Joulumarkkinaristeily Reinjoella 29.11.2019, 5 pv

Basel (Sveitsi) – Breisach (Saksa) – Strasbourg (Ranska) – Mainz (Saksa) – Frankfurt (Saksa)

Jouluun puettuja vanhoja kaupunkeja, paahdettujen kastanjoiden tuoksua ja hehkuviinin lämpöä – astu joulun taikaan Reinin varrella, Ranskan ja Saksan ihanilla toreilla ja historiallisissa kortteleissa. Tällä matkalla saat nauttia joulun odotuksesta kaikilla aisteilla ja täysin siemauksin!

Euroopan joulupääkaupungiksi itseään kutsuvassa Strasbourgissa saat ihastella loisteliaita koristeluita ja tyylikkäitä toreja, joista jokaisella on oma teemansa. Saksalaisen joulun löydät viehättävästä Mainzista. Poikkea viinitupaan maistamaan seudun satoa, kuljeksi historiallisilla kaduilla ja tutki tuomiokirkon aukiolla levittyviä kojuja. Frankfurtin joulumarkkinoilla voit tunnelmoida iltavaloissa. Siemaile mukillinen glühweinia ja napostele kaupungille tyypillisiä marsipaanipikkuleipiä. Tästä ei joulufanin risteilymatka parane!

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Herkuttele markkinakojuissa myytävillä paahdetuilla manteleilla ja suklaaseen kastetuilla hedelmillä. Saksassa on tarjolla bratwurstia, Ranskassa hanhenmaksalla täytettyjä rinkeleitä.
 • Tee ostoksia Strasbourgin kauniilla toreilla; Place Broglien markkinat ovat Ranskan vanhimmat, mutta komeimman kulissin tarjoaa katedraalinaukio. Kaupan on mukanun muassa Elsassin alueen viiniä ja leivonnaisia, keramiikkaa ja käsin valmistettuja lasikoruja.
 • Nauti torien eloisasta ja hyväntuulisesta paikallistunnelmasta – sekä sen vastapainoksi tyylikkään risteilylaivan rauhallisesta miljööstä ja kiireettömistä aterioista. 

Kristina®-matkanjohtajasi

Saura Paananen
Minna Särmö
Pirjo Toivanen

Matkaohjelma

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito).

Perjantai 29.11. Helsinki – Zürich – Basel (L,P)

Luoteis-Sveitsissä, Reinjoen rannalla sijaitsevan Baselin keskiaikainen arkkitehtuuri on viehättävää. Runsaasti koristeltu, punaisesta hiekkakivestä rakennettu kaupungintalo ja komea kaksitorninen 1100-luvulta oleva tuomiokirkko ovat vanhan kaupungin päänähtävyydet. Baselia pidetään Sveitsin perinteikkäimpänä joulukaupunkia.

 • Lento Zürichiin, kuljetus Baseliin ja perinteinen juusto-fondue -lounas ravintolassa. Kävelykierros jouluisessa Baselissa ja omatoimista aikaa joulumarkkinoilla. Kuljetus laivalle. Iltaseitsemältä m/s Swiss Pearl aloittaa risteilyn.

Lauantai 30.11. Breisach – Strasbourg (TH)

Ranskan rajan läheisyydessä sijaitsevan Breisachin maamerkki on Münsterberg-mäen päälle rakennettu katedraali St. Stephansmünster, mistä aukeaa näkymät kaupungille ja jokilaaksoon. Kaupunki on tunnettu myös viineistään ja kuohuviineistään.

 • Breisachiin saavutaan yöllä. Kaupunkiin voit tutustua omatoimisesti tai osallistua lisämaksulliselle retkelle. Iltapäivällä risteily jatkuu Strasbourgiin.
 • Lisämaksullinen aamupäiväretki: Breisachin viiniretki 39 € Vierailemme Badenin alueen ensimmäisen viiniosuuskunnan perustajan mukaan nimetyssä Heinrich Hansjakob Hof´ssa ja sen kellarissa. Viininmaistelu.

Sunnuntai 1.12. Strasbourg (TH)

Strasbourgin sijainti Euroopan sydämessä on mahdollistanut sille mielenkiintoisen ja kansainvälisen historian. Kaupungin sydän on Grande Île -saarella sijaitseva Petit France. Täällä Ill-joki on jakaantunut kapeiksi kanaviksi, joiden varsille nahkurit, myllärit ja kalastajat rakensivat keskiajalla ristikkotalonsa. Alue hyväksyttiin UNESCOn maailmanperintölistalle v. 1988.

 • Aamupäivällä bussi- ja kävelykierros Strasbourgissa. Iltapäivällä bussikuljetus laivalta keskustaan ja takaisin, jolloin voit omatoimisesti vierailla joulumarkkinoilla. Iltakuudelta risteily jatkuu. (TH)

Maanantai 2.12. Mainz – Frankfurt (TH)

Mainzin asukkaat voivat olla ylpeitä kotikaupunkinsa 2000-vuotisesta historiasta. Kaupunkinäkymää hallitsee mahtava katedraali, Mainzer Dom torneineen. Viehättävässä vanhassa keskustassa on runsaasti putiikkeja.

 • Kävelykierros Mainzissa ja aikaa kuljeskella joulutorilla. Risteily jatkuu. Frankfurtiin saavutaan illallisen jälkeen. Voit kulkea joulumarkkinoille ja nauttia illan tunnelmasta.

Tiistai 3.12. Frankfurt – Helsinki (A)

 • Aikaisen aamiaisen jälkeen poistumme laivasta. Kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 29.11.2019
AY1511 Helsinki 07.55 – 9.55 Zürich

Paluulento 3.12.2019
AY1412 Frankfurt 11.35 – 15.10 Helsinki

Hintatiedot

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö 1 hlö
1. kansi (peräosa) 1 195
1. kansi (keulaosa) 1 265 1 365
2. kansi 1 385 1 485
2. kansi (tilavampi hytti) 1 515

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Swiss Pearl -laivalla kahden hengen hytissä
 • Reittilennot economyluokassa Helsinki – Zürich, Frankfurt – Helsinki
 • Ohjelma ja täysihoito (aamiaiset, lounaat, illalliset) laivalla
 • Ruokajuomat laivalla: talon viini, hanaolut, mehut, virvoitusjuomat
 • Matkaohjelman mukaiset kolme retkeä, jotka tulkataan suomeksi
 • Lounas Baselissa tulopäivänä
 • Kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Kristina® –matkanjohtajien palvelut

 

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Risteilyn hintaan sisältyy kolme retkeä. Tämän lisäksi voit osallistua lisämaksulliselle retkelle, jonka vähimmäisosallistujamäärä on 25 henkilöä. Suosittelemme varaamaan retken ajoissa, sillä paikkoja on rajoitetusti.

29.11. Sunnuntai

Sisältyy hintaan: Joulun taikaa Baselissa -kävelykierros ja joulutori

 

30.11. Maanantai

Lisämaksusta: Breisachin viiniretki • 39 €

1.12. Tiistai

Sisältyy hintaan: Strasbourgin kaupunkikierros sekä iltapäivällä bussikuljetus keskustaan ja takaisin

2.12. Keskiviikko

Hintaan sisältyy: Mainzin kävelykierros

Swiss Pearl

Swiss Pearl

Elegantti mutta kodikas m/s Swiss Pearl on rakennettu vuonna 1993 ja uudistettu vuosina 2006 sekä 2012. Laivalla on 32 hengen miehistö, jotka pitävät hyvää huolta reilusta sadasta matkustajasta. Tyylikkäästi sisustetut tilavat yleiset tilat sekä mukavat hytit takaavat risteilymukavuuden koko matkan ajan yhdessä ystävällisen miehistön kanssa.

Palvelut

Laivan vastaanotto sekä matkamuistomyymälä sijaitsevat sisääntuloaulassa. Tyylikäs ravintola sekä pieteetillä sisustettu panorama-lounge yhdessä baarin kanssa takaavat matkustajien viihtyvyyden. Laivalla on myös kirjasto sekä sisäuima-allas ja sauna. Aurinkokannelta on mukava sään salliessa katsella matkan etenemistä ja jokivarsien maisemia.

Majoitus

M/S Swiss Pearlin kaikissa ulkohyteissä on panoraamaikkuna sekä TV, radio, minibaari, tallelokero, hiustenkuivain, suihku ja WC. Kaikki hytit ovat ilmastoituja.

Tekniset tiedot

Rakennettu: 1993, peruskorjattu vuonna 2006 ja 2012
Pituus:
 110 metriä
Leveys:
 11,4 metriä
Syväys:
 1,3 metriä
Ilmastointi:
 Kyllä
Hissi:
 Ei
Matkustajamäärä:
 123
Miehistöä:
 32
Aluksen lippuvaltio:
 Sveitsi
Matkustajahyttejä:
 60 ulkohyttiä

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin/henkilökortin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin/henkilökortin, hankithan sen ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä on paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Laivan satamapaikasta johtuen, kävelyä keskustaan saattaa olla yli kilometri. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Palvelurahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti n. 6-8 €/asiakas/päivä
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 80 hlö

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE