Tästä syystä valitsimme Kristinan yhteismatkat

Me Kristinalla teemme kaikkemme, jotta lomasi olisi mutkaton ja mukava. Asiakaspalvelusta matkanjohtajan palveluiden kautta aina kotiinpaluuseen, haluamme tehdä asioinnista sujuvaa. Sen mitä lupaamme, me myös teemme!

Mutta miksi uskoisit meitä? Onko kaikki kuitenkin vain sanoja paperilla? Kysyimme suoraan asiakkailtamme, miksi he ovat valinneet juuri meidät. Haastattelimme kahta kokenutta yhteismatkojen kävijää sekä teimme kyselyn Kristinan matkaajat Facebook-ryhmässämme. 

Annetaan nyt puheenvuoro kahdelle yhteismatkojen vakikasvolle, Päiville ja Anterolle! 

Päivi Fils on kokenut yhteismatkojen kävijä

Paivi Fils puolisonsa kanssa ovat yhteismatkojen kokeneita kavijoita

Helsinkiläinen Päivi Fils, 66 vuotta, on kokenut Kristinan yhteismatkojen kävijä. Yhdessä puolisonsa kanssa hän on matkustanut kanssamme jo kolme kertaa. ”Ensimmäinen Kristinan matka löytyi, kun etsimme Euroopan jokiristeilyitä. Tuohon aikaan Kristina oli ainut, joka tarjosi kyseisiä matkoja”, Päivi kertoo. Nykyisin matkoja vartaan nimenomaan Kristina edellä, valikoimasta löytyy aina jotain mielenkiintoista. 

Yksilöllisyyttä Barge-risteilyproomuilla

Päivi ja hänen puolisonsa viihtyvät parhaiten jokiristeilyillä, joissa matkanteko taittuu Barge-risteilyproomuilla. Laivaan mahtuu vain 20 matkustajaa mahdollistaen jokaiselle yksilöllisen kokemuksen. ”Jokiristeilyillä parasta on matkanteon helppous ja vaivattomuus, kun tavaroita ei tarvitse roudata paikasta toiseen. Ennen kävimme kiertomatkoilla, mutta nyt arvostamme sitä, että tavarat pysyvät paikallaan ja itse kuitenkin näkee useita kohteita samalla reissulla”, Päivi toteaa. 

Päivi on hoitanut matkavarauksensa aina Kristinan puhelinpalvelun kautta. ”Minulla on aina joitain lisäkysymyksiä, joihin on helppo samalla saada vastaus puhelimitse”, Päivi kertoo. Samalla hän toteaa, että palvelu on asiantuntevaa. Jos johonkin ei heti osata vastata, asiaan palataan aina takaisin. 

Matkalla korona-aikana

Päivi matkusti puolisonsa kanssa ensimmäistä kertaa koronapandemian aikana viime vuoden heinäkuussa. ”Matka oli ensimmäinen Kristinalle, varustamolle sekä meille korona-aikana”, Päivi toteaa. Matkassa olivat mukana käsidesi, kasvomaskit sekä koronapassit, mutta muuten matkanteko oli yhtä sujuvaa ja mukavaa kuin ennenkin, hän jatkaa. 

Päivi kertoo, että ainut missä korona näkyi, oli ruokailut. Yhdessä matkustajien kanssa päädyttiin ratkaisuun, että kaikki ruokailut istuttiin samassa paikassa samojen ihmisten kanssa. ”Itse oikeastaan pidin tästä ratkaisusta”, Päivi naurahtaa. Hän jatkaa, että vaikka pandemia oli vielä käynnissä, missään matkan vaiheessa ei tullut turvaton olo. 

Mieleenpainuvin yhteismatka

Mieleenpainuvimmaksi yhteismatkaksi Päivi kuvailee Barge-risteilyn Loirella. Matkan oli alun perin tarkoitus kulkea Loirea pitkin, mutta koska joessa oli vettä vain vähän, matka vaihtui Seinelle. ”Siemailimme kuohuviiniä ja ihailimme laivan ulkokannelta Pariisin maisemia, ei tuntunut ollenkaan huonolta vaihtoehdolta”, Päivi muistelee. 

Kun Päiviltä kysytään, että suosittelisitko Kristinan yhteismatkoja, on vastaus selvä. Kyllä! ”Kaikki toimii ja jos matkalla on tullut jotain ongelmia, ne pyritään korjaamaan saman tien”, Päivi kertoo. Hän mainitsee myös, että matkanjohtajat tekevät lomasta mieluisan. ”He ovat todella asiantuntevia ja miellyttäviä persoonia. Heidän kanssaan voi jutella muustakin kuin loman retkistä”, hän jatkaa. 

Antero Rossi – yhteismatkoilla jo 15 kertaa

Antero Rossi treenaamassa ulkona Arrecifessa

Antero Rossi, 77 vuotta, Kouvolasta on matkustanut vaimonsa Merjan kanssa Kristinan yhteismatkoilla jo noin 15 kertaa. Voisikin sanoa, että hän on yhteismatkojen konkari ja meidän vakioasiakkaamme.

”Reissuja tulee tehtyä noin kolme kahdessa vuodessa”, Antero kertoo. Ensimmäinen lomamatka Kristinan kanssa suuntautui Punaisellemerelle vuonna 2010. Antero ja Merja olivat tehneet matkoja alueen lähimaihin jo aikaisemmin, mutta Kristinan lomassa kiinnosti erityisesti Jordanian rauniokaupunki Petra. Tämän jälkeen he ovat käyneet muun muassa ROPAX-, joki-, ja Välimeren risteilyillä.

Matkoilta mukaan uusia kokemuksia

”Me olemme usein mukana uutuusmatkoilla ja kaipaammekin reissuiltamme aina jotain uutta nähtävää ja koettavaa”, Antero kertoo. Rossit ovat olleet ensimmäisten mukana esimerkiksi Kreikan saarihyppelyllä. Kun heidän kotiinsa kantautuu Kristinan uusin katalogi, se selataan läpi heti tai viimeistään parin päivän sisällä. ”Kun viimeksi silmiin osui mielenkiintoinen matka, oli se ollut jo jonkin aikaa haaveissa. Soitin kymmenessä minuutissa Kristinalle asiakaspalveluun ja ennakkovaraus oli tehty”, Antero naurahtaa. 

Kristinan matkoilla ryhmäydytään sopivassa määrin ja omannäköinen matka mahdollistetaan. ”Jos retkille ei halua joku päivä syystä tai toisesta osallistua, on omaehtoinen ohjelma täysin sallittua”, Antero kertoo. Hän toteaa myös, että yhteismatkat ovat tällä tavalla myös yksilöllisiä.

Kristinan tarjoama ennakkotieto kohteesta on kattavaa ja Antero kertoo, että matkan ikään kuin pystyy tekemään päässä jo etukäteen valmiiksi. ”Yleensä teemme itsellemme päiväohjelman valmiiksi eri kohteisiin ja katsomme mihin retkille haluamme osallistua”, Antero kertoo. Myös laivalla on tarjolla kohdeinfoja sekä karttoja. 

Hän kuvailee Kristinan matkanjohtajia asiallisiksi, osaaviksi sekä luotettaviksi. ”Tulee olo, että on turvallisissa käsissä. Heiltä saa apujen lisäksi myös vinkkejä mitä kohteissa kannattaa tehdä tai mihin paikkoihin kannattaa tutustua”, Antero jatkaa. 

Helppo varata ja hyvä hinta-laatusuhde

Antero kertoo, että matkavarauksia tulee tehtyä monikanavaisesti. ”Ennen matkamessuilla oli Kristinan ständi, jossa Anu (Kristinan toimitusjohtaja) ja kumppanit saivat houkuteltua uusille matkoille”, Antero muistelee. Nykyään varaukset hoidetaan joko verkossa tai puhelimitse. ”Jos kyseessä on ennakkovaraus, on puhelimitse yleensä helppoa kysyä lisätietoja”, hän jatkaa. Kiitosta saavat myös Kristinan asiakaspalvelijat, jotka palaavat avoimeksi jääneisiin asioihin takaisin. ”Se mitä luvataan, se pidetään”, Antero kiittää. 

Kristinan hinta-laatusuhde saa Anterolta kiitosta ja arvoissa nousee vahvasti esiin pienyrittäjyys ja suomalaisuus. ”Ostettavana olisi ison kansainvälisen yrityksen sama reissu, mutta valitsen aina mieluummin kotkalaisen perheyrityksen”, Antero toteaa. Hän kertoo, että palvelu on hyvää jo varausvaiheesta lähtien. ”Olemme valmiita maksamaan palvelusta ja luottavuudesta”, hän jatkaa.

Kristinan matkaajat kertovat

Seuraavaan kuvaan on koottu asioita, joita yhteismatkojemme kävijät arvostavat eniten. Kommentteja kysyttiin aktiiviselta Kristinan matkaajat Facebook-ryhmältämme, joka koostuu yhteismatkojen kävijöistä ja niitä suunnittelevista.

Varaa seuraava matkasi siis nyt verkkosivuiltamme! Nähdään yhteismatkalla!

Kristinan matkaajat Facebook ryhman mielipiteita yhteismatkoista