Hansaristeily Lyypekkiin ja Hampuriin

Lähde rentoutumaan Itämerelle ja viihtyisään Saksaan! Irrottaudu arjesta piristävällä risteilylomalla, joka ilahduttaa pitkään. Maissa ehdit tutustua hurmaavaan Lyypekkiin ja karismaattisen Hampurin parhaisiin paloihin. Meripäivinä saat nauttia laivan rauhallisesta tunnelmasta, herkullisista ruokahetkistä ja monipuolisesta ohjelmasta.

Mukavalle oleskelulle laivalla tuo mainiota vastapainoa mielenkiintoinen retkipäivä Saksassa. Se vie kanavien ja siltojen leimaamaan komeaan Hampuriin. Historiallisten rakennusten ohella kaupungissa on näyttävää modernia arkkitehtuuria sekä vanhojen satamakorttelien kiehtova kokonaisuus – kauniisiin varastorakennuksiin on avattu museoita ja erikoisliikkeitä, kahviloita ja ravintoloita. Lyypekin Hansamuseossa voit perehtyä kaupungin maineikkaaseen menneisyyteen. Ennen illallista voit lähteä vielä kävelylle sen tunnelmalliseen vanhaankaupunkiin, jota ympäröivät joet ja kanavat. Puuhakkaan päivän jälkeen saa ottaa rennosti – edessä on vielä viihdyttävä laivamatka takaisin Suomeen.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Viihdy laivalla. Kiireettömien aterioiden ja hyväntuulisen seuran lisäksi laivalla on tarjolla monenlaista mukavaa ohjelmaa, kuten tietovisailua, musiikkia, laulua ja tanssia.
 • Näe Lyypekin kaunis vanhakaupunki, joka on Unescon maailmanperintökohde. Hienoja maamerkkejä ovat muun muassa vanhat kaupunginportit, koristeellinen raatihuone ja tuomiokirkko.
 • Käyskentele Hampurin historiallisissa satamakortteleissa; 1900-luvun vaihteessa rakennetut, uuden elämän saaneet varastorakennukset ovat Unescon maailmanperintölistalla. Hieno nähtävyys on myös sataman modernia ja vanhaa arkkitehtuuria yhdistelevä konserttitalo Elbphilharmonie.

 

Matkaohjelma

 

Keskiviikko

Lähtö Helsingistä, Vuosaaren satamasta klo 17.00. Illallinen (sis. ruokajuomat) ja iltaohjelmaa.

Torstai, Päivä merellä – Lyypekki

Päivä merellä. Brunssi ja illallinen (ei ruokajuomia). Tieto- ja viihdeohjelmaa merimatkan aikana. Laiva saapuu Travemündeen klo 21.30. Siirtyminen hotelliin Lyypekkiin, yöpyminen Holiday Inn Lübeckissä.

Perjantai, Lyypekki – Hampuri

Hotelliaamiaisen jälkeen opastettu kierros Lyypekissä sekä vierailu Hansamuseossa. Siirtyminen linja-autolla Hampuriin, jonne saavuttua vapaa-aikaa esim. lounasta tai ostoksia tai varten. Iltapäivällä

tutustumme Hampuriin opastetulla kaupunkikierroksella ja vierailemme Hampurin kahvimuseossa. Bussikuljetus takaisin Lyypekkiin, jossa ennen kolmen ruokalajin illallista (sis. yhden ruokajuoman) vietämme vapaa-aikaa. Illallisen jälkeen siirrymme linja-autolla Travemündeen ja nousemme laivaan noin klo 22.30.

Lauantai, Päivä merellä

Laiva lähtee klo 3.30. Päivä merellä. Brunssi ja illallinen laivalla (sisältää ruokajuomat). Tieto- ja viihdeojelmaa päivän mittaan. Illallisen jälkeen Kristina®-matkanjohtajan järjestämää ohjelmaa.

Sunnuntai

Aamiainen.Tulo Helsinkiin Vuosaaren satamaan klo 9.30. Laivastanousu.

Hinnat € / hlö

Lähdöt 10.4., 9.10.
Hytti 2 hlö   1 hlö
B-luokka sisähytti (erilliset vuoteet) 515 630
A-luokka ulkohytti (erilliset vuoteet) 555 715
A-luokka ulkohytti (parivuode) 615 800
LUX-luokka ulkohytti (parivuode) 695 935
Junior Suite 845 1 235
Owner’s Suite 900 1 340
Lähdöt 1.5., 11.9., 25.9.
B-luokka sisähytti (erilliset vuoteet) 535 650
A-luokka ulkohytti (erilliset vuoteet) 575 735
A-luokka ulkohytti (parivuode) 635 820
LUX-luokka ulkohytti (parivuode) 715 955
Junior Suite 865 1 255
Owner’s Suite 920 1 360
Lähdöt 12.6., 14.8., 28.8.
B-luokka sisähytti (erilliset vuoteet) 580 695
A-luokka ulkohytti (erilliset vuoteet) 620 780
A-luokka ulkohytti (parivuode) 680 865
LUX-luokka ulkohytti (parivuode) 760 1 000
Junior Suite 910 1 300
Owner’s Suite 965 1 405
Lähdöt 3.7., 17.7., 31.7.
B-luokka sisähytti (erilliset vuoteet) 625 740
A-luokka ulkohytti (erilliset vuoteet) 665 825
A-luokka ulkohytti (parivuode) 725 910
LUX-luokka ulkohytti (parivuode) 805 1 045
Junior Suite 955 1 345
Owner’s Suite 1 010 1 450

Hintaan sisältyy

 • Risteily Helsinki – Travemünde – Helsinki Finnlinesin Star-luokan laivalla valitussa hyttiluokassa.
 • Hotellimajoitus Lyypekissä aamiaisineen
 • Puolihoitoruokailut laivalla (brunssi/aamiainen, illallinen)
 • Illallinen Lyypekissä
 • Opastettu kävelykierros Lyypekissä ja vierailu Hansamuseossa
 • Opastettu kaupunkikierros Hampurissa
 • Opastettu vierailu Hampurin kahvimuseossa
 • Bussikuljetukset Saksassa
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan
ROPAX-laivat Finnlines

ROPAX-laivat Finnlines

Modernit, vuonna 2006 ja 2007 valmistuneet ja sykysllä 2016 yleisiltä tiloiltaan uudistetut Star-luokan alukset liikennöivät Helsingin ja Travemünden välillä. Aluksia kutsutaan ROPAX-laivoiksi, joka on kansainvälinen termi matkustaja-rahtilaivoille, joissa matkustajille on miellyttävät tilat niin majoittumiseen, ruokailuun kuin ajanviettoon ja alemmilla kansilla kuljetetaan rahtia pääsääntöisesti perävaunuissa ja rekkoina. Mukaan laivaan otetaan myös henkilö- ja linja-autoja. Matkustajamäärä Suomen ja Saksan välisissä Finnlinesin Star-luokan ROPAX laivoissa on max. 550.

Laivat liikennöivät Suomen lipun alla ja niiden henkilökunta on pääosin suomalaista.

Palvelut

Kaikki Star-luokan alusten palvelut sijaitsevat kätevästi kannella 11. Laivan maukkaat ateriat nautitaan buffet-pöydästä aluksen avarassa ja valoisassa Mare Balticum keularavintolassa. Makumaailma rakentuu niin saksalaisen kuin suomalaisen keittiön suosikkeihin. Valikoima on runsas, josta löytyy vaihtoehtoja moneen makuun.

Bar Navigaressa nautitaan illasta maittavien juomien ja Kristina®-ohjelmien parissa. Myös Star Café & Vista Lounge ovat matkustajien käytössä aluksen peräosassa, josta avautuu käynti myös peräkannelle, Terrazzolle. Sekä naisille että miehillä on omat saunaosastot porealtaineen. Saunojen vieressä sijaitee hierojan salonki. Laivalla on myös hyvin varustettu myymälä, Sailor’s Shop, jonka tarjonnassa on mm. makeisia, matkamuistoja, tekstiilejä, alkoholijuomia, pientä purtavaa, kosmetiikkaa ja koruja. Lapsille ja nuorille löytyvät upeat tilat viihtymiseen ja Gymstick Gym -liikuntatilan isoista ikkunoista kelpaa katsella avaraa merinäköalaa. Kuntoilulaitteiden käyttö on saunatilojen tapaan maksutta kaikkien matkustajien saatavilla.

 

Majoitus

Star-luokan laivoissa on 201 hyttiä, jotka sijaitsevat kansilla 7, 8 ja 9. Kaikissa hyteissä on WC/suihku, puhelin, TV. Ylempien hyttiluokkien varustukseen kuuluvat lisäksi minibaarin antimet sekä tuoreet hedelmät.

Hyttikuvat ovat viitteellisiä.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Tyyppi: ro-ro/matkustaja
Rakennusvuosi 2006, 2007. Yleisten tilojen uudistus 2016.
Rakennuspaikka Ancona
DWT 9653 t
Pituus 218,8 m
Leveys 30,5 m
Syväys 7,0 m
Nopeus 25 solmua
Kaistametrejä 4216 m


Matkustajia 554
Hyttejä 201
Jääluokka 1A Super
Vakaajat: kyllä

Laivat liikennöivät Suomen lipun alla ja niiden henkilökunta on suomalaista.

Huomioitavaa

 • Tälle matkalle tarvitaan passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Ajokortti ja KELA-kortti eivät ole matkustusasiakirjoja. Lapsella on oltava oma passi tai henkilökortti. Tarkista ajoissa, että passisi/henkilökorttisi on ehjä ja riittävän kauan voimassa.
 • Retkillä on jonkin verran kävelyä. Maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 20 hlö.

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE