22.1.2019 Maailman makuja ja hyvinvointia! 6 pv

Helsinki – Travemünde – Schwerin – Elstal – Berlin – Schwerin –Travemünde – Helsinki

Lähde mukaan aivan uudenlaiselle talven teemaristeilylle, jonka pääkohteena on Berliinissä järjestettävä suuri, kansainvälinen ”Die Grüne Woche” (Vihreät viikot) messutapahtuma. Mukana matkalla on luennoitsijavieraana ravitsemusasiantuntija, TV:stäkin tuttu TtM Hanna Partanen antamassa vinkkejä ja kertomassa miten ravinnolla saadaan lisää vireyttä. Viihteestä matkan aikana vastaavat Johanna Debreczeni ja KC Sunshine band sekä Kristina® -matkanjohtajat.

 

Laivan saavuttua Travemündeen siirrymme yöpymään Intercity Hotel Schweriniin. Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti Elstalia, missä pistäydymme maatilatorilla. Sitten suunnaksi Berliinin 84. kansainväliset ”Die Grüne Woche”-messut. Ainutlaatuiset messut ovat ruoan, maanviljelyn ja puutarhanhoidon huipputapahtuma, joka kokoaa ympäri maailmaa yli 1700 erilaista näytteilleasettajaa.Vuonna 2019 Suomi ja suomalainen ruokakulttuuri ovat tapahtuman partnerimaa! Messuilla voi kierrellä lyhyen opastuksen jälkeen omatoimisesti ja nautiskella mm. lukuisissa ravintoloissa maistellen maailman makuja.

 

Messuvierailun jälkeen suuntaamme yhteiselle kolmen ruokalajin illalliselle ravintola Nolleen (sis. ruokajuoman) ja yövymme Holiday Inn Express Berlin City Centressä 3*. Aamiaisen jälkeen kaupunkikierros Berliinissä. Vierailemme MAMPE-tislaamossa, jossa tehdään käsin erittäin hienoja alkoholijuomia. Tislaamon opastetun kierroksen (ja pienen maistiaisen) jälkeen Marheinecken kauppahallissa on mahdollisuus viettää aika omatoimisesti joko lounastaen tai ostoksilla.

Berliini-päivämme jatkuu Kurfürstendamilla ostoksilla tai muutoin vapaa-aikaa viettäen.

Iltapäivällä siirrymme Berliinistä Schweriniin (ajoaika n. 3h), jossa nautimme yhteisen kolmen ruokalajin illallisen ravintola Seglerheimissa (sis. ruokajuoman). Illallisen jälkeen istahdamme vielä hetkeksi linja-autoon ja matkaamme Travemündeen, jossa laiva odottaa.

Tällä matkalla voi hankkia tuliaisia huoletta – laivamatkalla kun ei kilorajoituksia ole.

 

Matkaohjelma

Tiistai 22.1.

Kokoontuminen Vuosaaren Hansaterminaalissa klo 14.30 mennessä. Laiva lähtee kohti Travemündea klo 17.00. Illallinen laivan runsaasta noutopöydästä. Iltaohjelmaa.

Keskiviikko 23.1. Päivä merellä – Travemünde – Schwerin

Päivä merellä. Aamu alkaa herkullisella, rauhassa nautitulla brunssilla. Päivän aikana on tarjolla runsaasti monipuolista tieto- ja viihdeohjelmaa sekä ravintoasiantuntija Hanna Partasen luento. Aikaa voi viettää myös laivan saunaosastolla tai vaikkapa hemmottelevan porealtaan lämmössä. Illallinen ja musiikki-ilottelua! Laiva saapuu Travemündeen klo 21.30. Kuljetus laivalta hotelliin, majoittuminen Schwerinissä Intercity Schwerin hotellissa.

Torstai 24.1. Schwerin – Elstal – Berliini

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Elstalia, pysähdymme viehättävällä Karls Erlebnishofilla, jossa voi lounastaa tai tehdä maatilatorilla hankintoja.  Pysähdyksen jälkeen matkamme jatku kohti Berliiniä ja Grüne Woche -messuja. Aloitamme messuvierailun opastuksella, jonka jälkeen jokainen voi viettää aikaa messuilla omien mieltymystensä mukaan. Messupäivän päätteeksi nautimme kolmen ruokalajin illallisen tunnelmallisessa Nolle -ravintolassa (sis. ruokajuoman). Majoittumien Holiday Inn Express Berlin City Centre hotellissa.

Perjantai 25.1. Berliini – Schwerin – Travemünde

Nautittuamme aamiaisen suuntaamme Berliinin kaupunkikierrokselle. Opastetun kaupunkikierroksen jälkeen tutustumme arvokkaiden Mampe-alkoholijuomien tislaamoon opastetulla kierroksella ja vietämme hetken omatoimisesti Marheinecken kauppahallissa joko lounastaen tai ostoksia tehden. Alkuiltapäivästä siirrymme Kurfürstendamille viettämään vapaa-aikaa, juuri parhaimpaan alennusmyyntiaikaan! Ennen paluuta laivalle matkaamme Berliinistä Schweriniin (ajoaika n. 3 h), jossa pysähdymme illalliselle hurmaavassa Seglerheim – ravintolassa. Linja-auto kuljettaa meidät illan päätteeksi Travemündeen ja laivalle. Ja ilta jatkuu baarin puolella…

Lauantai 26.1. Päivä merellä

Päivä merellä. Laiva lähtee kohti Helsinkiä klo 3.30.

Aamun runsas brunssi on tarjolla ravintolasalissa. Runsaasti yhteistä tieto- ja viihdeohjelmaa päivän mittaan. Vaihtelevien valikoimien illallinen on katettu ravintolassa ja iltaa vietetään mainion musiikin parissa.

Sunnuntai 27.1. Helsinki

Aamiainen laivalla. Saapuminen Helsinkiin (Vuosaari) klo 9.30. Laivastanousu.

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö  1 hlö
B-luokka sisähytti (erilliset vuoteet) 695 840
A-luokka ulkohytti (erilliset vuoteet) 740 915
A-luokka ulkohytti (parivuode) 800 995
LUX-luokka ulkohytti (parivuode) 890 1 150
Junior Suite 1 040 1 410
Owner’s Suite 1 095 1 515

Hintaan sisältyy

 • Risteily Helsinki – Travemünde – Helsinki Finnlinesin Star-luokan laivalla valitussa hyttiluokassa
 • Bussikuljetukset Saksassa
 • Hotellimajoitukset aamiaisineen Schwerinissä ja Berliinissä
 • Puolihoitoruokailut laivalla (brunssi/aamiainen, illallinen)
 • Illallinen Berliinissä ja Schwerinissä
 • Vierailut ja opastukset Grüne Woche -messuilla sekä Mampe- tislaamossa
 • Berliinin kaupunkikierros
 • Kristina®-matkanjohtajien ja asiantuntija- & viihdevieraiden ohjelmat ja palvelut matkan aikana

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

Retket

Risteilyn retket on esitelty matkaohjelmassa.

ROPAX-laivat Finnlines

ROPAX-laivat Finnlines

Modernit, vuonna 2006 ja 2007 valmistuneet ja sykysllä 2016 yleisiltä tiloiltaan uudistetut Star-luokan alukset liikennöivät Helsingin ja Travemünden välillä. Aluksia kutsutaan ROPAX-laivoiksi, joka on kansainvälinen termi matkustaja-rahtilaivoille, joissa matkustajille on miellyttävät tilat niin majoittumiseen, ruokailuun kuin ajanviettoon ja alemmilla kansilla kuljetetaan rahtia pääsääntöisesti perävaunuissa ja rekkoina. Mukaan laivaan otetaan myös henkilö- ja linja-autoja. Matkustajamäärä Suomen ja Saksan välisissä Finnlinesin Star-luokan ROPAX laivoissa on max. 550.

Laivat liikennöivät Suomen lipun alla ja niiden henkilökunta on pääosin suomalaista.

Palvelut

Kaikki Star-luokan alusten palvelut sijaitsevat kätevästi kannella 11. Laivan maukkaat ateriat nautitaan buffet-pöydästä aluksen avarassa ja valoisassa Mare Balticum keularavintolassa. Makumaailma rakentuu niin saksalaisen kuin suomalaisen keittiön suosikkeihin. Valikoima on runsas, josta löytyy vaihtoehtoja moneen makuun.

Bar Navigaressa nautitaan illasta maittavien juomien ja Kristina®-ohjelmien parissa. Myös Star Café & Vista Lounge ovat matkustajien käytössä aluksen peräosassa, josta avautuu käynti myös peräkannelle, Terrazzolle. Sekä naisille että miehillä on omat saunaosastot porealtaineen. Saunojen vieressä sijaitee hierojan salonki. Laivalla on myös hyvin varustettu myymälä, Sailor’s Shop, jonka tarjonnassa on mm. makeisia, matkamuistoja, tekstiilejä, alkoholijuomia, pientä purtavaa, kosmetiikkaa ja koruja. Lapsille ja nuorille löytyvät upeat tilat viihtymiseen ja Gymstick Gym -liikuntatilan isoista ikkunoista kelpaa katsella avaraa merinäköalaa. Kuntoilulaitteiden käyttö on saunatilojen tapaan maksutta kaikkien matkustajien saatavilla.

 

Majoitus

Star-luokan laivoissa on 201 hyttiä, jotka sijaitsevat kansilla 7, 8 ja 9. Kaikissa hyteissä on WC/suihku, puhelin, TV. Ylempien hyttiluokkien varustukseen kuuluvat lisäksi minibaarin antimet sekä tuoreet hedelmät.

Hyttikuvat ovat viitteellisiä.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Tyyppi: ro-ro/matkustaja
Rakennusvuosi 2006, 2007. Yleisten tilojen uudistus 2016.
Rakennuspaikka Ancona
DWT 9653 t
Pituus 218,8 m
Leveys 30,5 m
Syväys 7,0 m
Nopeus 25 solmua
Kaistametrejä 4216 m


Matkustajia 554
Hyttejä 201
Jääluokka 1A Super
Vakaajat: kyllä

Laivat liikennöivät Suomen lipun alla ja niiden henkilökunta on suomalaista.

Huomioitavaa

 • Tälle matkalle tarvitaan passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Ajokortti ja KELA-kortti eivät ole matkustusasiakirjoja. Lapsella on oltava oma passi tai henkilökortti. Tarkista ajoissa, että passisi/henkilökorttisi on ehjä ja riittävän kauan voimassa.
 • Retkillä on jonkin verran kävelyä. Maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 60 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE