30.1.2019 Itä-Karibian risteily 10 pv

Barbados – Antigua – Brittiläiset Neitsytsaaret – St. Barts – Castries – Grenada  – Barbados

Valkoisia samettihietikoita, turkooseja maininkeja ja auringonlaskuja rommidrinkkejä siemaillen – tällä lomalla tuudittaudut Karibian saarten letkeään tahtiin. Herkuttele tuoreilla merenantimilla ja lepäile ihastuttavilla palmurannoilla, joiden joukosta tapaat viikon mittaan takuulla suosikkisi. Risteily alkaa rommin saarelta, Barbadokselta. Nuku aikaeroa pois hotellissa, sukella uimaan ja pakkaa mukaan laukullinen saaren leppoisaa, hyväntuulista tunnelmaa ennen risteilyn alkua. Mukavan raukean meripäivän jälkeen saavut Antigualle, jossa odottavat karamellitalot, huviveneiden pilkuttamat poukamat ja hehkeät palmurannat. Kaunis luonto sademetsineen ja kasvitieteellisine puutarhoineen leimaa Tortolan saarta. Sitten vierailet ylellisenä pakopaikkana tunnetussa Saint Barthélemyssä. Pikkuruista, hienostunutta saarikaunotarta koristavat jylhät piirteet, huvilat ja jahdit. Syvänvehreää Saint Luciaa voit ihailla vaikka aurinkotuolin sylistä. Grenadan vehreällä saarella tuoksuu kaikkialla trooppisille hedelmille ja mausteviljelmien antimille.   Lopulta palaat takaisin Bridgetowniin.

 

Kristina®-matkanjohtajasi

Ulla Rantamo

 

Matkaohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=risteilyllä tarjottava täysihoito)

Keskiviikko 30.1. Lento Helsinki – Bridgetown (Barbados), hotelliyöpyminen

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa aamun reittilennolla Lontoon Heathrown kentälle, josta välilaskun ja lentokentän vaihdon jälkeen jatkamme Barbadokselle. Saavuttuamme Karibian lämpöön majoittaudumme hotelliin.

Torstai 31.1. Bridgetown (Barbados), laivaan nousu. Laiva lähtee klo 20.00

Pieniin Antilleihin kuuluva Barbados tarjoaa kävijälle monipuolisen elämyksen, johon sulautuvat eksoottinen luonto, värikäs historia ja elämänmyönteinen kulttuuri. Barbadoksen, kuten monen muunkin saarivaltion historiaa leimaa orjakauppa ja siirtomaalaistausta. Aikaisemmin Barbadoksen talous on perustunut sokeriruo’on viljelyyn ja jalostamiseen. Nykyisin saaren pääelinkeino on matkailu. Nousemme iltapäivästä laivaan ja risteily voi alkaa. (A, P)

Perjantai 1.2. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa päivää merellä tutustuen m/s Marella Celebrationin palveluihin. (TH)

Lauantai 2.2. St. John’s (Antigua) klo 08.00 – 18.00

Antigua on ylellinen lomasaari, jonka suojaisat lahdet ja poukamat ovat houkutelleet monia kuuluisuuksia rakentamaan huvilansa ja viettämään talvikauden tässä trooppisessa paratiisissa. Saarta leimaavat kymmenet upeat rannat kristallinkirkkaine vesineen. Antigualaiset ovat hyvin elämänmyönteisiä ja ilo onkin ylimmillään karnevaalien aikaan, jolloin lauletaan, soitetaan ja tanssitaan. Saarella järjestetään kerran vuodessa purjehdusregatta, joka on maailman 10 suurimman joukossa. (TH)

Sunnuntai 3.2. Road Town (Tortola, Brittiläiset Neitsytsaaret) klo 08.00 – 18.00

Brittiläisten Neitsytsaarten vilkas pääkaupunki levittäytyy Road Townin satamasta. Keskustaan voi tutustua helposti kävelemällä pääkatua ja tutkimalla tyypillisiä pastellisävyisiä, aallotettuja, tinakattoisia taloja, upeita rakennusten kuviointeja ja värikkäitä ikkunaluukkuja. Pääkadulta löytyy myös valikoima kauppoja, museoita ja historiallisia rakennuksia. Kaupungin pääaukiolla tai rantakadulla on mukava pysähtyä ja katsella päivän menoa. Tortolan saari tunnetaan myös muinaisista sademetsistä, upeista kasvitieteellisistä puutarhoista ja kauniista rannoista kuten Apple Bay. (TH)

Maanantai 4.2. St. Barthélemy (St. Barts) klo 08.00 – 17.00

St. Barthélemy, myös St. Bartsiksi kutsuttu saari, sijaitsee Karibianmeren koillisnurkassa. Jyrkät rinteet jakavat saaren useisiin laaksoihin, jotka aukeavat useimmiten merelle. Jokainen laakso erottuu toisistaan pinnanmuotojen, kasvillisuuden, arkkitehtuurin ja asumistiheyden mukaan. Tämä monimuotoisuus luo St. Bartsista todellisuutta suuremman vaikutelman. Kristoffer Kolumbus löysi saaren vuonna 1493. Nykyään St. Barts on pieni pala ranskaa Karibialla 4400 km päässä Pariisista. Pääkaupunki Gustavia levittäytyy kuvankauniian sataman ympärille, jota koristavat lukuisat kahvilat ja pikku putiikit. (TH)

Tiistai 5.2. Castries (St. Lucia) klo 08.00 – 18.00

Kun saavumme St. Lucialle, huomaamme välittömästi sen trooppisen kauneuden ja karibialaisen vieraanvaraisuuden. Saari verhoutuu sademetsien ja banaaniplantaasien ympärille, joita reunustavat rannat ja vuoret. Myös St. Lucian historiaan mahtuu väriä, sillä saarella on valta vaihtunut peräti 14 kertaa. Vaikka matkailu näyttelee suurta osaa St. Lucian elinkeinosta, saaren taloudellisen selkärangan muodostaa sokeriruo’on kasvatus. Ehkä merkittävin nähtävyys St. Lucialla on kahden tulivuoren muodostamat kartiot, jotka nousevat ylväänä merestä. (TH)

Keskiviikko 6.2. St. George’s (Grenada) klo 08.00 – 18.00

Maustesaari Grenadalla tuoksuvat kaneli, maustepippuri, kaakao ja muskottipähkinä. Monet saaren asukkaista saavat vielä elantonsa veneenrakennuksesta ja kalastuksesta unohtamatta tietenkään vahvaa maatalousperinnettä. Suurin osa Grenadalla tuotetuista mausteista päätyy vientiin. Tämä entinen Britannian siirtomaa tarjoaa viehättävää arkkitehtuuria; 300 vuotta vanhoja kirkkoja ja kapeita katuja. Kohteemme on saarivaltion pääkaupunki St. George’s, joka on myös suosittu venesatama ja risteilylaivojen pysähdyspaikka. (TH)

Torstai 7.2. Bridgetown (Barbados) tulo klo 07.00. Laivasta nousu, paluulento Suomeen

Saavumme aamulla takaisin risteilyn aloitussatamaan Bridgetowniin. On tullut aika sanoa näkemiin m/s Marella Celebrationille. (TH)

Perjantai 8.2. Paluu Suomeen

Lentoaikataulut sitoumuksetta

MENOLENNOT 30.1.2019
AY1331 HELSINKI KLO 8:00 – 9:10 LONTOO HEATHROW
BA2153 LONTOO GATWICK KLO 13:35 – 18:25 BARBADOS

PALUULENNOT
7.2.2019 BA2154 BARBADOS KLO 17:05 – 5:15 LONTOO GATWICK (8.2.)
8.2.2019 BA794 LONTOO HEATHROW KLO 11:10 – 16.15 HELSINKI

HUOM! Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen.

Huomioithan, että matkustajilla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus.

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Marella Celebrationilla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Lontoo – Bridgetown – Lontoo – Helsinki
 • Hotelliyöpyminen Barbadoksella
 • Matkaohjelman mukaiset satamakuljetukset
 • Täysihoito laivalla
 • All Inclusive -juomapaketti (hanaolut, talon viini, valikoima virvoitusjuomia, valikoima drinkkejä, valikoima väkeviä alkoholijuomia ja aperitiiveja)
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet
 • Kapteenin gaalaillallinen
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

Retket

Tälle risteilylle voit ostaa ennakkoon lisämaksullisen ja suomeksi tulkatun
Kristina®-retkipaketin hintaan 159€ / hlö. Varaathan retkipaketin viimeistään 16.1.2019.

Retkipakettiin sisältyvät retket:

La 2.2. Ihmeellinen Antigua, puolipäiväretki (n. 4,5 h)
Saarikierroksella tutustumme tämän kuvankauniin lomaparatiisin tärkeimpiin nähtävyyksiin ja kuulemme kertomuksia saarelaisten elämästä. Reittimme kulkee saaren pohjoisesta pääkaupungista Antiguan sydämeen, jossa rannikkomaisema muuttuu trooppiseksi maaseuduksi. Ohitamme lukuisia kyliä, kun tiemme käy kohti Englantilaista satamaa ja amiraali Horatio Nelsonin mukaan nimettyä vanhaa telakka-aluetta. Telakka-alueeseen tutustumme lyhyellä kävelykierroksella. Matka jatkuu bussilla näköalapaikalle, josta avautuvat mahtavat näkymät valkohiekkaisille rannoille ja luksusjahdeille, jotka ovat kiinnittyneinä huvivenesatamassa.

Ti 5.2. Värikäs St. Lucia, puolipäiväretki (n. 3,5 h)
Saint Lucia on kaunis tulivuorisaari, jonka vehreät sademetsät, kumpuilevat viljelysmaisemat ja koskemattomat hiekkarannat ovat kuin suoraan kuvakirjasta. Aloitamme bussikierroksen saaren pääkaupungista Castriesista, jossa kolmannes maan väestöstä asuu. Ohitamme kaupungin tärkeimmät maamerkit ja näemme eloisat markkinat. Ensimmäinen pysähdyksemme on Morne Fortune layby, josta on upeat näkymät saarelle ja sen monelle historialliselle paikalle. Jatkamme maisemakierrosta maaseudulle ja kauniisiin laaksoihin, joita reunustavat Saint Lucian vehreät vuoret ja vehreät banaaniviljelmät. Länsirannikolla ohitamme Anse la Rayen kylän ja pysähdymme lyhyelle kävelylle vanhan roomalaiskatolisen kirkon pihamaille. Marigot Bayssä pysähdymme ihailemaan lahtea, joka aikoinaan toimi merirosvojen piilopaikkana Ennen paluuta laivalle vierailemme menneisyyden tarinoita henkivässä plantaasitalossa, jonka henkilökunta toivottaa meidät lämpimästi tervetulleeksi lasille tuoretta paikallista mehua ja rommipunssia.

Ke 6.2. Tropiikkia ja mausteita, puolipäiväretki (n. 4,5 h)
Aloitamme tutustumisen hurmaavaan Grenadaan ajamalla pääkaupungin St. Georgen läpi ennen kuvauksellisten kalastajakylien ohittamista. Ensimmäinen pysähdyksemme on 1900 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitseva Grand Etangin kansallispuisto, jossa pääsemme ihastelemaan kraatterissa sijaitsevan järven dramaattista maisemaa. Matkamme jatkuu tunnettuun Lauran maustepuutarhaan, jossa kasvaa kaikkia ”maustesaaren” mausteita ja yrttejä – useita käytetään lääkkeisiin ja kansainvälisessä keittiössä. Maustepuutarhalta suuntaamme kohti Grenadan tunnetuinta tislaamoa – tutustumme lukuisiin sokeriruosta valmistettuihin tuotteisiin, joista merkittävimpänä useasti palkittu rommi. Oppaan johdolla opimme rommin valmistuksesta ja pääsemme maistamaan tislaamossa valmistettua rommia. Retken päätteeksi vietämme rauhallisen hetken rannalla ja nautimme virvokkeet ennen laivalle siirtymistä läpi luonnonkauniin Kirani James Bulevardin.

Huomoithan seuraavat seikat:

Usein retkillä kävellään paljon tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärää (10 hlöä). Retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia. Retkivaraukset ovat sitovia.

Kohteissa, joissa ei ole suomenkielistä retkeä, on mahdollista lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) ja juomapakettiin sisältyvät juomat tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Marella Celebration

Marella Celebration

Alun perin vuonna 1984 liikenteen aloittanut Marella Celebration (entinen m/s Noordam) edustaa vielä tänä päivänä perinteisempää risteilyalustyyliä ympärikäveltävine tiikkikansineen ja sulavine linjoineen. Laivalle on tehty vuonna 2013 uudistustöitä, jolloin kaikki hytit ja laivan yleiset tilat saivat paljon sisustuksellisia uudistuksia. Pääosa aluksen risteilyvieraista tulevat Iso-Britanniasta, mikä tarkoittaa että pääkieli laivalla on englanti. Marella Celebrationilla vallitsee ystävällinen ja epävirallinen ilmapiiri, mikä tekee matkustamisesta myös suomalaiseen makuun sopivaa. Laivan mukavat yleiset tilat ja hieman suuremman koon tuomat monipuolisemmat palvelut – silti selkeä risteilylaivan tuntu luovat Marella Celebrationista mukavan vaihtoehdon risteilylomalle.

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – perinteikäs risteilykokemus brittiläisittäin
 • Laivan koko: maltillinen, 1264 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittiläisiä
 • Kristina-luokitus: 3 tähteä

Lyhyt varustamoesittely

Palvelut

Meridian-ravintolassa on tarjolla aamiaista, lounasta sekä illallista pöytiin tarjoiltuna. Mistral’s on tyylikäs á la carte ravintola. Uutuusravintola Kora La tarjoilee makuelämyksiä Aasialaisesta kulttuurista. Joustavampaan ruokailuun vaihtoehtoja löytyy Lido-kannen ravintolasta sekä buffet-ravintola Magnificuesta. Terrace Grill tarjoilee päivisin italialaisia herkkuja ja muuntautuu iltaisin herkulliseksi pihviravintolaksi. Ison Show Loungen lisäksi laivalta löytyy myös muutama muu baari / lounge, jossa voi nauttia risteilyn ohjelmasta virkistävien juomien kera. Hemmottelijoille laivalla on Ocean Beaty Salon & Spa kauneudenhoitomahdollisuuksineen sekä kuntosaleineen. Laivalta löytyy myös miesten ja naisten sauna sekä mukavat aurinkokansitilat. Tarkemmat tiedot palveluista selviävät laivalla.

 

Majoitus

M/s Marella Celebrationilla  on 632 matkustajahyttiä. Kaikissa hyteissä on ilmastointi, 2 vaatekaappia, tallelokero, TV, wc ja suihku, sekä hiustenkuivaaja. Hyttien hinnoittelu vaihtelee kansien ja hytin sijainnin mukaan. Huom. hyttikuvat ovat viitteellisiä.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 1984, uudistettu vuosina 2005 ja 2013
Pituus:
 215 metriä
Leveys:
 27,2 metriä
Syväys:
 6,05 metriä
Bruttovetoisuus (GRT):
 33 930
Ilmastointi:
 Kyllä
Hissi:
 Kyllä
Matkustajamäärä:
 1264
Miehistöä: 520
Alusrekisteri: Malta
Matkustajahyttejä:
 632 (413 ulkohyttiä)
Aluksen kieli:
 Englanti
Valuutta aluksella: 
Englannin punta

Palvelut ja mukavuudet

4 ravintolaa, 6 baaria, 2 loungea, yökerho, casino, porealtaat, 2 uima-allasta, korttipelihuone, kauneushoitola, putiikkeja, hyvinvointikeskus, urheilukansi, lasten kerho, sauna, kirjasto, sairaanhoito, internet

 

Marella Celebration laivakartta (pdf)

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä kävellään paljon, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE