kaupungissa. Näemme komean katedraalin, mieleenpainuvan Gros Horloge –kellon sekä aukion, missä Jeanne d´Arc poltettiin roviolla. Iltapäivällä risteily jatkuu kohti Pariisia. Juhlailta laivalla.

Perjantai 27.12. Pariisi – Helsinki (A)

Pariisiin saavutaan aikaisin aamulla. Laivastanousu, kuljetus kentälle ja lento Helsinkiin.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 23.12.2019
AY1573 Helsinki 09.25 – 11.30 Pariisi

Paluulento 27.12.2019
AY1574 Pariisi 12.20 – 16.15 Helsinki

Hintatiedot

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö 1 hlö
1. kansi 1 595 1 675
2. kansi 1 710 1 790

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Botticelli **** -laivalla kahden hengen hytissä
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Pariisi – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Ohjelma ja täysihoito (aamiaiset, lounaat, illalliset ruokajuomineen) laivalla
 • Juomat baarista (ei samppanja eikä viinilistan juomat)
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Tulopäivän lounas Pariisissa ruokajuomineen
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Kristina®–matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

Retket

Risteilyn hintaan sisältyy neljä retkeä.

Maanantai 23.12.
Pariisin kävelykierros

Tiistai 24.12.
Martainvillen linna

Keskiviikko 25.12.
Honfleurin kävelykierros

Torstai 26.12.
Rouenin kävelykierros

Botticelli

Botticelli

M/S Botticelli on rakennettu vuonna 2004 ja se risteilee pääasiallisesti Seinejoella. 75 ulkohyttiä tarjoavat tilat yhteensä 151 matkustajalle. Mukava ilmapiiri, ystävällinen henkilökunta ja maittava ranskalainen ruoka luovat mainiota tunnelmaa risteilyn aikana .Laivan muut matkustajat ova pääosin ranskalaisia tai muualta Euroopasta ja Yhdysvalloista. Kristina Cruisesin suomalainen matkanjohtaja pitää huolen myös siitä, että opastukset ja laivalla jaettava tieto on riittävässä määrin saatavilla myös Suomen kielellä.

Lyhyt varustamoesittely

Palvelut

Ylemmällä kannella sijaitsevat sekä Lounge-bar keulassa sekä ravintolasali perässä. Samalla kannella sijaitsee myös vastaanotto. Laivalla on myös tilava aurinkokansi kansituoleineen sekä matkamuistomyymälä. Langaton internetyhteys on asiakkaiden käytössä lisämaksusta.

Majoitus

M/S Botticellin kaikki hytit ovat ikkunallisia. Yläkannen hytit avattavalla panoramaikkunalla. Hyttien varustukseen kuuluvat suihku & wc, hiustenkuivaaja, satelliitti-TV, radio ja tallelokero. Kaikki hytit ovat ilmastoituja.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 2004
Pituus: 
110 metriä
Leveys:
 11,4 metriä
Ilmastointi ja sähkö: 
Kyllä, 220V
Hissi: Ei
Matkustajamäärä:
 151
Aluksen lippuvaltio:
 Ranska
Matkustajahyttejä: 
75 ulkohyttiä

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin/henkilökortin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin/henkilökortin, hankithan sen ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä on paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Laivan satamapaikasta johtuen, kävelyä keskustaan saattaa olla yli kilometri. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Palvelurahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti n. 6-8 €/asiakas/päivä
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 80 hlö

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE