Ryhmämatkan turvallisuus ja helppous yksilöllisiin tarpeisiin räätälöitynä – ”Ei tämän parempaa pakettia ole”, sanoo Reinin jokiristeilyn kokenut Mia Turku

Kristina järjestää teemallisia yhteismatkoja laatutietoisille suomalaisille eri puolille Eurooppaa ja kaukomaita. Mia Turku puolisoineen yllättyi Reinin jokiristeilyllä Strasbourgin ja Utrechtin upeudesta.

  • Oppaiden toiminta yllätti kyllä erittäin positiivisesti. Niin hyvin asiakkaat huomioitiin joka asiassa, muistelee Mia Turku upeaa Reinin jokiristeilyä.

 

Kristinan järjestämät Reinin risteilyt ovat loistava tapa tutustua Euroopan kulttuuriin, historiaan ja luontoon. Matkailijat voivat valita eri pituisia ja teemallisia yhteismatkoja, jotka vievät Sveitsistä Hollantiin tai päinvastoin.

Mialle jokiristeily oli pitkäaikainen haave, jonka toteutumista koronapandemia viivästytti. Reissu osoittautui lopulta odottamisen arvoiseksi.

  • Ruoat tulevat pöytään, opas kertoo missä mennään ja mitä tulee tapahtumaan, bussit tulevat viereen. Kun vielä laivamajoitus oli huippuluokkaa ja matkalaisista huolehti iloinen, aktiivinen ja hyvin yhteen hitsautunut henkilökunta, Mian odotukset matkasta ylittyivät. Ei tämän parempaa pakettia ole.
Juha ja Mia Turun odotukset ylittyivät Reinin jokiristeilyllä
Juha ja Mia Turun odotukset ylittyivät Reinin jokiristeilyllä

Ryhmässä ja yksin seikkaillen

Reinin jokiristeilyllä matkalaiset näkivät upeita linnoja, idyllisiä kyliä, viiniviljelmiä ja maailmankuuluja kaupunkeja, kuten Köln ja Amsterdam.

Mia kertoo yllättyneensä etenkin hollantilaisen Utrechtin ja ranskalaisen Strasbourgin kauneudesta. Kumpikin häikäisi kauniilla kanavillaan ja kulttuurillaan.

Kummassakin kaupungissa Mia ja hänen puolisonsa Juha Turku päättivät tutustua kohteisiin omin päin. Juuri risteilyn joustavuus ja mahdollisuus toteuttaa omaakin matkasuunnitelmaa olivat tärkeitä syitä siihen, miksi pariskunta valitsi järjestäjäksi Kristinan.

Omia seikkailuja varten Kristinan suomalaisilla matkanjohtajilla matkan oli kyllä aina tarjolla mittava kattaus hyödyllistä ja kiinnostavaa taustatietoa. Kaikesta näki, että matkat on suunniteltu viimeisen päälle.

  • En osannut edes odottaa niin ammattitaitoista opastusta. Ennen jokaiseen kohteeseen saapumista sai kuulla noin puolen tunnin mittaisen esitelmän. Oppaat myös veivät meitä paikkoihin, joita ei ollut ennalta käsin suunniteltu.
Kristinan omat suomalaiset matkanjohtajat ova täynnä tietoa kohteista ja kulttuurista
Kristinan omat suomalaiset matkanjohtajat ova täynnä tietoa kohteista ja kulttuurista

Verhot auki aina uudessa satamassa

Mia arvelee, että hän osallistui miehensä kanssa noin kolmannekseen ryhmille tarkoitetuista matkasuunnitelmista, mutta loppuristeily meni itsenäisemmissä merkeissä. Pariskunta pani merkille, että moni osallistujista oli Kristinan järjestämällä matkalla jo ties kuinka monetta kertaa.

  • Monet tunsivat laivalla toisensa, ja ryhmähenki oli selvästi hyvä.

Reinin risteilyt sopivat kaikenikäisille ja -tasoisille matkailijoille, sillä laivalla on mukavat hytit, monipuolinen ravintola, viihtyisät oleskelutilat ja paljon nähtävää viikon aikana.

Maihin suunnatuilla retkillä paikallinen elämä ja nähtävyydet tulevat tutuiksi. Reinin jokiristeily tarjoaa todellisen läpileikkauksen eurooppalaiseen kaupunkikulttuuriin.

  • Vähän kaikki on ollut pikkuisen parempaa kuin kuviteltiin, Juha Turku summaa.

Matkanteossa on tiettyä maagisuutta, kun verhot saa aamulla avata toinen toistaan kauniimmissa, vaihtelevissa jokimaisemissa. Turun pariskunnan Reinin risteily vei Amsterdamista Sveitsiin. Matkalla tutustuttiin muun muassa upeisiin Reinin putouksiin.

Mia ja Juha uskovat, että tulevaisuudessa he löytävät itsensä uudelleen Kristinan toiseltakin jokiristeilyltä. – Hyvin todennäköisesti.

 

Tutustu Kristinan Reinin risteilyjen tarjontaan tästä

 

Toinen toistaan upeammat historialliset linnat ovat oleellinen osa Reinin romantiikka
Toinen toistaan upeammat historialliset linnat ovat oleellinen osa Reinin romantiikka