Juhannusmatka Pohjois-Saksaan 18.6.2019, 6 pv

Helsinki – Travemünde – Geestland – Cuxhaven – Jork – Uetersen – Travemünde – Lyypekki – Helsinki

Vietä juhannusta herkutellen ja itseäsi hemmotellen! Rentoudu kesäisellä Itämerellä sekä saksalaisen maaseudun rauhassa ja hurmaavassa vehreydessä. Laivalla saat nauttia monipuolisesta ja viihdyttävästä ohjelmasta. Kiireettömät ateriat siivittävät mukavia lomapäiviä niin merellä kuin maissa.

Saksassa vietettyyn kahteen päivään mahtuu monta kiehtovaa vierailukohdetta. Vattimeren kansallispuiston ainutlaatuiset, alavat rannikko- ja saarimaisemat muuttuvat tyystin vuoroveden vaihteluiden mukaan. Laskuveden aikaan voit körötellä hevoskärryillä Neuwerkin pikkusaarelle. Saat tutustua Ritzenbüttelin viehättävään, myöhäiskeskiaikaiseen linnaan ja sen puutarhaan. Ehdit nauttia viihtyisästä hotellista, sen uima-altaasta ja spa-osastosta. Voit maistella seudun satoa perinteikkään hedelmätarhan tiluksilla ja snapsitislaamossa, sekä käyskennellä huumaavasti tuoksuvan ruusutarhan käytävillä. Ennen paluumatkaa ja raukeaa meripäivää herkuttelet vielä Lyypekissä historiallisessa ravintolassa, jonka näyttävät puitteet muistuttavat pitkästä merenkulkumenneisyydestä.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Rauhoitu hyvän ruoan ja juoman äärelle niin laivalla kuin Saksan ravintoloissakin. Matthiesin hedelmä- ja marjatarhassa voit maistella tilan sesonkiherkkuja ja ostaa gourmet-tuotteita kotiin
 • Ihaile Unescon maailmanperintökohteisiin lukeutuvan Vattimeren kansallispuiston maisemia; dyyneistä, hiekkarannoista ja suolaniityistä muodostuvan ranta-alueen näkymät muuttuvat nousu- ja laskuveden tahdissa
 • Nauti viehättävästä hotellistasi Saksassa; mukavasta uima-altaasta, saunoista sekä hyvinvointi- ja hierontapalveluista. Voit saunotella myös laivalla ja rentoutua porealtaassa.

Kristina®-matkanjohtajasi

Sasu Honka

Matkaohjelma

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, B= brunssi P=päivällinen).

Tiistai 18.6. Helsinki

Lähtö Helsingistä (Vuosaari) klo 17.00. Illallinen ja iltaohjelmaa (sis. ruokajuomat). (P)

Keskiviikko 19.6. Päivä merellä – Travemüinde – Geestland

Päivä merellä. Brunssi ja illallinen laivan tapaan. Kristina®-matkanjohtajan tieto- ja viihdeohjelmaa päivän aikana. Laiva saapuu Travemündeen klo 21.30, jonka jälkeen matka linja-autolla Geestlandiin (n. 2,5 h), jossa majoitumme Romantic Hotel Bösehofiin****.  (A,B,P)

Torstai 20.6. Geestland – Cuxhaven – Neuwerk – Cuxhaven – Geestland

Aamiaisen jälkeen lähdemme linja-autolla kohti Wattenmeerin kansallispuistoa ja Neuwerkin saarta. Tutustumme tähän UNESCOn maailmanperintökohteeseen opastetulla hevoskärryajelulla ja Neuwerkin saarella vietämme vapaa-aikaa (n. 1 h). Palattuamme Cuxhaveniin nautimme paikallisessa kalaravintolassa kevyen lounaan. Iltapäivällä tutustumme hurmaavaan, pieteetillä entisöityyn Ritzenbüttelin linnaan ja sen puutarhaan opastetulla kierroksella (n. 1 h). Loppuiltapäivästä palaamme hotellille ja vietämme vapaa-aikaa nauttien viehättävän hotellimme ilmapiiristä vaikkapa uima-altaalla tai puutarhassa. Kokoonnumme yhteiselle kolmen ruokalajin illalliselle (sis. yhden ruokajuoman). (A,L,P)

Perjantai 21.6. Geestland – Jork – Uetersen- Lyypekki – Travemünde

Nautittuamme aamiaisen ja kirjauduttuamme ulos hotellista suuntaamme linja-autolla (n. 1 h) kohti Jorkissa sijaisevaa Matthiesin heldelmätarhaa. Tutustumme opastetulla kierroksella (n. 1 h) tähän jo neljä sukupolvea toimineeseen hedelmiä ja marjoja tuottavaan tarhaan hauskalla Omena Express-junalla. Tarhan ravintolassa nautimme hieman poikkeuksellisen lounaan – lämmintä omenasoppaa. Vierailun päätteeksi tarhan myymälästä voi tuliaisiksi hankkia hedelmistä valmistettujen herkkujen lisäksi matkamuistoja ja käsitöitä. Lounaan jälkeen siirrymme lyhyen matkan (n. 10 min.) NORDIK tislaamoon. Opastetun kierroksen (n. 1 h) aikana opimme käsin valmistettujen snapsien tislaamisen salat ja maistelemme muutamia tislaamon tuotteita. Täältäkin voi suosikkinsa hankkia kotiin viemisiksi. Paluumatkalla pysähdymme Uetersen ruusutarhassa. Opastetulla kierroksella (n. 30 min) pääsemme ihailemaan ruusuja kaikisa kuviteltavissa olevissa sävyissä ja tuoksuissa. Tässä pohjoisen saksan suurimmassa ruusupuutarhassa on yli 900 eri ruusulajia. Matkamme jatkuu linja-autolla (n. 1,5 h) Lyypekkiin, jossa nautimme kolmen ruokalajin illallisen (sis. yhden ruokajuoman) perinteikkäässä Schiffergesellschaft ravintolassa ennen paluuta laivalle. (A,L,P)

Lauantai 22.6.

Laiva lähtee klo 3.30. Päivä merellä. Brunssi ja illallinen laivalla. Tieto- ja viihdeohjelmaa päivän mittaan. Illallisen (sis. ruokajuomat) jälkeen KC-matkanjohtajan järjestämää ohjelmaa. (A,B,P)

Sunnuntai 23.6.

Aamiainen laivalla. Tulo Helsinkiin (Vuosaari) klo 9.30. (Maihinnousu n. 45 min saapumisajan jälkeen). (A)

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Hintatiedot

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö  1 hlö
B-luokka sisähytti (erilliset vuoteet) 840 1 015
A-luokka ulkohytti (erilliset vuoteet) 920 1 150
A-luokka ulkohytti (parivuode) 995 1 250
LUX-luokka ulkohytti (parivuode) 1 090 1 390
Junior Suite 1 250 1 700
Owner’s Suite 1 310 1 810

Hintaan sisältyy

 • Risteily Helsinki – Travemünde – Helsinki Finnlinesin Star-luokan laivalla valitussa hyttiluokassa
 • Hotellimajoitus Geestlandissa Romantik Hotel Bösehofissa (4*) aamiaisineen
 • Puolihoitoruokailut laivalla (brunssi/aamiainen ja illallinen)
 • Matkaohjelman mukaiset ruokailut (lounaat ja illalliset maissa)
 • Matkaohjelman mukaiset opastettut kierrokset
 • Bussikuljetukset Saksassa
 • Kristina®-matkanjohtajan ohjelmat ja palvelut matkan aikana

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

 • Tälle matkalle tarvitaan passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Ajokortti ja KELA-kortti eivät ole matkustusasiakirjoja. Lapsella on oltava oma passi tai henkilökortti. Tarkista ajoissa, että passisi/henkilökorttisi on ehjä ja riittävän kauan voimassa.
 • Retkillä on jonkin verran kävelyä. Maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 20 hlö.

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE