12.10.2018 Tonavalta Reinjoelle 9 pv

Anna syksyisen Saksan vietellä. Koe maan romanttisimmat seudut, Tonavan ja Reinin idylliset varret ja ihastuttavat kaupungit, jotka kuiskivat menneistä ajoista. Laskeudu risteilylomailun huolettomaan, nautinnolliseen tahtiin. Astut laivaan palatsien ja kulturellien kahviloiden kruunaamasta Wienistä. Matkaat Passaun hienostuneeseen pikkukaupunkiin, jota koristavat barokkirakennukset, kuvaukselliset kujat ja aukiot. Regensburgin suurenmoinen vanhakaupunki on täynnä tutkittavaa ja mukavia kuppiloita. Nürembergin houkutuksia ovat somat puuristikkotalot, vanha linna ja paikkakunnan herkulliset piparkakut. Rothenburgia katsellessa saattaa tuntua, että aika on pysähtynyt keskiajalle – tai kenties jouluiseen satuun. Viimeistään Würzburgissa on syytä istahtaa viinitupaan maistelemaan seudun satoa. Tunnelma sähköistyy dynaamisessa Frankfurtissa – kaupunkisiluettia hallitsevat pilvenpiirtäjät, mutta niiden alta löytyy myös perinteikäs kaupunki. Matkan lopulla, ennen saapumista Strasbourgin ranskalaistunnelmiin, poikkeat vielä Mainziin, jossa historia kietoutuu nuorekkaaseen nykypäivään.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Nauti matkanteosta; miellyttävästä laivasta ja hitaasti vaihtuvista maisemista, levollisuuden tunteesta ja siitä, että ei tarvitse tehdä mitään. Jokiristeily on kaunis tapa matkustaa.
 • Astele Rothenburgissa oikein hitaasti – muurien rajaaman kaupungin mukulakivikujilla jokainen rakennus on huomionarvoinen. Poikkea ikuiseen jouluun satumaisen tunnelmallisessa Käthe Wohlfahrt -liikkeessä. Sen jonka koristevalikoima on uskomaton.
 • Lumoudu maisemista. Reitin varrelle osuu toinen toistaan lumoavampia miljöitä ja vanhoja kaupunkeja. Nouse katselemaan Würzburgia sen yläpuolelta, keskiaikaiselta linnoitukselta, jota ympäröivät viinitarhat ja kukkulat. Kaupungista alkaa erityisen kauniista näkymistään tunnettu Romanttinen reitti, ”Romantische Strasse”

Matkaohjelma

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito)

Perjantai 12.10. Helsinki – Wien

Lento Wieniin, joka on yksi Euroopan kauneimmista pääkaupungeista. Kaupunkikierroksella näemme Wienin tärkeimmät nähtävyydet, kuten Oopperatalon, Hofburgin palatsin, Parlamenttitalon, Kaupungintalon sekä Kansallisteatterin. Lounas nautitaan paikallisessa ravintolassa. Kuljetus laivalle ja majoittuminen hytteihin. M/s Beethoven aloittaa risteilyn kohti Passauta. Miehistön esittäytyminen tervetulotilaisuudessa. (L,P)

Lauantai 13.10. Passau

Risteilemme pitkin Tonavaa läpi kauniiden Strudengaun ja Niebelungengaun alueiden. Iltapäivän päätteeksi saavutaan Passaun kaupunkiin. Laivan edustaja ja matkanjohtajamme johdattavat tutustumaan kaupunkiin. Näemme mieleenpainuvan kauniita barokkirakennuksia ja romanttisia kapeita katuja. Illalla risteily jatkuu. (TH)

Sunnuntai 14.10. Regensburg – Kelheim

Aamupäivä vierähtää ohilipuvia maisemia katsellen. Puoliltapäivin saavutaan Regensburgiin, vauraan Baijerin osavaltion neljänneksi suurimpaan kaupunkiin. Käymme Walhallan marmoritemppelissä, missä esillä on saksalaisten merkkihenkilöiden rintakuvia ja muistolaattoja ja kuljemme Regensburgin keskustassa paikallisen oppaan johdolla. Paluu laivaan Kelheimissa, minne se on siirtynyt retken aikana. Viihdeohjelmaa illalla. Risteily jatkuu Nürnbergiin. (TH)

Maanantai 15.10. Nürnberg – Erlangen – Bamberg

Aamulla saavutaan Nürnbergiin. Bussiretkellä näemme kaupungin keskiaikaisten muurien ulkopuolella olevia nähtävyyksiä. Keskustassa kuljemme viehättäviä katuja, joita reunustavat puuristikkotalot. Päätorilla näemme Frauenkirche -kirkon sekä valuraudasta ja kullatusta metallista tehdyn Schöner Brunnen -kaivon. Maistelemme Lebkuchenia, paikallista inkivääripiparkakkua. Paluu laivaan Erlangenissa. Risteilyn jatkuu. Illalla tanssimusiikkia. Laiva on yön Bambergin satamassa. (TH)

Tiistai 16.10. Bamberg – Schweinfurt & Rothenburg – Gerlachshausen – Wurzburg

Aamulla aikaisin laiva jättää Bambergin ja suuntaa Schweinfurtiin. Bussikuljetus Rothenburgin kaupunkiin, missä paikallisopas odottaa. Keskiaikaa huokuvassa kaupungissa kuljemme ihastellen ikivanhoja taloja ja aukioita. Vapaa-ajalla voit istahtaa nauttimaan paikallisen kahvilan antimista tai halutessasi vierailla jossain kaupungin useista museoista, kuten kidutusvälineitä esittelevässä Kriminaalimuseossa, Joulumuseossa tai Nukke- ja Lelumuseossa. Paluu laivaan Gerlachshausenissa, minne laiva on siirtynyt retken aikana. M/s Beethoven jatkaa kohti Würzburgia, minne saavutaan yöllä. (TH)

Keskiviikko 17.10. Würzburg – Karlstad – Wertheim

Aamulla bussikuljetus Würzburgiin. Vierailemme UNESCOn maailmanperintölistalle kuuluvassa 1700-luvulla rakennetussa komeassa barokkilinnassa, missä linnan oppaat historiasta kertoen johdattavat meitä läpi kauniiden huoneiden sekä kullalla ja krumeluurilla koristeltujen salien. Tällä välin laiva on siirtynyt Karlstadiin. Iltapäivä vierähtää jokivarren maisemia katsellen, kun laiva risteilee Werheimiin. Perille saavumme illalla. Laiva yön satamassa. (TH)

Torstai 18.10. Wertheim – Miltenberg – Aschaffenburg

Aikaisin aamulla laiva jättää Werheimin ja jatkaa matkaa viehättävään, tyypilliseen saksalaiskylään Miltenbergiin, jota kutsutaan ”Mainin helmeksi”. Laivan edustajan ja matkanjohtajan seurassa voit kulkea katselemassa pääkatua, puuristikkotaloja ja muita rakennuksia. Risteily jatkuu Aschaffenburgiin, missä voit käydä iltakävelyllä omatoimisesti. (TH)

Perjantai 19.10. Aschaffenburg – Frankfurt – Mainz

Aamuyöllä laiva jatkaa risteilyä saapuen Frankfurtiin aamulla. Kaupunki on Saksan merkittävin finanssikeskus, jonka kuuluisa silhuetti muodostuu pilvenpiirtäjistä. Niissä sijaitsee kansainvälisten pankkien pääkonttoreita ja toimistotiloja. Vierailemme julkisivultaan sinistä lasia olevassa Main Towerissa, joka yltää 200 metrin korkeuteen. Risteily jatkuu Mainziin, johon voit käydä tutustumassa laivan edustajan ja matkanjohtajan seurassa. Laivalla juhlailta. (TH)

Lauantai 20.10. Strasbourg – Zürich – Helsinki

Risteilemme kohti Strasbourgia läpi Iffezheimin ja Gambsheimin sulkujen. Lounaan jälkeen laivastanousu, kuljetus (n. 3 h) kentälle ja lento Helsinkiin. (A, L)

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 12.10. AY1471
Helsinki 08.30 – Wien 09.55

Paluulento 20.10. AY1514
Zürich 19.10 – Helsinki 25.50

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Beethoven –aluksella valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Wien, Zürich – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset satama-/lentokenttäkuljetukset
 • Tulopäivän lounas Wienissä
 • Ohjelma ja täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat ja illalliset ruokajuomineen)
 • Risteilyn tervetulotilaisuus ja kapteenin gaalaillallinen
 • Juomat baarista (ei samppanja eikä viinilistan juomat)
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Retket

Risteilyn hintaan sisältyvät retket

 • Wienin kaupunkikierros
 • Walhalla ja Regensburg
 • Tutustuminen Nürnbergiin
 • Rothenburg
 • Würtzburg
 • Pilvenpiirtäjien Frankfurt

 

Beethoven

Beethoven

Vuonna 2004 rakennettu ja vuonna 2010 peruskorjattu m/s Beethoven on pieni, mutta silti hienostunut jokiristeilylaiva, jonka mukana risteilyvieraat pääsevät kokemaan upeaa ja intiimiä matkantekoa sopivasti kansainvälisellä ilmapiirillä.

Tällä laivalla toteutetaan jokiristeilymatkamme 25-30 hengen ryhmissä. Laivan muut matkustajat ovat pääosin ranskalaisia tai muualta Euroopasta. Kristina Cruisesin suomalainen matkanjohtaja pitää huolen myös siitä, että opastukset ja laivalla jaettava tieto on riittävässä määrin saatavilla myös Suomen kielellä.

Lyhyt varustamoesittely

Palvelut

M/S Beethovenin Lounge-tiloissa voit helposti tutustua kanssamatkustajiin. Illallisen jälkeen Panorama Bar laivan peräosassa houkuttelee baarin antimilla ja pianomusiikilla. Ravintolan raskalainen keittiö tarjoaa mainiot kulinaariset nautinnot risteilyn aikana. Laaja aurinkokansi on varusteltu lepo- ja kansituolein.

Majoitus

M/S Beethovenin kaikki hytit sijaitsevat vedenpinnan yläpuolella. Tilavien hyttien varustukseen kuuluu TV, radio, tallelokero, hiustenkuivain, suihku ja WC. Ylimmän kannen hyteissä on avattava panoramaikkuna. Kaikki hytit ovat ilmastoituja.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 2004, peruskorjattu 2010
Pituus: 110 metriä
Leveys: 11,4 metriä
Syväys: 1,6 metriä
Ilmastointi: Kyllä
Hissi: Kyllä
Matkustajamäärä: 180
Aluksen lippuvaltio: Ranska
Matkustajahyttejä: 90 ulkohyttiä

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE