22.4.2019 Risteily Mainjoelta Tonavalle 1 vko

Frankfurt – Miltenberg – Karlstad – Würzburg – Schweinfurt – Bamberg – Nürnberg – Kellheim – Regensburg – Passau

Keväisellä Saksan risteilyllä koet maan romanttisimmat seudut ja ihastuttavat kaupungit, jotka kuiskivat menneistä ajoista. Laskeudu risteilylomailun huolettomaan, nautinnolliseen tahtiin. Astut laivaan dynaamisessa Frankfurtissa – kaupunkisiluettia hallitsevat pilvenpiirtäjät, mutta niiden alta löytyy myös perinteikäs kaupunki. Matkaat ”Mainin helmeksi” kutsuttuun viehättävien puuristikkotalojen Miltenbergiin ja viimeistään Würzburgissa on syytä istahtaa viinitupaan maistelemaan seudun satoa. Alueella saattaa tuntua, että aika on pysähtynyt keskiajalle. Bambergin jälkeen alkaa Main-Tonava-kanavan 171 km pitkä osuus.  Nürnbergin houkutuksia ovat somat puuristikkotalot, vanha linna ja paikkakunnan herkulliset piparkakut. Matkan lopulla, ennen saapumista barokkirakennusten koristamaan Passaun hienostuneeseen pikkukaupunkiin, poikkeat vielä Regensburgiin, jossa voit piipahtaa maissa iltakävelyllä.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Tutustu kauniiseen Miltenbergiin, jota kutsutaan ”Mainin helmeksi”. Kävele kaupungille katsomaan kuvauksellisia puuristikkotaloja.
 • Käy katsomassa Unescon maailmanperintökohteessa Bambergissa kauniita puutarhoja ja hienoa keskiaikaista arkkitehtuuria.
 • Bambergin jälkeen alkava Main-Tonavan 171 km pitkä kanavareitti on matka, joka on harvoin tarjolla. Nauti hitaasti vaihtuvista maisemista sekä miellyttävästä oleskelusta laivalla.
 • Eräänlainen historiallinen nähtävyys Regensburgissa on myös keskiaikaisen kivisillan päässä sijaitseva Wurstkuchl, ”Makkarakeittiö”. Tiettävästi yli 500 vuotta sitten perustettu ravintola on maailman vanhin pikaruokapaikka!

Kristina®-matkanjohtajasi

Tapio Reingoldt
Minna Särmö
Ulla Halsas

 

Matkaohjelma

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito).

Maanantai 22.4. Helsinki  Frankfurt

Lento Frankfurtiin. Kaupunkikierroksella näemme komeat pilvenpiirtäjät, eloisan suurkaupungin sykkeen, mutta myös vaikuttavaa historiaa. Kuljemme pitkin vanhan kaupungin kujia ja käymme sen sydämessä Römersbergissä. Syömme lounaan paikallisessa ravintolassa. Laivalle saavumme noin 16 aikaan. Iltaseitsemän tienoilla m/s Swiss Diamond jättää Frankfurtin ja suuntaa Mainjoelle. (L,P)

Tiistai 23.4. Miltenberg

Saavumme aamulla viehättävään, tyypilliseen saksalaiskylään Miltenbergiin, jota kutsutaan ”Mainin helmeksi”. Voit viettää aikaa Miltenbergissä omatoimisesti tai lähteä lisämaksulliselle retkelle, jonka aikana oppaan johdolla kuljemme kaupungille katsomaan mm. kauniita puuristikkotaloja. Tutustumme paikalliseen panimoon, jossa saamme myös maistiaisia. Matka laivalla jatkuu lounaan jälkeen. Nautimme vaihtuvista maisemista risteillessämme kohti Karlstadtia. (TH)

Lisämaksullinen retki: Miltenbergin kävelykierros & olutpanimo ● sisältyy retkipakettiin, yksittäin ostettuna 17 €

Keskiviikko 24.4. Karlstadt  Würzburg

Saavumme varhain aamulla 1200-luvulla perustettuun, muurien, tornien ja porttien ympäröimään Karlstadiin. Aamupäivällä vapaata aikaa tutustua kaupunkiin. Iltapäivän risteilemme Würzburgiin. Tutustumme kaupungin monivivahteiseen historiaan ja sen rakennuksiin kävelykierroksella. Nauti kaupungin kauneimmista nähtävyyksistä koristeelliselta, 1400-luvulta peräisin olevalta Alte Mainbrücke -sillalta. Myöhään illalla laiva jatkaa risteilyä. (TH) 

Torstai 25.4. Schweinfurt

Aamupäivä vierähtää risteillen. Lounaan jälkeen saavumme Schweinfurtiin, jonka monivaiheisesta historiasta varhaisimmat maininnat ovat peräisin 700-luvulta. Bussiretkellä lähiseuduille näemme viiniviljelmiä ja idyllisiä kyliä. Werneckin kaupungissa saamme ihailla komeaa linnaa puistoineen. Vieraillessamme viinitilalla voit nauttia luonnosta ja maistella tilan viinejä. Illallisen aikaan laiva jatkaa risteilyä. (TH)

Perjantai 26.4. Bamberg

Aamuyöllä laiva saapuu pitkin Mainjokea Bambergiin, joka on UNESCOn maailmanperintökohde. Kaupungin kauniit puutarhat, keskiaikainen arkkitehtuuri ja goottilainen katedraali ovat vanhankaupungin suosituimpia kohteita. Kävelykierroksen jälkeen jää kaupungissa myös vapaa-aikaa. Paluu laivaan lounaalle. Risteily jatkuu Main-Tonava kanavaa pitkin. (TH)

Lauantai 27.4. Nürnberg

Jo puolenyön jälkeen laiva saapuu Nürnbergiin, joka tunnetaan esimerkiksi Wagnerin oopperasta Nürnbergin mestarilaulajat sekä natsi-Saksan sotarikollisia tuominneesta Nürnbergin oikeudenkäynnistä, mutta kaupungilla on myös pitkä historia Rooman valtakunnan ajoista lähtien.

Lisämaksullisella kaupunkikierroksella bussi vie kaupungin keskiaikaisten muurien ulkopuolisille nähtävyyksille. Keskustassa kuljemme viehättäviä katuja, joita reunustavat puuristikkotalot. Lounaan jälkeen laiva jatkaa jälleen risteilyä ja loppupäivän nautimme laivamatkasta. (TH)

Lisämaksullinen retki: Nürnbergin kaupunkikierros ● sisältyy retkipakettiin, yksittäin ostettuna 52 €

Sunnuntai 28.4. Kellheim  Regensburg

Pysähdymme aamupäiväksi historiaa huokuvassa Kellheimissa, johon voit tutustua omatoimisesti.  Lisämaksullisella retkellä bussi vie kuuluisalle uusklassista arkkitehtuuria edustavalle nähtävyydelle nimeltä Befreiungshalle, joka on rakennettu Napoleonia vastaan käydyn vapaussodan voittojen muistoksi. Näkymät Altmühlin laaksoon ja Tonavalle ovat mieleenpainuvat. Siirrymme Weltenburgin luostarille, johon tutustumme kävelykierroksella. Luostarin laiturilta paikallinen jokilaiva tuo meidät Tonavaa pitkin takaisin risteilylaivallemme. Iltapäivän risteilemme. Illansuussa pysähdymme Regensburgiin pariksi tunniksi, jossa halutessasi voit käydä kävelyllä. Regensburgin keskiaikainen keskusta on vanhin yhtenäinen keskiaikainen kaupunkiympäristö koko Saksassa ja sellaisena se kuuluu myös UNESCOn maailmanperintökohteisiin.

Risteily jatkuu kohti Passauta. (TH)

Lisämaksullinen retki: Befreiungshalle & Weltenburgin luostari ● sisältyy retkipakettiin, yksittäin ostettuna 52 €

Maanantai 29.4. Passau – München – Helsinki

Kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin. (A)

 

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 22.4. AY1411
Helsinki 7.40 – Frankfurt 9.20

Paluulento 29.4. AY1402
München 12.10 – Helsinki 15.35

 

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö 1 hlö
1. kansi (keula- tai peräosa) 1 955 2 355
1. kansi (keskiosa) 2 055
2. kansi 2 255 2 465
1. kansi (tilavampi hytti) 2 535

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Swiss Diamond -aluksella valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Frankfurt, München – Helsinki
 • Ohjelma ja täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat ja illalliset) sisältäen myös ruokajuomat (talon viini, hanaolut, mehut, virvoitusjuomat)
 • Neljä retkeä, jotka tulkataan suomeksi
 • Kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Kristina® –matkanjohtajien palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Risteilyn hintaan sisältyvät retket

 • Frankfurtin kaupunkikierros
 • Würzburgin vanhakaupunki
 • Schweinfurt
 • Bamberg

Lisämaksullinen retkipaketti ● 104 eur

 • Miltenbergin kävelykierros & olutpanimo
 • Nürnbergin kierros
 • Kelheim: Befreiungshalle & Weltenburgin luostari

Retket tulkataan suomeksi. Toteutuminen edellyttää min. 20 lähtijää.
Retket varattavissa myös yksittäin, hinnat alla matkaohjelmassa.

Swiss Diamond

Swiss Diamond

Vuonna 1996 rakennettu ja 2015 peruskorjattu upea m/s Swiss Diamond toivottaa sinut tervetulleeksi Euroopan joille! Aluksen ystävällinen 31 hengen miehistö ja intiimi tunnelma tekevät matkanteosta kotoisaa ja rentouttavaa. Laivan kaikissa hyvin varustelluissa ulkohyteissä on panoraamaikkunat, joten kauniiden maisemien seuraileminen on vaivatonta. Swiss Diamondilla pääset Kristina Cruisesin matkassa Tonavalle.

Palvelut

Monipuoliset ja maukkaat ateriat nautitaan laivan tilavassa ravintolassa. Ruby-kannella aluksen keulassa sijaitsevat Panorama Lounge sekä baari, jossa jutellaan päivän tapahtumista ja nautitaan ohjelmasta. Ruby-kannelta löytyy myös pieni kirjasto. Aurinkokannen lisäksi laivalla on myös infrapunasauna sekä pieni matkamuistomyymälä.

 

 

Majoitus

M/S Swiss Diamondin kaikissa ulkohyteissä on panoraamaikkuna sekä TV, radio, minibaari, tallelokero, hiustenkuivain, suihku ja WC. Kaikki hytit ovat ilmastoituja.

 

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 1996, peruskorjattu vuonna 2006, uudistettu 2015
Pituus:
 101 metriä
Leveys:
 11,4 metriä
Syväys:
 1,3 metriä
Ilmastointi:
 Kyllä
Hissi:
 Kyllä
Matkustajamäärä:
 123
Miehistöä:
 31
Aluksen lippuvaltio:
 Sveitsi
Matkustajahyttejä:
 69 ulkohyttiä

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin/henkilökortin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin/henkilökortin, hankithan sen ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä on paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Laivan satamapaikasta johtuen, kävelyä keskustaan saattaa olla yli kilometri. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Palvelurahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti n. 6-8 €/asiakas/päivä
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 80 hlö

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE