5.9.2018 Löytöretki 17 pv tarjous nyt 2hh 3 795 €/ hlö Huikea löytöretki arktisesta Grönlannista mahtavaan Kanadaan, m/s Hamburg – LOPPUUNMYYTY!

Print the page


Grönlanti (Tanska) – Kanada

gronlanti-ja-kanada-risteily-hana1

Tämä on mahdollisuutesi tutustua Grönlannin eksotiikkaan ja upeaan Kanadaan. Saat patikoida koskemattoman luonnon keskellä, tähyillä valaita laivan kannelta ja nauttia syrjäisistä seuduista, joissa harva matkailija on päässyt käymään. Valloittava syysristeily on todellinen ulkoilmaihmisen unelma! Nouset laivaan Grönlannissa, joka on muutakin kuin lunta ja jäätä – saaren eteläosasta löydät värikkäät puutalot, viheriöivät arot ja syvänsiniset järvimaisemat. Entä millaista on elämänmeno maailman pohjoisimmassa pääkaupungissa? Rennon meripäivän jälkeen alkaa seikkailusi itäisessä, merellisessä Kanadassa. Newfoundlandin saarta komistaa kansallispuisto vuonoineen ja erikoisine, tasalakisine vuorineen. Magdalen-saarella säväyttävät hiekkarannat ja ruosteenpunaiset rantakalliot. Mantereen puolella perehdyt ranskankieliseen Québecin provinssiin – sen luontoihmeisiin, pikkukaupunkeihin ja matkan viimeisinä päivinä omaleimaisiin suurkaupunkeihin; innostu Québecin vanhasta arkkitehtuurista tai Montréalin pilvenpiirtäjistä ja kulturellista ilmapiiristä. Tämä on löytöretki vailla vertaa!

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Tutustu Grönlannin historiaan, perinteisiin ja nykypäivän elämäntapaan. Vieraile pääkaupungin Nuukin kansallismuseossa ja osallistu Qaqortoqissa retkelle, joka vie kahvittelemaan ja jutustelemaan paikalliseen kotiin.
 • Patikoi Newfoundlandin saarella levittyvän Gros Mornen kansallispuistossa ja ihaile uljaita maisemia: jääkauden aikaisia vihreitä laaksoja, jyrkänteitä ja vuonoja sekä järviä ja vesiputouksia.
 • Kiertele Québecin ihastuttavassa, ranskalaistyylisessä vanhassakaupungissa, joka on Unescon suojelukohde. Ylä- ja alakaupunkiin jakautuva alue kiehtoo arkkitehtuurillaan, historiallaan ja putiikeillaan.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen
Kristina®-matkanjohtaja

Pekka Virtanen

 

Aikataulut

kartta-gronlanti-ja-kanada-hana1

Risteilyaikataulu * 17 pv

5.9. ke           Lento Helsinki – Düsseldorf, yöpyminen
6.9. to           Lento  Düsseldorf – Kangerlussuaq, laivaan nousu. Lähtö klo 18.00
7.9. pe           Nuuk* (Grönlanti) iltapäivällä
8.9. la            Paamiut* (Grönlanti) iltapäivällä
9.9. su           Qaqortoq* (Grönlanti) aamupäivällä
10.9. ma       Päivä merellä
11.9. ti          Red Bay* (Labrador), Kanada klo 13.30 – 18.30
12.9. ke         Norris Point* (Newfoundland), Kanada klo 08.00 – 13.00
Woody Point* (Newfoundland), Kanada klo 14.00 – 19.30
13.9. to         Cap-aux-Meules* (Magdalenin saaret), Kanada klo 13.30 – 18.30
14.9. pe        Gaspé (Québeq), Kanada klo 09.00 – 18.30
15.9. la          Baie-Comeau* (Québec), Kanada klo 13.30 – 18.30
16.9. su         Saguenayvuono aikaisin aamulla
La Baie* (Port Alfred), Kanada klo 08.30 – 21.00
17.9. ma        Pointe-au-Pic*, Kanada 07.00 – 12.00
Québeq, Kanada tulo klo 21.00
18.9. ti          Québec, Kanada lähtö klo 18.30
19.9. ke         Montréal, Kanada tulo klo 08.30
20.9. to         Montréal, Kanada, laivasta nousu. Paluulento Reykjavikin kautta Suomeen.
21.9. pe        Paluu Suomeen 

Koska tämä risteily toteutetaan arktisilla vesialueilla, vierailut satamissa ovat riippuvaisia paikallisista sääolosuhteista. Satamakäynnit ja ajat ovat viitteellisiä sää- ja jääolosuhteista johtuen. Aikataulu ja reitti saattavat muuttua. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

*) Laiva ankkurissa, maihinmeno Zodiac-kumiveneillä 

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolennot 5.9. AY1395/ 6.9. TX1502 Varustamon tilauslento
Helsinki 16.30 – Dusseldorf 17.55 / Düsseldorf 7.50 – Kangerlussuaq 8.10

Paluulennot FI804/FI342
20.9. Montreal 20.10 – 05.15 Reykjavik (21.9.)
21.9. Reykjavik 7.30 – 13.50 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Sisähytti Kat 2 & 3 kannet 2,3 4 295 4 850
Sisähytti Kat 4 kansi 4 4 595
Ulkohytti Kat 5 kansi  1 5 050
Ulkohytti Kat 6 kansi  2,4 5 355 6 615
Ulkohytti Kat 7 kansi  2 5 595
Ulkohytti Kat 8 & 9 kansi 3,4 5 905
Ulkohytti Kat 10 kansi 5 6 145

Tutustu m/s Hamburgiin >>

 • Laivatyyppi: löytöretkilaiva – ainutlaatuiset risteilyreitit
 • Laivan koko: pieni, 400 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa saksalaisia
 • Kristina-luokitus: 3+ tähteä

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Hamburgilla valitussa hyttiluokassa
 • Lennot Helsinki – Düsseldorf – Kangerlussuaq, Montréal – Reykjavik – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen.
 • Hotelliyöpyminen ja illallinen Düsseldorfissa
 • Montréalin kaupunkikierros ja lounas
 • Täysihoito laivalla: aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen sekä iltapala – ja hot dog -välipalat! Ruokailut valinnan mukaan buffet- tai à la carte ravintolassa. Juomat lisämaksusta.
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet
 • Kapteenin illallinen risteilyn alussa ja lopussa
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Zodiac-ajelut ja rantautumiset
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut
 • Kanadan matkustuslupa

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Suurin osa laivan matkustajista on saksalaisia. Laivan ohjelmat ja kuulutukset ovat siis pääsääntöisesti saksankielisiä. Iso osa miehistöstä puhuu kuitenkin englantia ja Kristina-matkanjohtaja huolehtii tarvittavista kuulutuksista suomeksi/englanniksi. Lisäksi seuraavan päivän tärkeimmät ohjelmat ja aikataulut käännetään aina suomeksi.
 • Palvelurahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti. Palvelurahan suuruus on 6 € / hlö / päivä ja se kirjataan automaattisesti hyttitilille. Tämän palvelurahan määrän voi joko suurentaa, pienentää tai peruuttaa kokonaan hyttitilin maksun yhteydessä.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Lisäksi risteilyllä on rantautumisia/ajeluja Zodiac-kumiveneillä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.
 • Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot
 • Yleiset matkapakettiehdot

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

 

Matka- / retkiohjelma

Tälle risteilylle voit valita mieleisesi retket kansainvälisestä retkivalikoimasta. Retket valmistuvat noin 6 viikkoa ennen matkaa ja tiedotamme niistä matkan ostaneita asiakkaita. Zodiac-ajelut kuuluvat risteilyn hintaan.

Huomoithan seuraavat seikat:
Nämä retket ovat laivayhtiön järjestämiä kansainvälisiä retkiä, joita ei tulkata Suomeksi. Mikäli retkelle osallistuu vähintään 5 Kristina Cruisesin matkalla olevaa, lähtee Kristina® -matkanjohtaja retkelle mukaan.
Usein retkillä kävellään paljon tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia. Retkivaraukset ovat sitovia.

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat). Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=risteilyn aikana tarjottava täysihoito)

Keskiviikko 5.9. Helsinki – Düsseldorf

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa reittilennolla Düsseldorfiin, jossa majoitumme lentokenttähotelliin ja nautimme yhteisen illallisen. (P)

Torstai 6.9. Düsseldorf – Kangerlussuaq, laiva lähtee klo 18.00

Lähdemme aamun lennolla kohti Grönlantia ja Kangerlussuaqia, jossa m/s Hamburg odottaa. Kangerlussuaq on yksi Grönlannin matkustuskeskuksista ja monet lentokoneet saapuvat ja lähtevät juuri täältä. Kaupungista on matkaa jäätikölle vain noin 30 kilometriä. Alueen ilmasto on leuto ja kasvillisuus on juuri sopivaa myskihärille sekä poroille, joita voikin nähdä laiduntamassa niityillä. Risteilymme alkaa alkuillasta. (A, L, P)

Perjantai 7.9. Nuuk (Grönlanti) iltapäivällä

Grönlannin suurin kaupunki on saaren kulttuurin, talouden ja kaupankäynnin keskus. Siirtomaa-aikainen kuvankaunis satama, uudistettu tori ja viehättävät vanhat rakennukset ottavat vierailijat ilolla vastaan. Kansallismuseossa Grönlannin historia herää henkiin. Nuukin laaja vuonoverkosto on monien valaiden koti ja alueella elää myös lukemattomia hylkeitä, naaleja, poroja, metsäjäniksiä sekä korppeja. Nuuk on Grönlannin vanhin kaupunki, jonka perusti tanskalainen lähetyssaarnaaja Hans Egede vuonna 1728. Nykyään täällä asuu noin 13 000 ihmistä. (TH)

Lauantai 8.9. Paamiut (Grönlanti) iltapäivällä

Hieman Nuukista etelään sijaitsee Paamiut, jonka asukkaat toivottavat kävijät vieraanvaraisesti tervetulleeksi. Tänä päivänä Paamiutin paikallisväestö elää pääasiassa kalastuksella. Paamiutin kylä on rakennettu niemelle, josta avautuu upeat vuoristoiset maisemat. Alueella on elää valaita sekä lukuisia haukkoja ja merikotkia. Kylän keskustassa on monia rakennuksia, jotka ovat vierailun arvoisia. Esimerkiksi yksi Grönlannin kauneimmista kirkoista löytyy juuri Paamiutista. Kirkon arkkitehtuuri on peräisin norjalaisista sauvakirkoista. Paamiutin museossa on esillä paikallisten käsityöitä sekä kuvia valaanmetsästys ajoilta. (TH)

Sunnuntai 9.9. Qaqortoq (Grönlanti) aamupäivällä

Eteläisen Grönlannin koulutuksellinen keskusta Qaqortoq on tänä päivänä suosittu risteilylaivojen käyntikohde. Kylälle ominaiset värikkäät talot ottavat upeasti vastaan vierailijat mereltä päin saavuttaessa. Qaqortoqissa sijaitsee todellinen ulkoilmagalleria, sillä kylässä on yhteensä 31 eri veistosta, jotka on kaiverrettu kiviin paikallisten ja pohjoismaisten taiteilijoiden voimin. Kirkko vuodelta 1832 sekä grönlantilainen turkistalo, jossa esitellään hylkeennahan jalostusta, ovat myös käymisen arvoisia paikkoja. (TH)

Maanantai 10.9. Päivä merellä

Vietämme päivää merellä nauttien m/s Hamburgin palveluista matkalla kohti Labradoria. (TH)

Tiistai 11.9. Red Bay (Labrador), Kanada klo 13.30 – 18.30

Rannikkokaupunki Red Bay esitelee upeasti Labradorin maaseutua. Red Bay historia ulottuu 1500-luvulle, jolloin tuhannet valaanpyytäjät pyysivät silovalaita ja grönlanninvalaita, joista saatu rasva hyödynnettiin silloisen öljyteollisuuden käyttöön. Kaupungin vanha valaanpyyntiasema on listattu UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Pieneen Red Bayn kylään voi helposti tutustua kävellen ja nähdä alueelle tunnusomaisia värikkäitä taloja, kallioisia rantoja sekä aistia Labradorin rauhanomaista tunnelmaa. (TH)

Keskiviikko 12.9.  Norris Point (Newfoundland, Kanada) klo 08.00 – 13.00 Woody Point  (Newfoundland, Kanada) klo 14.00 – 19.30

Norris Point on kuvankaunis Newfoundlandilainen kylä, joka on saanut nimensä Neddie Norrisin mukaan. Hänen sanotaan olleen ensimmäinen valkoihoinen mies, joka muutti alueelle pysyväisesti. Norris Pointin näköalapaikalta avautuvat henkeäsalpaavat maisemat itse kylään sekä UNESCOn maailmanperintöluetteloon listattuun Gros Mornen kansallispuistoon, jonne tehdään retkiä niin Norris Pointista kuin iltapäivän kohteesta Woody Pointista. Kansallispuisto on erityislaatuinen sen maisemien ja maapallon geologisen historian ansiosta. Puistossa on myös alue, joka muistuttaa hedelmätöntä aavikkoa. Tämä johtuu periodiitista eli mustasta kiviaineksesta, jonka uskotaan nousseen maan pintaan satoja miljoonia vuosia sitten tapahtuneessa Afrikan ja Pohjois-Amerikan mannerlaattojen törmäyksessä. (TH)

Torstai 13.9.Cap-aux-Meules (Magdalenin saaret, Kanada) klo 13.30 – 18.30

Cap-aux Meules on Magdalenin saarten hallinnollinen keskussaari, joka koostuu kolmesta piiristä: Cap-Aux-Meules, L’Ètang-du-Nord sekä Fatima. Saaren pääkeskuksesta Cap-Aux-Meulesista löytyy ravintoloita, baareja sekä muita palveluja. Läheiset kävelyreitit vievät mukavien maisemien ja näköalojen äärelle. (TH)

Perjantai 14.9. Gaspé (Québec, Kanada) klo 09.00 – 18.30

Gaspé sijaitsee samannimisen niemen päässä mahtavan St. Lawrence -joen suulla. Gaspé on tunnettu upeista luonnon maisemista, mutta houkuttelee kävijöitä myös historiallisilla tunnelmilla museoineen, vanhoine majakoineen sekä arkkitehtuurillaan. Noin tunnin ajomatkan päässä sijaitsee yksi Québecin historiallisimmista asutusalueista. 1600-luvulla perustettu Percé tarjoilee alueen yhdestä mahtavimmista käyntikohteista –  Percén kiven sekä Bonaventuren saaren. Gaspéa pidetään myös Kanadan synnyinpaikkana, sillä löytöretkeilijä Jacques Cartier nousi maihin juuri täällä vuonna 1534. (TH)

Lauantai 15.9. Baie-Comeau (Québec, Kanada) klo 13.30 – 18.30

Québecin osavaltiossa sijaitseva Baie-Comeau lepää St. Lawrence -joen rannalla lähellä Manicouagan-joen suuta. Kaupungin muodostaa kaksi keskustaa ja vanha kaupunginosa. Alueen maisemia ovat muovanneet niin jäätiköiden vetäytymiset kuin muut luonnon ilmiöt kuten meteoriitin muovaava Manicouaganin kraatteri. Baie-Comeau tunnetaan myös insinöörityön taidonnäytteistä vesienergian saralla. Tästä esimerkkeinä voidaan mainita upeat Manic 2 ja Manic 5 -padot.  (TH)

Sunnuntai 16.9. Saguenayvuono – La Baie (Port Alfred), Kanada klo 08.30 – 21.00

Saguenayvuonossa virtaa niin makeaa vettä kuin St. Lawrencen tuomaa suolaista vuorovettä. Tämä on muodostanut ihanteelliset olosuhteet merinisäkkäiden elinoloille. Saguenayvuonossa, yhdessä maailman eteläisimmistä vuonoista, elääkin neljä eri valaslajia. Tämä vesireitti tarjoaa upeita maisemia ja hyvällä tuurilla myös valashavaintoja. Pistäydymme La Baiessa, joka on Sagueanay-nimisen kaupungin yksi kolmesta kaupunginosasta. Ystävällisen kaupungin ranskalaiset vivahteet ottavat kävijät vastaan. Alueen ruokaerikoisuuksiin kuuluu muun muassa kanadalainen herkku, poutine, joka tehdään ranskanperunoista, paistikastikkeesta ja juustosta. Nam! (TH)

Maanantai 17.9.  Pointe-au-Pic (Kanada) 07.00 – 12.00 – Québec (Kanada) tulo klo 21.00

Aamun kohteenamme on Pointe-au-Pic, joka on yksi viidestä kylästä muodostaen La Malbaien asuinalueen. La Malbaie oli yksi Kanadan ensimmäisiä lomakohteita, joka houkutteli hyvätuloisia turisteja nauttimaan luonnosta, kalastuksesta ja rennosta lomailusta. Tänäkin päivänä alue tunnetaan upeista maisemista ja ystävällisestä palvelusta, jonka voi kokea vaikka Charlevoixin kasinolla tai jossain viehättävässä ravintolassa. Jatkamme puolen päivän aikaan risteilyä ja saavumme illalla Québeciin. (TH)

Tiistai 18.9. Québec (Kanada) lähtö klo 18.30

Québecin kaupunki herättää henkiin menneisyyden seikkailut, sotahistorian ja löytöretkien ajan. Tämä ranskankielinen kaupunki on ainoa linnoitettu kaupunki Meksikosta pohjoiseen. Vierailijoita odottaa Québecissä herkulliset makuelämykset, mielenkiintoinen historia sekä suurin ranskankielinen väestö Ranskan ulkopuolella. Vanhakaupunki on Québecin historiallinen keskus.

Se on jaettu kahteen osaan niin, että muurien ympäröimä ”Ylempi kylä” (Haute-Ville) sijaitsee kukkulan päällä ja ”Alempi kylä” (Basse-Ville) joen ja muurien ympäröimän kaupungin välillä.  Näiden kahden kaupunginosan välillä kulkevaa jyrkkää katua kutsutaan nimeltä Côte de la Montagne. Matkan voi kulkea myös helppokulkuisella funikulaarilla eli vaijerikäyttöisellä raitiovaunulla. (TH)

Keskiviikko 19.9. Montréal (Kanada) tulo klo 08.30

Kanadan monimuotoisin metropoli Montréal on saarikaupunki, joka suosii tyylikkyyttä ja eleganssia hinnalla millä hyvänsä. Montréal on kaupunki, jossa mennyt ja nykypäivä häiritsevät toisiaan päivittäin. Ehkä se muistuttaa osaltaan Wieniä – loiston aika on jo takana päin, mutta silti kaupungissa on tiettyä eloisuutta, ylevyyttä ja särmää. Kieltolain aikaan amerikkalaiset suuntasivat tänne pohjoiseen, musiikin juoman ja hyvän tunnelman perässä. Niin tehdään vieläkin. Montréalin kesäfestivaalit juhlistavat kaikkea ranskalaisen musiikin, komedian, ilotulitusten ja tietysti jazzin välillä. Laiva viipyy yön satamassa. (TH)

Tämän päivän aikana tutustumme Montrealiin matkan hintaan sisältyvällä suomeksi opastetulla puolipäiväretkellä, jonka aikana vierailemme myös Montrealin taidemuseossa.

Torstai 20.9. Montréal (Kanada), laivasta nousu. Paluulento Reykjavikin kautta Suomeen.

Aamiaisen jälkeen on tullut aika sanoa näkemiin m/s Hamburgille. Ennen paluulentoa vietämme lähtöpäivää retkellä tutustuen Monteralin merkittävimpiin nähtävyyksiin, nautimme yhteisen lounaan ja vietämme hetken vapaa-aikaa Montrealissa ennen lentokentälle lähtöä. Kiitos matkaseurasta! (A, L)

Perjantai 21.9. Paluu Suomeen

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X