5.11.2018 Risteily Kuuban ympäri 11 pv

Kuuba – Jamaika

Koe myyttinen, muuttuva Kuuba! Lähde elämänilon ja salsan hurmaavaan kotimaahan, jossa menneisyys ja nykyisyys ovat kietoutuneet tiukasti toisiinsa. Risteily vie historiaa ja nostalgiaa huokuviin kaupunkeihin ja idyllisiin luontomaisemiin. Se alkaa pääkaupungista, ajan patinoimasta Havannasta, jonka arkkitehtuuri on rappeutunutta, mutta arvokasta – ja jonka herkkä, haaveellinen tunnelma on aivan omansa. Sieltä jatkat harvoin vierailtuun, luonnonkauniiseen Canarreosin saaristoon, jossa odottavat turkoosit vedet ja koskemattomat hiekkarannat. Siirtomaa-ajan pittoreskit kaupunkimiljööt ovat parhaimmillaan elegantissa Cienfuegosissa. Välillä vietät päivän Jamaikalla – ehkä levähdät keskellä vehmasta sademetsäluontoa, bambulautan kyydissä jokea lipuen. Matkan lopulla tutustut Antillan rauhaisaan pikkukaupunkiin tai läheisiin hiekkarantoihin. Ennen paluuta Havannaan ehdit vielä hengähtää päivän laivalla ja sulatella Kuuban kontrasteja. Vahvasti tunteisiin vetoava maa pureutuu ikuisesti mieleen.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Kuljeskele Havannan ja Cienfuegosin kaduilla ja mukulakivikujilla pastellinväristen talojen lomassa. Aisti hienosti säilyneiden siirtomaa-aikaisten kaupunkien ainutlaatuista, menneeseen seisahtunutta tunnelmaa.
 • Rentoudu harvaan asutun Canarreos-saariston leppoisassa tunnelmassa ja kirkkaissa vesissä. Pitkälti koskemattomina säilyneillä saarilla on suojeltuja alueita, upeita hiekkarantoja ja rikas vedenalainen maailma.
 • Nauti kaikkialla kajahtelevasta, elävästä musiikista ja ihmisten elämänilosta, joka tarttuu.

Kristina®-matkanjohtajasi

Tapio Reingoldt

Matkaohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat). Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=risteilyn aikana tarjottava täysihoito)

Maanantai 5.11. Helsinki – Havanna (Kuuba)

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa reittilennolla Amsterdamin kautta Kuubaan. Saavumme Havannaan iltapäivällä paikallista aikaa ja siirrymme bussikuljetuksella satamaan, jossa m/s Hamburg odottaa. (P)

Tiistai 6.11. Havanna (Kuuba) laiva lähtee klo 13.00

Havanna on kuuluisa kulttuuristaan ja historiastaan. Ehkä tunnusomaisinta tälle Kuuban pääkaupungille on vastustamaton mambon rytmi sekä mukulakivipäällysteiset tiet ja aukiot, joilla ei voi olla näkemättä vanhoja amerikkalaisia dollarihymyjä. Noin 2 miljoonan asukkaan Havannassa tuntuu kuin olisi palannut ajassa taaksepäin. Täällä kapitalismi, kommunismi ja kolonialismi ovat sekoittuneet yhdeksi, sillä Havanna on joutunut selviytymään niin Espanjan vallasta kuin pohjoisamerikkalaisten julmuuksista.   Kaupungin vanha siirtomaa-arkkitehtuuri ja monet ainutlaatuiset näkymät ovat vertaansa vailla. (TH)

Keskiviikko 7.11. 26.2. Maria la Gorda* (Kuuba) klo 08.00 – 14.00

Maria La Gorda on todellinen sukeltajan paratiisi ja risteilykohde, johon isommilla laivoilla ei ole asiaa. Sukellukseen keskittyneen turkoosien vesien äärellä olevassa rantakohteessa myös rannalla voi nautiskella päivästä. (TH)

Torstai 8.11. 27.2. Cayo Largo (Canarreoksen saaristo, Kuuba) klo 08.00 – 19.00

Jos etsit Cayo Largosta siirtomaa-aikaisia rakennuksia, eksoottisia tanssijoita, vanhoja amerikanrautoja tai kuvia Che Gueverasta, pettymys voi olla suuri. Isla De Juventudista 114 kilometriä itään sijaitseva Cayo Largo tarjoaa kävijälleen sen sijaan upeita valkeita rantoja, koralliriuttoja ja rentouttavaa lomatunnelmaa. Täällä ei ole koskaan ollut pysyvää kuubalaisasutusta, vaan saari kehittyi 1980-luvulla pitkälti turismin ympärille. Cay Largo on ollut etenkin italialaisten suosiossa. Vuonna 2001 hurrikaani Michelle aiheutti huomattavia vahinkoja saarella, mikä vähensi myös turismin määrää. Cay Largolla asustaa myös runsaasti iguanoja sekä monia lintulajeja kuten kurkia, kolibreja sekä flamingoja. (TH)

Perjantai 9.11. Cienfuegos (Kuuba) klo 07.00 – 17.00

Ranskalaisten maahanmuuttajien vuonna 1819 perustama Cienfuegos on yksi UNESCOn maailmanperintökohteista sen arkkitehtuurisen erityislaatuisuutensa vuoksi. Kaupungin pääkadulla kauniita neo-klassisia koteja ja elegantteja julkisrakennuksia katsellessa huomaa Cienfuegosin ranskalaisvaikutteisuuden. Kaupunki jakautuu maantieteellisesti kahteen osaan: siirtomaa-aikaiseen keskustaan ja sen eleganttiin kävelykatuun, Pradoon sekä Punta Gordan alueeseen, jota koristavat 1900-luvun palatsit ja Kuuban kauneimmat rakennukset. Kaunis lahti, joka ympäröi Cienfuegosia tuo kaupungille myös sen kaipaamaa virkistävää merellistä tunnelmaa. (TH)

Lauantai 10.11. Montego Bay (Jamaika) klo 13.30 – 18.30

Montego Bay on yksi Jamaikan häikäisevimmistä rantakohteista, jossa ei tekeminen lopu. Jamaikan toiseksi suurin kaupunki tarjoaa kaikille jotain. Upeat helmenvalkoiset rannat ja turkoosi vesi houkuttelevat uimaan, reggaemusiikki vie mennessään ja ostosmahdollisuudet täydentävät kokonaisuuden. Tarjolla on myös kuulua Jamaika Blue Mountain kahvia sekä tietysti rommia. (TH)

Sunnuntai 11.11. Santiago de Cuba (Kuuba) klo 08.00 – 18.00

Santiago de Cuba on 400 000 asukkaan väkiluvullaan Kuuban toiseksi suurin kaupunki. Sitä kutsutaan usein Kuuban ”salaiseksi pääkaupungiksi”. Toisin kuin Havannaa, Santiago de Cubaa ei koskaan amerikkalaistettu, minkä ansiosta se on säilyttänyt alkuperäisen charminsa ja rikkaan historiallisen perintönsä. Kaupunki on rakennettu rinteiden terasseille ja kuvankauniit talot rautakaltereineen ja puisine porraskaiteineen myötäilevät maastoa sulautuen Sierra Maestran upeaan vuoristomaisemaan, syvänsiniseen mereen, hohtaviin hiekkarantoihin ja tuulessa huojuviin palmuihin. (TH)

Maanantai 12.11. Antilla (Kuuba) klo 13.00 – 19.00

Antilla on pieni kylä, joka sijaitsee Bahia de Nipen lahdella Holguinin maakunnassa. Alue tunnetaan löytöretkien vuoksi, sillä Kolumbus rantautui Nipen lahdelle ensimmäisellä matkallaan 1400-luvun lopulla. Myös Castron veljekset ovat kotoisin Holguinin maakunnasta. (TH)

Tiistai 13.11. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää m/s Hamburgilla matkalla kohti Havannaa. (TH)

Keskiviikko 14.11. Havanna (Kuuba) tulo klo 08.00. Paluulento Suomeen

Saavumme aamulla takaisin Havannaan. On tullut aikoa sanoa näkemiin m/s Hamburgille. Kiitos matkaseurasta. (A)

Torstai 15.11. Paluu Suomeen

 

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolennot
5.11.2018      KL1164 Helsinki 07:00 – 08:50 Amsterdam
5.11.2018      KL723 Amsterdam 12:35 – 17:15 Havanna

Paluulennot
14.11.2018    KL724 Havanna 19:15 – 10:35 Amsterdam (15.11.)
15.11.2018    KL1169 Amsterdam 13:50 – 17:15 Helsinki 

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Hamburgilla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Amsterdam – Havanna, Havanna – Amstedam – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen.
 • Täysihoito laivalla: aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen sekä iltapala. Ruokailut valinnan mukaan buffet- tai à la carte ravintolassa. Juomat lisämaksusta.
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet
 • Kapteenin illallinen risteilyn alussa ja lopussa
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Kuuban turistikortti x2
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Tälle risteilylle voit valita mieleisesi retket kansainvälisestä retkivalikoimasta ja tiedotamme niistä matkan ostaneita asiakkaita. Zodiac-ajelut kuuluvat risteilyn hintaan.

Huomoithan seuraavat seikat:
Nämä retket ovat laivayhtiön järjestämiä kansainvälisiä retkiä, joita ei tulkata Suomeksi. Mikäli retkelle osallistuu vähintään 5 Kristina Cruisesin matkalla olevaa, lähtee Kristina® -matkanjohtaja retkelle mukaan.
Usein retkillä kävellään paljon tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia. Retkivaraukset ovat sitovia.

Hamburg

Hamburg

Pientä ja tyylikästä, mukavaa ja rentoa, kansainvälistä ja kotoista. Tätä tarjoaa vuonna  1997 rakennettu m/s Hamburg. Kokonsa puolesta alus lukeutuu pienempiin risteilyaluksiin, mikä mahdollistaa upeiden reittien ja kohteiden kirjon laivan risteilyalueella, joka ulottuu Etelämantereelta aina Pohjoisille vesille saakka. M/s Hamburgin maksimikapasiteetti on 400 risteilyvieraista, jotka majoittuvat 205 hytissä. Tämä luo alukselle omanlaisensa ja henkilökohtaisen ilmapiirin. Tyylikkäät hytit ja yleiset tilat sekä ohjelma laivalla täydentävät risteilykokonaisuutta.  Kulinaristit voivat nauttia laivan vaihtelevasta ja kansainvälisestä ruoasta. Muut matkustajat laivalla ovat pääasiassa saksalaisia. Tervetuloa m/s Hamburgille!

 • Laivatyyppi: löytöretkilaiva – ainutlaatuiset risteilyreitit
 • Laivan koko: pieni, 400 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa saksalaisia
 • Kristina®-luokitus: 3+ tähteä

Palvelut

Laivalla on yksi pääravintola ”Alsterblick” sekä lisäksi joustavan ruokailun Buffet-ravintola ”Palmgarten”, jossa voit nauttia vaikka aikaisesta aamiaisesta tai myöhäisestä iltapalasta. M/s Hamburgilla on myös kolme baaria, jotka tarjoilevat makunystyröitä hiveleviä juomia ja hyviä viinejä. Lounge Hamburgissa kokoonnutaan illanviettoon ja nauttimaan viihdeohjelmista. Laivan makeavesialtaassa on mukava karistaa pölyt päivän päätteeksi tai vain nauttia meri-ilmasta aurinkokannella. Aurinkokannella sijaitsee valoisa kuntosali ja laivalta löytyy myös pieni sauna. Voit käyttää myös Span palveluja ja hemmotella itseäsi hierojan, kosmetologin ja kampaajan hoidoilla. Laivan sairaanhoitaja auttaa myös tarvittaessa.

Majoitus

M/s Hamburgilla on 197 matkustajahyttiä. Kaikissa hyteissä on säädettävä ilmastointi, sisäpuhelin, tallelokero, minibaari, TV, wc ja suihku, kylpytakki sekä hiustenkuivaaja. Kannen 1 hytit ja muiden kansien keulahytit ikkunaventtilillä, kaikki muut ulkohytit panoraamaikkunalla. Hyttiluokan 6a hyttien ikkunoista rajoitettu näkyvyys. Kaikki hytit ovat savuttomia.

Hyttikuvat ovat viitteellisiä.

 

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 1997MTW Wissmar, Saksa
Pituus:
 144 metriä
Leveys:
 21.5 metriä
Syväys:
 5.15 metriä
Bruttovetoisuus (GRT):
 14903
Ilmastointi:
 Kyllä
Hissi:
 Kyllä
Matkustajamäärä:
 400
Alusrekisteri:
 Bahama
Matkustajahyttejä:
 197(134 ulkohyttiä)
Aluksen kieli:
 Saksa, englanti
Valuutta aluksella:
 Euro

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa. Kuuban turistikorttia varten jokaiselta matkustajalta tarvitaan kopio passin kuva-aukeamasta viimeistään 6 viikkoa ennen matkaa.
 • Suurin osa laivan matkustajista on saksalaisia. Laivan ohjelmat ja kuulutukset ovat siis pääsääntöisesti saksankielisiä. Iso osa miehistöstä puhuu kuitenkin englantia ja Kristina®-matkanjohtaja huolehtii tarvittavista kuulutuksista suomeksi/englanniksi. Lisäksi seuraavan päivän tärkeimmät ohjelmat ja aikataulut käännetään aina suomeksi.
 • Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.
 • Lentokentillä ja retkillä kävellään paljon, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Risteilyn lopuksi on tavanomaista kiittää laivan palveluhenkilökuntaa palvelurahalla, joka on suuruudeltaan 6 € / matkustaja / yö. Allekirjoittamalla ja palauttamalla neuvontaan hyttiin jaetun kaavakkeen, hyväksyy palvelurahan automaattisen veloituksen hyttitililtä. Palvelurahan maksaminen on vapaaehtoista.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE