Joonianmeren risteily 16.10.2019, 9 pv

Dubrovnik (Kroatia) – Valletta (Malta) – Catania (Sisilia, Italia) – Argostoli (Kefalonia, Kreikka) – Otranto (Italia) – Kotor (Montenegro) – Dubrovnik (Kroatia)

Vietä antoisa lomaviikko aurinkoisella Joonianmerellä! Piipahda viiteen maahan, koe suositut matkakohteet ja näe myös harvemmin vierailtuja seutuja.  Alku- ja päätesatamana on upea Dubrovnik. Siellä kohtaat ehkäpä matkan komeimman linnoitetun kaupungin. Voit ihailla sitä meren suunnalta, yläilmoista muurin harjalta tai kujilla ja aukioilla harhaillen. Kaunista vanhaa on luvassa myös Maltalla – saaren kohokohtia ovat historialliset kaupungit koreine palatseineen ja kirkkoineen. Cataniassa voit tutustua vaikkapa Sisilian herkulliseen ruokakulttuuriin jossain kaupungin monessa kahvilassa tai ravintolassa.  Kefalonian turkoosit ja puhtaat rannat sekä idylliset satamakaupungit ovat Kreikkaa omimmillaan. Parhaat ostosmahdollisuudet löydät saaren pääkaupungista Argostolista. Italian saappaankorossa oleva Otranto on valkeine rakennuksineen ja mosaiikkikirkkoineen viehättävä paikka vaelteluun. Huikeimmat maisemat odottavat risteilyn lopulla Montenegrossa. Kotorinlahdella vihreät vuoret nousevat liki suoraan syvänsinisestä merestä – hae paikkasi laivan kannelta ja nauti!

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Kuljeskele Maltan vanhan pääkaupungin, hunajankeltaisen Mdinan, muurien sisällä. Autoilta suljettuja kujia reunustavat hienosti säilyneet keskiaikaiset ja barokkityyliset rakennukset palatseineen ja kirkkoineen.
 • Testaile Sisilian makeita herkkuja, kuten jäätelöllä täytettyä pullaa, brioche con gelato, ja makealla ricotta-tuorejuustolla täytettyä cannolo-rullaa.
 • Ihaile vuonomaisen jylhiä maisemia laivan kannelta, kun se lipuu pitkin Kotorinlahtea. Neljästä merenlahdesta muodostuva, vuonomainen luonnonsatama on komeine piirteineen, rannikkokylineen ja -kaupunkeineen Montenegron kaunein nähtävyys. Se huipentuu muurien suojaamaan Kotorin kaupunkiin.

Kristina®-matkanjohtajasi

 

Matkaohjelma

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito).

Keskiviikko 16.10. Helsinki – Dubrovnik (Kroatia)

 • Suora reittilento Dubrovnikiin. Siirtyminen bussilla hotelliin (Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel ****).

Torstai 17.10. Dubrovnik (Kroatia) Laiva lähtee klo 20.00 (A,P)

Vierailu Dubrovnikissa on kuin aikamatka menneeseen. Kaupungissa itsessään on jo menneen ajan tunnelmaa, sillä kaupunkia suojaamaan rakennetut massiiviset muurit kätkevät sisälleen upeaa arkkitehtuuria, suihkulähteitä, palatseja, aukioita ja kirkkoja – kaikki rakennettuna samasta kiviaineksesta. Dubrovnik on kroatialaisen kulttuurin keskus ja monet taiteilijat ja tiedemiehet asuvat tällä alueella. Dubrovnik on erittäin suosittu risteilyalusten käyntisatama ja ruuhkaisina päivinä vanhassakaupungissa on vilinää.

 • Aamiainen, jonka jälkeen vielä vapaa-aikaa hotellilla. Puolen päivän aikaan kierros Dubrovnikin vanhassakaupungissa ja hieman vapaa-aikaa ennen laivaan nousua m/s Marella Celebrationille..Majoittuminen hytteihin. Laivan ravintolat käytettävissä.

Perjantai 18.10. Päivä merellä (TH)

 • Rentouttavaa meripäivää voi viettää laivan palveluista nauttien

Lauantai 19.10. Valletta (Malta) klo 08.00 – 17.00 (TH)

Saarivaltio Malta, joka sijaitsee keskellä Välimerta, on ollut kauppalaivojen reitin varrella jo vuosisatoja. Maltaa ovat vuosien saatossa hallinneet eri keisarit, jotka omalla valtakaudellaan ovat muokanneet niin kulttuuria kuin yleistä ilmettäkin. Pääkaupunki Valletta on jo itsessään elävä barokkiarkkitehtuurin museo, josta on kiittäminen St. Johnin ritareita asuttaessaan Maltaa muutama vuosisata sitten. Nykyään kaupunki on myös dynaaminen kulttuurin ja kaupanteon keskus. Satama toivottaa tervetulleeksi niin luksusjahdit kuin risteilylaivatkin.

 • Lisämaksullisen retkipaketin retki: Valletta ja Mdina (n. 4 h)

Sunnuntai 20.10. Catania (Sisilia, Italia) klo 08.00 – 17.00 (TH)

Vuoristoinen ja karu Etnan tulivuori on Sisilian eräänlainen maamerkki. Edelleen aktiivinen Etna kohoaa yli kolmen kilometrin korkeuteen. Historiansa aikana Etna on purkautunut useasti, peittäen laavallaan alleen myös Catanian kaupungin seitsemän kertaa. Renessanssin aikaan Catania oli kukoistava taiteen, politiikan ja kulttuurin keskus. Useista purkauksista huolimatta on alueella edelleen nähtävyyksiä kaikilta aikakausilta. Tänä päivänä Catanialla on tarjota leveitä rantakatuja, reheviä puistoja ja houkuttelevia aukioita. Vilkas tori ja monipuoliset kalamarkkinat sekä läheiset sokkeloiset kujat ovat mielenkiintoisia tutkimuskohteita.

 • Voit lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.

Maanantai 21.10. Argostoli (Kefalonia, Kreikka) klo 11.00 – 20.00 (TH)

Kefalonian pääkaupunki ja -keskus Argostoli on moderni kaupunki perinteikkyyttä unohtamatta. Vaikka vuoden 1953 maanjäristys tuhosi paljon vanhaa, uudelleen rakennuksen jälkeen Argostolissa on nähtävillä vielä paljon paikkoja, jotka vievät kreikkalaisten myyttien ja legendojen maailmaan. Kaupungin vilkkaalla keskusaukiolla, Plateia Valinoulla, sijaitsee useiden baarien, tavernojen ja ravintoloiden keskittymä sekä mukava mukulakivipäällysteinen kävelykatu. Kefalonian arkeologisessa museossa on paljon keräilyaarteita niin mykeneläiseltä, hellenistiseltä kuin roomalaiselta aikakaudelta. Myös Argostolin kirjasto noin 50 000 kirjan ja käsikirjoituksen kokoelmallaan on vaikuttava käyntikohde.

 • Voit lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.

Tiistai 22.10. Otranto* (Italia) klo 08.00 – 18.00 (TH)

Italian itäisin kaupunki Otranto on sekoitus arkkitehtuuria, upeita näkymiä, ravintoloita sekä historiaa. Kaupunki kohtasi vuonna 1480 verisen yhteenoton turkkilaisten kanssa ja tästä muistona on kaupungin katedraalissa esillä olevat 813 marttyyrin luut. Nähtävyys on myös katedraalin upea 1100-luvulta peräisin oleva lattiamosaiikki. Otrantoa vartioi vanha linna ja sen lujatekoiset tornit, jotka johdattava rantakatujen herkullisiin kalaravintoloihin. Ja onhan Otrantolla oma upea hiekkaranta. *maihinmeno venekuljetuksella

 • Lisämaksullisen retkipaketin retki: Barokkikaupunki Lecce (n. 4 h)

Keskiviikko 23.10. Kotor (Montenegro) klo 08.00 – 18.00 (TH)

Kotorinlahden jylhät kalliomaisemat, siniturkoosina kimmeltävä meri ja erinomaisesti säilyneet historialliset pikkukaupungit tarjoavat kävijälle unohtumattoman elämyksen. Kotorin historiallisen keskustan ja vanhan puolustusjärjestelmän rakensivat venetsialaiset 1400-luvulla ja tätä mahtavuutta voi ihailla vielä tänäkin päivänä. UNESCOn maailmanperintölistattua Kotorin vanhaakaupunkia suojaa hyvin säilynyt puolustusmuuri. Kaupungin sokkeloiset kadut johdattavat useille aukioille, joita ympäröivät vuosisatoja vanhat, nykyään kahviloiksi ja putiikeiksi muuntautuneet kivirakennukset.

 • Lisämaksullisen retkipaketin retki: Henkeäsalpaava Montenegro (n. 5 h)

Torstai 24.10. Dubrovnik (Kroatia) tulo klo 05.00 – Paluulento Suomeen (A)

 • Aamiaisen ja laivasta nousun jälkeen kuljetus lentokentälle ja paluulennot Helsinkiin Tukholman kautta.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 16.10.2019
D8 484 Helsinki 18:25 – 20:30 Dubrovnik

Paluulennot 24.10.2019
SK1852 Dubrovnik 10:55 – 13:50 Tukholma
SK712 Tukholma 14:30 – 16:25 Helsinki

 

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö  1 hlö
Sisähytti 1. tai 2. kansi 1 745
Sisähytti 3. tai 4. kansi 1 785
Ulkohytti 1. tai 2. kansi 1 900
Ulkohytti 3. tai 4. kansi 1 945
Ulkohytti 7. tai 8. kansi 2 025
Ulkohytti Deluxe 6., 7. tai 8. kansi 2 060
Parvekehytti Deluxe 5. tai 9. kansi 2 395
Yhden hengen Sisähytti 2. kansi 2 245
Yhden hengen Ulkohytti 2. kansi 2 315

Hintaan sisältyy

 • Reittilennot economy-luokassa Helsinki – Dubrovnik, Dubrovnik – Tukholma – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset satama- ja lentokenttäkuljetukset
 • Hotelliyöpyminen ja illallinen Dubrovnikissa
 • Dubrovnikin vanhankaupungin kierros
 • Risteily m/s Marella Celebration laivalla valitussa hyttiluokassa
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset, välipalat)
 • Juomapaketti laivalla (hanaolut, talon viini, valikoima virvoitusjuomia, drinkkejä, väkeviä alkoholijuomia ja aperitiiveja)
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet sekä kapteenin gaalaillallinen
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • Muut matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Risteilylle myydään ennakkoon lisämaksullinen Kristina® retkipaketti. Retket tehdään yhdessä matkanjohtajan ja paikallisoppaan kanssa ja opastetaan suomeksi.

Retkipaketti on varattavissa alk. helmikuu 2019. Tarkemmat tiedot retkistä saat noin 2 kuukautta ennen matkaa.

Retkipaketti 229 €

 

Lauantai 19.10. Valletta ja Mdina (n. 4 h)

Tiistai 22.10. Barokkikaupunki Lecce (n. 4h)

Keskiviikko 23.10. Henkeäsalpaava Montenegro (n. 5 h)

Huomioithan seuraavat seikat

Usein retkillä kävellään paljon tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärää (10 hlöä). Retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia. Retkivaraukset ovat sitovia.

 

Kohteissa, joissa ei ole suomenkielistä retkeä, on mahdollista lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.

Marella Celebration

Marella Celebration

Alun perin vuonna 1984 liikenteen aloittanut Marella Celebration (entinen m/s Noordam) edustaa vielä tänä päivänä perinteisempää risteilyalustyyliä ympärikäveltävine tiikkikansineen ja sulavine linjoineen. Laivalle on tehty vuonna 2013 uudistustöitä, jolloin kaikki hytit ja laivan yleiset tilat saivat paljon sisustuksellisia uudistuksia. Pääosa aluksen risteilyvieraista tulevat Iso-Britanniasta, mikä tarkoittaa että pääkieli laivalla on englanti. Marella Celebrationilla vallitsee ystävällinen ja epävirallinen ilmapiiri, mikä tekee matkustamisesta myös suomalaiseen makuun sopivaa. Laivan mukavat yleiset tilat ja hieman suuremman koon tuomat monipuolisemmat palvelut – silti selkeä risteilylaivan tuntu luovat Marella Celebrationista mukavan vaihtoehdon risteilylomalle.

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – perinteikäs risteilykokemus brittiläisittäin
 • Laivan koko: maltillinen, 1264 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittiläisiä
 • Kristina-luokitus: 3 tähteä

Lyhyt varustamoesittely

Palvelut

Meridian-ravintolassa on tarjolla aamiaista, lounasta sekä illallista pöytiin tarjoiltuna. Mistral’s on tyylikäs á la carte ravintola. Uutuusravintola Kora La tarjoilee makuelämyksiä Aasialaisesta kulttuurista. Joustavampaan ruokailuun vaihtoehtoja löytyy Lido-kannen ravintolasta sekä buffet-ravintola Magnificuesta. Terrace Grill tarjoilee päivisin italialaisia herkkuja ja muuntautuu iltaisin herkulliseksi pihviravintolaksi. Ison Show Loungen lisäksi laivalta löytyy myös muutama muu baari / lounge, jossa voi nauttia risteilyn ohjelmasta virkistävien juomien kera. Hemmottelijoille laivalla on Ocean Beaty Salon & Spa kauneudenhoitomahdollisuuksineen sekä kuntosaleineen. Laivalta löytyy myös miesten ja naisten sauna sekä mukavat aurinkokansitilat. Tarkemmat tiedot palveluista selviävät laivalla.

 

Majoitus

M/s Marella Celebrationilla  on 632 matkustajahyttiä. Kaikissa hyteissä on ilmastointi, 2 vaatekaappia, tallelokero, TV, wc ja suihku, sekä hiustenkuivaaja. Hyttien hinnoittelu vaihtelee kansien ja hytin sijainnin mukaan. Huom. hyttikuvat ovat viitteellisiä.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 1984, uudistettu vuosina 2005 ja 2013
Pituus:
 215 metriä
Leveys:
 27,2 metriä
Syväys:
 6,05 metriä
Bruttovetoisuus (GRT):
 33 930
Ilmastointi:
 Kyllä
Hissi:
 Kyllä
Matkustajamäärä:
 1264
Miehistöä: 520
Alusrekisteri: Malta
Matkustajahyttejä:
 632 (413 ulkohyttiä)
Aluksen kieli:
 Englanti
Valuutta aluksella: 
Englannin punta

Palvelut ja mukavuudet

4 ravintolaa, 6 baaria, 2 loungea, yökerho, casino, porealtaat, 2 uima-allasta, korttipelihuone, kauneushoitola, putiikkeja, hyvinvointikeskus, urheilukansi, lasten kerho, sauna, kirjasto, sairaanhoito, internet

 

Marella Celebration laivakartta (pdf)

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä on paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Pidätämme oikeuden reittimuutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. *Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, joka vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja tukevia jalkineita.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, sovelletaan Kristina Cruises Oy:n erityis- ja peruutusehtoja. Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE