Jouluristeily Tonavalla 21.12.2019, 7 pv

Wien – Bratislava – Budapest – Novi Sad – Belgrad

Tee joulustasi aivan erityinen – vietä se Keski-Euroopan nostalgiaa huokuvilla joulutoreilla, upeissa juhlaan somistetuissa pääkaupungeissa ja laivan herkkupöytien äärellä. Tästä joulunajasta on lupa nauttia täysin siemauksin! Risteily alkaa loisteliaasta Wienistä, joka on säihkyvine valoineen, koristeineen ja seimiasetelmineen tavallistakin kutsuvampi. Kadut, putiikit ja joulutorit täyttyvät odottavasta hyörinästä, musiikista ja lämpimästä tunnelmasta. Bratislavan sievä pieni keskusta tulee tutuksi kävellen ja pikkujunan kyydissä. Jouluaattona ihailet Budapestin nähtävyyksiä ja siemailet kenties hehkuviiniä kaupungin sydämessä. Joulupäivä on mukavaa oleilua ja juhlavia aterioita laivalla, matkalla kohti Serbiaa. Siellä tutustut viihtyisään Novi Sadin kaupunkiin ja historialliseen ortodoksiluostariin. Ennen kotiinpaluuta pyörähdät vielä Belgradissa, joka säväyttää komeine linnoituksineen ja kirkkoineen.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Tee lahja- ja tuliaisostokset perinteikkäillä, tunnelmallisilla joulumarkkinoilla. Kojuissa myydään koristeiden lisäksi käsitöitä ja monia muita lahjatavaroita – sekä kielen vieviä suolaisia ja makeita herkkuja.
 • Nauti jouluvaloissaan tuikkivista, iltahämyisistä kaupungeista sekä kaikkialla leijuvasta juhlavasta ja hyväntuulisesta tunnelmasta. Kuljeskele kaupoissa ja kirkoissa, ja lämmittele jossakin vanhassa kahvilassa.
 • Kuljeskele Serbiassa Krušedolin ortodoksiluostarin hiljaisuudessa. Ihastele kirkon sisäpintoja peittäviä seinämaalauksia, joista vanhimmat on tehty 1500-luvulla.

Kristina®-matkanjohtajasi

Tapio Reingoldt

 

Matkaohjelma

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito).

Lauantai 21.12. Helsinki – Wien (P)

Lento Wieniin, joka on yksi Keski-Euroopan tunnetuimmista kaupungeista. Kuljetus laivalle ja majoittuminen hytteihin. Kapteenin ja miehistön esittäytyminen tervetulotilaisuudessa.

Sunnuntai 22.12. Wien (TH)

Aamupäivän kaupunkikierroksella ajamme kuuluisaa Ringstrassea pitkin ja näemme merkittävimmät puistot ja nähtävyydet. Iltapäivällä vuorossa on vuodesta 1772 asti vietetyt Freyungin Vanhanajan joulumarkkinat. Nykyisin tarjolla on käsitöitä, lasikoristeita, perinteisiä seimiä ja keramiikkaa. Tunnelmaa luo jouluinen musiikki. Kannattaa tutustua myös viereisten Am Hof joulumarkkinoiden laadukkaisiin käsitöihin. Illan voit viettää laivalla, omatoimisesti kaupungilla tai vaihtoehtoisesti lähteä lisämaksusta konserttiin. Ennen puoltayötä m/s Der Kleine Prinz aloittaa

risteilyn.

 • Klassisen wieniläismusiikin konsertti • iltaretki • 58 eur

Wiener-Hofburg Orkesteri tarjoaa unohtumattoman illan Johan Strauss nuoremman valssien sekä W.A. Mozartin aarioiden parissa vaikuttavassa Hofburgin palatsissa.

Maanantai 23.12. Bratislava (TH)

Aamuyöllä laiva saapuu Slovakian pääkaupunkiin Bratislavaan, joka on aina ollut eri kansojen ja kulttuurien kohtauspaikka. Kaupungin sijainti on erikoinen – sillä on yhteistä rajaa naapurivaltioittensa Itävallan sekä Unkarin kanssa. Maisemaa hallitsee korkealla kukkulalla sijaitseva komea linna. Historialliset rakennukset, kuten barokkiaikaiset palatsit, goottilainen katedraali ja viehättävät aukiot luovat vanhankaupungin erityisen tunnelman, josta nautimme turistijunakierroksella. Nautimme kahvit UFO-näköalatornissa katsellen Bratislavaa. Laiva jatkaa risteilyä Gabcikovon suluille ja kohti Unkaria.

Tiistai 24.12. Budapest (TH)

Budapestin läpi virtaava Tonava jakaa kaupungin kahteen osaan. Läntinen Budan puoli on kukkulainen ja siellä sijaitsee Budan linna historiallisine alueineen. Itäinen moderni Pestin puoli on alavaa ja siellä sijaitsee komea Parlamenttitalo. Kaupunkiin tutustutaan aamupäivän bussikierroksella. Iltapäivällä voit kulkea omatoimisesti kaupungin sydämessä Váci -kävelykadulla ja nauttia kaupungin joulutunnelmasta. Risteily jatkuu kohti Mohacsia.

Keskiviikko 25.12. Mohacs & Pecs (TH)

Mocacsista lähdemme bussilla (noin 45 min.) vuoden 2010 Euroopan kulttuuripääkaupunki Pecsiin. Osallistumme juhlavaan messuun katedraalissa. Kaupunkikierroksella nähdään Szecheny aukio, Kaptalan katu viehättävine keskiaikaisine taloineen sekä kaupungintalo. Iltapäivällä risteily jatkuu suuntanaan Novi Sad. Juhlailta laivalla.

Torstai 26.12. Novi Sad – Belgrad (TH)

Novi Sadiin, Serbian kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin tullaan aikaisin aamulla. Bussiretki vie meidät Fruska Goran vuoristoon Krushedolin luostariin, joka on kuuluisa 1400-luvun freskoistaan. Alueelle on haudattu useita Serbian historian merkkihenkilöitä. Matka jatkuu Jarakiin, pieneen kylään Vojvodinan alueella. Nautimme lounaan yksityisen maatilan puutarhassa. Telttaravintolassa nautimme paikallisia herkkuja, sljivovicaa (luumuviinaa) sekä talon viiniä.  Paikallisten muusikoiden iloiset sävelmät luovat tunnelmaa. (Ravintolassa voi olla viileää, joten pukeuduthan lämpimästi.) Paluu laivalle, joka retken aikana on siirtynyt Belgradiin. Illalla laivalla ammattitanssijat esittävät serbialaisia kansantansseja: Lisäksi näemme Sirogojno -muotia, upeita käsin neulottuja villapaitoja.

Perjantai 27.12. Belgrad – Helsinki  (A)

Aikaisen aamiaisen jälkeen laivastanousu. Kaupunkikierroksella näemme Kalemegdanin linnoituksen ja puiston, ortodoksikatedraalin, prinsessa Ljuban kartanon, kaupungintalon sekä muita Belgradin nähtävyyksiä. Lounaan jälkeen kuljetus kentälle ja lento Helsinkiin.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 21.12. LH849/LH1242
Helsinki 14.00 – 15.40 Frankfurt 16.50 – 18.10 Wien

Paluulento 27.12. LH1729/LH2466
Belgrad 17.00 – 18.35 München 19.25 – 22.55 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

 

Hintatiedot

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö 1 hlö
1. kansi (koneen ääntä) 1 695 2 195
2. kansi (koneen ääntä) 1 725 2 225
1. kansi 1 815 2 315
2. kansi 1 895 2 395

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Der Kleine Prinz *** -laivalla kahden hengen hytissä
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Frankfurt – Wien, Belgrad – München – Helsinki
 • Ohjelma ja täysihoito (aamiaiset, lounaat, illalliset) laivalla.
 • Juomapaketti laivalla: puna-, valko-, rose- ja kuohuviini laseittain, olut, baarista musta kahvi/tee sekä tietty valikoima viskiä, vodkaa ja giniä, virvokkeita. Lisäksi vettä myös hytissä sekä retkillä.
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Kristina® matkanjohtajan palvelut

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

Retket

Risteilyhintaan sisältyvät retket

 • Wienin kaupunkikierros
 • Bratislavan turistijunakierros
 • Budapestin kaupunkikierros
 • Pecsin kaupunkikierros ja messu katedraalissa
 • Belgradin kaupunkikierros

Lisämaksulliset retket

 • Klassisen wieniläismusiikin konsertti • iltaretki • 58 eur
Der Kleine Prinz

Der Kleine Prinz

Perinteisempää jokiristeilytuotetta edustava kolmen tähden jokilaiva m/s Der Kleine Prinz risteilee Tonavalla. Laiva on noin 93 metriä pitkä ja siinä majoittuu yhteensä vain 86 matkustajaa. Laivan kaikki hytit ovat todella tilavia (16 m2). Pienen kokonsa ansiosta m/s Der Kleine Prinzella vallitsee hyvin kotoisa ja yhteisöllinen tunnelma matkustajien ja henkilökunnan kesken. Laivan muut matkustajat ova pääosin saksalaisia tai muualta Euroopasta. Kristina Cruisesin suomalainen matkanjohtaja pitää huolen myös siitä, että opastukset ja laivalla jaettava tieto on riittävässä määrin saatavilla myös Suomen kielellä.

Palvelut

Pääkannella sijaitsevat vastaanottotiski sekä tuloalua. Ylemmällä kannella löytyvät ravintolasali sekä Lounge-Bar laivan keulasta. Tilava ja osittain katettu aurinkokansi on varusteltu kansituolein. Laivalla on myös pieni matkamuistomyymälä.

Majoitus

M/S Der Kleine Prinzen hytit ovat erittäin tilavia ja ikkunallisia. Jokaisen hytin koko on 16 m2. Hytin varustukseen kuuluvat suihku & wc, hiustenkuivaaja, TV, tallelokero sekä puhelin laivan sisäiseen käyttöön. Kaikki hytit ovat ilmastoituja. Huom. hyttikuvat ovat viitteellisiä.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 1992, uudistettu vuosina 1997, 2006, 2010, 2014 ja 2017
Pituus: 
93 metriä
Leveys:
 11 metriä
Ilmastointi ja sähkö: 
Kyllä, 220V
Hissi: kyllä
Matkustajamäärä:
 86
Aluksen lippuvaltio:
 Saksa
Matkustajahyttejä: 
43 ulkohyttiä

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin/henkilökortin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin/henkilökortin, hankithan sen ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä on paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Laivan satamapaikasta johtuen, kävelyä keskustaan saattaa olla yli kilometri. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Palvelurahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti n. 6-8 €/asiakas/päivä
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 20 hlö

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE