Koe hansakaupunkien lumoa toukokuussa

Keväiset yhteismatkat Saksaan ja sen hansakaupunkeihin tarjoavat sekä historiaa, että upeita nähtävyyksiä – paikallisia herkkuja unohtamatta. Viehättäviin hansakaupunkeihin voit tutustua joko omin päin tai ryhmämme mukana. Laivamatkamme Suomesta Saksaan taittuvat Finnlinesin Star-luokan aluksilla, joissa nautit rennosta ohjelmasta ja noutopöydän herkuista.

 

Tutustu Hampuriin ja Lyypekkiin omin päin tai ryhmässä

Planten un Blomen -puistoalue Hampurissa. Kuvassa japanilaishenkinen puutarha, vesielementti ja kasveja.

Planten un Blomen puistoalue Hampurissa katkee sisaansa useita teemapuutarhoja

Keväinen Itämeri, hotelliyö Saksassa ja kaksi komeaa hansakaupunkia; risteily- ja kaupunkilomamme Lyypekkiin ja Hampuriin ilahduttavat myös omatoimimatkailijaa. Näillä kahdella matkalla voit kulkea vapaasti omaan tahtiin, tai ostaa lisämaksullisen Kristinan päiväpaketin. Omatoimiseen tutustumiseen saat vinkit kokeneelta matkanjohtajaltamme.

Sekä toukokuun alun matkalla, että toukokuun lopussa yövymme kaksi yötä upeassa Lyypekissä. Lyypekin hienosti säilyneessä vanhassa kaupungissa on helppo kävellä paikasta toiseen, piipahtaen välillä alueen kahviloissa. Lyypekin upeat punatiilikirkot ja porvaristalot kertovat vanhan hansaliiton mahdista. Lyypekin erikoisuus on marsipaani, jota on valmistettu kaupungissa jo vuosisatojen ajan. Siellä sijaitsee myös Niedereggerin kuuluisa marsipaanikauppa, jossa kannattaa piipahtaa ostoksilla.

Lyypekistä pääsee kätevästi myös junalla Hampuriin – toiseen upeaan hansakaupunkiin. Hampuri on vilkas satamakaupunki, jossa vesi on läsnä joka paikassa. Viehättävät kanaalit ja lukuisat sillat luovat kaupunkiin oman tunnelmansa. Hampurissa on modernia arkkitehtuuria, vaikka vanhaakin on säilytetty. Toukokuinen sää houkuttelee myös Planten un Blomen -puistoalueelle, jossa on lukuisia lampia ja teemapuutarhoja.

Alkukesän yhteismatka Lüneburgiin & Celleen

Lüneburgin vanha kaupunki, kuvassa vanhoja korkeita puutaloja, joiden edessä vettä

Luneburgin upea vanha kaupunki

Tällä Saksaan suuntautuvalla ROPAX-risteilyllä majoitut kahdeksi yöksi Lüneburgiin, jonka historia ulottuu yli tuhannen vuoden taakse. Kaupunki vaurastui aikoinaan suolan tuotannolla ja rikkauksien jäljet näkyvät kaupungissa edelleen; vanhat punatiilirakennukset säästyivät toisen maailmansodan tuhoilta ja ilahduttavat meitä vielä tänäkin päivänä. Lünebergin kaupungissa on nuorekas ja eloisa tunnelma sekä lukuisia katukahviloita, joissa pysähtyä.

Matkamme toinen upea hansakaupunki on Celle, joka on tunnettu lukuisista ristikkotaloistaan. Tämä rauhallinen pikkukaupunki on kuin satukirjasta, linnoineen kaikkineen. Cellen linna onkin yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Celleen tutustumme sekä kävely- että bussikierroksilla. Myös opastettu kierros Cellen linnassa on mahdollinen lisämaksusta. Matkamme päätteeksi siirrymme Seevetaliin, jossa nautimme maittavan kolmen ruokalajin illallisen ennen kotiin lähtöä.

Tälläkin matkalla sinulla on mahdollisuus omatoimiseen kiertelyyn, johon matkanjohtajamme antavat sinulle mielellään vinkkejä.

Keväiset hansakaupungit odottavat! Varaa matkasi matkakalenteristamme!