21.2.2019 Purjelaivaristeily Kaakkois-Aasiassa 11 pv

Vietä ikimuistoisen ihana talviloma tropiikin lämmössä ja vehmaudessa. Näe upea Singapore ja Thaimaan paratiisimaiset pikkusaaret, joista jokaisella on oma tunnelmansa. Ainutlaatuisia elämyksiä tarjoaa myös uljas purjelaiva, jolla matkaa taitetaan.

Risteily alkaa näyttävästi; huippumodernista ja uhkean vehreästä Singaporesta, joka on kulttuurien kohtauspaikka kiehtovine, etnisine kaupunginosineen. Seuraavat päivät vietät Malesiassa, ensin historiallisesti tärkeässä Melakan kauppakaupungissa. Sitä kaunistaa hyvin säilynyt siirtomaa-ajan arkkitehtuuri ja tunnelmalliset kiinalaiskorttelit. Langkawin saarella odottavat hiekkarannat ja sademetsän peittämät vuorenrinteet. Koko loppumatkan purjehdit lumoavan kauniilla Andamaanienmerellä, Thaimaan länsirannikon tuntumassa, josta kohoavat toinen toistaan idyllisemmät saaret. Ennen saapumista määränpäähän Phuketiin ehdit lekotella monilla valkoisilla hietikoilla, nauttia kirkkaista vesistä ja Phan Nga -lahden erikoisen hienoista maisemista; merestä nousevat karstikivivuoret ja -kalliot ovat satumainen näky.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Katsele Singaporen komeaa pilvenpiirtäjäsiluettia pimeän aikaan. Kuljeksi pitkin joenvartta, jota reunustavat sekä huippumodernit että historialliset rakennukset, ravintolat ja baarit.
 • Vietä rantapäivää Langkawin lomasaarella, tai nouse köysiradalla vuoren huipulle – siellä on sademetsän yläpuolelle rakennettu huikea maisemasilta.
 • Rentoudu Thaimaan luonnonkauniilla saarilla; valkoisilla hietikoilla, varjoisilla metsäpoluilla ja kirkkaassa meressä, jossa on hienoja koralliriuttoja ja rikasta merenalaista elämää.

Kristina®-matkanjohtajasi

Saura Paananen

Matkaohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=risteilyllä tarjottava täysihoito)

Torstai 21.2. Helsinki – Singapore (22.2.)

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa suoralla reittilennolla Singaporeen, jonne saavumme seuraavana päivänä.

Perjantai 22.2. Singapore

Saavumme Singaporeen ja majoitumme hotelliin. Strategisesti Malesian niemimaan kärjessä sijaitseva saarivaltio Singapore on nykymittapuulla moderni metropoli ja todellinen kulttuurien sulatusuuni. Kaupunki tarjoaa värikkäitä etnisiä kortteleita, lukemattomia shoppailumahdollisuuksia sekä upeita ruokaelämyksiä. Singapore, joka tarkoittaa Leijonan kaupunkia, on perustettu alun perin Sir Stamford Rafflesin toimesta. Pienestä kalastuskylästä lähtenyt nousukiito kauppasopimusten sekä liiketoimintaosaamisen kautta on vertaansa vailla oleva menestystarina. Nautimme yhteisen illallisen. (P)

Lauantai 23.2. Singapore, laiva lähtee klo 19.00

Nautimme hotellilla aamiaisen ja uloskirjautumisen jälkeen tutustumme yhdessä Singaporeen sekä vietämme hieman vapaa-aikaa omatoimisesti. Siirrymme satamaan, jossa s/y Star Clipper odottaa. Laiva lähtee illalla merelle ja risteily voi alkaa. (A, P)

Sunnuntai 24.2. Melaka (Malesia) klo 12.00 – 18.00

Malesian yksi suosituista käyntikohteista on pieni kaupunkivaltio Melaka, joka houkuttelee kävijöitä historialliseen keskustaansa. Satamaan saavuttuaan matkaaja pääsee sukeltamaan nopeasti monikulttuurisen maailman syleilyyn. Upea arkkitehtuuri ja paikallisen ruokaperinteen houkuttelevat aromit vievät mennessään. Aikaisemmin Melakan salmen rannalle kasvaneen kaupungin merkitys strategisena kaupankäynnin keskuksena kiinalaisten, intialaisten ja thaimaalaisten kanssa oli merkittävä ja tuolloinen Melakan sulttaanikunta loikin perustan sille, mitä Malesia on tänä päivänä. Sanotaankin, että Melakassa voi saada ripauksen Malesian todellista sielukkuutta. Moderni Melaka syntyi pitkälti 1990-luvun Malesian nousukauden johdosta ja pitkälle sisämaahan jatkunut rakentaminen lähes kuoletti perinteisen kalastuselinkeinon meren rannalla. Nykyään Melaka on säilynyt Malesian yhtenä monipuolisimmista käyntikohteista. Monikulttuurinen perintö, runsas museotarjonta sekä muut kulttuurikohteet tarjoavat matkaajalle reilun kattauksen muistoja kotiin vietäväksi. Myös kaupungin ulkopuolella on muutama kohtuullinen rantakohde. (TH)

Maanantai 25.2. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää s/y Star Clipperillä nauttien matkanteosta ja laivan palveluista. (TH)

Tiistai 26.2. Langkawi (Malesia) klo 8.00 – 17.30

Malesian länsirannikolla sijaitseva Langkawi on lähes sadasta saaresta koostuva saaristo. Pääsaari Pulau Langkawi on näistä ainoa, jossa on pysyväisasutusta. Tämä kuuluisa rantakohde houkuttelee sukeltajia ympäri maailmaa. Kun saari julistettiin verovapaaksi alueeksi 1980-luvulla, sen suosio vain kasvoi. Langkawilla on useita eri kiinnostuksen kohteita kuten kansallispuistoja, iso akvaario ja vesiputouksia. Yksi mielenkiintoinen käyntikohde on myös köysirata, joka kipuaa ylös vuorelle tarjoten upeat näköalat saaren yli. (TH)

Keskiviikko 27.2. Ko Adang (Thaimaa) klo 10.00 – 18.00

Butangin saariryhmä sijaitsee aivan Thaimaan länsirannikon eteläisimmässä kohdassa Ko Tarutaon kansallispuiston läheisyydessä Malesian ja Thaimaan rajalla. Turismi ei ole vielä vallannut näitä 61 saarta ja Ko Adangin puistonvartijat ovat alueen ainoat asukkaat. Saarille kuten myös Ko Adangille tunnusomaista ovat tiheät sademetsien valtaamat kukkulat, valkoiset hiekkarannat sekä terveet koralliriutat. Sisämaassa on muutamia kävelypolkuja sekä vesiputouksia. Noin puolen tunnin kävelymatkan päässä Chadon rantakalliolta on upeat näkymät merelle yli saaren päärannan. (TH) 

Torstai 28.2. Phan Nga Bay (Thaimaa) klo 09.30 – 11.30 – Koh Hong (Thaimaa) klo 12.00 – 17.30 – Deep Sea Port (Phuket) klo 21.00 – 22.30

Phan Nga Bayn merimaisema on samalla kaunis ja omaleimainen. Mangrovepuiden reunustama lahti on täynnä viidakkokasvillisuuden peittämiä kalkkikivimuodostelmia, jotka kohoavat jopa 300 metrin korkeuteen. Phan Nga -lahden uskotaan syntyneen noin 1200 vuotta sitten, kun vuorijonot jäivät tulvan alle äkillisen vedennousun seurauksena. Koh Hongin saaristo on taas ryhmä pieniä saaria, jotka sijaitsevat Krabin ja Phang Nga -lahden pohjoisosan välissä. Phan Nga -lahteen verrattuna vedet ovat hieman kirkkaampia snorklaamiseen. Koh Hong on saanut nimensä saaren sisällä sijaitsevasta laguunista, jonne on pääsy vain pienellä jollalla nousuveden aikaan. Star Clipper ankkuroituu saaren eteläpuolen lahdelle, joka on alueen kauneimpia. Sääolosuhteista riippuen muita ankkuroitumispaikkoja voivat olla Ko Dam Hok tai Ko Ong. (TH)

Perjantai 1.3. Koh Miang tai Koh Similan klo 10.00 – 18.00

Phuketista pohjoiseen Andamaanien merellä sijaitsevat yhdeksän Similansaarta muodostavat kansallispuiston, joka on tunnettu kirkkaista vesistään, jotka houkuttelevat sukeltajia ympäri maailman. Similansaaria kutsutaan joskus myös nimellä Ko Kao tai Nine Island. Similansaarten nimi juontuu malain kielestä sembilan, joka tarkoittaa yhdeksää eli saarten lukumäärää. Jokaisella on myös oma nimensä ja tunnetuin näistä on juuri Koh Similan, joka lumoaa kävijänsä upeilla snorklausmahdollisuuksilla, viidakkopoluilla ja omalaatuisella kivimuodostelmalla, jonka laelta on hienot näkymät merelle. Jos laiva ei pääse ankkuroitumaan Koh Similanin pääsaareelle, korvaava kohde on Koh Miang. (TH)

Lauantai 2.3. Phuket (Thaimaa) tulo klo 5.30, laivasta nousu, hotelliyöpyminen

Phuket ei paljon esittelyjä kaipaa. Thaimaan ainoa saarella sijaitseva provinssi on kuuluisa lomakohde pitkälti trooppisen ilmaston, upeiden rantojen ja niitä ympäröivien komeiden vuorten ansiosta koralliriuttoja unohtamatta. Ennen kumiteollisuudesta elantonsa saanut Phuket täyttyy nykyisin matkailijoista, jotka etsivät rentoutumista ja upeita maisemia. Phuket on suurin piirtein samankokoinen kuin Singapore ollen näin Thaimaan suurin saari. Turismin lisäksi provinssi saa elantonsa kaivostoiminnasta, joka keskittyy tinaan. M/S Star Clipper ankkuroituu joko Phuketin syväsatamaan tai Patong Beachin edustalle. On aika tullut sanoa näkemiin laivalle aamiaisen jälkeen ja lähteä tutustumaan Phuketin saareen ja tehdä viimeiset tuliaisostokset. Majoitumme yöksi hyvätasoisessa hotellissa nauttien yhteisen illallisen paikalliseen tapaan. (A, P)

Sunnuntai 3.3. Paluu Suomeen

Aamiaisen jälkeen lähdemme linja-autolla lentokentälle ja lento Suomeen. Kiitos matkaseurasta!

 

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 21.2. AY131
Helsinki 23.55 – 17.15 Singapore (22.2.)

Paluulento 3.3. AY152
Phuket 12.15 – 18.20 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

 

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö  1 hlö
Kategoria 4, ulkohytti 3 895
Kategoria 3, ulkohytti 3 995
Kategoria 2, ulkohytti 4 105

Hintaan sisältyy

 • Risteily s/y Star Clipperillä valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Singapore, Phuket – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset lentokenttä-/satamakuljetukset
 • Hotelliyö ja ilallinen Singaporessa
 • Matkaohjelman mukaiset, suomeksi tulkatut retket
 • Täysihoito laivalla (aamiainen, lounas, iltapäivän välipala laivalla ja illallinen)
 • Laivalla tee, kahvi ja vesi aterioiden yhteydessä, muut juomat lisämaksusta
 • Tervetuliais-cocktailit ja kapteenin ilta
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan monipuoliset vesiurheilumahdollisuudet (pl. laitesukellus)
 • Palvelumaksut laivalla
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Kristina® matkanjohtajan palvelut

Retket

Risteilyn hintaan sisältyy valikoima retkiä, jotka tehdään yhdessä Kristina®-matkanjohtajan sekä paikallisoppaan kanssa ja opastetaan/käännetään suomeksi. Kohteissa, joissa ei ole suomenkielistä retkeä, voi tutustua omatoimisesti kohteeseen matkanjohtajan avustuksella.

Risteilyn hintaan sisältyvät retkikohteet

 • 23.2. Singaporen kaupunkikierros
  Aamiaisen jälkeen lähdemme kaupunkikierrokselle dynaamiseen Singaporen kaupunkiin. Kierroksella tutustumme useisiin saaren ominaispiirteisiin ja merkittävimpiin nähtävyyksiin. Päivän aikana näemme mm. St. Andrewin kateraalin, Padangin kaupungintalon ja nousemme linja-autosta Singaporen siirtomaa-alueella ihailemaan menneiden vuosikymmenien loistoa sekä Merlion puistossa sijaitsevaa Merlion patsasta, joka on puoliksi leijona ja puoliksi kala. Vierailemme URA-galleriassa ja kasvitieteellisessä puutarhassa
 • 24.2. Historiallinen Melaka, puolipäiväretki (n. 3,5 h)
  Laivalla nautitun lounaan jälkeen alkava, kiehtova retki vie tutustumaan Melakan värikkääseen historiaan. Kaupungin kauniit kadut ja vanha arkkitehtuuri kertovat vauraan kaupankäynnin ja lukuisten vierasmaalaisten vaikutuksista Melakan menneisyyteen. Kaupunki on saanut vaikutteita niin Euroopasta kuin Aasiastakin ja katukuvassa näkyy monien uskontojen kirjo. Siirrymme bussilla St. Paulin kukkulalle ihailemaan upeita maisemia kaupunkiin ja joelle ja vierailemme St. Francois Xavierin kappelissa. Retkipäivämme jatkuu lyhyellä matkalla jokea pitkin kohti Kampong Mortenin kylää ja näemme hieman erilaisen puolen Malesiasta Käymme myös Chinatownissa, jossa vierailukohteena on Baba Nyonya -museo – tyypillinen 1800-luvun kiinalaisen varakkaan perheen koti. Tutustumiskohteina ovat myös Kampung Kling -moskeija ja Malesian vanhin kiinalainen temppeli Cheng Hoon Teng. Lopuksi jää hieman vapaa-aikaa Chinatownin kuuluisalla Jonker-kadulla. Retkellä kävellään paljon.
 • 26.2. Langkawin saarikierros, kokopäiväretki (n. 7 h, sisältää lounaan)
  Päivän aikana tutustumme Langkawin tarinoihin ja legendoihin. Riisipeltojen ja kumiviljelmien ohi matkattuamme pysähdymme Makam Mahrusissa, joka on Langkawin legendaarisen prinsessan syntymäpaikka. Siirrymme paikallisiin veneisiin ihailemaan alueen ekosysteemiä ja elämiä – saatamme jopa nähdä kotkia, iguaaneja tai apinoita. Retkipäivämme jatkuessa suuntaamme linja-autolla paikalliseen kylään lounaalle. Lounaan jälkeen siirrymme ihailemaan köysiratavaunulla maisemia.
 • 2.3. Phuketin saarikierros

Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Star Clipper

Star Clipper & Star Flyer

Menneen ajan purjelaivatunnelmaa täysin nykyaikaisin mukavuuksin. S/Y Star Clipper ja S/Y Star Flyer ovat nelimastoisia aluksia, jotka edustavat purjelaivamatkailun perinteitä upealla tavalla. Modernin risteilyaluksen palvelut luovat puitteet traditionaaliselle ja romanttiselle matkanteolle. Laivat ovat 110 metriä pitkiä ja majoittavat maksimissaan 170 risteilyvierasta. Elämä laivalla on rentoa, ikään kuin matkustaisit omalla jahdilla. Star Clipper ja Star Flyer ovat sisustettu perinteitä noudattaen. Kuvat vanhoista purjealuksista ja hohtavat mahonkikaiteet tuovat tuulahduksen menneestä. Matkaa tehdään sekä purjein että moottorivoimalla risteilyaikatauluista ja säästä riippuen.

Lyhyt varustamoesittely

Palvelut

Maittavat ateriat risteilyn aikana nautitaan Clipper-ravintolasalissa, joka noudattaa vapaata istumajärjestystä. Mukava, sisä- ja ulkokäyttöön suunniteltu Tropical Bar sekä intiimi Piano Bar tarjoilevat pientä purtavaa ja virkistäviä juomia. Laivalla on myös Edwardian-tyylisesti sisustettu kirjasto, kaksi pientä uima-allasta tilavalla aurinkokannella sekä pieni matkamuistomyymälä.

Majoitus

Kaikissa hyteissä on wc/suihku, televisio, DVD-soitin, puhelin, säädettävä ilmastointi, tallelokero, hiustenkuivaaja. Laivan sähköjännite on 110V. Useassa hytissä on kaksi erillistä alavuodetta, jotka ovat yhdistettävissä parivuoteeksi. Hyttiluokkien suurin erottava tekijä on niiden sijainti laivalla. Mitä korkeampi kategoria, sitä ylempänä tai keskemmällä laivaa hytti sijaitsee. Tarkemmat hyttiluokkien sijainnit löydät klikkaamalla laivan pohjapiirrosta sivun alalaidassa.

S/Y Star Clipperin risteilyille ovat yleensä myynnissä hyttikategoriat 4,3 & 2

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 1992
Pituus:
 110 metriä
Leveys:
 15 metriä
Syväys: 
5,6 metriä
Bruttovetoisuus (GRT):
 2 298
Ilmastointi:
 Kyllä
Hissi:
 Ei
Matkustajamäärä:
 170
Miehistöä:
 70
Alusrekisteri:
 Malta
Aluksen kieli:
 Englanti
Valuutta aluksella:
 Euro
Mastot: 4 mastoa, 16 purjetta

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Lentokentillä ja retkillä on usein paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita
 • Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.
 • Risteily ei sovellu liikuntarajoitteisille. Laivalla ei ole mahdollisuutta esimerkiksi rollaattorin/pyörätuolin käyttöön ja laivalla liikkuminen vaatii portaiden nousua sekä kynnysten ylittämistä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE