26.1.2019 Mekongjoen risteily Kambodžasta Vietnamiin 13 pv

Siem Riep – Angkor – Tonle Sap – Kampong Chhnang – Kampong Tralach – Koh Chen – Phnom Penh – Chau Doc – Sa Dec – Cai Be – My Tho – Ho Chi Minh City

Näe maailmankuulut Angkorin temppelit ja Mekongjoen sympaattiset kylät! Tutustu Vietnamin ja Kambodžan perinteisiin ja historiaan, sekä maiden energiseen ja nopeasti muuttuvaan nykyelämään. Tämä jokiristeily on leppoisa tapa astua Kaukoidän eksotiikkaan ja ihmeisiin. Matka alkaa Siem Riepin kaupungista, jonka kupeessa levittyy Angkorin valtaisa, huikea raunioalue, joka on koettava ainakin kerran elämässä. Risteilemme Tonle Sap -järvellä. Seuraavina päivinä ympärilläsi levittyy Mekongin omintakeinen, viljava suistoalue riisipeltoineen sekä vihannes- ja hedelmätarhoineen. Joen lukemattomat haarat ja kanavaverkostot ovat täynnä asutusta ja touhua aamusta iltaan. Huomion vievät maan perinteinen elämäntyyli, käsityöläiset ja kelluvat kylät. Kambodžassa kohtaat pääkaupungin Phnom Penhin komeine rakennuksineen ja mieleenpainuvine museoineen.

 

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Mykisty Angkorin mahtavilla temppeliraunioilla – khmerien muinaisesta valtakunnasta säilyneillä muistomerkeillä, joista jokainen on eri lailla vaikuttava. Osa temppeleistä on koristeltu taidokkain kaiverruksin, yksi on osittain viidakon kätkemä ja toinen häkellyttää jo pelkällä koollaan.
 • Ihaile veden hallitsemaa erikoista maisemaa pitkin Mekongjokea – riisipeltoja, veden päällä kelluvia puutarhoja ja vesihyasinttimattoja sekä kelluvia toreja, taloja ja kokonaisia kyliä.
 • Tutustu Mekongin suiston tiloilla ja työpajoissa perinteisiin, paikallisiin elinkeinoihin. Seuraile jokilaivan ja pienveneen kyydistä suiston kiihkeää elämänmenoa: vesireittien jatkuvaa veneliikennettä, vilkkaita toreja ja arkiaskareita, joita tehdään ulkoilmassa, paalujen päälle nostetuissa joenvarren taloissa.

Kristina®-matkanjohtajasi

Saura Paananen

 

Matkaohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=risteilyllä tarjottava täysihoito)

Lauantai 26.1. Helsinki – Bangkok

Lento Helsingistä Bangkokiin, jonne saapuminen seuraavan aamuna.

Sunnuntai 27.1. Bangkok – Siem Riep

Jatkolento aamulla Siem Riepiin, kuljetus kentältä hotellille. Yhteinen illallinen hotellissa. (P)

Maanantai 28.1. Bangkok – Siem Riep

Aamupäivä vapaa-aikaa. Lounas. Vierailemme iltapäivällä Senteurs d´Angkor -myymälässä, missä valmistetaan tuoksuvia kynttilöitä, saippuaa ja mausteita, sekä Artisans d´Angkor –työpajalla, missä nuorille kambodžalaisille opetetaan perinteisiä khmeriläisiä puun- ja kiventyöstötapoja. Vapaata aikaa kuljeskella iltamarkkinoilla ja kenties tehdä ostoksia. Tarjolla on matkamuistoja, käsitöitä, vaatteita, kirjoja jne. Illallinen ja yöpyminen hotellissa.  (L,P)

Tiistai 29.1. Siem Riep & Angkor

Aamiaisen jälkeen tutustutaan khmeriläisen taiteen kruununjalokiveen – Banteay Srein temppeliin, jonka nimi tarkoittaa ”Naisten linnoitusta” tai ”Kauneuden linnoitusta”. Vuonna 1924 alueelta poistettiin köynnöksiä ja puita.  Vaaleanpunaisesta hiekkakivestä ja lateriitistä tehty temppeli on runsaasti koristeltu ja veistoksissa on paljon yksityiskohtia. Seuraavaksi vieraillaan Ta Prohmin temppelissä, missä luonto on vallannut alueen ja lopputulos on näyttävä – puut kasvavat läpi kattojen ja paksut juuret kietoutuvat rakennusten ympärille. Lounas paikallisessa ravintolassa. Iltapäivällä suuntaamme Angkor Thomiin, joka on muurien ympäröimä, muinaisen khmerien valtakunnan pääkaupunki. Kuuluisan Bayon´n temppelin torneissa on 172 buddhan kasvot. Näemme Phimeanakasin pyhätön ja vierailemme Leprakuninkaan sekä Elefanttien terassilla. Tänä iltana saamme nauttia Apsara-tanssinäytöksestä. Illallinen keskustan ravintolassa. Yöpyminen hotellissa. (A,L,P)

Keskiviikko 30.1. Siem Riep – Tonle Sap

Hotelliaamiaisen jälkeen suuntaamme tutustumaan khmeriläisen arkkitehtuurin mestarityöhön Angkor Watin henkeäsalpaavaan temppelialueeseen, jonka tornit ovat kuvattuna Kambodžan lipussa. Lounas hotellissa, kuljetus satamaan, laivaan nousu ja majoittuminen hytteihin. Miehistön esittäytymisen jälkeen illallinen. Laiva yön ankkurissa. (A,L,P)

Torstai 31.1. Tonle Sap – Kampong Chhnang – Kampong Tralach

Risteilemme Tonle Sap -järvellä. Puolen päivän jälkeen saavumme Campong Chhnangiin, joka on yksi laajimpia kalastussatamia Tonle Sap –järvellä. Täällä on myös useita kalankasvatuslaitoksia. Alue on parhaiten tunnettu kauniista perinteisestä keramiikasta, joka on yksi valtion merkittävimmistä tulonlähteistä. Maistelemme paikallisia tuotteita. Risteily jatkuu läpi kelluvan kylän Kampong Tralachiin, missä laiva on yön ankkurissa. (TH)

Perjantai 1.2. Kampong Tralach – Koh Chen –  Phnom Penh

Kampong Tralach´ssa pysähdytään katsomaan kaunista buddhalaista luostaria Wat Kampong Tarlach Leu Pagodaa, minne päästään härän vetämillä kärryillä riisipeltoja halkovaa tietä pitkin. Viime vuosituhannen alkupuolelta peräisin olevaan, riisipeltojen eristämään luostariin ei kovin moni turisti löydä, mikä tekeekin vierailukohteesta ainutlaatuisen. Paluu laivaan lounaalle ja risteily jatkuu. Seuraavaksi pysähdymme Koh Chenissä. Pienen kylän asukkaat ovat taitavia hopea- ja kupariseppiä. He valmistavat pagodojen perinteisissä seremonioissa tai vihkiäisissä käytettäviä koristeita. Vierailemme kylän koulussa. Paluu laivaan. Matka jatkuu Phnom Penhiin. Teemme retken perinteisellä kulkuneuvolla, motorisoidulla kolmipyöräisellä tuk-tukilla. Retken aikana nähdään kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä, kuten Kuninkaallinen Palatsi. Illalla näemme esityksen ”Apsaroiden tanssi”. Laiva on yön Phnom Penhin satamassa. (TH)

Lauantai 2.2. Phnom Penh

Vuonna 1434 perustettu Kambodžan pääkaupunki on vaalinut siirtomaa-aikaisia rakennuksiaan. Kuninkaan palatsi on kansakunnan symboli ja yksi hienoimpia klassisen kambodžalaisen arkkitehtuurin rakennuksia. Hopeinen pagoda on saanut nimensä lattiansa mukaan – se on päällystetty yli 5000 hopealaatalla. Lisäksi vieraillaan vuonna 1917 rakennetussa kansallismuseossa, jonka yhteydessä on myös taidemuseo. Lounas paikallisessa ravintolassa. Iltapäivällä vieraillaan nykyisin museona toimivassa Tuol Svay Prey S21 koulussa, josta punakhmerit tekivät kidutuskeskuksen sisällissodan aikana. Vapaata aikaa, jolloin voit osallistua vilkkaaseen kaupankäyntiin paikallisella torilla. Risteily jatkuu yön ajan kohti Vietnamia. (TH)

Sunnuntai 3.2. Chau Doc – Sa Dec

Vietämme aamupäivää laivamatkasta nauttien. Saavumme Vietnamin rajalle, missä suoritetaan tullimuodollisuudet. Iltapäivän alussa saavutaan Chau Dociin. Valtaisien riisipeltojen ympäröimä kaupunki levittäytyy Mekongjoen molemmille rannoille. Chau Doc on vaurastunut kalastuksella ja maanviljelyllä. Kaupungissa on vielä muutamia siirtomaa-ajan vanhaa charmia huokuvia rakennuksia. Ympäröivä alue on eloisaa keskustaa. Pikkubussi vie Samin kukkulan laelle, mistä voimme ihailla Phat Thay Tay pagodaa sekä vietnamilaisten pyhiinvaeltajien suosimaa Ba Chua Xu temppeliä. Paikallisella veneellä vierailemme kelluvilla markkinoilla. Palattuamme laivaan risteily jatkuu kohti Sa Deciä.  Laiva yön ankkurissa. (TH)

Maanantai 4.2. Sa Dec – Vinh Long – Cài Bé

Pientä Sa Decin kaupunkia kutsuttiin siirtomaa-aikoina ”Kotšinkiinan puutarhaksi”. Näiltä ajoilta jäljellä on vielä muutamia kartanoita. Käymme paikallisella torilla sekä kuuluisan ranskalaisen novellistin, Marguerite Durasin kirjan ”Rakastaja” Herra Huyn Thuy Len vanhassa talossa. Risteily jatkuu Vinh Longiin, joka sijaitsee keskellä suistoaluetta kahden Mekongin jokihaaran välissä. Pylväiden varaan rakennettujen talojen välissä liikkuu satoja paikallisia veneitä. Siirrymme veneisiin, jotka jokiuomia pitkin kuljettavat läpi puutarha-alueiden tutustumaan Cài Bén tiili- ja keramiikkatuotantoon.

Näemme, kuinka Binh Hoa Phuocin saarella vaalitaan hedelmäpuiden kasvua sekä valmistetaan paikallisia perinteisiä herkkuja riisistä: popcorneja, vohveleita kevätkääryleitä varten, riisiviinaa sekä kookosmakeisia. Paluu laivalle, risteily jatkuu, laiva yön satamassa. (TH)

Tiistai 5.2. My Tho – Ho Chi Minh City (Vietnam)

My Tho sekä sen lähisaaret ovat tunnettuja monista vihannes- ja hedelmätarhoistaan. Ilmasto täällä on lämmin ja miellyttävä ympäri vuoden ja läheisellä maaseudulla onkin yksi Vietnamin ylellisimmistä puutarhoista, missä kasvatetaan kookosta, mangoa, banaania ja longaanipuita. Lähdemme sampan-veneillä tutustumaan alueeseen. Läheisistä saarista suurimmalla Thoi Sonilla vierailemme mehiläisfarmilla ja maistamme hunajateetä ja eksoottisia hedelmiä. Iltapäivällä risteily jatkuu komeaa Chao Gao -kanavaa Ho Chi Minhiin. Laiva yön satamassa. (TH)

Keskiviikko 6.2. Ho Chi Minh City

Tutustumme aamupäivällä eksoottiseen suurkaupunkiin ja sen tärkeimpiin nähtävyyksiin. Iltapäivällä bussi vie Vietnamin sodan muistomerkille Cu Chi -tunneleille, missä Vietkongin sissit piileskelivät sodan aikana. (TH)

Torstai 7.2. Ho Chi Minh City – Helsinki

Aikaisen aamiaisen jälkeen laivasta nousu, kuljetus kentälle ja lento Helsinkiin.(A)

 

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolennot
26.1.2019      AY141 Helsinki klo 17.00 – Bangkok 7.25 (27.1.)
27.1.2019      PG905 Bangkok klo 11.35 – Siem Riep 12.35

Paluulento
7.2.2019        AY162 Ho Chi Minh City 9.40 – Helsinki 16.40

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

 

Hintaan sisältyy

 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Siem Riep, Ho Chi Minh City – Helsinki
  lentokenttäkuljetuksineen
 • 8 yön risteily r/v Indochine jokilaivalla kahden hengen hytissä
 • Ohjelma ja täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset)
 • Ruokajuomat laivalla (yksi olut/mineraalivesi/vesi sekä kahvi tai tee)
 • Teetä, kahvia ja vettä rajoituksetta risteilyn ajan
 • Matkaohjelman mukaiset retket, ruokailut ja kuljetukset
 • Palvelurahat
 • Matkaohjelman mukaiset majoitukset
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Kambodžan viisumi
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Risteilyn retket on esitelty matkaohjelmassa.

Indochine

Indochine

Tervetuloa Mekong-joelle, joka on yksi maailman suurimmista joista. Mahtavalla Mekongilla risteillään vuonna 2008 rakennetulla tyylikkäällä r/v Indochine-aluksella. Siirtomaatyylisesti sisustettu laiva yhdistää nykyajan mukavuudet vanhanajan charmiin. Tilavat ulkohytit sekä panoraamaravintola ja kutsuva aurinkokansi tarjoavat oivat puitteet matkanteolle ja ansaitun levähdyspaikan retkipäivän päätteeksi Mekongin eksoottisissa maisemissa. Laiva on 51 metriä pitkä ja se majoittaa yhteensä 48 matkustajaa. Risteilylle lähdetään pienemmällä ryhmällä KC-matkanjohtajan opastuksella.

Palvelut

Laivassa on panorama-ravintolasali, tilava oleskelutila/lounge, baari sekä aurinkokansi. Laivan sisätilat ovat ilmastoituja.

Majoitus

Kaikissa r/v Indochinen tilavissa ja viihtyisissä ilmastoiduissa ulkohyteissä on suihku ja wc, hiustenkuivaaja sekä tallelokero. Sängyt ovat yhdistettävissä parisängyksi. Jokaisessa hytissä on kaksi suurta ikkunaa.

Tekniset tiedot

Rakennettu: 2008
Pituus: 
51 metriä
Leveys:
 11metriä
Syväys: 1,6 metriä
Ilmastointi ja sähkö: 
Kyllä
Hissi: Ei
Matkustajamäärä:
 48
Aluksen lippuvaltio:
 Kambodza
Matkustajahyttejä: 
24 tilavaa ulkohyttiä

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen. Valokopio passin kuva-aukeamasta on toimitettava Kristinan toimistolle viimeistään 6 viikkoa ennen matkaa.
 • Lennot ovat pitkät. Ilmasto perillä on erittäin kuuma ja samalla kostea. Bussit eivät ole aina ilmastoituja. Matkaa ei suositella liikuntarajoitteisille, sillä lentokentillä ja retkillä kävellään paljon ja maasto on hyvinkin epätasaista. Laivalta maihin mentäessä käytetään usein paikallisia pikkualuksia. Laivassa ei ole hissiä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Kohdemaiden hygienia on eri tasolla kuin Suomessa. Laivalla ja hotelleissa kuitenkin noudatetaan pitkälti länsimaisen standardin mukaista tasoa. Laivan hytit ja yleiset tilat sekä hotellit ovat ilmastoituja.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Tarjottava ruoka on hyvin kasvispitoista, jota täydentävät kala, äyriäiset sekä liha. Riisi, samoin kuin paikalliset hedelmät, kuuluvat olennaisena osana kaikkiin ruokailuihin.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE