Pohjois-Saksan Helmet & Viulunsoittaja katolla -musikaali 9.7.2019, 6 pv

Helsinki – Travemünde – Ludwigslust – Berliini – Schwerin – Travemünde – Helsinki

Koe samalla matkalla viihdyttävä risteily Itämerellä ja virkistävä kaupunkiloma kiehtovassa Berliinissä. Rattoisaa laivamatkaa rytmittävät kiireettömät ateriat ja monipuolinen, hyväntuulinen ohjelma. Meripäivien välissä saat nauttia kahden päivän ajan Pohjois-Saksan charmista ja upeista nähtävyyksistä.

Matkan kohokohtia on vierailu Ludwigslustin tyylikkäässä palatsissa ja sen huikean koristeellisissa sisätiloissa. Huippuhetkiä tarjoaa myös moni-ilmeinen ja alati muuttuva Berliini, johon ehdit tutustua kaikkina vuorokauden aikoina. Berliini on täynnä taidetta, kulttuuria ja mielenkiintoista arkkitehtuuria. Kaupunkikierroksella näet tärkeimmät maamerkit ja historialliset nähtävyydet. Shoppailullekin on aikaa – kuuluisa, ylellinen Kurfürstendamm-ostoskatu kiehtoo pelkillä näyteikkunoillaan. Ehkä katselet Berliiniä myös veden suunnasta, jokiristeilyllä. Bussimatkalla takaisin laivalle Travemündeen poikkeat illalliselle Schweriner-järven rannalle. Lopulta on edessä vielä rentouttava päivä mukavalla laivalla.

Yhdistä Pohjois-Saksan kierrokseen ainutlaatuinen musikaalielämys! Normaalin matkaohjelman lisäksi nautimme perjantai-iltana Schwerinin linnan edustalla sijaitsevassa vanhassa puutarhassa Viulunsoittaja katolla musikaalista (esityskieli Saksa, kesto n. 3 h). Tämä näytös on osa Schwerinin palatsin musiikkifestivaalia. Vilunsoittaja Katolla (Anatevka) perustuu Šolom Aleichemin kirjaan Tewje, josta Joseph Stein käsikirjoitti yhden Suomessakin parhaiten tunnetun musikaalin. Se kertoo Trevjen tyttärien elämästä ja rakkaudesta pienessä Anatevkan kyläyhteisössä 1900- luvun alussa. Musikaalin ”Rikas mies jos oisin” -kappaleen Lasse Mårtensonin laulamana on kaikille suomalaisille tuttu.

Kristina®-matkanjohtajasi

Jukka Helin

 

Matkaohjelma

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, B= brunssi P=päivällinen).

Tiistai 9.7. Helsinki

Lähtö Helsingistä, Vuosaaren satamasta klo 17.00. Illallinen (sis. ruokajuomat) ja iltaohjelmaa. (P)

Keskiviikko 10.7. Päivä merellä – Ludwigslust

Brunssi ja illallinen (ei ruokajuomia). Tieto- ja viihdeohjelmaa merimatkan aikana. Laiva saapuu Travemündeen klo 21.30. Siirtyminen hotelliin Ludwigslustiin, yöpyminen Hotel Erbprinz 4*. (B, P)

Torstai 11.7. Ludwigslust – Berliini

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen opastettu kierros Ludwigslustin upeassa Palatsissa. Iltapäiväksi suuntaamme Berliiniin, jossa lyhyt pysähdys Olympia Stadionilla ja vapaa-aikaa Kurfürstendammilla omatoimista lounasta tai ostoksia varten. Opastettu kaupunkikierros Berliinissä (n. 2 h)  Kolmen ruokalajin illallinen (sis. yhden ruokajuoman) Berliinin keskustassa, jonka jälkeen majoittuminen Holiday Inn Berlin East Side 4*. (A, P)

Perjantai 12.7. Berliini – Schwerin – Travemünde

Aamiainen hotellissa ja vapaa-aikaa joko ostoksille tai lisämaksulliselle retkelle. Linja-autokuljetus Schweriniin (n. 3 h) ja kolmen ruokalajin päivällinen Schwerinissä (sis. yhden ruokajuoman) ennen Schwerinin linnan edustalla sijaitsevassa vanhassa puutarhassa esitettävää Viulunsoittaja katolla musikaalia. Tämä näytös on osa Schwerinin palatsin musiikkifestivaalia (esityskieli Saksa, kesto n. 3 h). Näytöksen jälkeen paluu linja-autolla (n. 1,5 h) Travemündeen ja laivaannousu n. klo 01.00. (A, P)

 

Päivän ohjelmaan sisältyy opastettu kaupunkikierros Berliinissä ja pääsylipun Viulunsoittaja katolla -musikaaliin. Tämän lisäksi voit osallistua lisämaksulliselle retkelle seuraavasti:

 • Spree-jokiristeily (audio-opastus) ja vierailu Berliinin katedraalissa (n.2h), hinta 28€ (min. 10 henkilöä)
 • Retkihinta sisältää pääsymaksut, opastuksen ja kuljetuksen. Suosittelemme retken varaamista hyvissä ajoin ennakkoon, viimeistään 7 arkipäivää ennen matkaa; laivalla retki on saatavilla vain rajoitetusti tai se saattaa olla loppuunmyyty jo aiemmin. Retki järjestetään, mikäli minimiryhmäkoko on varattuna ennen matkan alkua.

Lauantai 14.7. Päivä merellä

Laiva lähtee klo 3.30. Päivä merellä. Brunssi ja illallinen laivalla (sisältää ruokajuomat). Tieto- ja viihdeohjelmaa päivän mittaan. Illallisen jälkeen Kristina®-matkanjohtajan järjestämää ohjelmaa. (B, P)

Sunnuntai 15.7. Helsinki

Tulo Helsinkiin, Vuosaaren satamaan klo 9.30 (A)

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet ja laivan lastausajat saattavat vaikuttaa aikatauluhin.

Hintatiedot

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö  1 hlö
B-luokka sisähytti (erilliset vuoteet) 795 970
A-luokka ulkohytti (erilliset vuoteet) 875 1 105
A-luokka ulkohytti (parivuode) 950 1 205
LUX-luokka ulkohytti (parivuode) 1 045 1 345
Junior Suite 1 205 1 655
Owner’s Suite 1 265 1 765

 

Hintaan sisältyy

 • Risteily Helsinki – Travemünde – Helsinki Finnlinesin Star-luokan laivalla valitussa hyttiluokassa.
 • Hotellimajoitus Ludwigslustissa ja Berliinissä aamiaisineen
 • Puolihoitoruokailut laivalla (brunssi/aamiainen, illallinen)
 • Illallinen Berliinissä ja Schwerinissä
 • Opastettu kaupunkikierros Berliinissä ja opastettu kierros Ludwigslustin palatsissa
 • Pääsylipun Schwerinin linnna edustalla esitettävään Viulunsoittaja katolla -musikaaliin
 • Bussikuljetukset Saksassa
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

ROPAX-laivat Finnlines

ROPAX-laivat Finnlines

Modernit, vuonna 2006 ja 2007 valmistuneet ja sykysllä 2016 yleisiltä tiloiltaan uudistetut Star-luokan alukset liikennöivät Helsingin ja Travemünden välillä. Aluksia kutsutaan ROPAX-laivoiksi, joka on kansainvälinen termi matkustaja-rahtilaivoille, joissa matkustajille on miellyttävät tilat niin majoittumiseen, ruokailuun kuin ajanviettoon ja alemmilla kansilla kuljetetaan rahtia pääsääntöisesti perävaunuissa ja rekkoina. Mukaan laivaan otetaan myös henkilö- ja linja-autoja. Matkustajamäärä Suomen ja Saksan välisissä Finnlinesin Star-luokan ROPAX laivoissa on max. 550.

Laivat liikennöivät Suomen lipun alla ja niiden henkilökunta on pääosin suomalaista.

Palvelut

Kaikki Star-luokan alusten palvelut sijaitsevat kätevästi kannella 11. Laivan maukkaat ateriat nautitaan buffet-pöydästä aluksen avarassa ja valoisassa Mare Balticum keularavintolassa. Makumaailma rakentuu niin saksalaisen kuin suomalaisen keittiön suosikkeihin. Valikoima on runsas, josta löytyy vaihtoehtoja moneen makuun.

Bar Navigaressa nautitaan illasta maittavien juomien ja Kristina®-ohjelmien parissa. Myös Star Café & Vista Lounge ovat matkustajien käytössä aluksen peräosassa, josta avautuu käynti myös peräkannelle, Terrazzolle. Sekä naisille että miehillä on omat saunaosastot porealtaineen. Saunojen vieressä sijaitee hierojan salonki. Laivalla on myös hyvin varustettu myymälä, Sailor’s Shop, jonka tarjonnassa on mm. makeisia, matkamuistoja, tekstiilejä, alkoholijuomia, pientä purtavaa, kosmetiikkaa ja koruja. Lapsille ja nuorille löytyvät upeat tilat viihtymiseen ja Gymstick Gym -liikuntatilan isoista ikkunoista kelpaa katsella avaraa merinäköalaa. Kuntoilulaitteiden käyttö on saunatilojen tapaan maksutta kaikkien matkustajien saatavilla.

 

Majoitus

Star-luokan laivoissa on 201 hyttiä, jotka sijaitsevat kansilla 7, 8 ja 9. Kaikissa hyteissä on WC/suihku, puhelin, TV. Ylempien hyttiluokkien varustukseen kuuluvat lisäksi minibaarin antimet sekä tuoreet hedelmät.

Hyttikuvat ovat viitteellisiä.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Tyyppi: ro-ro/matkustaja
Rakennusvuosi 2006, 2007. Yleisten tilojen uudistus 2016.
Rakennuspaikka Ancona
DWT 9653 t
Pituus 218,8 m
Leveys 30,5 m
Syväys 7,0 m
Nopeus 25 solmua
Kaistametrejä 4216 m


Matkustajia 554
Hyttejä 201
Jääluokka 1A Super
Vakaajat: kyllä

Laivat liikennöivät Suomen lipun alla ja niiden henkilökunta on suomalaista.

Huomioitavaa

 • Tälle matkalle tarvitaan passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Ajokortti ja KELA-kortti eivät ole matkustusasiakirjoja. Lapsella on oltava oma passi tai henkilökortti. Tarkista ajoissa, että passisi/henkilökorttisi on ehjä ja riittävän kauan voimassa.
 • Retkillä on jonkin verran kävelyä. Maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 60 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE