20.9.2018 Hollannin ja Belgian helmet 6 pv

Amsterdam – Rotterdam – Antwerpen – Bryssel

Kaipaatko taukoa ja elämyksiä syksyyn? Hae iloa ja energiaa Alankomaista ja Belgiasta! Nauti viihtyisistä kaupungeista, nähtävyyksistä ja kulttuurista – sekä ihanasta joutenolosta mukavalla jokilaivalla maisemia katsellen ja herkkupöytien ääressä istuskellen. Lomatunnelmiin siivittää Pohjois-Hollanti – veden kaunis valtakunta kanavineen, jokineen, puroineen ja merenrantoineen. Amsterdamin sillat ja kapeat talot näyttävät upeilta iltavaloissa, kun livut pienveneellä pitkin kanaaleita. Saat ihailla kelluvan kukkatorin uhkeutta ja paikallista perinnemaisemaa tuulimyllyineen, puutaloineen ja työpajoineen. Retki vie Pohjanmeren rannalle, palatsien ja hiekkarantojen komistamaan Haagiin. Modernin arkkitehtuurin leimaamaa Rotterdamia katselet ensin jokilaivan kyydistä. Antwerpen on tunnettu muodista, timanteista ja taiteestakin, mutta siellä on myös komea vanha keskusta kävelykatuineen. Risteily päättyy kosmopoliittiin Brysseliin – kuljeksi keskiaikaisilla mukulakivikujilla, katsasta kuuluisat rakennukset ja maistele suklaapuotien vastustamattomia luomuksia.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Ihastele perinteisiä hollantilaisia miljöitä ja asioita. Käyskentele pittoreskissa Volendamin kylässä, jonka somissa, vanhoissa puutaloissa on puukenkä- ja juustopuoteja. Zaanse Schansia kaunistavat historialliset tuulimyllyt, puutalot ja museot.
 • Nauti ranskalaisen keittiön antimista ja kiireettömistä aterioista kodikkaalla jokilaivalla. Maistele maissa hollantilaisia juustoja ja belgialaisten suklaapuotien konvehteja.
 • Vietä aikaa Brysselin sydämessä, upealla Grand Placella. Historiallista, elämäntäyteistä aukiota reunustavat komeat kiltatalot ja muut koristeelliset vanhat rakennukset sekä viihtyisät kahvilat ja ravintolat.

 

Kristina®-matkanjohtajasi

Ralf Löfström

Matkaohjelma

Risteilylle myydään lisämaksullisia, englanniksi opastettuja retkiä, jotka voit varata joko etukäteen tai laivalla. Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=risteilyllä tarjottava täysihoito)

Torstai 20.9. Helsinki – Amsterdam

Lento Amsterdamiin. Kuljetus laivalle ja majoittuminen hytteihin. Miehistön esittäytyminen tervetulotilaisuudessa. (P)

Lisämaksusta: Öinen Amsterdam • iltaretki • 21 €
Paikallinen jokilaiva vie risteilylle öiseen Amsterdamiin ja sen kuuluisille kanaville (selostus nauhalta, ei suomenkielistä)

Perjantai 21.9. Amsterdam

Ainutlaatuiseen Amsterdamiin tutustutaan kaupunkikierroksella. De Riekerin tuulimylly on rakennettu 1600-luvulla. Se on siirretty alkuperäiseltä paikaltaan Amsteljoen rantaan, missä sijaitsee myös jokimaisemista inspiraatiota saaneen kuuluisan taiteilijan Rembrandtin patsas. Timanttialueella näemme kuinka taitavien hiojien käsissä raakatimantit muuttuvat jalokiviksi ja saamme tietoa timanttien arvon määrityksestä. Kuuluisa kukkatori hurmaa runsaudellaan. Loppupäivän voit viettää kaupungilla omatoimisesti tai lähteä lisämaksulliselle retkelle. (TH)

Lisämaksusta: Volendam & Zaanse Schans • iltapäiväretki • 48 €
Volendamissa tutustumme Gouda-juuston valmistukseen ja Zaanse Schansin ulkoilmamuseossa perinteisiin taloihin, tuulimyllyihin ja varastorakennuksiin.

Lauantai 22.9. Amsterdam & Haag – Rotterdam

Retkibussimme suuntaa Haagiin, yhteen Hollannin kauneimmista kaupungeista, missä sijaitsee maan parlamentti. Kaupungissa on runsaasti kauniita pihoja ja näemme niistä kauneimpia.  Kuljemme läpi Binnenhofin palatsialueen, missä sijaitsevat parlamentin kokoussalit ja pääministerin virka-asunto. Näemme kuninkaallisia rakennuksia, Escher Museon kauniin kartanon, loisteliaan Hotel des Indesin sekä Kloosterkerk -kirkon. Palaamme laivaan Utrechtissa, minne m/s Victor Hugo on siirtynyt retken aikana. Risteily jatkuu. Rotterdamiin saavutaan ennen iltaa. (TH)

Sunnuntai 23.9. Rotterdam – Antwerpen

Aamuyöllä laiva lähtee Rotterdamista. Vietämme päivän risteillen ja vaihtuvia maisemia katsellen. Antwerpeniin saavutaan iltapäivällä. Voit laivaemännän seurassa kulkea keskustaan tai tutustua kaupunkiin omatoimisesti. (TH)

Maanantai 24.9. Antwerpen – Bryssel

M/s Victor Hugo lähtee aikaisin aamulla kohti Belgian pääkaupunkia, minne saavumme lounaan jälkeen. Kansainvälinen kaupunki on säilyttänyt perinteisen ilmeensä. Iltapäivän retkellä näemme tärkeimmät nähtävyydet kuten vanhakaupungin ja sen sydämessä sijaitsevan Grand Place -aukion, jota reunustaa komeat kiltatalot. Laivalla juhlailta. (TH)

Tiistai 25.9. Bryssel – Helsinki

Aamiaisen jälkeen laivastanousu, kuljetus kentälle ja lento Helsinkiin.

 

Lentoaikataulut

Menolento 20.9. AY1305
Helsinki 16.15 – 17.45 Amsterdam

 

Paluulento 25.9. AY1542
Bryssel 11.40 – 15.15 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa. 

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Victor Hugo –aluksella valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Amsterdam, Bryssel – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset satama-/lentokenttäkuljetukset
 • Ohjelma ja täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat ja illalliset)
 • Risteilyn tervetulotilaisuus ja kapteenin gaalaillallinen
 • Juomat baarista (viini, olut, virvoitusjuomat, ei kuitenkaan viinilistan viinit ja samppanja)
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Kristina® –matkanjohtajien palvelut

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Risteilyn hintaan sisältyvät retket

 • Amsterdamin kaupunkikierros
 • Haag
 • Bryssel

Lisämaksulliset retket

(kansainvälinen retki, ei Kristina® matkanjohtajaa):

 • Öinen Amsterdam
 • Volendam & Zaanse Schans
Victor Hugo

Victor Hugo

Vuonna 2000 rakennettu ja vuonna 2010 uudistettu m/s Victor Hugo on 82 metriä pitkä kodikas jokiristeilylaiva. Laivan 49 hyttiin mahtuu yhteensä 100 matkustajaa. Kristina Cruises toteuttaa tällä laivalla risteilyt pienemmissä, n. 20-40 hengen ryhmissä. Laivan muut matkustajat ova pääosin ranskalaisia tai muualta Euroopasta. Kristina Cruisesin suomalainen matkanjohtaja pitää huolen myös siitä, että opastukset ja laivalla jaettava tieto on riittävässä määrin saatavilla myös suomeksi.

Lyhyt varustamoesittely

Palvelut laivalla

M/S Victor Hugolla on kaksi kantta, joista yleiset tilat sijaitsevat ylemmällä kannella. Laivalla on Lounge-Bar keulassa sekä ranskalaisen keittiön herkkuja tarjoileva ravintola peräosassa. Samalla kannella sijaitsee myös sisääntuloaula ja laivan neuvonta ja pieni matkamuistomyymälä. Tilava aurinkokansi on varusteltu kansituolein. Lisämaksullinen langaton internetyhteys on asiakkaiden käyttössä.

Majoitus

Laivan kaikki hytit ovat ikkunallisia. Hyttien varustukseen kuuluu suihku, WC,  radio, satelliitti-TV, hiustenkuivaaja sekä tallelokero.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 2000, uudistettu vuonna 2010
Pituus: 
82 metriä
Leveys:
 9,5 metriä
Ilmastointi ja sähkö: 
Kyllä, 220V
Hissi: Ei
Matkustajamäärä:
 100
Aluksen lippuvaltio:
 Ranska
Matkustajahyttejä: 
49 ulkohyttiä

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hankithan sen ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä kävellään paljon, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Palvelurahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti n. 6-8 €/asiakas/päivä. Risteilyn lopussa hyttiin jaetaan kirjekuori, jota voit käyttää ja halutessasi huomioida laivan henkilökuntaa.
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE