4.12.2018 Singapore, Indonesia & Australia 20 pv

Koe Indonesian eksotiikka ja haaveiden Australia – huikean hieno risteilyreitti ja hemmotteluun houkutteleva, rennon elegantti laiva luovat todellisen kerran elämässä -kokemuksen. Tätä joulunalusmatkaa muistelet vielä pitkään! Laiva odottaa puutarhamaisen vehreässä ja huolitellussa Singaporessa ja suuntaa Indonesiaan, ensin Jaavan saarelle. Pääkaupunki Jakarta on ektinen kontrastien sekoitus, Surabayassa kiehtovat vanhat arabikorttelit. Matkan upeimpia nähtävyyksiä on Borobudurin historiallinen buddhalaistemppeli lukemattomine yksityiskohtineen. Balin lumous syntyy vehreydestä, rannoista ja ainutlaatuisesta henkisyydestä. Komodolla kohtaat kuuluisat varaanit. Meripäivien jälkeen saavut Australiaan. Risteilet pitkin luonnonkaunista länsirannikkoa, jota leimaavat upeat hiekkarannat sekä kiehtova tyhjyyden ja syrjäisyyden tuntu. Akvamariinin meren hellimä Broomen lomakohde tunnetaan helmenkalastuksesta. Exmouthissa odottaa hienosti säilyneen koralliriutan vedenalainen paratiisi. Matkan lopulla poikkeat viihtyisässä Geraldtonissa ennen saapumista Perthin leppoisaan suurkaupunkiin.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Panosta meripäivinä hyvään oloon ja hemmotteluun. Hyödynnä tyylikkään ja tasokkaan aluksen spa-palveluita ja liikuntamahdollisuuksia, tai nauti kiireettömyydestä, oleilusta ja hyvistä ravintoloista.
 • Anna ajan seisahtua Borobudurin komealla pyhäköllä, maailman suurimmalla buddhalaisella monumentilla. Buddhan patsailla ja kohokuvilla koristeltu, yli tuhat vuotta sitten rakennettu porraspyramidi on Unescon maailmanperintökohde ja Indonesian vaikuttavimpia nähtävyyksiä.
 • Levähdä Balin ja Australian upeilla hiekkarannoilla. Exmouthin kupeessa venyvä, elinvoimainen Ningaloo-riutta on snorklaajalle unohtumaton elämys.

Kristina®-matkanjohtajasi

Saura Paananen

Matkaohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, lounaat illalliset ja välipalat) tarjoillaan laivalla alkaen tulopäivän illallisella. Azamara Quest viipyy usein kohdesatamissa koko päivän, joten retkien jälkeen on tällöin aikaa vielä tutustua myös omatoimisesti kohteisiin.

Huom. Retkien alustavat ennakkotiedot on kerrottu matkaohjelmassa.

Tiistai 4.12. Lento Helsinki – Singapore

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa reittilennolla Singaporeen, jonne saavumme seuraavana päivänä.

Keskiviikko 5.12. Singapore

Tervetuloa Singaporeen, joka on todellinen etnisten kulttuurien sulatusuuni. Singapore on vilkas kaupunkivaltio, joka sijaitsee pienellä saarella Malakan niemimaan päässä. Singapore on kontrastien ja värien kaupunki sekä kulttuurien kohtaamispaikka. Saavuttuamme kaupunkiin majoitumme hotelliin ja nautimme yhteisen illallisen.

Torstai 6.12. Singapore (Singapore) Laiva lähtee klo 18.00

Aamiaisen ja hotellista kirjautumisen jälkeen lähdemme Singaporen kaupunkikierrokselle ennen laivaan nousua upealle m/s Azamara Questille. Alkuillasta aloitamme risteilyn.

Perjantai 7.12. Päivä merellä

Meripäivän vietto m/s Azamara Questilla on yhtä hemmottelua. Nyt pääset nauttimaan kiireettä tämän tasokkaan laivan palveluista ja ohjelmista. Vietä päivää aurinkokannella nauttien ja kylmiä juomia siemaillen tai ota osaa johonkin monista päivän aktiviteeteista laivalla.

Lauantai 8.12. Jakarta (Indonesia) klo 07.30 – 14.30

Tuliperäisellä Jaavan saarella oleva vilkas metropoli, Indonesian pääkaupunki Jakarta, on oikea kulttuurien ja ruokamaailmojen sulatusuuni. Batavian vanha kaupunginosa vie kävijän hollantilaisen siirtomaa-ajan tunnelmiin. Suuri Istiqlalin moskeija on upea näky. Jopa 120 000 henkilöä vetävä rakennus on tehty jaavalaisesta marmorista. Jalan Surabayan lumoavalla kirpputorilla on taas tarjolla lähes kaikkea. Nykyaikaa Jakartassa edustaa esimerkiksi trendikäs Mentengin alue, jossa voi aistia modernia Indonesialaista elämää – Jakartaa joko vihaa tai rakastaa. Liikenneruuhkista ja väen paljoudesta on hyvä suunnata Indonesian rauhallisempiin osiin.

Sunnuntai 9.12. Semarang (Borobudur, Indonesia) klo 07.30 – 18.00

Semarangin kauppasatama tunnetaan ehkä paremmin Indonesian yhtenä tärkeimmistä vientisatamista, mutta se on samalla portti alueen upeiden nähtävyyksien äärelle. UNESCOn maailmanperintölistalla oleva Borobudur on maailman suurin buddhalainen monumentti maailmassa, joka on Indonesian yksi suosituimpia turistikohteita. Borobudur sisältää jopa 2672 kohokuvapaneelia ja 504 buddhan patsasta. Horisontissa siintävät tulivuoret luovat upeaa kontrastia ja tunnelmaa auringonlaskuun. Laiva viipyy yön satamassa.

Borobudurin temppeli (n. 9 h)
Matkalla (ajoaika noin 3 tuntia) Boromburiin näemme Jaavan saareen dramaattiset maisemat. Perillä pääsemme näkemään ja kokemaan upean Borobudurin monumentin, jonka rakentamiseen vuosina 778-856 käytettiin yli 56 000 kuutiota savea. Vaikka tätä massiivista rakennusta tehtiin viiden sukupolven ajan, hylättiin se tuntemattomasta syystä vain vuosisata valmistumisensa jälkeen. Monumenttiin tutustumisen jälkeen tutustumme junamuseoon ja teemme lyhyen ajelun vanhalla höyryjunalla.

Maanantai 10.12. Surabaya (Indonesia) klo 08.00 – 13.00

Surabayaa pidetään Indonesian itsenäisyyteen johtaneiden tapahtumien alkulähteenä – sankareiden kaupunkina. Indonesian toiseksi suurimmassa kaupungissa on muutamia mielenkiintoisia paikkoja, joihin kannattaa tutustua. Arabikortteli on kuin Lähi-Idän kaupunki – kapeiden kujien muodostama sokkelo kätkee sisälleen kaupustelijoita laidasta laitaan. Surabayassa on myös yksi Indonesian suurimmista kiinalaiskortteleista, buddhalaistemppeleistä sekä hollannin siirtomaa-ajan rakennuksista. Kaupungin ulkopuolelta löytyy vanhan pääkaupungin, antiikin aikaisen Majapahitin keisarikunnan, rauniot. Tämän arkeologisen kohteen museossa on esillä alueelta löydettyä esineistöä.

Tiistai 11.12. Benoa (Bali, Indonesia) tulo klo 09.30

Bali on tunnettu etenkin lumoavista temppeleistä, upeista rannoista sekä mahtavasta luonnosta. Saarella on vahvasti aistittavissa hengellisyys, Balin hindulaisuus. Monet kukka-asetelmat, uhrilahjat ja suitsukkeiden tuoksu täyttävät aistit heti saarelle saavuttaessa. Tuhannet kotitemppelit hajaantuvat ympäri saarta ja usein päivisin erilaiset uskonnolliset festivaalit valtaavat jonkin osan saarta. Moni kylä ammentaa leipänsä jollakin taiteellisella erikoisosaamisella: musiikki, tanssi, veistokset sekä upeat taidemaalaukset näkyvät katukuvassa. Vaikka Balilla on paljon upeita rantoja, myös sisämaasta löytyy mahtavaa vuoristomaisemaa.

AZAMAZING EVENING – BALI VAGANZA- iltajuhla, alk. klo 19.00, kesto n. 3 h

Keskiviikko 12.12. Benoa (Bali, Indonesia) lähtö klo 17.00

Vietämme vielä koko päivän Benoassa, josta käsin voi hyvin tutustua omatoimisesti lähialueisiin.

Torstai 13.12. Komodo (Indonesia) klo 12.00 – 18.00

Komodolla vieraillaan usein sen ainutlaatuisten liskojen takia. Parhaimmillaan tämä Komodonvaraani elää yli 50-vuotiaaksi ja se voi kasvaa yli 10 metriseksi ja painaa yli 150 kiloa! Lajia esiintyy ainoastaan Komodon kansallispuistossa. Liskojen lisäksi Komodolla on myös runsaasti vedenalaista elämää. Osoituksena tästä on rikas koralliriutta, missä asustaa satoja trooppisia kaloja, valaita, delfiinejä sekä merikilpikonnia.

Komodon lohikäärmeseikkailu, kesto noin 2,5 h
Matkaamme veneellä legendaarisen Komodon lohikäärmeen alueelle. Saari on nykyisin suojeltu turvapaikka, joka on UNESCOn maailmaperintöluettelossa ja biosfäärialue. Saavuttuamme alueelle tapaamme paikallisoppaan ja puistonvartijan, jotka johdattavat meidät patikointireitille. Kävelyn aikana kuulemme saaren ainutlaatuisesta eläimistöstä ja opimme ympäristön kasvillisuudesta. Päivän kohokohtana näemme saaren muinaisia liskoja, joita tavataan vain Komodon saarella.

Perjantai 14.12. Päivä merellä

Meripäivänä nautimme Azamara Questin tasokkaasta palvelusta.

Lauantai 15.12. Broome (Australia) tulo klo 17.00

Kimberleyn alue on tunnettu helmi- ja timanttiteollisuudestaan. Luoteis-Kimberleyä kutsutaankin leikkisästi Australian jalokiveksi. Täällä on kuitenkin paljon muutakin timanttista kuin teollisuus. Broome on historiastaan ylpeä itsenäinen kaupunki upeilla maisemilla, jota sävyttävät turkoosina kimmeltävä meri sekä kesyttämätön metsämaa. Broomen eristyneisyydestä kertoo se, että 1980-luvun puoliväliin asti kaupunkiin pääsi vain hiekkatietä pitkin. Alueen väestö koostuu mielenkiintoisesta sekoituksesta aboriginaaleja, jalokivikauppiaita ja vapaa-mielisiä taiteilijoita. Broome tunnetaan myös vapaasta asenteesta, mikä välittyy myös kävijöihin rohkaisten heitäkin nauttimaan elämästä, auringosta ja rennosta tunnelmasta. Laiva yön satamassa.

Sunnuntai 16.12. Broome (Australia) lähtö klo 17.00

Vietämme päivää Broomessa.

Retki: Broomen kohokohdat, kesto noin 2,5 h
Ilmastoidun linja-auton kyydissä tutustumme Broomen kohokohtiin. Näemme mm. Cable Beachin, Gantheaume Pointin ja muut merkittävät maamerkit sekä nautimme helmimestarin teestä. Kuulemme tämän monikulttuurisen värikkäästä historiasta ja nykypäivästä.

Maanantai 17.12. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää nauttien m/s Azamara Questin tasokkaasta palvelusta.

Tiistai 18.12. Exmouth (Australia) klo 08.00 – 18.00

Luonnonkaunis Exmouth on rannikkokaupunki Länsi-Australian reunalla vain kivenheiton päästä maan suurimmasta koralliriutasta. Ningaloon luonnonpuistossa elää 250 korallilajia sekä 500 eri kalalajia, mikä tarjoaa snorklausta harrastaville upeat puitteet. Auringonpalvojille sopivat puolestaan turkoosit vedet ja valkeat kauniit rannat. Exmouthista länteen sijaitsevassa Cape Rangen kansallispuistossa mieleenpainuvat maisemat muodostuvat upeista ja karuista rotkoista ja muinaisten jokien kaivertamista kalkkikivikanjoneista.

Keskiviikko 19.12. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää nauttien m/s Azamara Questin palveluista.

Torstai 20.12. Geraldton (Australia) klo 08.00 – 16.00

Australian keskilännen pääkaupunki ja keskus Geraldton houkuttelee kävijöitä sen hienolla sijainnilla sukellus- surffaus-, kalastus- ja patikointielämysten äärellä. Kaupunki tarjoaa myös upeita rantoja, jatkuvasti kehittyvän ruokakulttuurin sekä rikkaan historian. Geraldtonin historiallisista museoista ja monumenteista voidaan mainita Birdwoodin sotamuseo, Point Mooren majakka sekä Pyhän Francisco Xavierin katedraali. Mielenkiinnon kohde on myös Ellendalen allas, joka on luonnon muovaama, kumipuiden ja jyrkän rantakallion ympäröimä uima-allas. Ruoan ystäville elämyksiä tarjoavat hienostuneet kahvilat ja seesteiset rantaravintolat tuoreine hummeriannoksineen.

Perjantai 21.12. Perth (Australia) tulo klo 08.00

Swan-joen varrella sijaitseva Perth toivottaa vierailijat tervetulleeksi rentoon ja elämänmyönteiseen kaupunkiin, jota on mielenkiintoista tutkia. Kaupungista saa parhaan kuvan vierailemalla Kings Parkin puistossa ihastelemalla kaupunkisilhuettia Mount Elizan kukkulalta. Keskustasta muotia etsivä löytää huippuliikkeitä King Street -kadulta. Taiteen rakastajat haluavat ehkä perehtyä Perthin taiteen keskittymään Länsi-Australian taidegalleriassa, jossa on esillä paras kokoelman maan Aboriginaali-taidetta. Fremantlessa, joka on Perthin merenpuoleinen satama, löytyy upeita vankila- ja laivahylkygallerioita. Perthistä pohjoiseen taas sijaitsee Swan-laakso, joka on yksi Australian vanhimmista viininviljelysalueista. Perth on vuosien saatossa kasvanut merkittäväksi keskukseksi ja täällä asuu noin 70% Länsi-Australian väestöstä. Laiva yön satamassa.

Perthin kohokohdat ja jokiristeily, noin 4,5 h
Sisältö tarkentuu myöhemmin. Vierailemme Kings Parkissa ja kasvitieteellisessä puutarhassa. Näemme Perthin kuuluisan krikettikentän ja vanhan Perthin siirtomaa-aikaiset rakennukset. Retken päätteeksi risteilemme Swan-joella.

Lauantai 22.12. Perth (Australia), laivasta nousu. Paluulento Suomeen

On tullut aika sanoa näkemiin m/s Azamara Questille. Kiitos matkaseurasta!

Sunnuntai 23.12. Paluu Suomeen

 

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 4.12. AY131
Helsinki 23.55 – Singapore 17.10 (5.12.)

Paluulennot QR901/QR301
22.12. Perth 22.50 – Doha 5.40 (23.12.)
23.12. Doha 8.30 – Helsinki 13.55

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Azamara Questilla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Singapore, Perth – Doha – Helsinki
 • Matkaohjelman mukainen hotelliyöpyminen Singaporessa ja illallinen
 • Matkaohjelman mukaiset lentokenttä-/satamakuljetukset
 • Matkaohjelman mukaiset retket ja ruokailut
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset, välipalat)
 • Pullovesi, virvoitusjuomat, erikoiskahvit ja -teet
 • Risteilyllä valikoima alkoholijuomia, kansainvälisiä oluita sekä viinejä
 • AzAmazing Evenings tapahtumailta Balilla
 • Palvelumaksut laivalla
 • Itsepalvelupesula
 • Satamamaksut ja muut viranomaismaksut
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Retket

Alustavan suunnitelman mukaan hintaan sisältyvät seuraavat retket

 • Singaporen kaupunkikierros
 • Borobudurin temppeli
 • AzAmazing Evening – Bali Vaganza
 • Komodon lohikäärmeseikkailu
 • Broomen kohokohdat
 • Perthin kohokohdat ja jokiristeily

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

Azamara Quest

Azamara Quest & Azamara Journey

Azamara Club Cruises – varustamon risteilijät ovat keskikokoisia risteilylaivoja, jotka sopivat täydellisesti nykyaikaisille, tasokkaille deluxe-risteilyille. Laiva on juuri sopivan kookas, että et koe tungosta yleisissä tiloissa ja ravintoloissa, mutta kuitenkin riittävän pieni, että ihastut laivan leppoisaan ilmapiiriin kansainvälisen ja ammattitaitoisen ja ystävällisen miehistön sekä risteilyvieraiden välillä. Risteily Azamaralla on kuin matkustaisi boutique hotellissa ympäri maailman. Tasokkaat ravintolat sekä niiden laaja viinivalikoima yhdessä nautinnollisen iltaohjelman ja muiden aktiviteettien kanssa takaavat mukavan matkanteon aina satamien välillä. Näillä laivoilla tunnet olosi varmasti hemmotelluksi ja rentoutuneeksi matkan jälkeen.

Varustamolla on kolme lähes identtistä alusta m/s Azamara Quest, m/s Azamara Journey sekä uusimpana tulokkaana m/s Azamara Pursuit. Risteilyt suuntautuvat mielenkiintoisiin kohteisiin tarjoten risteilyvieraille tasokasta palvelua, rentouttavaa ja aikuiseen makuun sopivaa matkantekoa sekä pitkiä satamassaoloaikoja. Risteilyhintaan sisältyy aina juomarahat, valikoima alkoholijuomia, oluita ja viinejä, virvoitusjuomia sekä paljon muuta.

Palvelut

Azamara Questilla ja Journeylla on kaksi erikoisravintolaa, Prime C sekä Aqualina (lisämaksusta). Aqualinassa tarjoillaan upeita välimerellisiä makuelämyksiä. Prime C on klassinen pihviravintola upeine näkymineen ja rehevine sisutuksineen. Wine Cellar ilahduttaa 8000 pullon kokoelmalla pienempien tilojen vuosikertaviinejä. Laivan sommelierit auttavat sinua valitsemaan juuri sopivan viinin illalliselle. Elegantti mutta eloisa Discoveries ravintola on laivan pääruokasali. Rentoon ruokailuun ja pienen nälkään soveltuvat joko Windows Café, The Patio, Mosaic Café tai The Living Room, joissa vietetään myös paljon aikaa laivan monipuolisen ohjelman parissa. Lisäksi löydät laivalta myymälän, Internetkahvilan sekä pienen kasinon. Spa-osastolla voit nauttia rentouttavista hoidoista tai hikoilla pois päivän rasitukset kuntosalilla, jossa on tarjolla myös ohjattuja tunteja. Lajaat aurinkokansitilat antavat mahdollisuuden vaikka ulkoilmajuhlille.

Majoitus

Matkustat sitten missä hyttiluokassa tahansa, Azamara Questin ja Journeyn tyylikkäästi sisustetut hytit ja ensiluokkainen palvelu lisäävät risteilyyn wow-elämyksen. Kaikissa hyteissä on säädettävä ilmastointi, puhelin, tallelokero, taulutelevisio, wc ja suihku, hiustenkuivaaja, minibar ja kirjoituspöytä.

 

Lisäksi hyttien varustukseen kuuluvat:

 • Egyptiläisestä puuvillasta valmistetut liinavaatteet untuvapeitteellä
 • Kylpytakki ja –tossut (frotee)
 • 24 h huonepalvelu
 • Tervetuliaishedelmäkori risteilyn aloituspäivänä
 • Veloitukseton sateenvarjon ja kiikareiden käyttö
 • Veloitukseton kengänkiillotuspalvelu
 • Päivän uutissähkeet (englanniksi)

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 2000, jonka jälkeen vuosittain uudistusta. Viimeisin uudistus vuonna 2016.
Pituus: 180 metriä
Leveys: 25 metriä
Syväys: 6,05 metriä
Bruttovetoisuus (GRT): 30 277
Ilmastointi: Kyllä
Hissi: Kyllä
Matkustajamäärä: 688
Miehistöä: 408
Alusrekisteri: Malta
Matkustajahyttejä: 350 (26 sisähyttiä)
Aluksen kieli: Englanti
Valuutta aluksella: US Dollari

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta normaalia liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE