9.4.2019 Läntisen Välimeren risteily 1 vko

Palma (Espanja) – Livorno (Italia) – Savona (Italia) – Toulon (Ranska) – Marseille (Ranska) – Barcelona (Espanja) – Palma (Espanja)

Pittoreskeja kujia, suussa sulavia herkkuja ja hyväntuulisen Välimeren rentoutta. Viikkoon mahtuu makupaloja Espanjasta, italiasta ja Ranskasta – niin huippunähtävyyksiä kuin harvemmin vierailtuja satamakaupunkejakin, jotka huokuvat rehtiä paikallistunnelmaa. Välillä lepäilet mukavalla laivalla, joka on varattu yksinomaan aikuisille.

Risteily alkaa Mallorcalta Palmasta. Sen vanhaakaupunkia koristavat kirkot ja palatsit, kaupat ja kuppilat. Italian rannikolla sijaitseva Livorno on venetsialaistyylisten kanavien halkoma. Sieltä voit myös suunnata tornistaan kuuluun Pisaan. Kaunis Savona tuntuu rauhalliselta ja aidolta; mikä onni, että kaupunki on jäänyt vielä monelta matkailijalta huomaamatta. Rosoisen charmikas Toulon toimii porttina hienostuneelle Ranskan Rivieralle, ja Marseillessa vetoaa vahva merellinen tunnelma. Sen sydän on vanha viihtyisä satama-alue ravintoloineen. Ennen paluuta Mallorcalle pyörähdät vielä Barcelonassa. Ehkä suuntaat ostoksille, goottilaisille kujille tai istuskelet katukahviloissa ihmisvilinää katsellen.

ELÄMYSVINKKEJÄ RISTEILYLLE

 • Mallorcan pääkaupungissa Palmassa on ison kaupungin ilot kätevän pienessä koossa. Shoppaile vanhassakaupungissa, harhaile rauhallisilla sivukujilla ja poikkea komeaan goottilaiseen katedraaliin.
 • Koe tuntemattomampi Italia. Livornossa on kaunista vanhaa arkkitehtuuria ja historiallisen satamakaupungin tunnelmaa. Savonan viehättävästä keskiaikaisesta keskustasta on kävelymatka hiekkarannalle ja rantabulevardille.
 • Astele pitkin rantakatua Marseillen Vanhassa satamassa ja pysähdy johonkin ulkoilmabaariin tai -ravintolaan. Satamasta voit kävellä pienellä kukkulalla olevaan vanhaankaupunkiin. Alueella on värikkäitä taloja, artesaanipuoteja ja saippuakauppoja sekä mukavan raukea ilmapiiri.

Kristina®-matkanjohtajasi

Pekka Virtanen

 

 

Matkaohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=risteilyllä tarjottava täysihoito)

Tiistai 9.4. Helsinki – Palma (Mallorca, Espanja) Laiva lähtee klo 22.00

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa reittilennoilla Helsingistä Palmaan. Teemme kaupunkikierroksen ennen siirtymistä satamaan, jossa m/s Marella Explorer 2 odottaa. Illan tullen laiva suuntaa merelle ja risteily voi alkaa. (P)

Keskiviikko 10.4. Päivä merellä

Meripäivää on mukava viettää laivaan, sen palveluihin sekä kanssamatkustajiin tutustuen. (TH)

Torstai 11.4. Livorno (Italia) klo 08.00 – 18.00

Livorno on sisukas kaupunki, jolla on pitkä ja mielenkiintoinen historia. Keskiajalla Livorno kuului vuoroin Pisalle vuoroin Genovalle kunnes Firenze osti kaupungin vuonna 1421 rakentaen näin yhteyden Välimereen. Myöhemmin Livornon saadessa omat kaupunkioikeudet siitä tuli uskonnollisesti vainottujen ihmisten suojasatama. Nykyään Livorno on vilkas satamakaupunki, jonka keskustasta löytyy mukavia kahviloita sekä kauppoja. Kaupunki onkin käymisen arvoinen vaikka useat risteilymatkustajat suuntaavat usein retkille Firenzeen tai Pisaan. (TH)

Retkipaketin retki: Pisan kalteva torni, puolipäiväretki (n. 4,5 h)

Perjantai 12.4. Savona (Italia) klo 08.00 – 18.00

Ligurian meren rannalla sijaitsevan Savonan satamassa vuorottelevat perinteinen arkkitehtuuri modernien rantarakennusten kanssa. Kaupungilla on myös valikoima historiallisia maamerkkejä, kuten 1500-luvulta oleva Priamarin linnoitus ja upea Sistinen kappeli. Historiallinen keskusta kapeine katuineen ja aurinkoisine pienine aukioineen houkuttelee tutkimaan kaupungin ravintolatarjontaa. Savonasta tehdään myös retkiä esimerkiksi läheiseen Genovaan. (TH)

Retkipaketin retki:  Genova, puolipäiväretki (n. 4,5 h)

Lauantai 13.4. Toulon (Ranska) klo 08.00 – 20.00

Toulon on pitkään ollut Ranskan tärkeitä merenkulun keskuksia. Vanhassa kaupunginosassa lähellä satamaa sijaitsee roomalainen katedraali, joka on rakennettu 1100-luvulla. Värikkäät Cour Lafayetten markkinat kutsuvat tuoreiden yrttien ja laventelin tuoksuilla tutustumaan kaupantekoon, jota käydään joka arkiaamu maanantaita lukuun ottamatta. Toulonia pidetään myös porttina Provenceen, jonka maaseutu tunnetaan viinistä, oliiviöljystä, juustosta ja laventelista. Toulonissa on myös mielenkiintoinen merimuseo. (TH)

Sunnuntai 14.4. Marseille (Ranska) klo 07.00 – 18.00

Etelä-Ranskassa sijaitseva Marseille on yksi maan maineikkaimpia ja suosituimpia metropoleja Pariisin ja Lyonin jälkeen. Tällä Ranskan suurimmalla satamakaupungilla on vaiherikas menneisyys ja Marseille onkin saanut seurata aitiopaikalta monia historiallisia tapahtumia. Kaupunki edustaa todellista kulttuurien sekamelskaa ja maahanmuuttaja-aallot sekä korkeampi työttömyys ovat tuoneet kaupungille omat haasteensa viime vuosina. Toisaalta Marseille tarjoaa kaupunkilomailua parhaimmillaan. Vilkas vanha satama, katukeittiöiden herkut ja putiikkeja ja kauppoja pursuava pääkatu La Canebière kutsuvat vierailemaan. (TH)

Retkipaketin retki: Marseillen kaupunkikierros, puolipäiväretki (n. 3,5 h)

Maanantai 15.4. Barcelona (Espanja) klo 08.00 – 18.00

Välimeren rannalla sijaitseva, Espanjan toiseksi suurin kaupunki, Barcelona on Katalonian keskus. La Rambla, suosittu ostos- ja kävelykatu on vain kivenheiton päässä satamasta. Barcelonan vanhakaupunki Ciutat Vella on Euroopan suurimpia keskiaikaisia keskustoja. Kaupunki on tunnettu ennen muuta Antonio Gaudín omaperäisestä arkkitehtuurista sekä tietysti yli sata vuotta rakenteilla olleesta Sagrada Família kirkosta. (TH)

Tiistai 16.4. Palma (Mallorca) tulo klo 06.00 – Helsinki

Palman historiaa on kirjoitettu jo Rooman valtakauden ajoista lähtien ja vielä nykyäänkin vanhojen kortteleiden puutarhoista löydetään antiikin ajan esineitä. Kaupungin ikoni, goottilainen katedraali, kohoaa ylväänä aivan rannan tuntumassa. Espanjalaisen taiteen museossa on esillä töitä muun muassa Picassolta, Mirólta sekä Salvador Dalílta. Palma on etenkin kaupunkikohde, mutta myös mukavia rantoja löytyy kaupungin läheltä. Hyvät ostosmahdollisuudet, monet museot ja taidenäyttelyt sekä vilkas yöelämä tekevät Palmasta suositun paikan vierailla. (A)

Aamiaisen ja laivasta nousun jälkeen bussi kuljettaa meidät lentoasemalle.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 9.4.2019
D8 522 Helsinki 8:00 – 11:00 Palma

Paluulento 16.4.2019
D8 523 Palma 11:40 – 16:40 Helsinki

Hintaan sisältyy

 • Reittilennot economy-luokassa Helsinki – Palma, Palma –Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset lentokenttä-/satamakuljetukset
 • Palman kaupunkikierros
 • Risteily m/s Marella Explorer 2 laivalla valitussa hyttiluokassa
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset, välipalat)
 • Juomapaketti laivalla (hanaolut, talon viini, valikoima virvoitusjuomia, drinkkejä, väkeviä alkoholijuomia ja aperitiiveja)
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet sekä kapteenin gaalaillallinen
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • Muut matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Risteilylle myydään Kristina® retkipaketti. Retket tehdään yhdessä matkanjohtajan ja paikallisoppaan kanssa ja opastetaan suomeksi. Tarkemmat tiedot retkistä saat noin 2 kuukautta ennen matkaa.

Marella Explorer 2

Marella Explorer 2

Marella Explorer 2 on Marella Explorerin sisaralus ja aloittaa liikenteen kesällä 2019. Laivan palveluilta saattaa odottaa samaa mukavaa tasoa kuin sisareltaan. Valikoima ravintoloita ja baareja, hemmotteluhoidot sekä ystävällinen palvelu ja mielekäs viideohjelma tuovat matkaan mieluisaa lisäarvoa. Lisäksi Marella Exlporer 2 risteilyt on tarkoitettu ainoastaan aikuisille.

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – enemmän laivaviihdettä ja matkustajia
 • Laivan koko: maltillinen, 1814 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittiläisiä
 • Kristina®-luokitus: 3+ tähteä

Lyhyt varustamoesittely

Palvelut

Majoitus

Tekniset tiedot

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä on paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Pidätämme oikeuden reittimuutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, joka vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja tukevia jalkineita.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja. Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE