22.12.2018 Jouluristeily Saksaan 5 pv

Helsinki – Travemünde – Hampuri – Travemünde – Helsinki

Vietä joulu kanssamme rennossa ja kotoisassa tunnelmassa perinteisellä jouluristeilyllä Helsingistä Saksaan Finnlinesin Star-luokan laivalla. Mukavaa ohjelmaa ja iloista ajanviettoa on luvassa niin merellä kuin perillä Saksassa. Laivamatkojen ajaksi ovat matkanjohtajat valmistaneet monipuolista ohjelmaa. Illan tullen Jussi Lammela ja KC Sunshine Band vievät iloiseen joulutunnelmaan sekä viettelevät parketille. Keittiöstä niin laivalla kuin maissa tarjoillaan runsaat ja herkulliset juhla-ajan antimet.

Saksassa suunnataan hansakaupunki Hampuriin. Jouluaaton vieton aloitamme Hampurin suomalaisessa Merimieskirkossa aattohartaudella. Kirkkovierailun sijaan voi halutessaan lähteä opastetulle kävelykierrokselle Speicherstadtiin tai nauttia kahvit Merimieskirkon kahvilassa.

Teemme lyhyen opastetun kaupunkikierroksen Hampurissa, jonka jälkeen kokoonnumme upealle joululounaalle. Kolmen ruokalajin lounas nautitaan pöytiin tarjoiltuna hurmaavassa ravintola Leuchturmissa. Jouluaaton ja –päivän viettoa jatketaan laivalla mukavan ohjelman parissa vierailevien artistien ja bändin johdolla. Leppoisan meripäivän jälkeen palataan Tapaninpäivän aamuna takaisin Helsinkiin.

 

Matkaohjelma

Lauantai 22.12.

Lähtö Helsingistä (Vuosaari) klo 17.00. Illallinen ja illalla meitä viihdyttää Jussi Lammela ja KC Sunshine band.

Sunnuntai 23.12. – aatonaatto

Aamu alkaa runsaalla brunssilla laivan ruokasalissa. Päivän aikana monipuolista tieto- ja viihdeohjelmaa. Illallinen laivan tapaan. Saapuminen Travemündeen klo 21.30, yöpyminen laivalla (ei maihinmenoa). Iltaohjelmaa.

Maanantai 24.12. – Jouluaatto

Jouluaaton vieton aloitamme vierailulla Hampurin suomalaisessa Merimieskirkossa. Aattohartaus pappi Päivi Vähäkankaan johdolla. Hartaushetken ajan voi vaihtoehtoisesti ajan viettää opastetulla kaupunkikävelyllä Speicherstadtissa tai nauttien joulukahvit kirkon kahvilassa. Matkamme jatkuu tutustuen Hampurin hansakaupunkiin opastetulla kaupunkikierroksella, jonka päätteeksi kokoonnumme hurmaavaan ravintola Leuchtturmiin kolmen ruokalajin lounaalle. Pöytiin tarjoillun lounaaseen sisältyvät kaikki ruokahuomat (alkoholittomat, valkoviini, punaviini, olut ja kahvi sekä tee). Lounaan aluksi nostamme matkaseurueen kanssa maljat ja halutessaan on mahdollisuus kuvauttaa itsensä ja matkaseurueensa ammattikuvaajalla, josta saa mukavan muiston kotiinviemisiksi (sis. hintaan). Lounasta nautitaan jouluisen jazz-musiikin säestyksellä. Ruokailun jälkeen suuntaamme takaisin laivalle. Jouluaaton illallinen laivan ravintolassa. Jatkamme yhteistä jouluaaton viettoa laivan lipuessa merelle ja kohti Suomea.

Tiistai 25.12. – Joulupäivä

Päivä merellä. Joulupäivän brunssi. Runsaasti erilaista ohjelmaa laivalla päivän mittaan. Joulupäivän illallinen laivan tapaan, jonka jälkeen iltaohjelmaa.

Keskiviikko 26.12. – Tapaninpäivä

Paluu Helsinkiin. Aamiainen laivalla. Tulo Helsinkiin (Vuosaari) klo 9.00 (Huom! Maihinnousu n. 45 min saapumisajan jälkeen)

Hintaan sisältyy

  • Risteily Helsinki – Travemünde – Helsinki Finnlinesin Star-luokan laivalla valitussa hyttiluokassa
  • Puolihoitoruokailut laivalla (aamiaiset ja illalliset)
  • Matkaohjelman mukainen ohjelma Saksassa, joululounas ja linja-autokuljetukset
  • Kristina®-matkanjohtajien ohjelmat ja palvelut matkan aikana

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Risteilyn hintaan sisältyvät retket on esitelty matkaohjelmassa.

ROPAX-laivat Finnlines

ROPAX-laivat Finnlines

Modernit, vuonna 2006 ja 2007 valmistuneet ja sykysllä 2016 yleisiltä tiloiltaan uudistetut Star-luokan alukset liikennöivät Helsingin ja Travemünden välillä. Aluksia kutsutaan ROPAX-laivoiksi, joka on kansainvälinen termi matkustaja-rahtilaivoille, joissa matkustajille on miellyttävät tilat niin majoittumiseen, ruokailuun kuin ajanviettoon ja alemmilla kansilla kuljetetaan rahtia pääsääntöisesti perävaunuissa ja rekkoina. Mukaan laivaan otetaan myös henkilö- ja linja-autoja. Matkustajamäärä Suomen ja Saksan välisissä Finnlinesin Star-luokan ROPAX laivoissa on max. 550.

Laivat liikennöivät Suomen lipun alla ja niiden henkilökunta on pääosin suomalaista.

Palvelut

Kaikki Star-luokan alusten palvelut sijaitsevat kätevästi kannella 11. Laivan maukkaat ateriat nautitaan buffet-pöydästä aluksen avarassa ja valoisassa Mare Balticum keularavintolassa. Makumaailma rakentuu niin saksalaisen kuin suomalaisen keittiön suosikkeihin. Valikoima on runsas, josta löytyy vaihtoehtoja moneen makuun.

Bar Navigaressa nautitaan illasta maittavien juomien ja Kristina®-ohjelmien parissa. Myös Star Café & Vista Lounge ovat matkustajien käytössä aluksen peräosassa, josta avautuu käynti myös peräkannelle, Terrazzolle. Sekä naisille että miehillä on omat saunaosastot porealtaineen. Saunojen vieressä sijaitee hierojan salonki. Laivalla on myös hyvin varustettu myymälä, Sailor’s Shop, jonka tarjonnassa on mm. makeisia, matkamuistoja, tekstiilejä, alkoholijuomia, pientä purtavaa, kosmetiikkaa ja koruja. Lapsille ja nuorille löytyvät upeat tilat viihtymiseen ja Gymstick Gym -liikuntatilan isoista ikkunoista kelpaa katsella avaraa merinäköalaa. Kuntoilulaitteiden käyttö on saunatilojen tapaan maksutta kaikkien matkustajien saatavilla.

 

Majoitus

Star-luokan laivoissa on 201 hyttiä, jotka sijaitsevat kansilla 7, 8 ja 9. Kaikissa hyteissä on WC/suihku, puhelin, TV. Ylempien hyttiluokkien varustukseen kuuluvat lisäksi minibaarin antimet sekä tuoreet hedelmät.

Hyttikuvat ovat viitteellisiä.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Tyyppi: ro-ro/matkustaja
Rakennusvuosi 2006, 2007. Yleisten tilojen uudistus 2016.
Rakennuspaikka Ancona
DWT 9653 t
Pituus 218,8 m
Leveys 30,5 m
Syväys 7,0 m
Nopeus 25 solmua
Kaistametrejä 4216 m


Matkustajia 554
Hyttejä 201
Jääluokka 1A Super
Vakaajat: kyllä

Laivat liikennöivät Suomen lipun alla ja niiden henkilökunta on suomalaista.

Huomioitavaa

  • Tälle matkalle tarvitaan passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Ajokortti ja KELA-kortti eivät ole matkustusasiakirjoja. Lapsella on oltava oma passi tai henkilökortti. Tarkista ajoissa, että passisi/henkilökorttisi on ehjä ja riittävän kauan voimassa.
  • Retkillä on jonkin verran kävelyä. Maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
  • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
  • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 60 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE