27.10.2018 Atlantin ylitysmatka & Itä-Karibian saaria 17 pv

Espanja – Portugali – Antigua – St. Lucia – Grenada – Barbados

Suuntaa huikealle saarihyppelylle kolmelle eri merelle! Poimi maistiaiset syksyiseltä Välimereltä ja seilaa mahtavan Atlantin yli Karibian helliviin helteisiin. Huima retkesi pääsee vauhtiin Mallorcan tyylikkäässä Palmassa ja putiikeissa ja palatsimuseoissa. Kukkulalinnoitusten ja komean luonnonsataman vartioimassa Cartagenassa aistit historian joka nurkalta. Málagassa on leppoisan ilmapiirin lisäksi komeaa nähtävää: kirkkoja, museoita ja linnoituksia. Cádizissa kohtaat menneen maailman tunnelmaa ja meren saartamat vanhat korttelit, jotka ovat tapaskuppiloita pullollaan. Madeiralla voi viettää päivää kukkivissa puutarhoissa tai viihtyisässä Funchalissa – katsele kaunista arkkitehtuuria, maistele madeiraviiniä katukahvilassa ja tutki kiehtovan kauppatorin antimia. Kuuden meripäivän ajan saat syventyä laivan huveihin, joutilaisuuteen ja aaltojen tarkkailuun – näetkö delfiinejä, lentokaloja vai valaita? Karibialla odottavat Antiguan karamellitalot, huviveneiden pilkuttamat poukamat ja hehkeät palmurannat. Syvänvehreää Saint Luciaa voit ihailla vaikka aurinkotuolin sylistä. Grenadan vehreällä saarella tuoksuu kaikkialla trooppisille hedelmille ja mausteviljelmien antimille.   Viimein on jäljellä rommin saari Barbados. Sukella uimaan merikilpikonnien kanssa ja pakkaa kotiinviemisiksi laukullinen saaren leppoisaa, hyväntuulista tunnelmaa.

 

Matkaohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) ja All Inclusive -juomapakettiin sisältyvät juomat tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Lauantai 27.10. Helsinki – Palma (Mallorca, Espanja) Laiva lähtee klo 22.00

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa suoralla reittilennolla Helsingistä Mallorcalle, josta bussikuljetus vie meidät Palman satamaan m/s Marella Explorerille. Palman historiaa on kirjoitettu jo Rooman valtakauden ajoista lähtien ja vielä nykyään vanhojen kortteleiden puutarhoista löydetään antiikin ajan esineitä. Kaupungin ikoni, goottilainen katedraali, kohoaa ylväänä aivan rannan tuntumassa. Espanjalaisen taiteen museossa on esillä töitä muun muassa Picassolta, Mirólta sekä Salvador Dalílta. Palma on etenkin kaupunkikohde, mutta myös mukavia rantoja löytyy kaupungin läheltä. Hyvät ostosmahdollisuudet, monet museot ja taidenäyttelyt sekä vilkas yöelämä tekevät Palmasta suositun paikan vierailla. (P)

Sunnuntai 28.10. Cartagena (Espanja) klo 10.00 – 18.00

Yli 2000 vuoden ajan Cartagena on ollut Espanjan yksi tärkeimmistä satamista. Kaupunki suorastaan pursuaa historiaa ja kulttuuria monumenttien ja arkkitehtuurin muodossa. Roomalaisten viidelle pienelle kukkulalle rakentaman Cartagenan kaupunkinäkymää vartioi vanha keskiaikainen linna, josta on upeat näkymät kauniiseen luonnonsatamaan. Vaikka moni Rooman ajan rakennuksista on hävinnyt, muutamia tärkeitä kohteita on vielä jäljellä kuten Amfiteatteri ja museo. Moni modernimman ajan rakennus edustaa Antonio Gaudín näkemyksiä arkkitehtuurista. Lähdemme merelle klo 18.00. (TH)

Maanantai 29.10. Malaga (Espanja) klo 09.00 – 18.00

Aurinkorannikon suosittu lämmin matkakohde tarjoaa rantojen lisäksi myös kurkistuksen antiikin ajan historiaan. Alcazaban linnoitus, Malagan renessanssityylinen katedraali ja 1800-luvun rakennukset ovat kaupungin tärkeitä nähtävyyksiä.  Pablo Picasson synnyinkaupungissa vastakohdat törmäävät modernin kaupunkiarkkitehtuurin ja vanhankaupungin tunnelmallisten kujien ja vanhojen rakennusten välillä. (TH)

Tiistai 30.10. Cádiz (Espanja) klo 08.00 – 18.00

Cádizin vilkas kaupunki on muokkaantunut monen kulttuurin puserruksessa, josta muistuttaa monenkirjava arkkitehtuuri. Noin 1100 vuotta eKr. perustetun Cádizin väitetään olevan maailman vanhin jatkuvasti asutettu länsimainen kaupunki. Vanhakaupunki sijaitsee aivan sataman läheisyydessä ja keskustasta löytyykin mukavien kujien lisäksi isoja kivimuureja 1400-luvulta sekä upeasti veistetty katedraali. (TH)

Keskiviikko 31.10. Päivä merellä

Vietämme meripäivää nauttien laivan hyvistä palveluista. (TH)

Torstai 1.11. Funchal (Madeira, Portugali) klo 08.00 – 18.00

Madeiran upea luonto vetää puoleensa lomailijoita kaikkialta maailmasta. Subtrooppisessa ilmastossa viihtyvät mm. Kanarian ja Kap Verden kasvit. Luontomatkaaja löytääkin Madeiralta upeita maisemia, kukkien väriloistoa ja vuoristoista maastoa. Pääkaupunki Funchalissa asuu noin 240 000 ihmistä. Kaupungin kasvitieteellinen puutarha ja mainiot ostosmahdollisuudet tekevät kaupunkikäynnistä mieluisan. Vanhastakaupungista voit löytää mukavia kalaravintoloita ja mukaan voi tarttua tuliaisiksi vaikka pullo madeiraviiniä. (TH)

Perjantai 2.11. – Keskiviikko 7.11. Atlantin ylitys (TH)

Torstai 8.11. St. John’s (Antigua) klo 09.00 – 18.00

Antigua on ylellinen lomasaari, jonka suojaisat lahdet ja poukamat ovat houkutelleet monia kuuluisuuksia rakentamaan huvilansa ja viettämään talvikauden tässä trooppisessa paratiisissa. Saarta leimaavat kymmenet upeat rannat kristallinkirkkaine vesineen. Antigualaiset ovat hyvin elämänmyönteisiä ja ilo onkin ylimmillään karnevaalien aikaan, jolloin lauletaan, soitetaan ja tanssitaan. Saarella järjestetään kerran vuodessa purjehdusregatta, joka on maailman 10 suurimman joukossa. St. John’s on Antiguan pääkaupunki, jonne useimmiten risteilyalukset kiinnittyvät ensimmäiseksi juuri Atlantin ylityksen jälkeen. (TH)

Perjantai 9.11. Castries (St. Lucia) klo 08.00 – 18.00

Kun saavumme St. Lucialle, huomaamme välittömästi sen trooppisen kauneuden ja karibialaisen vieraanvaraisuuden. Saari verhoutuu sademetsien ja banaaniplantaasien ympärille, joita reunustavat rannat ja vuoret. Myös St. Lucian historiaan mahtuu väriä, sillä saarella on valta vaihtunut peräti 14 kertaa. Vaikka matkailu näyttelee suurta osaa St. Lucian elinkeinosta, saaren taloudellisen selkärangan muodostaa sokeriruo’on kasvatus. Ehkä merkittävin nähtävyys St. Lucialla on kahden tulivuoren muodostamat kartiot, jotka nousevat ylväänä merestä. (TH)

Lauantai 10.11. St. George’s (Grenada) klo 08.00 – 18.00

Maustesaari Grenadalla tuoksuvat kaneli, maustepippuri, kaakao ja muskottipähkinä. Monet saaren asukkaista saavat vielä elantonsa veneenrakennuksesta ja kalastuksesta unohtamatta tietenkään vahvaa maatalousperinnettä. Suurin osa Grenadalla tuotetuista mausteista päätyy vientiin. Tämä entinen Britannian siirtomaa tarjoaa viehättävää arkkitehtuuria; 300 vuotta vanhoja kirkkoja ja kapeita katuja. Kohteemme on saarivaltion pääkaupunki St. George’s, joka on myös suosittu venesatama ja risteilylaivojen pysähdyspaikka. (TH)

Sunnuntai 11.11. Bridgetown (Barbados) tulo klo 07.00

Pieniin Antilleihin kuuluva Barbados tarjoaa kävijälle monipuolisen elämyksen, johon sulautuvat eksoottinen luonto, värikäs historia ja elämänmyönteinen kulttuuri. Barbadoksen, kuten monen muunkin saarivaltion historiaa leimaa orjakauppa ja siirtomaalaistausta. Aikaisemmin Barbadoksen talous on perustunut sokeriruo’on viljelyyn ja jalostamiseen. Nykyisin saaren pääelinkeino on matkailu. On tullut aika sanoa näkemiin m/s Marella Explorerille ja jättää trooppinen Karibia taakse. Paluulennot Suomeen lähtevät iltapäivällä. Kiitoksia kaikille matkaseurasta! (A)

Maanantai 12.11. Paluu Suomeen

 

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento
27.10.2018    AY1711 Helsinki 07:45 – 10:55 Palma

Paluulennot
11.11.2018    BA2154 Barbados 17:15 – 05:25 Lontoo Gatwick (12.11.)
12.11.2018    BA794 Lontoo Heathrow 11:00 – 16:05 Helsinki 

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Marella Explorerilla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Palma, Barbados – Lontoo – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen.
 • Matkaohjelman mukaiset satamakuljetukset
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset, välipalat)
 • All Inclusive -juomapaketti laivalla (hanaolut, talon viini, valikoima virvoitusjuomia, väkeviä alkoholijuomia ja aperitiiveja)
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet
 • Kapteenin gaalaillallinen
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Tälle risteilylle voit ostaa ennakkoon lisämaksullisen ja suomeksi tulkatun Kristina®-retkipaketin hintaan 179 € / hlö (sis. 4 retkeä). Varaathan retkipaketin viimeistään 12.10.2018.

Varaukset puh. 05 211 44 tai info@kristinacruises.com

Retkipakettiin sisältyvät retket

28.10. Cartagenan nähtävyydet, puolipäiväretki (n. 4 h)
Cartagenalle nimensä antaneet karthagolaiset perustivat kaupungin 200-luvulla eKr. Cartagena kehittyi ja kukoisti roomalaisten, muslimien ja arabien valtakausilla. Roomalaisaikana se oli Espanjan suurin kaupunki, mistä ovat muistuttamassa foorumin ja amfiteatterin rauniot. Tutustumme bussilla ja kävellen Cartagenan päänähtävyyksiin. Näemme osia puunilaisesta muurista, joka suojeli kaupunkia karthagolaisten valtakaudella. Noin parikymmentä vuotta sitten löydetystä roomalaisesta teatterista on tullut kaupungin tärkeä maamerkki, jonka yhteydessä on hiljattain avattu museo. Paikannamme upean kaupungintalon ja vietämme vapaa-aikaa ihaillen Calle Mayor -kävelykadun kauniita rakennuksia.

To 1.11. Luonnonkaunis Madeira, puolipäiväretki (n. 4 h)
Madeira on yksi maailman suosituimmista lomakohteista, eikä syyttä: tällä vehreällä, tuliperäisellä saarella on valtavat korkeuserot, kaunis luonto ja leuto ilmasto. Retki alkaa vierailulla paikallisille markkinoille, joilla on mahdollisuus tutustua paikallisten viljelijöiden tuotantoon. Markkinoilta jatkamme matkaa kasvitieteelliseen puutarhaan, jossa voi ihailla Madeiran subtrooppisten kasvien runsautta ja kukkaloistoa. Puutarhan kokoelmassa on monia Madeiran, Azorien, Kanariansaarten ja Kap Verden kotoperäisiä kasveja. Bussikierroksemme jatkuu Funchalin laitamille Monten kylään, joka on tunnettu vehreästä kasvillisuudestaan. Ennen paluuta laivalle ajamme kaunista vuoristotietä Eira do Serradon näköalapaikalle katsomaan Nunnalaaksoon avautuvia henkeäsalpaavia maisemia.

To 8.11. Ihmeellinen Antigua, puolipäiväretki (n. 4,5 h)
Saarikierroksella tutustumme tämän kuvankauniin lomaparatiisin tärkeimpiin nähtävyyksiin ja kuulemme kertomuksia saarelaisten elämästä. Reittimme kulkee saaren pohjoisesta pääkaupungista Antiguan sydämeen, jossa rannikkomaisema muuttuu trooppiseksi maaseuduksi. Ohitamme lukuisia kyliä, kun tiemme käy kohti Englantilaista satamaa ja amiraali Horatio Nelsonin mukaan nimettyä vanhaa telakka-aluetta. Telakka-alueeseen tutustumme lyhyellä kävelykierroksella. Matka jatkuu bussilla näköalapaikalle, joista avautuvat mahtavat näkymät valkohiekkaisille rannoille ja luksusjahdeille, jotka ovat kiinnittyneinä huvivenesatamassa.

La 10.11. Tropiikkia ja mausteita, puolipäiväretki (n. 4,5 h)
Aloitamme tutustumisen hurmaavaan Grenadaan ajamalla pääkaupungin St. Georgen läpi ennen kuvauksellisten kalastajakylien ohittamista. Ensimmäinen pysähdyksemme on1900 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitseva Grand Etangin kansallispuisto, jossa pääsemme ihastelemaan kraatterissa sijaitsevan järven dramaattista maisemaa. Matkamme jatkuu tunnettuun Lauran maustepuutarhaan, jossa kasvaa kaikkia ”maustesaaren” mausteita ja yrttejä – useita käytetään lääkkeisiin ja kansainvälisessä keittiössä. Maustepuutarhalta suuntaamme kohti Grenadan tunnetuinta tislaamoa – tutustumme lukuisiin sokeriruosta valmistettuihin tuotteisiin, joista merkittävimpänä useasti palkittu rommi. Oppaan johdolla opimme rommin valmistuksesta ja pääsemme maistamaan tislaamossa valmistettua rommia. Retken päätteeksi vietämme rauhallisen hetken rannalla ja nautimme virvokkeet ennen laivalle siirtymistä läpi luonnonkauniin Kirani James Bulevardin.

Huomoithan seuraavat seikat:
Usein retkillä kävellään paljon tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärää (10 hlöä). Retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia. Retkivaraukset ovat sitovia.

Kohteissa, joissa ei ole suomenkielistä retkeä, on mahdollista lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.

 

Marella Explorer

Marella Explorer

Marella Explorer liittyi Marella Cruises -varustamon laivastoon vuonna 2018. Tällä maltillisen kokoisella laivalla matkustaa kerrallaan noin 1900 matkustajaa. Brittiläisille markkinoille suunnattu alus tarjoaa laajan valikoiman aktiviteettia sekä viihdettä moneen makuun. Laivalla on 10 ravintolaa ja 10 baaria, jotka tarjoavat sekä perinteisiä ruokailuvaihtoehtoja että erikoisravintolojen elämyksiä. Elokuvateatteri, urheilukansi sekä Spa pitävät huolen, että meripäivinä ei aika käy tylsäksi.

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – enemmän laivaviihdettä ja matkustajia
 • Laivan koko: maltillinen, 1814 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittiläisiä
 • Kristina®-luokitus: 3+ tähteä

Lyhyt varustamoesittely

Palvelut

Marella Explorer tarjoaa monipuolisen kattauksen palveluja, viihdettä sekä yleisiä tiloja.  Laivalla on kymmenen eri ravintolaa, myös baareja on tarjolla useita. Tarkemmat tiedot kaikista palveluista ja tarjonnasta selviävät laivalla.

Majoitus

Kaikissa Marella Explorerin hyteissä on ilmastointi, hiustenkuivaaja. taulutelevisio, vaatekaappi sekä  tallelokero. Huom. hyttikuvat ovat viitteellisiä.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 1996 Meyer Werft, Papenburg Saksa. Uudistettu säännöllisesti.
Pituus:
 262,5 metriä
Leveys:
 32,2 metriä
Syväys: 
7,7 metriä
Bruttovetoisuus (GRT):
 76 998
Ilmastointi:
 Kyllä
Hissi:
 Kyllä
Matkustajamäärä:
 1 924
Miehistöä: 750
Alusrekisteri: Malta
Matkustajahyttejä:
 962 
Aluksen kieli:
 Englanti
Valuutta aluksella:
 Englannin punta

Marella Explorer laivakartta (PDF)

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä on usein palon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE