29.4.2019 Tonavan risteily 1 vko

Passau – Linz – Melk – Dürnstein – Wien – Bratislava – Budapest

Rentoudu viikko mukavalla jokilaivalla, ympärilläsi keväinen, kaunis Tonava. Nauti upeista pääkaupungeista, hienoista historiallisista nähtävyyksistä ja joenvarren levollisista maisemista. Risteilymme aloittaa Passau – kolmen joen yhtymäkohdassa sijaitsevaa pittoreski kaupunki, joka on oiva aloitussatama hienolle risteilylle. Vappua juhlitaan Itävallan Linzissä. Seuraava pysähdys esittelee Melkin maineikkaan barokkiluostarin. Sitten huomion vievät jokea reunustavat jyrkät rinteet, viinitarhat ja rauniolinnat. Niiden lomassa on pieni, idyllinen Dürnstein. Wienin hienostunut ilmapiiri on aivan omansa. Katsele näyttävää arkkitehtuuria, aisti klassikkokahviloiden tunnelmaa ja vietä iltaa klassisen musiikin konsertissa. Kulje kävelykadun kaupoissa, poikkea kauppahalliin ja linnakukkulan vanhoille kujille. Bratislavassa kohtaat pastellinsävyisen vanhakaupungin, joka on oikea herkkupala autottomine katuineen ja komeine aukioineen. Lopuksi houkutuksiaan tarjoilee ihastuttava kylpyläkaupunki Budapest.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Levähdä laivalla ihastuttavia jokivarren maisemia katsellen. Sivuille jäävät joenvarren kylät ja aprikoosipuutarhat, viiniviljelmät ja rauniolinnat.
 • Ihastele komeaa, koristeellista barokkiarkkitehtuuria pitkin matkaa, kuten Bratislavassa Komein yksittäinen nähtävyys lienee Melkin linnoitusmainen luostari kauniine kirkkoineen ja arvokkaine kirjastoineen.
 • Herkuttele Wienissä leivoskahveilla. Nauti perinteikkäästä kahvilakulttuurista vaikkapa kaupungin vanhimmassa kahvilassa, ylellisessä Cafe Frauenhuberissa tai huippusuositussa Café Sacherissa.

Kristina®-matkanjohtajasi

Tapio Reingoldt
Minna Särmö
Ralf Löfström

 

Matkaohjelma

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito).

Maanantai 29.4. Helsinki – München – Passau

Lento Helsingistä Müncheniin. Kuljetus Passauhun ja lounas paikallisessa ravintolassa, jonka jälkeen vapaata aikaa, jonka aikana voit luoda ensisilmäyksen viehättävään kaupunkiin. Kuljetus laivalle ja majoittuminen hytteihin. Tervetulotilaisuus ja illallinen. (L,P)

Tiistai 30.4. Passau – Linz

Aamupäivällä voit palata kaupungille tutustumaan nähtävyyksiin tai ostoksille. Puoliltapäivin kuulemme urkukonsertin Passaun upeassa Katedraalissa. Paluu laivaan lounaalle, jonka jälkeen laiva jättää Passaun ja risteilymme Tonavalla alkaa. Iltakahdeksan aikaan laiva saapuu Itävallan kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin Linziin. Vappujuhlat laivalla! (TH)

Keskiviikko 1.5. Linz

Voit viettää päivän Linziin tutustuen. Komeimmat maisemat aukeavat Pöstlingsbergistä, minne voit matkata vanhalla raitiovaunulla. Laiva jatkaa risteilyä illallisen jälkeen. (TH)

Lisämaksullinen retki: Český Krumlov • kokopäiväretki, sis. lounas • 99 €
Tsekin puolella n.1,5 tunnin ajomatkan päässä Vltavajoen uoman laaksossa on Český Krumlov, joka sijaintinsa ansiosta on säilyttänyt keskiaikaiset rakennuksensa ja onkin syystä UNESCOn maailmanperintökohde. Böömin metsien helmenä tunnettu pikkukaupunki huokuu historiaa, perinteitä ja kulttuuria. Kolme vahvaa kuninkaallista sukua ovat hallinneet Český Krumlovin linnaa. Ravintolassa lounaan kyytipoikana voit halutessasi siemailla paikallista olutta. Paluumatka laivalle taittuu viehättäviä maisemia katsellen.

Torstai 2.5. Melk – Wachaun laakso – Dürnstein

Vierailemme aamupäivällä 1700-luvun alussa rakennetussa Melkin luostarissa, joka on Itävallan barokkitaiteen symboli. Retkellä käydään myös luostarin maailmankuulussa kirjastossa. Iltapäivällä risteily jatkuu Wachaun laakson kauniissa maisemissa. Pysähdymme seuraavaksi Dürnsteinissa, joka on tunnettu kauniista joenrantamaisemistaan sekä Kuenringerburg-linnastaan. Voit kulkea kaupungilla omatoimisesti. Risteily jatkuu illalla. (TH)

Perjantai 3.5. Wien

Yöllä m/s Swiss Diamond saapuu Wieniin. Aamupäivän kaupunkikierroksella näemme Wienin tärkeimmät nähtävyydet, kuten Oopperatalon, Hofburgin palatsin, Parlamenttitalon, Kaupungintalon sekä Kansallisteatterin. Retken aikana jää myös hieman vapaa-aikaa vaikkapa kahvitteluun tai käyntiin Pyhän Tapanin katedraalissa. Lopun päivästä voit käyttää tutustuen Wienin kulttuuritarjontaan tai ostosmahdollisuuksiin. (TH)

Lisämaksullinen retki: Schönbrunnin linna • iltapäiväretki • 49 €
Vierailu Itävallan kauneimpaan ja tunnetuimpaan palatsiin Schönbrunniin. Habsburgien hallitsijasuvulle kuulunut barokkilinna puistoalueineen saavutti kuuluisuutta keisarinna Sissistä tehdyn elokuvan myötä. Linnan oppaan seurassa näet palatsin loisteliaimmat huoneet ja voit käydä puistossa kävelyllä omatoimisesti.

Lisämaksullinen retki: Wieniläisen residenssiorkesterin klassisen musiikin konsertti • iltaretki • 72 €
Ilta alkaa kuljetuksella vanhaan Wieniläiseen Paviljonkiin, missä saat nauttia residenssiorkesterin esittämistä Wolfgang Amadeus Mozartin ja Johann Straussin valloittavista sävellyksistä. Unohtumattoman illan jälkeen kuljetus takaisin laivalle.

Lauantai 4.5. Bratislava

Aamupäivä risteillään ja nautitaan jokivarren maisemista. Puolenpäivän jälkeen saavutaan Bratislavaan, joka on aina ollut eri kansojen ja kulttuurien kohtauspaikka. Kaupungin sijainti on erikoinen – sillä on yhteistä rajaa naapurivaltioittensa Itävallan sekä Unkarin kanssa. Maisemaa hallitsee korkealla kukkulalla sijaitseva komea linna. Historialliset rakennukset, kuten barokkiaikaiset palatsit, goottilainen katedraali ja viehättävät aukiot luovat vanhankaupungin erityisen tunnelman, josta nautimme tutustumiskierroksella. Risteily jatkuu myöhään illalla.  (TH)

Sunnuntai 5.5. Budapest

Budapest perustettiin 1873, kun kolme aluetta: Buda, Obuda ja Pest yhdistettiin. Kaupunkikierros vie ylös Budan linnalle, mistä avautuu mahtavat näkymät Tonavalle ja Pestiin. Kuljemme Budan kapeita kujia. Ylitämme Tonavan Ketjusiltaa pitkin ja saavumme modernimman Pestin puolelle, missä myös komea Parlamenttitalo sijaitsee. Iltapäivän voit viettää kaupungilla omatoimisesti.

Juhlailta laivalla. M/s Swiss Diamond risteilee yövalaistussa Budapestissa. (TH)

Maanantai 6.5. Budapest – Helsinki

Ryhmä 1. Aamiaisen ja laivasta nousun jälkeen kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin. (A)

Ryhmä 2. Aamiainen laivalla. Matkatavarat jätetään laivalle säilytykseen. Matkanjohtajan seurassa voit kulkea kauppahallille. Alakerrassa on tarjolla elintarvikkeita, mutta myös yläkerrassa voit tehdä tuliaisostoksia. Vapaata aikaa. Yhteinen lounas paikallisessa ravintolassa. Paluu laivalle, kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin. (A, L)

 

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Ryhmä 1

Menolento 29.4. AY1401
Helsinki 8.00 – München 9.35

Paluulento 6.5. AY1252
Budapest 11.40 – Helsinki 15.00 

Ryhmä 2

Menolento 29.4. AY1401
Helsinki 8.00 – München 9.35

Paluulento 6.5. AY1256
Budapest 19.00 – Helsinki 22.20

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö 1 hlö
1. kansi (keula- tai peräosa) 1 995 2 395
1. kansi (keskiosa) 2 095
2. kansi 2 295 2 505
1. kansi (tilavampi hytti) 2 575

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Swiss Diamond -aluksella valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – München, Budapest – Helsinki
 • Ohjelma ja täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat ja illalliset) sisältäen myös ruokajuomat (talon viini, hanaolut, mehut, virvoitusjuomat)
 • Neljä retkeä, jotka tulkataan suomeksi
 • Kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Kristina® –matkanjohtajien palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Risteilyn hintaan sisältyvät retket

 • Melkin luostari
 • Wien
 • Budapest
 • Bratislava

Lisämaksullinen retkipaketti ● 199 eur

 • Retki Český Krumloviin
 • Schönbrunnin linna
 • Wieniläisen residenssiorkesterin konsertti

Retket tulkataan suomeksi. Toteutuminen edellyttää min. 20 lähtijää.
Retket varattavissa myös yksittäin, hinnat on esitelty matkaohjelmassa.

Swiss Diamond

Swiss Diamond

Vuonna 1996 rakennettu ja 2015 peruskorjattu upea m/s Swiss Diamond toivottaa sinut tervetulleeksi Euroopan joille! Aluksen ystävällinen 31 hengen miehistö ja intiimi tunnelma tekevät matkanteosta kotoisaa ja rentouttavaa. Laivan kaikissa hyvin varustelluissa ulkohyteissä on panoraamaikkunat, joten kauniiden maisemien seuraileminen on vaivatonta. Swiss Diamondilla pääset Kristina Cruisesin matkassa Tonavalle.

Palvelut

Monipuoliset ja maukkaat ateriat nautitaan laivan tilavassa ravintolassa. Ruby-kannella aluksen keulassa sijaitsevat Panorama Lounge sekä baari, jossa jutellaan päivän tapahtumista ja nautitaan ohjelmasta. Ruby-kannelta löytyy myös pieni kirjasto. Aurinkokannen lisäksi laivalla on myös infrapunasauna sekä pieni matkamuistomyymälä.

 

 

Majoitus

M/S Swiss Diamondin kaikissa ulkohyteissä on panoraamaikkuna sekä TV, radio, minibaari, tallelokero, hiustenkuivain, suihku ja WC. Kaikki hytit ovat ilmastoituja.

 

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 1996, peruskorjattu vuonna 2006, uudistettu 2015
Pituus:
 101 metriä
Leveys:
 11,4 metriä
Syväys:
 1,3 metriä
Ilmastointi:
 Kyllä
Hissi:
 Kyllä
Matkustajamäärä:
 123
Miehistöä:
 31
Aluksen lippuvaltio:
 Sveitsi
Matkustajahyttejä:
 69 ulkohyttiä

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin/henkilökortin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin/henkilökortin, hankithan sen ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä on paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Laivan satamapaikasta johtuen, kävelyä keskustaan saattaa olla yli kilometri. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Palvelurahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti n. 6-8 €/asiakas/päivä
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 80 hlö

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE