21.11.2018 Kristina® Pikkujouluristeily Saksaan 6 pv

Helsinki – Travemünde – Spornitz – Rheinsberg – Berlin – Mölln – Helsinki 

Joulun odotus alkaa Itämerellä perinteisellä pikkujouluristeilyllä Saksaan! Tällä kertaa vietämme riemukkaan tunnelmallisia hetkiä suomalaisen sanoittajamestarin seurassa. Kotkalaisen Juha Vainion syntymästä on kulunut tänä vuonna 80 – vuotta. Kristina Cruises kunnioittaa pikkujouluristeilyllään tätä kotikaupunkinsa karhean koskettavaa lauluntekijää.

Risteilymme artistivieraat ovat pitkän uran laulajana tehnyt Annika Eklund ja näyttelijä-ohjaaja Otto Kanerva, jotka nousevat merimatkoilla laivan estradille yhdessä ja erikseen myös risteilyisäntä Jukka Helinin ja risteilymme bändin kanssa. 

Vierailumme Saksassa avaamme rennolla otteella Amorin jalanjäljillä Rheinsbergin linnassa, josta matka jatkuu kohti pääkaupunki Berliiniä. Aikaa jää kaupungissa niin ostoksille kuin rauhalliselle oleilulle. Matkan kruunaa kerrassaan upea VIVID-show Friedrichstadt Palastissa. Show vie meidät yli 100 taiteilijan voimin Euroopan suurimmalla näyttämöllä nauttimaan huikaisevasta akrobaattisesta esityksestä, joka saattaa nostattaa jopa ilon kyyneleitä. Hyvää ruokaa ei ole tälläkään matkalla unohdettu: niin laivalla kuin Saksan ravintoloissa tarjolla on maittavaa ruokaa ruokajuomineen. Yöpymisiin on valittu Kristina®-risteilyjen tapaan viihtyisät hotellit, joissa levätään monipuolisen päiväohjelman päätteeksi.

 

Otto Kanerva
Annika Eklund

Matkaohjelma

Keskiviikko 21.11.

Lähtö Helsingistä (Vuosaari) klo 17.00. Illallinen ja iltaohjelmaa

Torstai 22.11.

Aamu alkaa runsaalla brunssilla laivan ruokasalissa. Päivän aikana monipuolista tieto- ja viihdeohjelmaa Kristina® matkanjohtajien ja musiikkivieraiden johdolla. Illallinen laivan tapaan. Saapuminen Travemündeen klo 21.30, maihinnousu ja kuljetus hotelliin (Van der Valk Landhotel Spornitz ***), jonne saavutaan noin klo 24.00.

Perjantai 23.11.

Aamiaisen jälkeen suuntaamme noin 100 kilometrin päässä sijaitsevaan Rheinsbergin renesanssityyliseen palatsiin. Opastetulla kierroksella tutustumme upeasti saksalaiseksi kulttuurikeskukseksi kunnostettuun palatsiin Amorin jalanjäljissä. Mielenkiintoisen tarinallisen kierroksen jälkeen siirrymme bussilla Berliiniin (n. 2.5 h) ja vietämme hetken vapaa-aikaa Alexanderplatzilla joko ostoksilla tai lounastaen. Vapaa-ajan jälkeen siirrymme hotellille (Estrel Hotel Berlin 4*) ja valmistaudumme maittavaan kolmen ruokalajin illalliseen 20-luvun hengessä ravintola Nollessa (sis. 1 ruokajuoman) sekä illan päättävään huikeaan akrobatiaa ja musiikkia sisältävään Vivid showhun Friedrichstadt Palastissa.

Lauantai 24.11.

Aamun voi ottaa rauhallisesti nauttien hotellilla tai suunnata jouluostoksille. Hotellilta on järjestetty kuljetus the Mall of Berlin – ostoskeskukseen, jossa n. 270 kauppaa tarjoavat upeat mahdollisuudet joululahjalöydöille. Puoliltapäivin jatkamme yhdessä Berliinin kaupunkikiertoajelulla. Iltapäivällä vietämme hetken vapaa-aikaa Friedrichstrassella joko viimeisiä hankintoja tehden tai lounastaen. Berliinistä matkamme jatkuu kohti Möllniä (n. 2,5 h), jossa nautimme yhteisen buffet -illallisen (sis. yhden ruokajuoman). Illallisen jälkeen siirrymme linja-autolla Travemündeen (n. 1 h) ja paluu laivaan  Ja ilta jatkuu baarin puolella – jamit totta kai!

Sunnuntai 25.11.

Päivä merellä. Maittava brunssi. Runsaasti erilaista ohjelmaa laivalla päivän mittaan. Illallinen laivan tapaan, jonka jälkeen iltaohjelmaa.

Maanantai 26.11.

Paluu Helsinkiin. Aamiainen laivalla. Tulo Helsinkiin (Vuosaari) klo 9.00

Hintaan sisältyy

  • Risteily Helsinki – Travemünde – Helsinki Finnlinesin Star-luokan laivalla valitussa hyttiluokassa
  • Puolihoitoruokailut (aamiaiset ja illalliset)
  • Majoitukset Saksassa
  • Matkaohjelman mukaiset ohjelmat, opastetut kierrokset, pääsylippu VIVID-showhun, kuljetukset ja illalliset Saksassa
  • Kristina®-matkanjohtajien sekä artistivieraiden ohjelmat ja palvelut matkan aikana

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Risteilyn hintaan sisältyvien retkien ohjelma on esitelty matkaohjelmassa.

ROPAX-laivat Finnlines

ROPAX-laivat Finnlines

Modernit, vuonna 2006 ja 2007 valmistuneet ja sykysllä 2016 yleisiltä tiloiltaan uudistetut Star-luokan alukset liikennöivät Helsingin ja Travemünden välillä. Aluksia kutsutaan ROPAX-laivoiksi, joka on kansainvälinen termi matkustaja-rahtilaivoille, joissa matkustajille on miellyttävät tilat niin majoittumiseen, ruokailuun kuin ajanviettoon ja alemmilla kansilla kuljetetaan rahtia pääsääntöisesti perävaunuissa ja rekkoina. Mukaan laivaan otetaan myös henkilö- ja linja-autoja. Matkustajamäärä Suomen ja Saksan välisissä Finnlinesin Star-luokan ROPAX laivoissa on max. 550.

Laivat liikennöivät Suomen lipun alla ja niiden henkilökunta on pääosin suomalaista.

Palvelut

Kaikki Star-luokan alusten palvelut sijaitsevat kätevästi kannella 11. Laivan maukkaat ateriat nautitaan buffet-pöydästä aluksen avarassa ja valoisassa Mare Balticum keularavintolassa. Makumaailma rakentuu niin saksalaisen kuin suomalaisen keittiön suosikkeihin. Valikoima on runsas, josta löytyy vaihtoehtoja moneen makuun.

Bar Navigaressa nautitaan illasta maittavien juomien ja Kristina®-ohjelmien parissa. Myös Star Café & Vista Lounge ovat matkustajien käytössä aluksen peräosassa, josta avautuu käynti myös peräkannelle, Terrazzolle. Sekä naisille että miehillä on omat saunaosastot porealtaineen. Saunojen vieressä sijaitee hierojan salonki. Laivalla on myös hyvin varustettu myymälä, Sailor’s Shop, jonka tarjonnassa on mm. makeisia, matkamuistoja, tekstiilejä, alkoholijuomia, pientä purtavaa, kosmetiikkaa ja koruja. Lapsille ja nuorille löytyvät upeat tilat viihtymiseen ja Gymstick Gym -liikuntatilan isoista ikkunoista kelpaa katsella avaraa merinäköalaa. Kuntoilulaitteiden käyttö on saunatilojen tapaan maksutta kaikkien matkustajien saatavilla.

 

Majoitus

Star-luokan laivoissa on 201 hyttiä, jotka sijaitsevat kansilla 7, 8 ja 9. Kaikissa hyteissä on WC/suihku, puhelin, TV. Ylempien hyttiluokkien varustukseen kuuluvat lisäksi minibaarin antimet sekä tuoreet hedelmät.

Hyttikuvat ovat viitteellisiä.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Tyyppi: ro-ro/matkustaja
Rakennusvuosi 2006, 2007. Yleisten tilojen uudistus 2016.
Rakennuspaikka Ancona
DWT 9653 t
Pituus 218,8 m
Leveys 30,5 m
Syväys 7,0 m
Nopeus 25 solmua
Kaistametrejä 4216 m


Matkustajia 554
Hyttejä 201
Jääluokka 1A Super
Vakaajat: kyllä

Laivat liikennöivät Suomen lipun alla ja niiden henkilökunta on suomalaista.

Huomioitavaa

  • Tälle matkalle tarvitaan passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Ajokortti ja KELA-kortti eivät ole matkustusasiakirjoja. Lapsella on oltava oma passi tai henkilökortti. Tarkista ajoissa, että passisi/henkilökorttisi on ehjä ja riittävän kauan voimassa.
  • Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.
  • Retkillä on jonkin verran kävelyä. Maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
  • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
  • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 60 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE