16.11.2018 Mekongjoen risteily Vietnamista Kambodžaan 15 pV

Näe maailmankuulut Angkorin temppelit ja Mekong-joen sympaattiset kylät! Tutustu Vietnamin ja Kambodžan perinteisiin ja historiaan, sekä niiden energiseen ja nopeasti muuttuvaan nykyelämään. Tämä jokiristeily on leppoisa tapa astua Kaukoidän eksotiikkaan ja ihmeisiin. Nouset laivaan Vietnamin suurimmasta kaupungista, Ho Chi Minh Citystä. Se on sekoitus vanhaa ja uutta, liikennekaaosta ja rauhallisia, suitsukkeentuoksuisia temppeleitä. Seuraavina päivinä ympärilläsi levittyy Mekongin omintakeinen, viljava suistoalue riisipeltoineen sekä vihannes- ja hedelmätarhoineen. Joen lukemattomat haarat ja kanavaverkostot ovat täynnä asutusta ja touhua aamusta iltaan. Kambodžassa kohtaat pääkaupungin Phnom Penhin komeine rakennuksineen ja mieleenpainuvine museoineen. Sitten huomion vievät maan perinteinen elämäntyyli, käsityöläiset ja kelluvat kylät. Risteily päättyy Tonle Sap -järvelle, mutta matkan upein nähtävyys on vielä edessä: Siem Riepin kaupungin kupeessa levittyy Angorin valtaisa, huikea raunioalue, joka on koettava ainakin kerran elämässä!

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Tutustu Mekongin suiston tiloilla ja työpajoissa perinteisiin, paikallisiin elinkeinoihin. Seuraile jokilaivan ja pienveneen kyydistä suiston kiihkeää elämänmenoa: vesireittien jatkuvaa veneliikennettä, vilkkaita toreja ja arkiaskareita, joita tehdään ulkoilmassa, paalujen päälle nostetuissa joenvarren taloissa.
 • Ihaile veden hallitsemaa, erikoista maisemaa pitkin Mekong-jokea – riisipeltoja, veden päällä kelluvia puutarhoja ja vesihyasinttimattoja sekä kelluvia toreja, taloja ja kokonaisia kyliä.
 • Mykisty Angkorin mahtavilla temppeliraunioilla – khmerien muinaisesta valtakunnasta säilyneillä muistomerkeillä, joista jokainen on eri lailla vaikuttava. Osa temppeleistä on koristeltu taidokkain kaiverruksin, yksi on osittain viidakon kätkemä ja toinen häkellyttää jo pelkällä koollaan.

Kristina®-matkanjohtajasi

Saura Paananen

 

Matkaohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=risteilyllä tarjottava täysihoito)

Perjantai 16.11. Helsinki – Hongkong

Lento Helsingistä Hongkongiin.

Lauantai 17.11. Hongkong

Saapuminen Hongkongiin. Kuljetus hotelliin ja majoittuminen. Illallinen. (P)

Sunnuntai 18.11. Hongkong – Ho Chi Minh City (Vietnam)

Aamiaisen jälkeen tutustuminen monipuoliseen ja vilkkaaseen Hongkongiin. Modernien pilvenpiirtäjien vastapainona on rauhaa huokuvia temppelialueita. Lounas paikallisessa ravintolassa. Lento Ho Chi Minh Cityyn, Vietnamin suurimpaan kaupunkiin. Majoittuminen hotelliin. (A,L)

 

Maanantai 19.11. Ho Chi Minh City (Vietnam)

Aamupäivällä tutustumme eksoottiseen suurkaupunkiin kaupunkikierroksella, jonka aikana näemme Vietnamin yhdistymisen palatsin, Notre Damen katedraalin sekä ranskalaisten rakentamat siirtomaa-aikaiset rakennukset. Lounas paikallisessa ravintolassa. Iltapäivän omistamme kiinalaiselle kaupunginosalle Cholonille. Käymme Ben tranhin markkinoilla sekä tutustumme meren jumalattarelle pyhitettyyn Thien Hanin pagodaan. Laivaannousu ja majoittuminen hytteihin. Tervetulotilaisuus ja illallinen. (A,L,P)

Tiistai 20.11. Ho Chi Minh City (Saigon, Vietnam)

Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla Chu Chi -tunneleille, joita sissit käyttivät piilopaikkoina Vietnamin sodan aikana. Kuulemme heidän nerokkaista selviytymiskeinoistaan. Nautimme lounaan laivalla ennen iltapäivän retkeä Kansallishistorialliseen museoon ja lakkatyötehtaalle. Paluu laivaan, joka suuntaa Chao Gaoon. Illallinen. Laiva on yön ankkurissa. (TH)

Keskiviikko 21.11. My Tho – Vinh Long – Cài Bé – Sa Dec

Aamuvarhaisella risteily jatkuu My Thon suuntaan, Saigonjoelta Mekongin suistoalueelle, pitkin komeaa Chao Gao –kanavaa. Suisto muodostuu neljästä pääväylästä ja tuhansista erikokoisista kanavista. Aamiaisen aikaan saavutaan monista vihannes- ja hedelmätarhoistaan tunnettuun My Thohon. Ilmasto täällä on lämmin ja miellyttävä ympäri vuoden ja läheisellä maaseudulla onkin yksi Vietnamin ylellisimmistä puutarhoista, missä kasvatetaan kookosta, mangoa, banaania ja longaanipuita. Läheisistä saarista suurimmalla Thoi Sonilla vierailemme mehiläisfarmilla ja maistamme hunajateetä ja eksoottisia hedelmiä. Palaamme laivaan lounaalle ja risteily jatkuu Vinh Longiin sekä Cài Béhen. Kaupunki sijaitsee keskellä suistoaluetta kahden Mekongin jokihaaran välissä. Pienillä veneillä siirrymme jokiuomia pitkin läpi puutarha-alueiden tutustumaan tiili- ja keramiikkatuotantoon. Binh Hoa Phuoc´n saarella näemme kuinka vaalitaan hedelmäpuiden kasvua sekä valmistetaan paikallisia perinteisiä herkkuja riisistä: popcorneja, vohveleita kevätkääryleitä varten, riisiviinaa sekä kookosmakeisia. Hedelmällisen maaperän omaava Vinh Long on tunnettu mandariineista ja appelsiineistä. Risteily jatkuu Sa Deciin. Illallisen ja yön ajan laiva on satamassa. (TH)

Torstai 22.11. Sa Dec – Chau Doc

Aikaisin aamulla vieraillaan pienessä Sa Dec´n kaupungissa, jota kutsuttiin siirtomaa-aikoina ”Kotšinkiinan puutarhaksi”. Näiltä ajoilta jäljellä on vielä muutamia kartanoita. Käymme paikallisella torilla sekä kuuluisan ranskalaisen novellistin, Marguerite Durasin kirjan ”Rakastaja” Herra Huyn Thuy Len vanhassa talossa. Paluu laivaan runsaalle aamiaiselle. Risteily jatkuu Chau Dociin ja perille saavutaan lounaan jälkeen. Valtaisien riisipeltojen ympäröimä kaupunki levittäytyy Mekongjoen molemmille rannoille. Chau Doc on vaurastunut kalastuksella ja maanviljelyllä. Kaupungissa on vielä muutamia siirtomaa-ajan vanhaa charmia huokuvia rakennuksia. Ympäröivä alue on eloisaa keskustaa. Pikkubussi vie Samin kukkulan laelle, mistä voimme ihailla Phat Thay Tay pagodaa sekä vietnamilaisten pyhiinvaeltajien suosimaa Ba Chua Xu temppeliä. Paikallisella veneellä vierailemme kelluvilla markkinoilla. Illallisen ja yön ajan laiva on Chau Docissa. (TH)

Perjantai 23.11. Chau Doc – Phnom Penh

Vietämme päivän laivamatkasta nauttien. Ensin suuntana on Kambodžan raja ja tullimuodollisuudet. Päivän päätteeksi saavutaan Phnom Penhiin. Ennen illallista teemme retken perinteisellä kulkuneuvolla, motorisoidulla kolmipyöräisellä tuk-tukilla. Retken aikana nähdään kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä, kuten Kuninkaallinen Palatsi. Laiva on yön Phnom Penhin satamassa. (TH)

Lauantai 24.11. Phnom Penh

Vuonna 1434 perustettu Kambodžan pääkaupunki on vaalinut siirtomaa-aikaisia rakennuksiaan. Kuninkaan palatsi on kansakunnan symboli ja yksi hienoimpia klassisen kambodžalaisen arkkitehtuurin rakennuksia. Hopeinen pagoda on saanut nimensä lattiansa mukaan – se on päällystetty yli 5000 hopealaatalla. Lisäksi vieraillaan vuonna 1917 rakennetussa kansallismuseossa, jonka yhteydessä on myös taidemuseo. Lounas paikallisessa ravintolassa. Iltapäivällä vieraillaan nykyisin museona toimivassa Tuol Svay Prey S21 koulussa, josta punakhmerit tekivät kidutuskeskuksen sisällissodan aikana. Vapaata aikaa, jolloin voit osallistua vilkkaaseen kaupankäyntiin paikallisella torilla. Illalla näemme esityksen ”Apsaroiden tanssi”. Illallisen ja yön ajan laiva on Phnom Penhin satamassa. (TH)

Sunnuntai 25.11. Koh Chen – Kampong Tralach – Kampong Chhnang

Aamulla risteily jatkuu. Aamiaisen jälkeen tutustutaan Koh Chen´n pieneen kylään, jonka asukkaat ovat taitavia hopea- ja kupariseppiä. He valmistavat pagodojen perinteisissä seremonioissa tai vihkiäisissä käytettäviä koristeita. Vierailemme kylän koulussa. Lounas laivalla. Kampong Tralach´ssa pysähdytään katsomaan kaunista buddhalaista luostaria Wat Kampong Tarlach Leu Pagodaa, minne päästään härän vetämillä kärryillä riisipeltoja halkovaa polkua pitkin. Viime vuosituhannen alkupuolelta peräisin olevaan, riisipeltojen eristämään luostariin ei kovin moni turisti löydä, mikä tekeekin vierailukohteesta ainutlaatuisen. Paluu laivaan. Matka jatkuu  90 km päässä Phnom Penhistä sijaitsevaan Kampong Chhnang´iin. Illallinen, laiva satamassa yön ajan. (TH)

Maanantai 26.11. Kampong Chhnang – Tonle Sap

Laivalla nautitun aamiaisen jälkeen vierailu Kampong Chhnangiin, joka on yksi laajimpia kalastussatamia Tonle Sap –järvellä. Täällä on myös useita kalankasvatuslaitoksia. Alue on parhaiten tunnettu kauniista perinteisestä keramiikasta, joka on yksi valtion merkittävimmistä tulonlähteistä. Maistelemme palmusokeria ennen tutustumista kelluvaan kylään paikallisilla veneillä. Juhlailta laivalla. Laiva satamassa yön ajan. (TH)

Tiistai 27.11. Siem Riep & Angkor

Aamiainen laivalla. Kuljetus ilmastoidulla bussilla Koh Chenistä Siem Riepiin (matka-aika n. 5 tuntia). Veden korkeuden salliessa Tonle Sap-järvi ylitetään nopealla paikallisveneellä (matka-aika n. 4 tuntia). Siem Riepissä paikallisopas toivottaa meidät tervetulleiksi. Kuljetus hotelliin ja majoittuminen. Lounas. Iltapäivällä tutustutaan khmeriläisen arkkitehtuurin mestarityöhön Angkor Watin henkeäsalpaavaan temppelialueeseen, jonka tornit ovat kuvattuna Kambodžan lipussa. Paluu Siem Riepiin. Illallinen paikallisessa ravintolassa. Yöpyminen hotellissa****.  (A,L,P)

Keskiviikko 28.11. Siem Riep

Aikaisen aamiaisen jälkeen tutustutaan khmeriläisen taiteen kruununjalokiveen – Banteay Srein temppeliin, jonka nimi tarkoittaa ”Naisten linnoitusta” tai ”Kauneuden linnoitusta”. Vuonna 1924 alueelta poistettiin köynnöksiä ja puita.  Vaaleanpunaisesta hiekkakivestä ja lateriitistä tehty temppeli on runsaasti koristeltu ja veistoksissa on paljon yksityiskohtia. Seuraavaksi vieraillaan Ta Prohmin temppelissä, missä luonto on vallannut alueen ja lopputulos on näyttävä – puut kasvavat läpi kattojen ja paksut juuret kietoutuvat rakennusten ympärille. Palaamme hotellille pikaiselle lounaalle ja suuntaamme Angkor Thomiin, joka on muurien ympäröimä, muinaisen khmerien valtakunnan pääkaupunki. Kuuluisan Bayon´n temppelin torneissa on 172 buddhan kasvot. Kuljemme historiallisen kuninkaallisen palatsin sydämessä. Näemme Phimeanakasin pyhätön ja vierailemme Leprakuninkaan sekä Elefanttien terassilla. Tänä iltana saamme nauttia vaikuttavasta Phare -sirkuksesta ja illallisesta kaupungilla. Halutessasi voit vielä kulkea illan miellyttävässä viileydessä Angkorin yötorilla ja tehdä hyviä tuliaislöytöjä torin yli sadasta kaupasta – matkamuistoja, käsitöitä, vaatteita, kirjoja. Yöpyminen hotellissa. (A,L,P)

Torstai 29.11. Siem Riep – Helsinki

Aamiaisen jälkeen kirjaudutaan ulos hotellista ja vierailillaan Senteurs d´Angkor –myymälässä, missä valmistetaan kynttilöitä, saippuaa ja mausteita, sekä Artisans d´Angkor –työpajalla, missä nuorille kambodžalaisille opetetaan perinteisiä khmeriläisiä puun- ja kiventyöstötapoja. Lounas hotellilla. Kuljetus kentälle ja lento Suomeen Bangkokin kautta. (A,L)

Perjantai 30.11. Helsinki

Saapuminen Helsinkiin.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolennot
16.11.  AY099 Helsinki 23.45 – 15.30 Hongkong (17.11.)
18.11.  CX799 Hongkong 16.50 – 18.40 Ho Chi Minh (Saigon)

Paluulennot 29.11
PG908          Siem Riep 19.35 – 20.30 Bangkok
AY144           Bangkok 23.05 – 5.20 Helsinki (30.11.)

Hintaan sisältyy

 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Ho Chi Minh City, Siem Riep – Helsinki
  lentokenttäkuljetuksineen
 • Hotelliyöpymiset Hongkongissa ja Ho Chi Minh Cityssä
 • 8 yön risteily r/v Indochine jokilaivalla kahden hengen hytissä
 • Ohjelma ja täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset)
 • Ruokajuomat laivalla (yksi olut/mineraalivesi/vesi sekä kahvi tai tee)
 • Teetä, kahvia ja vettä rajoituksetta risteilyn ajan
 • Matkaohjelman mukaiset retket, ruokailut ja kuljetukset
 • Palvelurahat
 • Matkaohjelman mukaiset majoitukset
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Kambodžan viisumi
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Risteilyn hintaan sisältyvät retket on esitelty matkaohjelmassa.

Indochine

Indochine

Tervetuloa Mekong-joelle, joka on yksi maailman suurimmista joista. Mahtavalla Mekongilla risteillään vuonna 2008 rakennetulla tyylikkäällä r/v Indochine-aluksella. Siirtomaatyylisesti sisustettu laiva yhdistää nykyajan mukavuudet vanhanajan charmiin. Tilavat ulkohytit sekä panoraamaravintola ja kutsuva aurinkokansi tarjoavat oivat puitteet matkanteolle ja ansaitun levähdyspaikan retkipäivän päätteeksi Mekongin eksoottisissa maisemissa. Laiva on 51 metriä pitkä ja se majoittaa yhteensä 48 matkustajaa. Risteilylle lähdetään pienemmällä ryhmällä KC-matkanjohtajan opastuksella.

Palvelut

Laivassa on panorama-ravintolasali, tilava oleskelutila/lounge, baari sekä aurinkokansi. Laivan sisätilat ovat ilmastoituja.

Majoitus

Kaikissa r/v Indochinen tilavissa ja viihtyisissä ilmastoiduissa ulkohyteissä on suihku ja wc, hiustenkuivaaja sekä tallelokero. Sängyt ovat yhdistettävissä parisängyksi. Jokaisessa hytissä on kaksi suurta ikkunaa.

Tekniset tiedot

Rakennettu: 2008
Pituus: 
51 metriä
Leveys:
 11metriä
Syväys: 1,6 metriä
Ilmastointi ja sähkö: 
Kyllä
Hissi: Ei
Matkustajamäärä:
 48
Aluksen lippuvaltio:
 Kambodza
Matkustajahyttejä: 
24 tilavaa ulkohyttiä

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen. Valokopio passin kuva-aukeamasta on toimitettava Kristinan toimistolle viimeistään 6 viikkoa ennen matkaa.
 • Lennot ovat pitkät. Ilmasto perillä on erittäin kuuma ja samalla kostea. Bussit eivät ole aina ilmastoituja. Matkaa ei suositella liikuntarajoitteisille, sillä lentokentillä ja retkillä kävellään paljon ja maasto on hyvinkin epätasaista. Laivalta maihin mentäessä käytetään usein paikallisia pikkualuksia. Laivassa ei ole hissiä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Kohdemaiden hygienia on eri tasolla kuin Suomessa. Laivalla ja hotelleissa kuitenkin noudatetaan pitkälti länsimaisen standardin mukaista tasoa. Laivan hytit ja yleiset tilat sekä hotellit ovat ilmastoituja.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Tarjottava ruoka on hyvin kasvispitoista, jota täydentävät kala, äyriäiset sekä liha. Riisi, samoin kuin paikalliset hedelmät, kuuluvat olennaisena osana kaikkiin ruokailuihin.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE