8.4.2019 Reinin risteily SveitsistÄ Hollantiin 1 vko

 

 

Rentoudu, inspiroidu ja herkuttele viikko Reinillä! Tunnelmoi jokilaakson keväisillä maisemilla ja sen varrella olevien kaupunkien rattoisalla elämänmenolla. Matkan aloittaa tyylikäs Zürich ja sen viettelevä ostoskatu kello-, suklaa- ja muotikauppoineen. Strasbourgissa kohtaat kansainvälistä tunnelmaa, ranskalaista eleganssia sekä vanhojen kaupunginosien perinteikkyyttä. Herttainen Rüdesheim on omistautunut viinille ja hilpeille viinituville, kun taas Koblenzin komeudesta vastaavat kirkot, linnat ja vanhat porvaristalot. Köln tuo tullessaan ostoskadut, oluttuvat ja komean katedraalin.  Viimeiseksi nautitaan keväisestä Amsterdamista sekä kukkamerestä maailman komeimpiin puistoihin lukeutuvassa Keukenhofissa.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Kuljeskele ”Petit France” -kaupunginosan kujilla, aukiolla ja silloilla Strasbourgissa. Kapeiden kanavien halkoma, historiallinen kaupunginosa on täynnä kauniita ristikkorakennuksia.
 • Maistele paikallisia makuja Rüdesheimin viiniravintoloissa tai Kölnin oluttuvissa. Nauti lupsakasta tunnelmasta.
 • Koe maailman upeimpiin kukkapuistoihin lukeutuva Keukenhof. Vaeltele valtavalla viheralueella, jota koristavat tuhannet tulppaanit ja muut kevätkukat, lammet sekä erilaiset teemapuutarhat.

Kristina®-matkanjohtajasi

Tapio Reingoldt
Minna Särmö
Ralf Löfström

 

Matkaohjelma

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito).

Maanantai 8.4. Helsinki – Zürich – Basel

Lento Zürichiin. Tutustumme viehättävään Zürichiin kaupunkikiertoajelulla. Yhteinen lounas ja vapaa-aikaa. Kuuluisin ostoskatu Bahnhofstraβe houkuttelee runsaalla tarjonnallaan ja viehättävät katukahvilat herkullisilla leivonnaisillaan. Kuljetus Baseliin, laivaan nousu. Iltakuuden aikaan laiva suuntaa Reinjoelle. Miehistön esittäytyminen tervetulotilaisuudessa.  (L,P)

Tiistai 9.4. Strasbourg

Aamulla laiva saapuu Strasbourgiin. Kaupunkikierroksella näemme Euroopan parlamentin rakennuksen ja kuljemme ”Petit France” -kaupunginosan kapeilla kujilla. Hieman vapaa-aikaa ennen paluuta laivaan. Risteily jatkuu jokivarren vaihtuvista maisemista nauttien. (TH)

Keskiviikko 10.4. Mannheim & Heidelberg – Rüdesheim

Mannheimiin saavutaan jo yöllä. Voit aamulla lähteä Mannheimiin omatoimisesti tai lisämaksusta retkelle ”Romantiikan kaupunkina” tunnettuun Heidelbergiin. Vierailemme vanhassa kaupungissa sekä maalauksellisessa raunioituneessa linnassa. Palattuamme laivaan jatkuu risteily Rüdesheimiin, missä voit viettää iltaa kuljeskellen vanhankaupungin kujilla sekä kuuluisalla Drosselgassella nauttien musiikista, paikallisista viineistä ja Rüdesheim-kahvista. Laiva on yön laiturissa. (TH)

Lisämaksullinen retki: Heidelbergin rauniolinna & vanhakaupunki ● sisältyy retkipakettiin, yksittäin ostettuna 64 €

Torstai 11.4. Rüdesheim – Romanttinen Reinin laakso – Koblenz

Laiva lähtee Rüdesheimista aamulla. Risteilemme läpi Romanttisen Reinin kauneimpien maisemien. Jokilaakson rinteille levittäytyvät viiniviljelmät, vanhat linnat kaunistavat näkymää ja näemme myös kuuluisan Lorelei-kallion. Koblenziin saavuttuamme voit halutessasi kävellä keskustaan matkanjohtajamme seurassa ja viettää aikaa viehättävässä kaupungissa omatoimisesti. Illalla laiva jatkaa kohti Kölniä. (TH)

Perjantai 12.4. Köln – Düsseldorf

Kölniin saavutaan jo yöllä. Kuljeskele kaupungilla itseksesi tai lähde lisämaksulliselle kaupunkikierrokselle, joka alkaa bussimatkalla vastarannalle. Joentörmältä avautuu kaunis näkymä vanhaan kaupunkiin, jonka silhuetissa erottuu useita torneja, joista komeimmat ovat kuuluisan goottilaistyylisen katedraalin. Jatkamme modernimpaan osaan ohi Rooman ajan monumenttien. Retken lopuksi on mahdollista tutustua katedraaliin. Iltapäivällä voit vielä palata keskustaan omatoimisesti. Laiva lähtee Kölnistä viiden aikaan ja Düsseldorfiin saavutaan ennen iltakahdeksaa, joten kaupungin iltaelämään ehtii vielä mainiosti mukaan. Laiva yön satamassa. (TH)

Lisämaksullinen retki: Kölnin kiertoajelu ● sisältyy retkipakettiin, yksittäin ostettuna 51 €

Lauantai 13.4. Düsseldorf

Reinin metropoli, vilkas liikenteen keskus, muodin ja kulttuurin kaupunki Düsseldorf houkuttaa ostosmahdollisuuksillaan. Aamupäivän kiertoajelulla näet tärkeimmät nähtävyydet ja perehdyt kaupungin historiaan. Iltapäivällä vielä vapaata aikaa, kunnes jatkamme leppoisaa matkaa kohti Amsterdamia. (TH)

Sunnuntai 14.4. Amsterdam

Amsterdamissa on enemmän kanavia kuin Venetsiassa ja enemmän siltoja kuin Pariisissa. Aamulla paikallinen alus vie kanavaristeilylle katsomaan kaarisiltoja sekä nykyelämää ja historiaa kanavien varsilla. Vapaa-aikaa keskustassa omatoimisesti, minkä jälkeen risteilemme takaisin. Iltapäivällä on mahdollisuus lähteä lisämaksusta retkelle Keukenhofin upeaan puistoon. Vuosittain kaksi kuukautta avoinna olevassa kasvitieteellisessä puutarhassa on mahtava määrä kukkia, kauniisti tehtyjä järvialueita, pieniä puroja, tuulimyllyjä ja kahviloita. Muodot, värit ja tuhannet kukkaistutukset tarjoavat vaikuttavan elämyksen. Puistossa ei ole opastettua kierrosta, vaan jokainen voi kulkea alueella omien mieltymystensä mukaan.  (TH)

Lisämaksullinen retki: Keukenhof ● sisältyy retkipakettiin, yksittäin ostettuna 65 eur

Maanantai 15.4. Amsterdam – Helsinki

Aamiaisen jälkeen laivasta nousu. Kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin. (A)

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 8.4.
AY1511 Helsinki 07.55 – Zürich 09.40

Paluulento 15.4.
AY1302 Amsterdam 11.55 – Helsinki 15.15

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

 

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö 1 hlö
1. kansi (keula- tai peräosa) 1 925 2 325
1. kansi (keskiosa) 2 025
2. kansi 2 225 2 435
1. kansi (tilavampi hytti) 2 505

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Swiss Diamond -aluksella valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Zürich, Amsterdam – Helsinki
 • Ohjelma ja täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat ja illalliset) sisältäen myös ruokajuomat (talon viini, hanaolut, mehut, virvoitusjuomat)
 • Lounas Zürichissä
 • Neljä retkeä, jotka tulkataan suomeksi
 • Kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Kristina® –matkanjohtajien palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Retket

Risteilyn hintaan sisältyvät retket

 • Zürichin kaupunkikierros
 • Strasbourgin kaupunkikierros
 • Düsseldorfin kiertoajelu
 • Amsterdamin kanavaristeily & vapaa-aikaa

Lisämaksullinen retkipaketti ● 118 eur

 • Heidelbergin rauniolinna & vanhakaupunki
 • Kölnin kiertoajelu
 • Keukenhofin kukkapuisto

Retket tulkataan suomeksi. Toteutuminen edellyttää min. 20 lähtijää.
Retket varattavissa myös yksittäin, hinnat alla matkaohjelmassa.

 

Swiss Diamond

Swiss Diamond

Vuonna 1996 rakennettu ja 2015 peruskorjattu upea m/s Swiss Diamond toivottaa sinut tervetulleeksi Euroopan joille! Aluksen ystävällinen 31 hengen miehistö ja intiimi tunnelma tekevät matkanteosta kotoisaa ja rentouttavaa. Laivan kaikissa hyvin varustelluissa ulkohyteissä on panoraamaikkunat, joten kauniiden maisemien seuraileminen on vaivatonta. Swiss Diamondilla pääset Kristina Cruisesin matkassa Tonavalle.

Palvelut

Monipuoliset ja maukkaat ateriat nautitaan laivan tilavassa ravintolassa. Ruby-kannella aluksen keulassa sijaitsevat Panorama Lounge sekä baari, jossa jutellaan päivän tapahtumista ja nautitaan ohjelmasta. Ruby-kannelta löytyy myös pieni kirjasto. Aurinkokannen lisäksi laivalla on myös infrapunasauna sekä pieni matkamuistomyymälä.

 

 

Majoitus

M/S Swiss Diamondin kaikissa ulkohyteissä on panoraamaikkuna sekä TV, radio, minibaari, tallelokero, hiustenkuivain, suihku ja WC. Kaikki hytit ovat ilmastoituja.

 

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 1996, peruskorjattu vuonna 2006, uudistettu 2015
Pituus:
 101 metriä
Leveys:
 11,4 metriä
Syväys:
 1,3 metriä
Ilmastointi:
 Kyllä
Hissi:
 Kyllä
Matkustajamäärä:
 123
Miehistöä:
 31
Aluksen lippuvaltio:
 Sveitsi
Matkustajahyttejä:
 69 ulkohyttiä

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin/henkilökortin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin/henkilökortin, hankithan sen ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä on paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Laivan satamapaikasta johtuen, kävelyä keskustaan saattaa olla yli kilometri. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Palvelurahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti n. 6-8 €/asiakas/päivä
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 80 hlö

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE