Nyt saat kokea uljaan Kanadan ja hurmaavan huolettoman Karibian samalla lomalla. Luvassa on viihtyisiä kaupunkeja ja hienoa luontonähtävää, lämmön hellimiä saaria ja leppoisia meripäiviä mukavalla laivalla – olethan valmis uusiin elämyksiin, ja rentoutumaan? Matkan alkua siivittää Montréal pilvenpiirtäjineen ja viehättävä Quebécin kaupunki, jonka somissa vanhoissa kortteleissa on selvä ranskalainen vivahde. Pääosaan astuu ruskan kruunaama luonto, kun risteilyalus lipuu St Lawrence -jokea pitkin Atlantille. Jos oikein onnistaa, voit nähdä merenlahdella delfiinejä, jopa valaita. Eristäytynyttä Gaspén niemekettä leimaavat kuvaukselliset rantakalliot ja Magdalen-saaria ruosteenpunaiset jyrkänteet. Meren saartama Nova Scotian luonnonkaunis maakunta on monien merilintujen tukikohta. Kanadan jälkeen seilaat kohti lämpimiä vesiä ja palmusaaria. Britannian merentakaisella alueella, Bermudalla, odottavat turkoosit vedet ja karamelliväriset talot. Bahamaa koristavat suurenmoiset hiekkarannat. Matkan huipentaa Kuuba ja sen ainutlaatuinen Havanna, joka huokuu menneen maailman tunnelmaa.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Kuljeksi Quebecin tunnelmallisessa vanhassa kaupunginosassa, joka on Unescon maailmanperintökohde. Viihtyisä ilmapiiri on sekoitus Kanadaa ja Eurooppaa.
 • Nauti merellisestä Kanadasta, sen avarista näköaloista ja rauhallisuudesta. Kauniita maisemia hallitsevat tuulen ja meren muovaamat komeat kalliot, syksyn sävyihin pukeutunut luonto ja idyllinen maaseutu.
 • Tankkaa hyvää mieltä talven varalle: lepäile laivan aurinkokannella ja lekottele Bahaman samettihietikoilla.

Kristina®-matkanjohtajasi

Saura Paananen

Matkaohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat). Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=risteilyn aikana tarjottava täysihoito)

Sunnuntai 21.10. Lento Helsinki – Montréal, hotelliyöpyminen

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa lennolla Montréaliin. Majoitumme hotelliin ja nautimme yhteisen illallisen. Kanadan monimuotoisin metropoli Montréal on saarikaupunki, joka suosii tyylikkyyttä ja eleganssia. Montréal on kaupunki, jossa mennyt ja nykypäivä häiritsevät toisiaan päivittäin. Ehkä se muistuttaa osaltaan Wieniä – loiston aika on jo takana päin, mutta silti kaupungissa on tiettyä eloisuutta, ylevyyttä ja särmää. Kieltolain aikaan amerikkalaiset suuntasivat tänne pohjoiseen, musiikin juoman ja hyvän tunnelman perässä. Niin tehdään vieläkin. Montréalin kesäfestivaalit juhlistavat kaikkea ranskalaisen musiikin, komedian, ilotulitusten ja tietysti jazzin välillä. (P)

Maanantai 22.10. Montréal (Kanada) Laivaan nousu, laiva lähtee klo 19.00

Hotelliaamiaisen ja uloskirjautumisen jälkeen hieman vapaa-aikaa kaupungilla. Siirrymme satamaan, jossa m/s Hamburg odottaa. Risteilymme lähtee illalla. (A, P)

Tiistai 23.10. Quebéc City (Quebéc, Kanada) klo 09.00 – 23.00

Québecin kaupunki herättää henkiin menneisyyden seikkailut, sotahistorian ja löytöretkien ajan. Tämä ranskankielinen kaupunki on ainoa linnoitettu kaupunki Meksikosta pohjoiseen. Vierailijoita odottaa Québecissä herkulliset makuelämykset, mielenkiintoinen historia sekä suurin ranskankielinen väestö Ranskan ulkopuolella. Vanhakaupunki on Québecin historiallinen keskus.

Se on jaettu kahteen osaan niin, että muurien ympäröimä ”Ylempi kylä” (Haute-Ville) sijaitsee kukkulan päällä ja ”Alempi kylä” (Basse-Ville) joen ja muurien ympäröimän kaupungin välillä.  Näiden kahden kaupunginosan välillä kulkevaa jyrkkää katua kutsutaan nimeltä Côte de la Montagne. Matkan voi kulkea myös helppokulkuisella funikulaarilla eli vaijerikäyttöisellä raitiovaunulla. (TH)

Keskiviikko 24.10. Risteilemme pitkin St. Lawrence -jokea

St. Lawrence on suuri joki, joka yhdistää suuret järvet St. Lawrencen lahteen Atlantin valtameressä. Joen pituus on lähemmäs 1 200 kilometriä ja sen alkulähteenä pidetään Ontariojärveä. St. Lawrence -joen alueella asuu noin 15 miljoonaa kanadalaista ja noin 30 miljoonaa amerikkalaista. Joki käsittää yhteensä 25 % maailman makean veden varannoista ja se on osa tärkeää St. Lawrencen vesitietä, jota pitkin kauppa-alukset pääsevät kulkemaan Atlantilta aina Yläjärvelle saakka. (TH)

Torstai 25.10. Gaspé (Quebéc, Kanada) klo 08.30 – 18.30

Gaspé sijaitsee samannimisen niemen päässä mahtavan St. Lawrence -joen suulla. Gaspé on tunnettu upeista luonnon maisemista, mutta houkuttelee kävijöitä myös historiallisilla tunnelmilla museoineen, vanhoine majakoineen sekä arkkitehtuurillaan. Noin tunnin ajomatkan päässä sijaitsee yksi Québecin historiallisimmista asutusalueista. 1600-luvulla perustettu Percé tarjoilee alueen yhdestä mahtavimmista käyntikohteista –  Percén kiven sekä Bonaventuren saaren. Gaspéa pidetään myös Kanadan synnyinpaikkana, sillä löytöretkeilijä Jacques Cartier nousi maihin juuri täällä vuonna 1534. (TH)

Perjantai 26.10. Cap-aux-Meules* (Magdalenin saaret, Kanada) klo 13.30 – 19.30

Cap-aux Meules on Magdalenin saarten hallinnollinen keskussaari, joka koostuu kolmesta piiristä: Cap-Aux-Meules, L’Ètang-du-Nord sekä Fatima. Saaren pääkeskuksesta Cap-Aux-Meulesista löytyy ravintoloita, baareja sekä muita palveluja. Läheiset kävelyreitit vievät mukavien maisemien ja näköalojen äärelle. (TH)

Lauantai 27.10. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää nauttien m/s Hamburgin palveluista. (TH)

Sunnuntai 28.10. Halifax (Nova Scotia, Kanada) klo 07.30 – 14.00

Nova Scotian Halifax on houkutteleva ja vilkas keskus, jossa yhdistyy niin moderni arkkitehtuuri kuin mielenkiintoinen historia yhdessä hyvien ostos- ja ruokailuvaihtoehtojen kanssa. Vanhassa kaupungin osassa nämä puolet näkyvät erityisen hyvin. Vanhaa kunnioittaen kaupunginosa tarjoaa vilkkaan opiskelijakulttuurin ansiosta virkistävän yhdistelmän kulttuuria ja nykypäivää. Halifaxin nähtävyyksiin kuuluvat kaupungin linnoitus, historiallinen satama-alue sekä Kanadan vanhimmat puutarhat. Paikallisiin ruokaerikoisuuksiin kuuluvat erityisesti hummeri- ja äyriäisateriat. (TH)

Maanantai 29.10. Päivä merellä

(TH)

Tiistai 30.10. Päivä merellä

(TH)

Keskiviikko 31.10. St. Georges (Bermuda) klo 08.00 – 17.30

(TH)

Torstai 1.11. Päivä merellä

(TH)

Perjantai 2.11. Päivä merellä

(TH)

Lauantai 3.11. Nassau (Bahama) klo 13.00 – 20.00

Suositulla risteilysatamalla Nassaulla on tarjota jokaiselle jotakin. Matkamuistoja metsästävien kannattaa suunnata Straw Market -kirpputorille, joka pursuaa toinen toistaan värikkäämpiä vaihtoehtoja kotiin vietäväksi. Upea ja pitkä Cable Beach ranta taas on takuuvarma paikka auringonottajille. Fincastlen linnoitukselta on upeat näkymät koko saarelle. Kaupungin keskustassa on museoita, gallerioita ja näyttelyitä, joissa voi tutustua bahamalaiseen taiteeseen. (TH)

Sunnuntai 4.11. Päivä merellä

(TH)

Maanantai 5.11. Havanna (Kuuba) tulo klo 15.00. Laivasta nousu, paluulento Suomeen

Saavumme aamulla Havannaan, joka on kuuluisa kulttuuristaan ja historiastaan. Ehkä tunnusomaisinta tälle Kuuban pääkaupungille on vastustamaton mambon rytmi sekä mukulakivipäällysteiset tiet ja aukiot, joilla ei voi olla näkemättä vanhoja amerikkalaisia dollarihymyjä. Noin 2 miljoonan asukkaan Havannassa tuntuu kuin olisi palannut ajassa taaksepäin. Täällä kapitalismi, kommunismi ja kolonialismi ovat sekoittuneet yhdeksi, sillä Havanna on joutunut selviytymään niin Espanjan vallasta kuin pohjoisamerikkalaisten julmuuksista.   Kaupungin vanha siirtomaa-arkkitehtuuri ja monet ainutlaatuiset näkymät ovat vertaansa vailla. (A)

Nousemme iltapäivällä laivasta ja teemme kaupunkikierroksen ennen paluulennon lähtöä.

Tiistai 6.11. Paluu Suomeen

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 21.10. LH2463/LH474
Helsinki 12.50 – 14.20 München 16.05 – 18.40 Montreal

Paluulennot KL724/KL1169
5.11. Havanna 19.15 – 10.35 (6.11.) Amsterdam
6.11. Amsterdam 13.55 – 17.20 Helsinki

Pidätämme oikeuden aikataulumuutoksiin.

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

 

 

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Hamburgilla valitussa hyttiluokassa
 • Lennot Helsinki – Montréal, Havanna – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen.
 • Hotelliyö ja illallinen Montréalissa
 • Havannan kaupunkikierros lähtiessä
 • Täysihoito laivalla: aamiainen, lounas,  päivällinen sekä välipalat. Ruokailut valinnan mukaan buffet- tai à la carte ravintolassa. Juomat lisämaksusta.
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet
 • Kapteenin illallinen risteilyn alussa ja lopussa
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut
 • Kanadan matkustuslupa ja Kuuban turistikortti

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

Retket

Tälle risteilylle voit valita mieleisesi retket kansainvälisestä retkivalikoimasta ja tiedotamme niistä matkan ostaneita asiakkaita. Zodiac-ajelut kuuluvat risteilyn hintaan.

 

Huomoithan seuraavat seikat:
Nämä retket ovat laivayhtiön järjestämiä kansainvälisiä retkiä, joita ei tulkata Suomeksi. Mikäli retkelle osallistuu vähintään 5 Kristina Cruisesin matkalla olevaa, lähtee Kristina® -matkanjohtaja retkelle mukaan.
Usein retkillä kävellään paljon tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia. Retkivaraukset ovat sitovia.

Hamburg

Hamburg

Pientä ja tyylikästä, mukavaa ja rentoa, kansainvälistä ja kotoista. Tätä tarjoaa vuonna  1997 rakennettu m/s Hamburg. Kokonsa puolesta alus lukeutuu pienempiin risteilyaluksiin, mikä mahdollistaa upeiden reittien ja kohteiden kirjon laivan risteilyalueella, joka ulottuu Etelämantereelta aina Pohjoisille vesille saakka. M/s Hamburgin maksimikapasiteetti on 400 risteilyvieraista, jotka majoittuvat 205 hytissä. Tämä luo alukselle omanlaisensa ja henkilökohtaisen ilmapiirin. Tyylikkäät hytit ja yleiset tilat sekä ohjelma laivalla täydentävät risteilykokonaisuutta.  Kulinaristit voivat nauttia laivan vaihtelevasta ja kansainvälisestä ruoasta. Muut matkustajat laivalla ovat pääasiassa saksalaisia. Tervetuloa m/s Hamburgille!

 • Laivatyyppi: löytöretkilaiva – ainutlaatuiset risteilyreitit
 • Laivan koko: pieni, 400 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa saksalaisia
 • Kristina®-luokitus: 3+ tähteä

Palvelut

Laivalla on yksi pääravintola ”Alsterblick” sekä lisäksi joustavan ruokailun Buffet-ravintola ”Palmgarten”, jossa voit nauttia vaikka aikaisesta aamiaisesta tai myöhäisestä iltapalasta. M/s Hamburgilla on myös kolme baaria, jotka tarjoilevat makunystyröitä hiveleviä juomia ja hyviä viinejä. Lounge Hamburgissa kokoonnutaan illanviettoon ja nauttimaan viihdeohjelmista. Laivan makeavesialtaassa on mukava karistaa pölyt päivän päätteeksi tai vain nauttia meri-ilmasta aurinkokannella. Aurinkokannella sijaitsee valoisa kuntosali ja laivalta löytyy myös pieni sauna. Voit käyttää myös Span palveluja ja hemmotella itseäsi hierojan, kosmetologin ja kampaajan hoidoilla. Laivan sairaanhoitaja auttaa myös tarvittaessa.

Majoitus

M/s Hamburgilla on 197 matkustajahyttiä. Kaikissa hyteissä on säädettävä ilmastointi, sisäpuhelin, tallelokero, minibaari, TV, wc ja suihku, kylpytakki sekä hiustenkuivaaja. Kannen 1 hytit ja muiden kansien keulahytit ikkunaventtilillä, kaikki muut ulkohytit panoraamaikkunalla. Hyttiluokan 6a hyttien ikkunoista rajoitettu näkyvyys. Kaikki hytit ovat savuttomia.

Hyttikuvat ovat viitteellisiä.

 

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 1997MTW Wissmar, Saksa
Pituus:
 144 metriä
Leveys:
 21.5 metriä
Syväys:
 5.15 metriä
Bruttovetoisuus (GRT):
 14903
Ilmastointi:
 Kyllä
Hissi:
 Kyllä
Matkustajamäärä:
 400
Alusrekisteri:
 Bahama
Matkustajahyttejä:
 197(134 ulkohyttiä)
Aluksen kieli:
 Saksa, englanti
Valuutta aluksella:
 Euro

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Passin tulee olla koneellisesti luettava. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Tälle matkalle tarvitaan Kanadan elektroninen matkustuslupa ja Kuuban turistikortti. Kristina Cruises hankkii luvat kaikille matkaan osallistuville Suomen kansalaisille.
 • Osa laivan matkustajista on saksalaisia. Laivan ohjelmat ja kuulutukset ovat siis pääsääntöisesti saksankielisiä. Iso osa miehistöstä puhuu kuitenkin englantia ja Kristina®-matkanjohtaja huolehtii tarvittavista kuulutuksista suomeksi. Lisäksi seuraavan päivän tärkeimmät ohjelmat ja aikataulut käännetään aina suomeksi.
 • Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.
 • Juomarahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti. Palvelurahan suuruus on 6 € / hlö / päivä ja se kirjataan automaattisesti hyttitilille. Tämän palvelurahan määrän voi joko suurentaa, pienentää tai peruuttaa kokonaan hyttitilin maksun yhteydessä.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE