ROPAX-risteily Ruotsiin – Historiallinen Uppsala & Sigtuna 4 pv

(Helsinki) – Naantali – Kapellskär – Uppsala – Sigtuna – Norrtelje -Kapellskär – Naantali – (Helsinki)

Rentoudu piristävällä lähilomalla – lähde ihanan erilaiselle risteilylle Ruotsiin! Laivalla on sopivasti ohjelmaa ja herkullisia aterioita. Maissa odottavat historiaa huokuvat mielenkiintoiset kulttuurikaupungit; parin päivän aikana ehdit tutustua pittoreskiin Sigtunaan ja viihtyisän Uppsalaan tärkeimpiin nähtävyyksiin.

Herttainen Sigtuna on Ruotsin kauneimpia kaupunkeja. Puutalot on maalattu eri värein, ja kapean pääkadun varrella on putiikkeja, kahviloita ja taidegallerioita. Keskustaa koristavat viikinkien ajoista muistuttavat riimukivet, ja siellä täällä on vanhoja kirkkoja ja niiden raunioita. Hieno lounaspysäkki ja vierailukohde on myös järven rannalla kohoava Skoklosterin barokkilinna. Museoiksi muutetut huoneet tekevät vaikutuksen loisteliaalla sisustuksellaan. Yhden päivän kuljeksit Uppsalan tunnelmallisilla vanhoilla kaduilla ja historiallisilla nähtävyyksillä, kuten komeassa katedraalissa ja yliopistossa, joka on Pohjoismaiden vanhin. Kulttuurin vastapainoksi saat nauttia viihtyisästä hotellistasi, hyvästä seurasta ja matkanteosta mukavalla laivalla.

 

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Ruotsin vanhin kaupunki, pieni ja idyllinen Sigtuna on ilo silmälle. Kuljeskele kauniisti pidettyjen puutalojen ja huolella hoivattujen pihojen lomassa sekä vanhojen harmaakivikirkkojen raunioilla
 • 1600-luvulla rakennettu Skoklosterin barokkilinna on hieno museo. Koreissa huoneissa on esillä vanhojen omistajiensa huonekaluja ja aarteita, kuten taidetta, keramiikkaa, kirjoja ja aseita.
 • Vieraile Uppsalan hienossa yliopistomuseossa, jossa on esineitä 1400-luvulla perustetun opinahjon eri ajoilta, viikinkiajan löydöksiä ja muuta historiallista nähtävää. Yliopiston kirjastossa on esillä kuuluisa keskiaikainen Hopearaamattu sekä vanhoja karttoja.

Matkaohjelma

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, B=brunssi, L= lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito).

 

Torstai, Helsinki – Naantali – Kapellskär – Uppsala (B, P)

Bussikuljetus Helsingistä (lisämaksusta) Naantaliin mistä Finnlinesin Star luokan alus Finnswan lähtee klo 10.45 kohti Kapellskäriä. Merimatkan aikana voit nauttia laivan monipuolisista palveluista sekä matkanjohtajamme ohjelmasta. Kapellskäriin laiva saapuu klo 18.15. Siirtyminen linja-autolla Uppsalaan ja majoittuminen Clarion Hotel Gilletiin Uppsalan keskustassa.

Laivamatkan aikana nautitaan buffetpöydästä aamiaisbrunssi ja illallinen.

Perjantai, Uppsala – Sigtuna (A, L, P)

Mälaren-järven rannalla sijaitseva, 900-luvulla perustettu Sigtuna on yksi Ruotsin vanhimpia kaupunkeja. Pyhän Pietarin ja Pyhän Olavin harmaakiviset kirkkorauniot vievät ajatukset keskiaikaan, kuten myös dominikaaniluostarin yhteyteen valmistunut Pyhän Marian kirkko. Vaikka viehättävä Sigtuna on nykyisin pikkukaupunki, on sillä eittämättä ollut merkittävä osa Ruotsin varhaishistoriassa. Nyt keskustan vanhoissa puutaloissa on kauppoja, putiikkeja ja ravintoloita. (A, L,P)

Retki Sigtunaan. Kaupunkikierros, jonka aikana nähdään 1700-luvulla rakennettu raatihuone. Lounas Skoklosterin linnan ravintolassa, jonka jälkeen tutustuminen linnaan. Nelikerroksisen barokkilinnan rakennutti Carl Gustaf Wrangel 1600-luvulla ja se oli yksityisomistuksessa vuoteen 1967 asti. Vapaa-aikaa. Illallinen hotellin ravintolassa.

Lauantai, Uppsala – Norrtelje – Kapellskär (A, L, P)

Uppsalan ja sen lähellä sijaitsevan vanhan keskustan, Gamla Uppsalan historia juontaa jo viikinkiajoilta ja siksi täältä on hyvä aloittaa tutustuminen Uplannin maakunnan vaikuttavaan historiaan sekä nykypäivään. Ruotsin kansallispyhäkön kunniaa kantavaa tuomiokirkkoa rakennettiin v. 1200-1400 ja pohjoismaiden vanhin yliopisto veljeskuntineen perustettiin kaupunkiin v. 1477. Sitä seuraavalla vuosisadalla alkoivat komean Uppsalan linnan rakennustyöt. Kuuluista luonnontutkija Carl von Linné vaikutti kaupungissa 1700-luvulla, ja Linnéträdgården -puutarha esittelee hänen aikakautensa toimintaa. Yliopiston kasvitieteellinen puutarha on kuitenkin vanhin Ruotsissa ja siellä on yli 8000 kasvia eri puolilta kuningaskuntaa, erilaisista kasvuympäristöistä ja eri puolilta maailmaa.

Kuljetus Vanhaan Uppsalaan, missä Gamla Uppsala Museumissa tutustaan alueen esihistoriaan, esineistöön ja hautalöytöihin. Vierailu Uppsalan tuomiokirkossa, lounas paikallisessa ravintolassa ja tutustuminen yliopistorakennuksiin. Museum Gustavianum on yliopiston vanhin rakennus ja sen laajaan esineistöön kuuluu sekä muumioita, viikinkimiekkoja että taidetta ja vanhoja rahoja. Rakennuksen ylimmässä kerroksessa sijaitsee anatominen teatteri, missä lääketieteen opiskelijat ja maksavat asiakkaat saivat katsella ruumiinavauksia.

Yliopiston kirjaston päärakennus on v. 1820-1841 rakennettu Carolina Rediviva ja sen kokoelmiin kuuluu ainutlaatuinen kulttuuriaarre – goottilainen Hopearaamattu. Matkalla Kapelskäriin pysähdymme Norrteljessä tislaamossa ja saamme maistaa tätä paikallista tuotetta.

Laivaannousu ja majoittuminen hytteihin. Illallinen buffetpöydästä.

Sunnuntai, Naantali – Helsinki (A)

Aikainen aamiainen laivan noutopöydästä. Laiva saapuu Naantaliin klo 7.15. Kuljetus (lisämaksullinen) Helsinkiin.

Hintatiedot

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö   1 hlö
B-luokka sisähytti (erilliset vuoteet) 595 710
A-luokka ulkohytti (erilliset vuoteet) 635 795
A-luokka ulkohytti (parivuode) 775 1 015
LUX-luokka ulkohytti (parivuode) 925 1 315

Hintaan sisältyy

 • Bussikuljetukset Ruotsissa
 • Laivamatkat Finnlinesin Star-luokan laivalla valitussa hyttiluokassa.
 • Hotellimajoitus Uppsalassa Clarion Hotel Gillet -hotellissa aamiaisineen
 • Matkaohjelman mukaiset ruokailut: täysihoito,laivamatkoilla brunssi/aamiainen ja illallinen
 • Opastetut kaupunkikierrokset ja kohdekäynnit matkaohjelman mukaisesti
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan

 

Lisämaksusta liityntäkuljetus Helsinki – Espoo – Salo – Naantali (meno-paluu) 25 Eur / hlö

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Opastetut retket (sisältyvät matkan hintaan)

Perjantai: Sigtunan kaupunkikierros & raatihuone, Skoklosterin linna

Lauantai: Vanhan Uppsalan museo, Uppsalan tuomiokirkko, Gustavianum museo, Norrteljen tislaamo

ROPAX-laivat Finnlines

ROPAX-laivat Finnlines

Modernit, vuonna 2006 ja 2007 valmistuneet ja sykysllä 2016 yleisiltä tiloiltaan uudistetut Star-luokan alukset liikennöivät Helsingin ja Travemünden välillä. Aluksia kutsutaan ROPAX-laivoiksi, joka on kansainvälinen termi matkustaja-rahtilaivoille, joissa matkustajille on miellyttävät tilat niin majoittumiseen, ruokailuun kuin ajanviettoon ja alemmilla kansilla kuljetetaan rahtia pääsääntöisesti perävaunuissa ja rekkoina. Mukaan laivaan otetaan myös henkilö- ja linja-autoja. Matkustajamäärä Suomen ja Saksan välisissä Finnlinesin Star-luokan ROPAX laivoissa on max. 550.

Laivat liikennöivät Suomen lipun alla ja niiden henkilökunta on pääosin suomalaista.

Palvelut

Kaikki Star-luokan alusten palvelut sijaitsevat kätevästi kannella 11. Laivan maukkaat ateriat nautitaan buffet-pöydästä aluksen avarassa ja valoisassa Mare Balticum keularavintolassa. Makumaailma rakentuu niin saksalaisen kuin suomalaisen keittiön suosikkeihin. Valikoima on runsas, josta löytyy vaihtoehtoja moneen makuun.

Bar Navigaressa nautitaan illasta maittavien juomien ja Kristina®-ohjelmien parissa. Myös Star Café & Vista Lounge ovat matkustajien käytössä aluksen peräosassa, josta avautuu käynti myös peräkannelle, Terrazzolle. Sekä naisille että miehillä on omat saunaosastot porealtaineen. Saunojen vieressä sijaitee hierojan salonki. Laivalla on myös hyvin varustettu myymälä, Sailor’s Shop, jonka tarjonnassa on mm. makeisia, matkamuistoja, tekstiilejä, alkoholijuomia, pientä purtavaa, kosmetiikkaa ja koruja. Lapsille ja nuorille löytyvät upeat tilat viihtymiseen ja Gymstick Gym -liikuntatilan isoista ikkunoista kelpaa katsella avaraa merinäköalaa. Kuntoilulaitteiden käyttö on saunatilojen tapaan maksutta kaikkien matkustajien saatavilla.

 

Majoitus

Star-luokan laivoissa on 201 hyttiä, jotka sijaitsevat kansilla 7, 8 ja 9. Kaikissa hyteissä on WC/suihku, puhelin, TV. Ylempien hyttiluokkien varustukseen kuuluvat lisäksi minibaarin antimet sekä tuoreet hedelmät.

Hyttikuvat ovat viitteellisiä.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Tyyppi: ro-ro/matkustaja
Rakennusvuosi 2006, 2007. Yleisten tilojen uudistus 2016.
Rakennuspaikka Ancona
DWT 9653 t
Pituus 218,8 m
Leveys 30,5 m
Syväys 7,0 m
Nopeus 25 solmua
Kaistametrejä 4216 m


Matkustajia 554
Hyttejä 201
Jääluokka 1A Super
Vakaajat: kyllä

Laivat liikennöivät Suomen lipun alla ja niiden henkilökunta on suomalaista.

 • Tälle matkalle tarvitaan passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Ajokortti ja KELA-kortti eivät ole matkustusasiakirjoja. Lapsella on oltava oma passi tai henkilökortti. Tarkista ajoissa, että passisi/henkilökorttisi on ehjä ja riittävän kauan voimassa.
 • Retkillä on jonkin verran kävelyä. Maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 20 hlö.

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE