15.4.2019 Romanttinen Rein, Mosel & Main – Kolmen joen risteily 1 vko

Amsterdam – Nijmegen – Düsseldorf – Köln – Cochem – Koblenz – Rüdesheim – Frankfurt

Kiehtovia kaupunkeja, vehreitä rinteitä viiniviljelmineen ja linnoineen – vietä hieno viikko keväisellä kolmen joen risteilyllä. Hollannissa huumaa Keukenhofin yltäkylläinen kukkapuutarha tuoksuineen ja uskomattomine väreineen. Saksan vilkkaissa kaupungeissa – Düsseldorfissa ja Kölnissä, koet mukaansatempaavaa energiaa. Nauti laivan kannella Moseljoen hienoista näkymistä – vihreitä kukkuloita, kalliojyrkänteitä, vanhoja linnoja ja viinitarhoja. Cochemissa odottaa hurmaava Reichsburgin linna. Koblenzista risteily jatkuu läpi Romanttisen Reinin kauneimpien maisemien suloisen Rüdesheimin hyväntuulisiin viinitupiin. Näyttävän kaupunkisiluetin koet pilvenpiirtäjien komistamassa, Mainjoen rannalla sijaitsevassa Frankfurtissa, josta lennämme kotiin.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Samoile valtavan Keukenhofin kukkapuiston poluilla. Nauti tuhansien tulppaanien, narsissien, hyasinttien ja monien muiden kevätkukkien väriloistosta ja ylenpalttisesta runsaudesta sekä puiston vaihtelevista puutarhamiljöistä.
 • Maistele Rüdesheimin omia viinejä jossakin vanhankaupungin viinituvassa tai ravintolassa. Tunnelmasta vastaavat hyväntuuliset ihmiset ja elävä musiikki.
 • Hengähdä kauniiden kaupunkien välissä – rentoudu laivalla katsellen ohilipuvia, Reininlaakson idyllisimpiä maisemia viinitarhoineen, kalliojyrkänteineen ja vanhoine linnoineen.

Kristina®-matkanjohtajasi

Tapio Reingoldt
Ralf Löfström
Pirjo Toivanen

Matkaohjelma

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito).

Maanantai 15.4. Helsinki – Amsterdam

Lento Amsterdamiin. Suuntaamme maailmankuuluun Keukenhofin puistoon. Vuosittain kaksi kuukautta avoinna olevassa kasvitieteellisessä puutarhassa on mahtava määrä kukkia, kauniisti tehtyjä järvialueita, pieniä puroja, tuulimyllyjä ja kahviloita. Muodot, värit ja tuhannet kukkaistutukset tarjoavat vaikuttavan elämyksen. Puistossa ei ole opastettua kierrosta, vaan jokainen voi kulkea alueella ja nauttia lounaan omien mieltymystensä mukaan. Siirtyminen m/s Swiss Diamond -laivalle. Tervetulotilaisuus, jossa miehistö esittäytyy. (P)

Tiistai 16.4. Amsterdam – Utrecht – Nijmegen

Amsterdamissa on enemmän kanavia kuin Venetsiassa ja enemmän siltoja kuin Pariisissa. Paikallinen alus vie kanavaristeilylle, jonka jälkeen voit viettää aikaa kaupungilla omatoimisesti.  Bussikuljetus Utrechtiin, jonne laiva on siirtynyt. Iltapäivän risteilemme ohilipuvista maisemista nauttien. Nijmegeniin laiva saapuu illalla. (TH)

Keskiviikko 17.4. Düsseldorf

Jokimaisemat vaihtelevat, kun risteilemme pitkin Reiniä. Lounaan jälkeen saavumme Düsseldorfiin, joka on vilkas liikenteen keskus, muodin ja kulttuurin kaupunki. Kaupunkiin voit tutustua omatoimisesti tai lisämaksullisella bussiretkellä. Illalla laiva jatkaa risteilyä. (TH)

Lisämaksullinen retki: Düsseldorfin kiertoajelu ● sisältyy retkipakettiin, yksittäin ostettuna 32 € 

Retki alkaa bussimatkalla vastarannalle. Joentörmältä avautuu kaunis näkymä vanhaan kaupunkiin, jonka silhuetissa erottuu useita torneja, joista komeimmat ovat kuuluisan goottilaistyylisen katedraalin. Jatkamme modernimpaan osaan ohi Rooman ajan monumenttien. Retken lopuksi on mahdollista tutustua katedraaliin.

Torstai 18.4. Köln

Kaupunkikierros alkaa bussimatkalla vastarannalle. Joentörmältä avautuu kaunis näkymä vanhaan kaupunkiin, jonka silhuetissa erottuu useita torneja. Niistä komeimmat ovat kuuluisan goottilaistyylisen katedraalin. Jatkamme modernimpaan osaan ohi Rooman ajan monumenttien ja retken päätteeksi tutustumme katedraaliin. Iltapäivä vierähtää risteillen Reinillä kohti Moseljokea. (TH)

Perjantai 19.4. Cochem

Saavumme aamulla Moseljoen varrella sijaitsevaan Cochemiin. Maisemaa hallitsee komea Reichsburgin linna, jonka historia juontaa 1000-luvulle. Voit vierailla kaupungilla omatoimisesti tai lähteä lisämaksusta retkellemme. Iltapäivällä suuntaamme kohti Koblenzia ja matkan aikana saamme nauttia Moselin laakson kauniista maisemista. Saavumme myöhään illalla Koblenziin. (TH)

Lisämaksullinen retki: Cochem ja Reichsburgin linna ● sisältyy retkipakettiin, yksittäin ostettuna 30 € 

Vierailemme Reichsburgin linnassa, missä kuulemme sen historiasta ja nautimme Moseljoen laaksoon aukeavasta näkymästä, jota sekametsät, niityt ja viiniviljelmät rytmittävät. Kävelykierroksella Cochemin keskustassa kuljemme kauniisti entisöityjen ristikkorakenteisten talojen reunustamia kapeita kujia.

Lauantai 20.4. Koblenz – Romanttinen Reinin laakso – Rüdesheim

Voit kulkea matkanjohtajiemme kanssa keskustaan ja tutustua Koblenziin omatoimisesti aamupäivän aikana. Risteily jatkuu läpi Romanttisen Reinin kauneimpien maisemien. Jokilaakson rinteille levittäytyvät viiniviljelmät, vanhat linnat kaunistavat näkymää ja näemme myös 133 metriä korkean Lorelei-kallion. Illalla saavumme Rüdesheimiin. Iltaa voi halutessaan viettää vanhankaupungin kuuluisalla Drosselgassella nauttien elävästä musiikista, paikallisista viineistä ja Rüdesheim-kahvista. (TH)

Sunnuntai 21.4. Rüdesheim – Frankfurt

Aamupäivän voit viettää omatoimisesti kauniissa Rüdesheimissa. Puolen päivän jälkeen risteily jatkuu ja seurailemme vaihtuvia jokivarren näkymiä matkallamme Frankfurtiin, jonne saavumme illallisen jälkeen. Juhlailta laivalla. (TH)

Maanantai 22.4. Frankfurt – Helsinki

Kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin. (A)

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 15.4. AY1301
Helsinki 8.10 – Amsterdam 9.40

Paluulento 22.4. AY1412
Frankfurt 11.45 – Helsinki 15.10

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö 1 hlö
1. kansi (keula- tai peräosa) 1 955 2 355
1. kansi (keskiosa) 2 055
2. kansi 2 255 2 465
1. kansi (tilavampi hytti) 2 535

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Swiss Diamond -aluksella valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Amsterdam, Frankfurt – Helsinki
 • Ohjelma ja täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat ja illalliset) sisältäen myös ruokajuomat (talon viini, hanaolut, mehut, virvoitusjuomat)
 • Kolme retkeä, jotka tulkataan suomeksi
 • Kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Kristina® –matkanjohtajien palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin

Retket

Risteilyn hintaan sisältyvät retket

 • Keukenhofin kukkapuisto
 • Amsterdamin kanavaristeily & vapaa-aikaa
 • Kölnin kiertoajelu

Lisämaksullinen retkipaketti ● 51 eur

 • Düsseldorfin kiertoajelu
 • Cochem ja Reichsburgin linna

Retket tulkataan suomeksi. Toteutuminen edellyttää min. 20 lähtijää.
Retket varattavissa myös yksittäin, hinnat alla matkaohjelmassa.

Swiss Diamond

Swiss Diamond

Vuonna 1996 rakennettu ja 2015 peruskorjattu upea m/s Swiss Diamond toivottaa sinut tervetulleeksi Euroopan joille! Aluksen ystävällinen 31 hengen miehistö ja intiimi tunnelma tekevät matkanteosta kotoisaa ja rentouttavaa. Laivan kaikissa hyvin varustelluissa ulkohyteissä on panoraamaikkunat, joten kauniiden maisemien seuraileminen on vaivatonta. Swiss Diamondilla pääset Kristina Cruisesin matkassa Tonavalle.

Palvelut

Monipuoliset ja maukkaat ateriat nautitaan laivan tilavassa ravintolassa. Ruby-kannella aluksen keulassa sijaitsevat Panorama Lounge sekä baari, jossa jutellaan päivän tapahtumista ja nautitaan ohjelmasta. Ruby-kannelta löytyy myös pieni kirjasto. Aurinkokannen lisäksi laivalla on myös infrapunasauna sekä pieni matkamuistomyymälä.

 

 

Majoitus

M/S Swiss Diamondin kaikissa ulkohyteissä on panoraamaikkuna sekä TV, radio, minibaari, tallelokero, hiustenkuivain, suihku ja WC. Kaikki hytit ovat ilmastoituja.

 

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 1996, peruskorjattu vuonna 2006, uudistettu 2015
Pituus:
 101 metriä
Leveys:
 11,4 metriä
Syväys:
 1,3 metriä
Ilmastointi:
 Kyllä
Hissi:
 Kyllä
Matkustajamäärä:
 123
Miehistöä:
 31
Aluksen lippuvaltio:
 Sveitsi
Matkustajahyttejä:
 69 ulkohyttiä

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin/henkilökortin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin/henkilökortin, hankithan sen ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä on paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Laivan satamapaikasta johtuen, kävelyä keskustaan saattaa olla yli kilometri. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Palvelurahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti n. 6-8 €/asiakas/päivä
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 80 hlö

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE