Löytöretki St. Helenan saarelle 12 pv 21.11.2019

Koe jotain aivan erilaista – näe yksi maailman syrjäisimmistä ja mystisimmistä saarista! Lähde harvinaiselle kiertomatkalle eteläiselle Atlantille, St. Helenalle, joka on säilynyt näihin päiviin asti yhtenä maailman vaikeimmin saavutettavista paikoista.

Värikkäästä ja vilkkaasta Johannesburgista lennät rauhaa huokuvalle St. Helenalle, Britannialle kuuluvalle saarelle, jonne Napoleon muinoin karkotettiin ja jonne avattiin lentoreitti vasta hiljattain. Pääkaupungissa sijaitseva viehättävä hotelli on tukikohtasi viikon ajan, kun tutustut harvaan asutun saaren elämään, historiaan ja lumoaviin maisemiin – rotkoihin ja laaksoihin, vehreisiin kukkuloihin ja kalliojyrkänteisiin, jotka syöksyvät syvänsiniseen Atlanttiin. Luonto on omintakeista: St. Helenalla on kasveja ja eläimiä, joita ei ole missään muualla. Voit tähyillä delfiinejä veneen kyydistä, maistella plantaasilla erinomaista kahvia ja vierailla Napoleonin vanhassa asuintalossa. Saat nauttia koskemattoman luonnon lumosta ja kauniista patikkapoluista sekä kuunnella kaukaisen saaren hiljaisuutta.

Elämysvinkkejä matkalle

 • Nauti luonnosta ja liikkumisesta. Nouse uhkean kasvillisuuden halki saaren korkeimmalle huipulle, Diana’s Peakille. Alue on kansallispuistoa, jossa elää saarelle kotoperäisiä kasvi- ja eläinlajeja. Huipulta avautuu hieno panoraama.
 • Tutustu saaren historiaan vierailemalla museoksi muutetussa Napoleonin asuintalossa sekä kuvernöörin asuinkartanossa – sen pihamaalla voit tavata jättiläiskilpikonna Jonathanin, jonka uskotaan olevan liki 200-vuotias ja maailman vanhin maalla elävä eläin.
 • Ihaile St. Helenan jylhiä maisemia meren suunnalta, veneen kyydistä. Bongaile merilintuja ja delfiineitä, jotka viihtyvät saaren lähivesillä. Toisinaan näkyy ryhävalaitakin.

 

Kristina®-matkanjohtajasi

Pekka Virtanen

 

Matkaohjelma

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito).

Torstai 21.11. Helsinki – Doha – Johannesburg (22.11.)

Lennämme Johannesburgiin Helsingistä Dohan kautta.

Perjantai 22.11. Johannesburg (Etelä-Afrikka) (L,P)

Johannesburg on Afrikan yksi suurimpia ja vilkkaimpia kaupunkeja. Samalla se on myös maanosan kaupallinen keskus ja portti Etelä-Afrikkaan. Vaikka Johannesburg itsessään ei ehkä ole niin kuuluisa matkakohde kuin Etelä-Afrikan muut nähtävyydet, kaupungissa on kuitenkin paljon tekemistä ja nähtävää. Johannesburg on mielenkiintoinen kulttuurien sekoitus vanhoja perinteisiä lääkekauppoja, kiinalaisia ravintoloita sekä ultramoderneja pilvenpiirtäjiä. Kaupunki tarjoaa myös hienoja museoita, taidegallerioita, hyvät ostosmahdollisuudet sekä useita ravintoloita.

 • Saavuttuamme Johannesburgiin siirrymme linja-autolla Birchwood Hotel & O R Tambo Conference Centeriin majoittumaan. Nautimme yhteisen lounaan, jonka jälkeen halukkaat voivat osallistua lisämaksulliselle retkelle (esim. Apartheid museo, Soweton reilunkaupan kierros, Johannesburg kaupunkikierros*). Illalla kokoonnumme yhteiselle illalliselle.

Lauantai 23.11. Johannesburg (Etelä-Afrikka) – Jamestown (St. Helena) (A, P)

Keskellä Atlantin valtamerta, puolessa välissä Afrikkaa ja Etelä-Amerikkaa makaa yksi maailman syrjäisimmistä saarista, St. Helena. Yhdessä Ascensionin ja Tristan da Cunhan kanssa St. Helenan muodostaa brittien merentakaisen alueen. St. Helenan ylpeyden aihe on sen luonnonkauneus – koskemattomat maisemat, dramaattiset kalliot ja vehreät sub-trooppiset kukkulat, joita reunustavat koskemattomat hiekkarannat ja kimmeltävä meri, jossa voi nähdä sekä delfiinejä että valaita. Pienen saaren vierailijoita hemmotellaan runsailla aktiviteettimahdollisuuksilla ja se on parhaiten tunnettu Napoleon Bonaparten karkoitus- ja lopulta kuolinpaikkana

 • Johannesburgissa hotellilla nautitun aamiaisen jälkeen siirrymme linja-autolla kohti lentoasemaa, josta lentomatkamme St. Helenan saarelle alkaa. Saavuttuamme saarelle siirrymme linja-autolla saaren pääkaupungissa Jamestownissa sijaitsevaan upeaan boutique hotelliimme (Mantis St. Helena). Kirjauduttamme hotelliin on aikaa rentoutua ja tutustua hotellin lähialueisiin. Päivän päätteeksi kokoonnumme yhteiselle illalliselle.

Sunnuntai 24.11. Jamestown (St. Helena) (A, L, P)

 • Hotellilla nautitun aamiaisen jälkeen vietämme koko päivän tutustuen St. Helenan itäiseen puoleen. Retkellä käymme mm. George Benjaminin Arboretumissa, paikallisessa aasien pyhäkössä, Thompsons Wood Hillillä ihailemassa maisemia. Paikallisen lounaan jälkeen suuntaamme takaisin Jamestowniin High Knollin linnoituksen ja Ladder Hill sekä Jacob´s Ladderin kautta. Aktiivisen päivän jälkeen jää vapaa-aikaa levolle ennen yhteistä illallista.

Maanantai 25.11. Jamestown (St. Helena) (A,L,P)

 • Aamiaisen jälkeen suuntaamme tutustumaan veneretkellä St. Helenan meren ihmeisiin – saaren villieläimiin kuuluu mm. 500-600 yksilön pan-trooppinen delfiinikanta sekä lukuisia harvinaisia lintu- ja valaslajeja. Näiden lajien näkeminen on todennäköistä, joskaan ei sitä voida taata. Venematkan aikana näemme myös saaren historiallisia linnoituksia sekä Lemon Valleyn, joka sitruunoiden lisäksi on tunnettu ensimmäisenä orjien hautausmaana. Retkipäivän päätteeksi tutustumme James Towniin kaupunkikävelyllä ja nautimme yhteisen buffet lounaan Mule Yardissa. Illalla kokoonnumme jälleen yhteiselle illalliselle.

Tiistai 26.11. Jamestown (St. Helena) (A, L, P)

 • Hotellilla nautitun aamiaisen jälkeen suuntaamme tutustumaan St. Helenan historiaan ja nykypäivään. Päivä alkaa opastetulla kierroksella St. Helenan museolla, josta jatkamme aikaisempien hallitsijoiden residenssinä olleelle Plantation Houselle. Päivän aikana tapaamme myös maailman vanhimman eläimen – Jonathan kilpikonnan, joka tuotiin saarelle 1832 Seychelleiltä. Päivän lounas nautitaan Rosemary Plainissa, jonka jälkeen tutustumme paikalliseen kahviplantaasiin, jonka kahvin arvioidaan olevan yksi maailman parhaista. Mielenkiintoisen päivän päättää yhdessä nautittu illallinen.

Keskiviikko 27.11. Jamestown (St. Helena) (A, L, P)

 • Hotellilla nautitun aamiaisen jälkeen lähdemme aamukävelylle St. Helenan korkeimmalle kohdalle. Alueen ensisijainen tarkoitus on toimia villieläimien luonnollisena elinympäristönä, josta on raportoitu lähes 400 lajia. Näistä 217 on kotoperäisiä ainoastaan St. Helenalla. Kirkkaana päivänä huipulta on henkeäsalpaava 360° näkymä saaren ympäri ja horisonttiin. Retkipäivän lomassa nautimme lounaan Sandy Bay Beachilla, jonka jälkeen kävelemme 1700-luvulla brittien rakentaman linnoituksen valleilla. Palaamme hotellille iltapäivällä ja vietettyämme vapaa-aikaa nautimme maittavan yhteisen illallisen.

Torstai 28.11. Jamestown (St. Helena) (A, L, P)

 • Aloitamme aamun aikaisin: seitsemän jälkeen suuntamme Millenium Forestiin auringonnousuaamiaiselle. Aamiaisen jälkeen teemme kevyen kävelyn Turks Capiin, jossa toivottavasti näemme Saint Helenan tylli-linnun. Upeat maisemat lentokentän, rannikon ja linnoitusten yli ovat henkeä salpaavat. Lounas nautitaan Longwood Avenuella ennen paikalliseen tislaamoon tutustumista. Iltapäivällä palaamme hotellille rentoutumaan ja illalla kokoonnumme yhteiselle illalliselle.

Perjantai 29.11. Jamestown (St. Helena) (A, L, P)

 • Aamiaisen nautittuamme tutustumme Napoleonin elämään St. Helenalla. Päivä jatkuu Deadwood Plainilla, jossa sijaisee 1900-luvun brittiläinen II buurisodan keskitysleiri. Nautimme lounaan Rupert´s Valleyssa, josta löydettiin yli 1000 orjan jäännökset vuonna 2008. Päivä päättyy kahden tunnin auringonlaskun shamppanja-risteilyyn, jonka aikana upean väriloiston lisäksi on mahdollista nähdä St. Helenan saarella asustavan Mederin merikeiju-linnun paluun pesille. Ennen nukkumaanmenoa nautimme vielä yhteisen illallisen.

Lauantai 30.11. Jamestown (St. Helena) – Johannesburg (Etelä-Afrikka) (A)

 • Viimeinen aamu St. Helenan saarella alkaa rauhassa nautitulla aamiaisella ja vapaa-ajalla ennen kuljetusta lentoasemalle. Lennon jälkeen siirrymme linja-autolla majoittumaan Nelson Mandela aukiolla sijaitsevaan DAVINCHI hotelliin.

Sunnuntai 1.12. Johannesburg (Etelä-Afrikka) – Helsinki (A)

 • Ennen kuljetusta illalla lähtevälle paluulennolle vietämme vapaa-aikaa Johannesburgissa nauttien vaikkapa hotellin palveluista tai lähellä sijaitsevissa ostoskeskuksissa tuliaisia hankkien. Halukkailla on myös mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle retkelle (esim. Apartheid museo, Soweton reilunkaupan kierros, Johannesburg kaupunkikierros*).

Maanantai 2.12. Helsinki

 • Saavumme Helsinkiin päivällä. Kiitos matkaseurasta!

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolennot 21.11.2019

QR302 Helsinki 16.25 – 23.35 Doha
QR1363 Doha (22.11.) 02.05 – 10.00 Johannesburg

23.11.2019
SA8131 Johannesburg 09.00 – 13.15 St. Helena

30.11.2019
SA8132 St. Helena 14.30 – 21.15  Johannesburg

Paluulennot 1.12.2019
QR1360 Johannesburg 19.30 – 05.25 Doha (1.12.)
QR301 Doha (2.12.) 08.30 – 13.55. Helsinki (2.12.)

 

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

 

Hintatiedot

Hinnat € / hlö

Majoitus
2 hengen huone 6 870
1 hengen huone 7 120

Hintaan sisältyy

 • Reittilennot economy-luokassa Helsinki-Doha-Johannesburg, Johannesburg-Doha-Helsinki
 • Reittilennot Johannesburg – St. Helena – Johannesburg
 • Lentokenttäkuljetukset ja muut matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelman mukaiset ruokailut (ei sisällä ruokajuomia)
 • Matkaohjelman mukaiset retket opastettuina
 • Palvelumaksut
 • Lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen. Valokopio passin kuva-aukeamasta on toimitettava Kristinan toimistolle viimeistään 6 viikkoa ennen matkaa.
 • Tällä matkalla on poikkeavat maksuehdot: Matkan ennakkomaksu on 1000 € / hlö. Loppusuorituksen eräpäivä 60 vrk ennen matkan alkua.
 • Lennot ovat pitkät.  Matkaa ei sovellu liikuntarajoitteisille, sillä lentokentillä ja retkillä kävellään paljon ja maasto on hyvinkin epätasaista.
 • Erityisruokavalion huomioiminen on epävarmaa.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n erityis- ja peruutusehtoja. Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE

Hotelli Mantis St. Helena

Mantis St. Helena on yhdistelmä vanhoja entisöityjä rakennuksia sekä uudisrakennuksia. Hotelli sijaitse St. Helenan pääkaupungissa Jamestownissa vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä meren rannasta ja kaupungin nähtävyyksistä. Huoneiden varustukseen kuuluvat WC/kylpyhuone, TV, tee- ja kahvitarvikkeet, tallelokero. Kaikki huoneet ovat ilmastoituja.