6.3.2019 Eteläinen Afrikka & risteily Kariba-järvellä 12 pv

Etelä-Afrikka – Botswana – Namibia – Zimbabwe  

Toteuta unelmasi ja lähde mukaan matkalle eteläiseen Afrikkaan! Saat kokea monimuotoisen miljoonakaupungin sekä kuunnella villin Afrikan öisiä ääniä oman bungalowisi terassilla.  Jeeppisafareilla ja risteilyllä pääset nauttimaan maailman parhaimpien suojelualueiden luonnosta ja eläimistöstä. Liikumme pienillä veneillä Sambesi- ja Chobejoilla. Lennämme pienkoneilla Karibajärvelle, jossa siirrymme vain meille varattuun upeaan m/s African Dream -risteilyalukseemme. Risteilemme järvellä ja nautimme lumoavan kauniista Karibajärvestä. Matkasi huipentuu yhdelle Afrikan vaikuttavimmista luonnonihmeistä – Victorian putouksille. Valtavat vesimassat syöksyvät pauhaten kapeaan rotkoon, josta satojen metrien korkeuteen nouseva ”vesihöyry” luon putousten ympäristöön oman trooppisen mikroilmaston. Paikalliset kutsuvat putouksia nimellä ´Mosi-oa-Tunya´ – jyrisevä savu.

 

Matkalla maailman ääriin -matkan Kristina®-matkanjohtajana toimii kokenut Afrikan kävijä Pekka Virtanen.

Pekan ensimmäiset matkat suuntautuivat Keniaan ja Ruandaan jo 80-luvulla. Vuodesta 1990 lähtien hän on vetänyt matkoja säännöllisesti eri puolilla Afrikkaa. Safarimatkoja hän on suunnitellut niin suomalaisille kuin ruotsalaisille matkanjärjestäjille. Hän on toinen palkitun kirjan ”Kilimanjarolta Serengetiin” kirjoittajista. Erityisesti häntä kiinnostaa eteläinen Afrikka sekä Itä-Afrikka.

”Tätä tyylikkäämmin ei voi Afrikkaa kokea. Luonto on aina yhtä lumoava ja yllättävä, mutta tällä matkalla huikean elämyksen tuovat lisäksi upeat majoituspaikat, lennot yksityiskoneilla sekä oma risteilyalus. On hienoa lähteä matkanjohtajaksi tälle matkalle.”

Matkaohjelma

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=risteilyllä tarjottava täysihoito)

Keskiviikko 6.3. Helsinki – Amsterdam – Johannesburg (Etelä-Afrikka)

Lento Helsingistä Johannesburgiin, majoittuminen hotelliin 4*.

Torstai 7.3. Johannesburg

Johannesburg on Etelä-Afrikan talouden ”pääkaupunki” ja mainettaan paljon parempi. Se on ollut eri kulttuurien ja rotujen sulatusuuni jo niistä ajoista lähtien, kun alueelta löydettiin kultaa. Johannesburg on ainoita suurkaupunkeja maailmassa, missä kultaa kaivetaan kaupungin sisällä. Kilometrien syvyiset kaivokset tuottavat tätä keltaista metallia yhä tänä päivänä tonneittain. Johannesburg onkin outo sekoitus toimivia ja entisiä kaivoksia, kalliita ostoskeskuksia, slummeja, puistoja ja idyllisiä asuinalueita. Kaupunkikierroksen aikana vierailemme myös rotuerottelusta kertovassa Apartheid Museossa. Yöpyminen hotellissa. (TH)

Perjantai 8.3. Johannesburg – Kasane (Botswana) – Cascade (Namibia)

Lento Johannesburgista Kasaneen, Botswanaan (Lennon aikataulu vahvistuu myöhemmin). Lyhyen autokuljetuksen jälkeen siirrymme pieniin veneisiin, joilla jatkamme matkaamme Namibian puolelle. Jokiosuuden aikana pääsemme jo kokemaan Afrikan suurenmoista luontoa. Linnusto on vertaansa vailla – afrikankiljumerikotkia, kuningaskalastajia, ruskohaikaroita, iibiksiä jne. Luetteloa voisi jatkaa loputtomiin, kuten myös nisäkkäiden kohdalla, mutta niiden näkemistä joudumme hieman odottamaan, kunnes pääsemme ensimmäisille safareillemme. Joessa elää kuitenkin virtahepoja ja krokotiileja, joita mahdollisesti näemme matkalla lodgeemme. Saavumme Cascade-saarelle, jossa majoitumme viihtyisään lodgeen 4*. (TH)

Lauantai 9.3. Choben kansallispuisto (Namibia, Botswana)

Lähdemme koko päivän kestävälle jeeppi/venesafarille Choben kansallispuistoon. Kansallispuistossa elää neljännes koko Afrikan norsuista. Norsujen lisäksi puistossa elää mm. leijonia, leopardeja, gepardeja, kirahveja, sarvikuonoja sekä lukuisia eri antilooppilajeja. Choben kansallispuistossa on edustettuna suuri määrä Afrikan nisäkkäitä, lintuja ja matelijoita. Täällä on erinomainen mahdollisuus nähdä harvinainen savannikoira. Nautimme lounaan joella ”kelluvassa ravintolassa” ja samalla voimme ihailla ympäröivää luontoa. Lounaan jälkeen siirrymme pieniin veneisiin ja matkaamme Chobejoella kohti Sedudu-saarta ja sen kosteikkoja. Illallinen ja yöpyminen omassa lodgessamme Cascade-saarella. (TH)

Sunnuntai 10.3. Impalila-saari (Namibia)

Tänään vierailemme Impalila-saarella, jossa tutustumme perinteiseen namibialaiseen kulttuuriin ja tapoihin. Halutessasi ilahduttaa koululaisia voit tuoda mukanasi kyniä ja vihkoja. Palaamme lodgeemme lounaalle. Iltapäivää voit viettää vapaa-aikaa uima-altaalla tai lähteä tutkimusmatkalle Sambesijoelle pienillä veneillä. Illallisen aikana kuulemme paikallisia kertomuksia saaren perinteistä. (TH)

Maanantai 11.3. Cascade – Kasane – Kariba – Kariba-järvi (Namibia – Botswana – Zimbabwe)

Jätämme lodgemme ja siirrymme Kasanen lentokentälle, missä yksityiset pienkoneet odottavat meitä (Lennon aikataulu vahvistuu myöhemmin). Lennämme Zimbabween yli savannien ja Karibajärven. Laskeudumme Karibaan, missä laivamme m/s African Dream odottaa. Kuljetus laivalle, majoittuminen hytteihin ja lounas. Laiva on varattu vain ryhmämme käyttöön. Aluksella on ravintola, lounge sekä tasokkaat hytit. Aloitamme risteilyn järvellä. Karibapato valmistui Sambesijoelle vuonna 1959. Padon yläpuolelle muodostui Karibajärvi. Veden ollessa korkeimmillaan sen pituus on yli 200 km ja leveys yli 40 km. Sen rannoilla on useita luonnonsuojelualueita, mutta myös paikallisia kyliä. Risteilyllä näemme ainutlaatuista, vaihtelevaa maisemaa ja upeaa luontoa. Illallinen laivalla. (TH)

Tiistai 12.3. Karibajärvi – risteillen Gache Gache- ja Sanyatijoilla (Zimbabwe)

Auringon noustessa jatkamme risteilyä Karibajärvellä. Tekojärven alle jääneiden puiden rungot kurkottelevat syvyyksistä veden pintaan heijastuen kohti taivasta muodostaen mystisen maiseman. Aamupäivällä lähdemme pienveneillä tutkimaan Gache Gache -jokea ja sen ainutlaatuista eläimistöä. Veneet lipuvat pitkin mutkittelevaa, kaartelevaa jokiuomaa ja kiertelevät koskemattomia lahdelmia. Täällä voit uppoutua kiehtovien näkymien taianomaiseen tunnelmaan. Lounas laivalla. Iltapäivällä risteilemme läpi Sanyatin, joka on yksi Karibajärven vaikuttavimmista rotkoista. Risteilemme auringon laskuun saakka. Nautimme illallisen ja vietämme iltaa laivalla. (TH)

Keskiviikko 13.3. Karibajärvi – Matusadonan kansallispuisto (Zimbabwe)

Lähdemme aamulla safarille 1400 kmkokoiseen Matusadonan kansallispuistoon, jota Sanyati- ja Umejoet rajaavat. Alueen runsaaseen eläinlajistoon kuuluu mm. norsuja, virtahepoja, krokotiilejä, puhveleita sekä tuhansittain eri lintuja, mm. upeaääninen afrikankiljumerikotka, keltanokkahaikara ja erikoisella tavalla kalastava mustahaikara. Mikäli olemme onnekkaita, saatamme kulkureitillämme nähdä suuren kissapedon tai parikin! Puiston historia liittyy tiiviisti järveen – padon rakennustöiden aikaan nouseva tulvavesi vaikutti villieläimiin, vaikka vaikutuksia pyrittiin vähentämään pelastusoperaatio Noan avulla, jonka ansiosta yli 6000 eläimen henki pelastettiin. Operaatiossa suuria nisäkkäitä, isoja kissaeläimiä, impaloita ja muita eläimiä siirrettiin Matusadonaan, missä metsästys on jyrkästi kielletty. Lounas laivalla laivan jatkaessa risteilyä. Iltapäivän aikana kuulemme lisää tekojärven vaiheista, sen asukkaista ja ekosysteemistä. Illallinen ja yö laivalla. (TH)

Torstai 14.3. Kariba – Victorian putoukset (Zimbabwe)

Aamulla risteilemme Karibaan, missä poistumme laivasta ja suuntaamme lentokentälle. Matkalla näemme valtaisan padon, jonka takia valtaisa Karibajärvi syntyi. Padon voimala tuottaa 70% Zimbabwen sähköstä. Kuulemme padon historiasta ja tarinoita sen rakennusajoilta, kuten kertomuksen NyamiNyamista, joen jumalasta. Lennämme Victorian putouksille yksityisillä pienkoneilla (lennon aikataulu vahvistuu myöhemmin) ja teemme ainutlaatuisen lounasristeilyn Sambesijoella putousten yläjuoksulla. Iltapäivän retki vie putouksille, missä näkymät ovat ainutlaatuiset maailmassa. Näemme, miten Sambesijoki syöksyy kapeaan rotkoon muodostaen maailman leveimmän putouksen. Nautimme ”Boma”-illallisen, jonka aikana voimme seurata paikallisia tanssi- ja musiikkiesityksiä. Yöpyminen hotellissa****. (TH)

Perjantai 15.3. Victorian putoukset 

Aikaisin aamulla voit lähteä lisämaksusta helikopterilennolle putousten ylle. Muista mahdollisista lisämaksullisista retkivaihtoehdoista lisätietoa myöhemmin. Päivän voit viettää omatoimisesti kulkien eri kävelyreittejä, nauttien lounasta jossain alueen ravintoloista, laskien koskea tai uiden putousten lähellä. Yhteinen illallinen. Yöpyminen hotellissa****. (A, P)

Helikopterilentokesto n. 15 min ● 245 €
Sitova varaus 15.1. mennessä. (max. 5 hlö/lento, säävaraus, Kristina®-matkanjohtaja ei ole mukana)

Lauantai 16.3. Victorian putoukset – Helsinki

Aamupäivä vapaata. Yhteisen lounaan jälkeen iltapäivällä siirtyminen lentokentälle, mistä kotimatkamme kohti Helsinkiä alkaa. (A, L)

Sunnuntai 17.3. Helsinki

Saapuminen Helsinkiin.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolennot 6.3.2019 KL1164/KL591
Helsinki 7.00 – 8.50 Amsterdam 10.15 – Johannesburg 22.05

Paluulennot KQ793/KL566/KL1167
16.3.2019 Victoria Falls 18.05 – 22.10 Nairobi 23.59 – Amsterdam 6.30 (17.3.)
17.3.2019 Amsterdam 9.50 – Helsinki 13.15

Huom! Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.         

Hintaan sisältyy

 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Amsterdam – Johannesburg, Johannesburg – Kasane, Victorian putoukset – Nairobi – Amsterdam – Helsinki sekä lennot yksityisillä pienkoneilla lentokenttäkuljetuksineen
 • Risteily (3 yötä) m/s African Dream -laivalla kahden hengen hytissä
 • Hotelli- ja lodge-majoitukset kahden hengen huoneessa
 • Retket, ruokailut ja kuljetukset
 • Paikalliset ruokajuomat laivalla ja lodgessa (yksi olut/virvoitusjuoma/vesi sekä kahvi tai tee)
 • Paikalliset juomat laivan ja lodgen baarissa, Johannesburgissa ja Victorian putouksilla ruokailuihin ei sisälly juomia
 • Palvelurahat matkan aikana, lukuun ottamatta risteilyä ja lodge-majoitusta (5 USD per henkilö / vuorokausi)
 • Zimbabwen viisumi
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Matkan retken on esitelty matkaohjelmassa.

African Dream

African Dream

Vastarakennettu African Dream tarjoaa upeat puitteet Choben kansallispuiston kokemiseen. Laivalla pääset tekemään matkaa alueen kauneimpien rantatörmien läheisyydessä ympärillä kaunis luonto.

Aluksella matkustaa kerrallaan vain 16 matkustajaa. Mukavuuksiin kuuluu kotoinen ravintolasali ja lounge, poreallas sekä tilava aurinkokansi. Hyttien varustukseen kuuluvat ilmastointi, kylpyhuone suihkulla, TV ja tallelokero.

 

 

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 2018
Pituus: 
33 metriä
Leveys:
 8 metriä
Ilmastointi ja sähkö: 
Kyllä, 220V
Hissi: Ei
Matkustajamäärä:
 16
Matkustajahyttejä: 
8 ulkohyttiä

 

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen ja siinä tulee olla vähintään kolme leimaamatonta sivua. Valokopio passin kuva-aukeamasta on toimitettava Kristina Cruisesille viimeistään 6 viikkoa ennen matkaa.
 • Kristina Cruises huolehtii matkaohjelman toteuttamiseksi tarvittavien viisumien hankkimisesta.
 • Lennot ovat pitkät ja ilmasto perillä saattaa olla erittäin kuuma.
 • Matkaa ei suositella liikuntarajoitteisille ja matkailijan tulee huolehtia riittävästä fyysisestä kunnosta, jotta matkaohjelman toteuttaminen muun ryhmän tahdissa on mahdollista.
 • Kohdemaiden hygienia on eri tasolla kuin Suomessa. Laivalla ja hotelleissa noudatetaan pitkälti länsimaisen standardin mukaista tasoa.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa, ne huomioidaan mahdollisuuksien mukaan
 • Sääolosuhteet voivat vaikuttaa matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
 • Laivaristeily sekä majoittuminen lodgessa toteutetaan luonnonsuojelualueilla eläimiä ja luontoa havainnoiden. Noudatathan kaikkia annettuja turvallisuusmääräyksiä ja -ohjeita.
 • Luonnonsuojelualue on laaja ja eläimet liikkuvat siellä vapaasti, joten niiden näkeminen on sattumanvaraista ja näin ollen emme voi taata eläinhavaintoja.
 • Oleskelu matkan aikana tapahtuu kolmen valtion rajaseuduilla ja tämä tarkoittaa toistuvia, pakollisia rajanylityksiä ja -muodollisuuksia. Henkilökunta tekee kaikkensa, jotta nämä hoituisivat mahdollisimman sujuvasti.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Kristina Cruises Oy:n Erityisehdoista poikkeavat maksuehdot: ennakkomaksu on 500 eur /hlö ja eräpäivä on viikon kuluttua ilmoittautumisesta. Loppusuorituksen eräpäivä on 16.1.2019.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 13 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE