19.12.2018 Jouluajan purjelaivaristeily Kaakkois-Aasiassa 12 pv

Thaimaan paratiisisaaria, Kaakkois-Aasian eksoottisia kaupunkeja ja suloista lämpöä – hemmottele itseäsi ja lähde unelmien joulumatkalle tropiikkiin. Nauti olostasi tasokkaalla purjelaivalla, jossa unohtuvat kaikki maailman kiireet.

Ennen risteilyn alkua saat tutustua Bangkokiin – värikkäiden temppelien, katuruokakojujen ja kiehtovien kanavien energiseen kaupunkiin. Phuketin rannalta lähdet purjehtimaan kohti luonnonkauniita saariryhmiä, jotka hurmaavat maisemillaan, koralliriutoillaan ja valkoisilla hietikoillaan. Jouluaattoa vietät tarunomaisella Phang Nga -lahdella, jossa merta pilkuttavat jännittävät, pystysuorat kalliomuodostelmat. Joulupäivänä on aikaa lekotella poikkeuksellisen koskemattomana ja rauhaisana säilyneellä Adangin saarella. Saarihyppelyn jälkeen saavut Malesiaan. Penangin saari on tunnettu erinomaisesta keittiöstään ja kauniista vanhoista kortteleistaan. Melakan erikoisuuksia ovat punahehkuinen kolonialistinen arkkitehtuuri ja hauskat polkupyöräriksat. Matka huipentuu Singaporen moderniin vehreyteen, maailman miellyttävimpään trooppiseen metropoliin.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Ihaile Bangkokin näkymiä risteilyllä Chao Phrayalla. Joen varrella kohoavat kullankimalteiset temppelit ja luksushotellit. Rauhalliset sivuväylät ovat ikkuna perinteiseen elämänmenoon.
 • Nauti rentouttavasta joulunajasta ja oleskelusta komealla purjelaivalla, jossa ei ole pakko tehdä mitään. Siemaile lasillinen kylmää samalla, kun katselet Andamaanienmeren ihastuttavia maisemia.
 • Tutustu Malesian moniin kulttuureihin ja historiaan. Eri uskontojen pyhätöt ja vanhat kiinalaiskorttelit ovat hienoja nähtävyyksiä, samoin Melakan eurooppalaistyylinen, siirtomaa-ajan arkkitehtuuri.

Kristina®-matkanjohtajasi

Ulla Rantamo

Matkaohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=risteilyllä tarjottava täysihoito)

Keskiviikko 19.12. Helsinki – Bangkok (20.12.)

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa suoralla reittilennolla Bangkokiin, jonne saavumme seuraavana päivänä.

Torstai 20.12. Bangkok (Thaimaa), hotelliyöpyminen

Bangkok, jota kutsutaan myös idän Venetsiaksi tai Enkelten kaupungiksi, on ladattu täyteen energiaa. Metropoli tarjoaa loputtoman valikoiman nähtävyyksiä, shoppailumahdollisuuksia ja ruokailuvaihtoehtoja. Itseään helliville kaupungista löytää niin rentouttavia spa-hoitoja, upeita sky-baareja rakennusten yllä, luksushotelleja ja tasokkaita ravintoloita. Bangkok todella on lumoava yhdistelmä vanhaa ja uutta: temppeleitä ja punaisten lyhtyjen alueita, itää ja länttä, katuruokakojuja ja yläluokan ruokapaikkoja, raukeita kanavia ja loputtomia liikenneruuhkia kaikki juuri oikealla tavalla yhteen sopien.

Lennon jälkeen siirrymme bussilla hyvätasoiseen hotelliin ja nautimme vapaa-ajasta ennen yhteistä illallista. (P)

Perjantai 21.12. Bangkok (Thaimaa), hotelliyöpyminen

Tänään tutustumme Bangkokiin. Aamiaisen jälkeisellä retkellä vierailemme kuuluisassa Suurerssa Palatsissa, jossa sijaitsee Thaimaan arvostetuimmat niin hallinnolliset kuin uskonnolliset rakennukset. Retken jälkeen palaamme hotellille ja nautimme vapaa-ajasta ennen illallisristeilyä upealla Chao Phraya -joella. (A,P)

Lauantai 22.12. Bangkok – Phuket, laivaan nousu. Laiva lähtee klo 22.00.

Aamiaisen jälkeen siirrymme bussilla lentokentälle, josta jatkolento Phuketiin lähtee. Perille teemme kevyen kaupunkiretken ja nautimme yhteisen lounaan ennen laivaan nousua. Phuket ei paljon esittelyjä kaipaa. Thaimaan ainoa saarella sijaitseva provinssi on kuuluisa lomakohde pitkälti trooppisen ilmaston, upeiden rantojen ja niitä ympäröivien komeiden vuorten ansiosta koralliriuttoja unohtamatta. Ennen kumiteollisuudesta elantonsa saanut Phuket täyttyy nykyisin matkailijoista, jotka etsivät rentoutumista ja upeita maisemia. Phuket on suurin piirtein samankokoinen kuin Singapore ollen näin Thaimaan suurin saari. Turismin lisäksi provinssi saa elantonsa kaivostoiminnasta, joka keskittyy tinaan. S/Y Star Clipper ankkuroituu joko Phuketin syväsatamaan tai Patong Beachin edustalle. (A,L,P)

Sunnuntai 23.12. Koh Similan klo 12.00 – 18.00

Phuketista pohjoiseen Andamaanien merellä sijaitsevat yhdeksän Similansaarta muodostavat kansallispuiston, joka on tunnettu kirkkaista vesistään, jotka houkuttelevat sukeltajia ympäri maailman. Similansaaria kutsutaan joskus myös nimellä Ko Kao tai Nine Island. Similansaarten nimi juontuu malain kielestä sembilan, joka tarkoittaa yhdeksää eli saarten lukumäärää. Jokaisella on myös oma nimensä ja tunnetuin näistä on juuri Koh Similan, joka lumoaa kävijänsä upeilla snorklausmahdollisuuksilla, viidakkopoluilla ja omalaatuisella kivimuodostelmalla, jonka laelta on hienot näkymät merelle. Jos laiva ei pääse ankkuroitumaan Koh Similanin pääsaareelle, korvaava kohde on Koh Miang. (TH)

Maanantai 24.12. Phang Nga Bay (Thaimaa) klo 09.30 – 11.30, Koh Hong (Thaimaa) klo 12.00 – 18.00

Phan Nga Bayn merimaisema on samalla kaunis ja omaleimainen. Mangrovepuiden reunustama lahti on täynnä viidakkokasvillisuuden peittämiä kalkkikivimuodostelmia, jotka kohoavat jopa 300 metrin korkeuteen. Phan Nga -lahden uskotaan syntyneen noin 1200 vuotta sitten, kun vuorijonot jäivät tulvan alle äkillisen vedennousun seurauksena. Koh Hongin saaristo on taas ryhmä pieniä saaria, jotka sijaitsevat Krabin ja Phang Nga -lahden pohjoisosan välissä. Phan Nga -lahteen verrattuna vedet ovat hieman kirkkaampia snorklaamiseen. Koh Hong on saanut nimensä saaren sisällä sijaitsevasta laguunista, jonne on pääsy vain pienellä jollalla nousuveden aikaan. Star Clipper ankkuroituu saaren eteläpuolen lahdelle, joka on alueen kauneimpia. Sääolosuhteista riippuen muita ankkuroitumispaikkoja voivat olla Ko Dam Hok tai Ko Ong. (TH)

Tiistai 25.12. Ko Adang (Thaimaa) klo 10.00 – 18.00

Butangin saariryhmä sijaitsee aivan Thaimaan länsirannikon eteläisimmässä kohdassa Ko Tarutaon kansallispuiston läheisyydessä Malesian ja Thaimaan rajalla. Turismi ei ole vielä vallannut näitä 61 saarta ja Ko Adangin puistonvartijat ovat alueen ainoat asukkaat. Saarille kuten myös Ko Adangille tunnusomaista ovat tiheät sademetsien valtaamat kukkulat, valkoiset hiekkarannat sekä terveet koralliriutat. Sisämaassa on muutamia kävelypolkuja sekä vesiputouksia. Noin puolen tunnin kävelymatkan päässä Chadon rantakalliolta on upeat näkymät merelle yli saaren päärannan. (TH)

Keskiviikko 26.12. Penang (Malesia) klo 8.30 – 19.30

Penangin saari tai Pulau Pinang paikallisella malayn kielellä, tunnetaan porttina Pohjois-Malesiaan ja maan vanhimpana Brittiläisenä siirtokuntana sekä UNESCOn maailmanperintölistan kohteena. Pinang viittaa malayn kielellä arekapalmuun, jonka tuottamista betelpähkinöistä valmistetaan miljoonien ihmisten käyttämää pureskeltavaa nautintoainetta. Penangin pääkaupungissa Georgetownissa sijaitsee eniten Kaakkois-Aasiassa ennen maailmansotaa rakennettuja ja säilyneitä rakennuksia. Penangiin matkustetaan myös sen herkullisen ruokakulttuurin vuoksi, jota saaren vahva kiinalainen ja intialainen yhteisö värittävät. Teemme risteilyn hintaan sisältyvän Penangin saarikierroksen. (TH)

Torstai 27.12. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää s/y Star Clipperillä nauttien matkanteosta ja laivan palveluista. (TH)

Perjantai 28.12. Melaka (Malesia) klo 08.00 – 16.00

Malesian yksi suosituista käyntikohteista on pieni kaupunkivaltio Melaka, joka houkuttelee kävijöitä historialliseen keskustaansa. Satamaan saavuttuaan matkaaja pääsee sukeltamaan nopeasti monikulttuurisen maailman syleilyyn. Upea arkkitehtuuri ja paikallisen ruokaperinteen houkuttelevat aromit vievät mennessään. Aikaisemmin Melakan salmen rannalle kasvaneen kaupungin merkitys strategisena kaupankäynnin keskuksena kiinalaisten, intialaisten ja thaimaalaisten kanssa oli merkittävä ja tuolloinen Melakan sulttaanikunta loikin perustan sille, mitä Malesia on tänä päivänä. Sanotaankin, että Melakassa voi saada ripauksen Malesian todellista sielukkuutta. Moderni Melaka syntyi pitkälti 1990-luvun Malesian nousukauden johdosta ja pitkälle sisämaahan jatkunut rakentaminen lähes kuoletti perinteisen kalastuselinkeinon meren rannalla. Nykyään Melaka on säilynyt Malesian yhtenä monipuolisimmista käyntikohteista. Monikulttuurinen perintö, runsas museotarjonta sekä muut kulttuurikohteet tarjoavat matkaajalle reilun kattauksen muistoja kotiin vietäväksi. Myös kaupungin ulkopuolella on muutama kohtuullinen rantakohde. (TH)

Lauantai 29.12. Singapore tulo klo 07.30, laivasta nousu – Paluulento Helsinkiin

Saavumme aamulla Singaporeen. Strategisesti Malesian niemimaan kärjessä sijaitseva saarivaltio Singapore on nykymittapuulla moderni metropoli ja todellinen kulttuurien sulatusuuni. Kaupunki tarjoaa värikkäitä etnisiä kortteleita, lukemattomia shoppailumahdollisuuksia sekä upeita ruokaelämyksiä. Singapore, joka tarkoittaa Leijonan kaupunkia, on perustettu alun perin Sir Stamford Rafflesin toimesta. Pienestä kalastuskylästä lähtenyt nousukiito kauppasopimusten sekä liiketoimintaosaamisen kautta on vertaansa vailla oleva menestystarina. Tänä päivänä kävijä voi ihastella upeita nähtävyyksiä vaikkapa matkatessaan riksan kyydissä Chinatownin, Arabialaisen korttelin tai Little Indian läpi.

On tullut aika sanoa näkemiin s/y Star Clipperille. Aamiaisen jälkeen nousemme laivasta. Ennen illan paluulentoa kotiin teemme Singaporen kaupunkikierroksen ja nautimme yhteisen lounaan ja illallisen. (A,L,P)

Sunnuntai 30.12. Paluu Helsinkiin

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolennot
20.12.            AY143 Helsinki 00.40 – Bangkok 15.35
22.12.            PG275 Bangkok 10.00 – 11.30 Phuket

Paluulento
29.12.            AY132 Singapore 23.45 – Helsinki 5.45 (30.12.)

Hintaan sisältyy

 • Risteily s/y Star Clipperillä valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Bangkok – Phuket, Singapore – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset lentokenttä-/satamakuljetukset
 • 2 hotelliyötä Millenium Hilton Bangkok 5* jokinäkymällä ja illallista Bangkokissa (toisena iltana ilallinen jokiristeilyllä)
 • illallisristeily Choa Prhraya -joella
 • Matkaohjelman mukaiset, suomeksi tulkatut retket
 • Täysihoito laivalla
 • Laivalla tee, kahvi ja vesi aterioiden yhteydessä, muut juomat lisämaksusta
 • Tervetuliais-cocktailit ja kapteenin ilta
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan monipuoliset vesiurheilumahdollisuudet (pl. laitesukellus)
 • Palvelumaksut laivalla
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Kristina® matkanjohtajan palvelu

Retket

Risteilyn hintaan sisältyy valikoima retkiä, jotka tehdään yhdessä Kristina®-matkanjohtajan sekä paikallisoppaan kanssa ja opastetaan/käännetään suomeksi. Kohteissa, joissa ei ole suomenkielistä retkeä, voi tutustua omatoimisesti kohteeseen matkanjohtajan avustuksella.

 

Risteilyn hintaan sisältyvät retkikohteet, alustava suunnitelma

 • Bangkok: Grand Palace & Emerald Buddha Temple
 • Phuket
 • Melakan kaupunkikierros
 • Penangin saarikierros
 • Singaporen kaupunkikierros

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Retkien tiedot ovat alustavia.

 

Star Clipper

Star Clipper & Star Flyer

Menneen ajan purjelaivatunnelmaa täysin nykyaikaisin mukavuuksin. S/Y Star Clipper ja S/Y Star Flyer ovat nelimastoisia aluksia, jotka edustavat purjelaivamatkailun perinteitä upealla tavalla. Modernin risteilyaluksen palvelut luovat puitteet traditionaaliselle ja romanttiselle matkanteolle. Laivat ovat 110 metriä pitkiä ja majoittavat maksimissaan 170 risteilyvierasta. Elämä laivalla on rentoa, ikään kuin matkustaisit omalla jahdilla. Star Clipper ja Star Flyer ovat sisustettu perinteitä noudattaen. Kuvat vanhoista purjealuksista ja hohtavat mahonkikaiteet tuovat tuulahduksen menneestä. Matkaa tehdään sekä purjein että moottorivoimalla risteilyaikatauluista ja säästä riippuen.

Lyhyt varustamoesittely

Palvelut

Maittavat ateriat risteilyn aikana nautitaan Clipper-ravintolasalissa, joka noudattaa vapaata istumajärjestystä. Mukava, sisä- ja ulkokäyttöön suunniteltu Tropical Bar sekä intiimi Piano Bar tarjoilevat pientä purtavaa ja virkistäviä juomia. Laivalla on myös Edwardian-tyylisesti sisustettu kirjasto, kaksi pientä uima-allasta tilavalla aurinkokannella sekä pieni matkamuistomyymälä.

Majoitus

Kaikissa hyteissä on wc/suihku, televisio, DVD-soitin, puhelin, säädettävä ilmastointi, tallelokero, hiustenkuivaaja. Laivan sähköjännite on 110V. Useassa hytissä on kaksi erillistä alavuodetta, jotka ovat yhdistettävissä parivuoteeksi. Hyttiluokkien suurin erottava tekijä on niiden sijainti laivalla. Mitä korkeampi kategoria, sitä ylempänä tai keskemmällä laivaa hytti sijaitsee. Tarkemmat hyttiluokkien sijainnit löydät klikkaamalla laivan pohjapiirrosta sivun alalaidassa.

S/Y Star Clipperin risteilyille ovat yleensä myynnissä hyttikategoriat 4,3 & 2

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 1992
Pituus:
 110 metriä
Leveys:
 15 metriä
Syväys: 
5,6 metriä
Bruttovetoisuus (GRT):
 2 298
Ilmastointi:
 Kyllä
Hissi:
 Ei
Matkustajamäärä:
 170
Miehistöä:
 70
Alusrekisteri:
 Malta
Aluksen kieli:
 Englanti
Valuutta aluksella:
 Euro
Mastot: 4 mastoa, 16 purjetta

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Lentokentillä ja retkillä on usein paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita
 • Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.
 • Risteily ei sovellu liikuntarajoitteisille. Laivalla ei ole mahdollisuutta esimerkiksi rollaattorin/pyörätuolin käyttöön.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE