30.11.2018 Joulumarkkinaristeily Reinjoella 5 pv

Frankfurt – Mainz – Rüdesheim – Koblenz – Köln – Düsseldorf

Löydä joulumieli Saksan ihanilta toreilta ja Reinjoen vanhoista, tunnelmallisista kaupungeista. Nauti joulunalusajan lämpimästä, kiireettömästä ilmapiiristä viehättävällä Swiss Pearl -laivalla, joka on varattu kokonaan Kristina Cruisesin käyttöön. Tämän risteilyn tähtiä ovat valloittavat, keskiaikaiset markkina-aukiot, jotka tuoksuvat hehkuviinille ja paahdetuille kastanjoille. Kojuissa myydään joulukoristeita, käsitöitä ja monenlaista lahjatavaraa. Ensimmäiset ja suurimmat torit kohtaat heti Frankfurtista, mutta kaupunki kiehtoo myös historiallaan ja pilvenpiirtäjillään. Mainzissa vetoaa jouluun puettu vanhakaupunki ristikkotaloineen. Herttaisessa Rüdesheimissa houkuttelevat viihtyisät viinituvat. Viiniköynnökset koristavat jokivarren maisemia, kun matkaat kohti Koblenzin komeita linnoja, kirkkoja ja aateliskartanoita. Kölnissä saatat ihastua paikalliseen olutkulttuuriin tai hienostuneisiin leivoskahviloihin – sekä tietenkin joulumarkkinoihin, jotka levittyvät komean katedraalin tuntumassa.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Herkuttele makkaroilla, marsipaani-mantelipikkuleivillä ja kuumalla, mausteisella omenaviinillä Frankfurtin tunnelmallisilla joulumarkkinoilla – ne ovat yhdet Saksan suurimmista ja hienoimmista
 • Käyskentele soman Rüdesheimin kujilla jouluvalojen tuikkeessa. Pujahda mukavaan viinitupaan iloisten ihmisten ja elävän musiikin sekaan.
 • Vietä nautinnollinen aamupäivä laivalla. Ihastele samalla ohilipuvia Reinin rinteitä, viinitarhoja ja kukkuloiden satulinnoja.

Kristina®-matkanjohtajasi

Tapio Reingoldt
Minna Särmö
Ulla Rantamo

 

Matkaohjelma

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito)

Perjantai 30.11. Helsinki – Frankfurt

Lento Frankfurtiin. Mainjoen rannalla sijaitseva Frankfurt on yksi Euroopan tärkeimmistä kaupan ja talouden keskuksista. Kaupungin silhuetti pilvenpiirtäjineen on vaikuttava. Eloisan suurkaupungin rikkaaseen historiaan ja nähtävyyksiin tutustumme kaupunkikierroksella. Lounaan jälkeen voi virittäytyä keskieurooppalaiseen joulutunnelmaan kuljeskelemalla omatoimisesti joulumarkkinoilla. Miehistön esittäytyminen tervetulotilaisuudessa ja illallinen. Laiva yön satamassa. (L,P)

Lauantai 1.12. Frankfurt – Mainz – Rüdesheim

Aamulla laiva jättää Frankfurtin ja aamupäivän vietämme nauttien jokivarren vaihtuvista maisemista. Mainziin saavutaan puolenpäivän jälkeen. Kuljemme joulutunnelmaan somistautuneilla kujilla ja kuulemme kaupungin historiasta. Vapaata aikaa tutustua joulutoriin. Risteily jatkuu viehättävään Rüdesheimiin, missä voit kulkea vanhankaupungin kuuluisalla, eloisalla Drosselgassella nauttien elävästä musiikista, paikallisista viineistä ja Rüdesheim-kahvista. Laiva yön satamassa. (TH)

Sunnuntai 2.12. Rüdesheim – Koblenz – Köln

Aamulla yhdeksän aikaan laiva jatkaa risteilyä läpi Romanttisen Reinin kauneimpien maisemien. Jokilaakson rinteille levittäytyvät viiniviljelmät, vanhat linnat kaunistavat näkymää ja näemme myös 133 metriä korkean Lorelei-kallion. Koblenziin saavutaan yhden maissa. Voit kulkea matkanjohtajiemme kanssa keskustaan ja tutustua kaupunkiin ja sen joulumarkkinoihin omatoimisesti. Illalla laiva risteilee Kölniin. Yö satamassa. (TH)

Maanantai 3.12. Köln – Düsseldorf

Aamupäivän kävelykierroksella tutustumme Kölniin, missä joulumarkkinat levittäytyvät kuuluisan goottilaistyylisen katedraalin läheisille kaduille ja aukioille. Iltapäivällä risteilemme Düsseldorfiin, jonne saavutaan neljän aikaan. Voit kulkea keskustaan matkanjohtajien seurassa ja tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Laiva yön satamassa. (TH)

Tiistai 4.12. Düsseldorf – Helsinki

Aamulla laivastanousu, kuljetus Düsseldorfiin ja lento Helsinkiin. (A)

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 30.11. AY1411
Helsinki 7.40 – Frankfurt 9.20

Paluulento 4.12. AY1392
Düsseldorf 11.45 – Helsinki 15.10

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Swiss Pearl **** -laivalla kahden hengen hytissä
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Frankfurt, Düsseldorf – Helsinki
 • tulopäivän lounas
 • Ohjelma ja täysihoito (aamiaiset, lounaat, illalliset) laivalla
 • Ruokajuomat risteilyllä
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Kristina®–matkanjohtajien palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Risteilyhintaan sisältyvät retket

 • Frankfurtin kaupunkikierros
 • Mainzin kävelykierros
 • Kölnin kävelykierros
Swiss Pearl

Swiss Pearl

Elegantti mutta kodikas m/s Swiss Pearl on rakennettu vuonna 1993 ja uudistettu vuosina 2006 sekä 2012. Laivalla on 32 hengen miehistö, jotka pitävät hyvää huolta reilusta sadasta matkustajasta. Tyylikkäästi sisustetut tilavat yleiset tilat sekä mukavat hytit takaavat risteilymukavuuden koko matkan ajan yhdessä ystävällisen miehistön kanssa.

Palvelut

Laivan vastaanotto sekä matkamuistomyymälä sijaitsevat sisääntuloaulassa. Tyylikäs ravintola sekä pieteetillä sisustettu panorama-lounge yhdessä baarin kanssa takaavat matkustajien viihtyvyyden. Laivalla on myös kirjasto sekä sisäuima-allas ja sauna. Aurinkokannelta on mukava sään salliessa katsella matkan etenemistä ja jokivarsien maisemia.

Majoitus

M/S Swiss Pearlin kaikissa ulkohyteissä on panoraamaikkuna sekä TV, radio, minibaari, tallelokero, hiustenkuivain, suihku ja WC. Kaikki hytit ovat ilmastoituja.

Tekniset tiedot

Rakennettu: 1993, peruskorjattu vuonna 2006 ja 2012
Pituus:
 110 metriä
Leveys:
 11,4 metriä
Syväys:
 1,3 metriä
Ilmastointi:
 Kyllä
Hissi:
 Ei
Matkustajamäärä:
 123
Miehistöä:
 32
Aluksen lippuvaltio:
 Sveitsi
Matkustajahyttejä:
 60 ulkohyttiä

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Huom. Retkillä ja lentokentillä on paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Laivan satamapaikasta johtuen, kävelyä keskustaan saattaa olla yli kilometri. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Frankfurtin lentokentällä bussit eivät saa parkkeerata terminaalin uloskäynnin kohdalle, vaan parkkialueelle on reilusti kävelymatkaa.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Palvelurahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti n. 6-8 € /
  asiakas/päivä. Risteilyn lopussa hyttiin jaetaan kirjekuori, jota voit käyttää halutessasi huomioida laivan henkilökuntaa.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 80 hlö

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE