13.2.2019 Latinalaisen Amerikan kierros Karibialla 16 pv

Panama – Costa Rica – Kolumbia – Honduras – Guatemala – Belize – Meksiko – Kuuba

Taita talvi Väli-Amerikan värikylvyssä ja Karibian lämmössä. Saat samoilla mystisten mayakaupunkien raunioilla, tarkkailla sademetsän elämää ja lekotella valkeilla rantahietikoilla. Tällä löytöretkellä on aikaa nauttia hienojen nähtävyyksien ohella leppoisasta oleilusta. Panamasta lähtevä risteily vie aluksi luonnonkauniiseen Costa Ricaan. Voit tarkkailla tiheää viidakkoa köysiradan kyydistä tai lähteä veneretkelle kansallispuistoon, jonka rannat ovat merikilpikonnien pesintäpaikkoja. Seuraavina päivinä lepäilet kauniiden hiekkarantojen koristamilla palmusaarilla. Kolumbian San Andrésia sävyttävät reggaen rytmit, Hondurasin idyllinen Roatán on etenkin sukeltajien ja snorklaajien toivekohde hienoine koralliriuttoineen. Mayojen rakennustaitoihin ja historiaan voit uppoutua useilla arkeologisilla alueilla – vaikuttavimpia ovat näyttävä Chichén Itzá ja lumoavan rauhallinen Cópan. Meksikolaisen Cozumelin saaren houkutuksia ovat kaunis luonto, rannat ja kirkkaat vedet. Matkan viimeistelee mennyttä aikaa huokuva tunnelmallinen Havanna, joka vetoaa vahvasti tunteisiin.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Näe komeat, muinaiset mayakaupungit. Chichén Itzá on yksi uuden maailman seitsemästä ihmeestä ja sen kohokohtana on kalenterina toiminut valtava, näyttävä porraspyramidi. Metsän saartamilla Cópanin raunioilla tekevät vaikutuksen temppelit, maanalaiset tunnelit ja rauhallisuus.
 • Ota rennosti kauniilla rannoilla. Risteilyreitin varrella olevia saaria ympäröivät lämpimät, kirkkaat vedet koralleineen ja kaloineen. Veneretkillä voi nähdä delfiinejä.
 • Costa Rican rehevät sademetsät ovat elämys tuoksuineen ja salaperäisine äänineen. Tortugueron kansallispuistossa voit lähteä veneellä makeanveden kanaaleihin ja laguuneihin. Alueella elelee muun muassa kaimaaneita, kilpikonnia, saukkoja ja harvinaisia manaatteja.

Matkaohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=risteilyllä tarjottava täysihoito)

Keskiviikko 13.2. Helsinki – Panama

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa reittilennoilla Amsterdamin kautta Panama Cityyn, jossa majoitumme hyvätasoiseen hotelliin ja nautimme yhteisen illallisen. (P)

Torstai 14.2. Helsinki – Panama City – Colón (Panama), laiva lähtee klo 20.00

Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle Panama Cityn alueelle. Espanjalaisten valloittajien vuonna 1519 perustama Panama City on Väli-Amerikan yksi kosmopoliittisimpia kaupunkeja, jota värittää etninen monimuotoisuus ja upea arkkitehtuuri. Kaupungin monipuolisuus heijastuu etenkin useissa eri ruokatyyleissä ja panamalaisissa annoksissa, jotka ovat uniikki yhdistelmä niin afrikkalaisia, alkuperäisamerikkalaisia kuin espanjalaisiakin makuja. Panama Citystä ei myöskään ole pitkä matka ensimmäisille Panaman kanavan suluille, joiden toimintaa voi seurata maista käsin.  Siirrymme bussilla (n. 1,5 tuntia) Colóniin, jossa m/s Hamburg odottaa. Laiva lähtee illalla merelle. (A,P)

Perjantai 15.2. Puerto Limón (Costa Rica) klo 11.00 – 19.30

Puerto Limón on portti Costa Rican seikkailullisiin elämyksiin. Maa ylpeilee etenkin sen valtavan rikkaalla ja monimuotoisella eläimistöllä ja kasvikunnalla. Tämä Keski-Amerikan valtio pystyy tarjoamaan kävijälleen dramaattisia vesiputouksia, vehreitä sademetsiä, tulivuorien sävyttämiä maisemia sekä ylettömän määrän eksoottisia villieläimiä. Puerto Limón on kasvanut satamansa ympärille. Alkujaan Kristoffer Kolumbuksen vuonna 1502 perustama Puerto Limón kohtasi nousunsa vasta 1800-luvun lopussa kahvimarkkinoiden kasvaessa. Costa Rica etsi itselleen Atlanninpuoleista satamaa kahvin vientiä varten ja Puerto Limónin sijainti oli tähän tarkoitukseen oivallinen. Kaupungin pitkä historia on luonut sille mielenkiintoisen arkkitehtuurin ja eloisan kulttuurin. Suositeltavia käyntikohteista ovat esimerkiksi keskikaupungin markkinat, joilla myydään kaikkea vaatteista kodintarvikkeisiin ja paikallisiin käsitöihin. Sivukaduilla löytyy mielenkiintoisia baareja ja kahviloita. (TH)

Lauantai 16.2. San Andrés (Kolumbia) klo 12.30 – 18.00

San Andrés on Kolumbialle kuuluva Karibianmeren saari, joka sijaitsee pohjoiseen Panaman rannikolta. San Andrés on suosittu matkakohde, jota leimaavat upeat rannat, punaiset korallit ja kristallinkirkas meri, jossa sanotaan olevan seitsemän sinisen eri sävyä. San Andrés on myös sukeltajien suosiossa ja saaren monet lahdelmat tarjoavat tähän upeat puitteet. Saari on muodostunut pääasiassa korallista ja sen kasvillisuus on suurimmilta osin palmupuita. Korkein kohta kohoaa vain 55 metriä merenpinnan yläpuolelle.  San Andrésin löysivät espanjalaiset vuonna 1510. Vaikka saaren kulttuurihistoria on pitkälti espanjalaisten ansiota, puhutaan siellä nykyään pitkälti karibian englantia. (TH)

Sunnuntai 17.2. Edinburgh Channel (päivä merellä)

Vietämme päivää merellä nauttien m/s Hamburgin palveluista. (TH)

Maanantai 18.2. Puerto Cortés (Honduras) klo 7.30 – 21.30

Puerto Cortés alkuperäiseltä nimeltään Puerto de Caballos on satamakaupunki Hondurasin pohjois pohjoisrannikolla. Nykymuotoinen Puerto Cortés perustettiin siirtomaa-ajan alussa kasvaen nopeasti 1900-luvulla merkittäväksi satamaksi pitkälti rautatien ja banaanituotannon ansiosta. Puerto Cortés onkin volyymiltaan Keski-Amerikan suurin satama. (TH)

Tiistai 19.2. Puerto Barios (Guatemala) klo 7.30 – 18.30

Santo Tomas de Castillan satamana toimiva Puerto Barios on yksi Guatemalan tärkeimpiä rahtiliikenteen keskuksia. Kaupunki on elänyt pitkälti vientiteollisuuden ja satamansa varassa aina viime vuosiin asti. Vuonna 2004 rakennettu risteilylaivaterminaali mahdollisti helpommin myös turistien saapumisen alueelle. Läheisille alueille lähdetään usein tutustumaan Maya-kulttuurin aikaiseen historiaan ja raunioihin. (TH)

Keskiviikko 20.2. Belize City (Belize) klo 7.30 – 16.00

Belize on pieni maa, jolla on tarjota paljon nähtävyyksiä. Useimpiin näistä on ponnahduslauta  nimenomaan Belize City, jossa laiva vierailee tänään. Pyhän Johanneksen katedraali on Keski-Amerikan vanhin anglikaaninen kirkko. Se on rakennettu aikoinaan kokonaan laivojen painolastina olleista tiileistä. Meksikoon ja Guatemalaan nähden Belize on kuitenkin pysytellyt suhteellisen hiljaisena, mutta viime aikoina maa on alkanut kiinnostaa matkailijoita yhä enenevässä määrin etenkin lähialueiden upeiden sukellusmahdollisuuksien ansiosta. Läheinen Belizen valliriutta on ainut laatuaan heti Australian suuren valliriutan jälkeen. Belizessä sijaitsee myös suurin osa Keksi-Amerikan mayakulttuurin aikaisista raunioista, joten sijaintinsa puolesta Belize City tarjoaa tähän mielenkiintoiseen kulttuurin myös oivan näyteikkunan. (TH)

Torstai 21.2. Coxen Hole (Roatan Island, Honduras) klo 7.30 – 13.00

Roatanin saari on historiansa aikana kärsinyt etenkin merirosvoista sekä orjataloudesta, mutta nykyään tämä vuoristoinen, vehreä ja viidakkoinen Hondurasille kuuluva paratiisi on todellinen eko-turismikohde. Kristoffer Kolumbus löysi saaren neljännellä tutkimusretkellään vuonna 1502. Coxen Hole on Roatanin pääkaupunki ja keskus. (TH)

Perjantai 22.2. Cozumel (Meksiko) tulo klo 10.00

Cozumel on yksi suosituimpia Karibian risteilykohteita. Saari tarjoaa samalla sekä erinomaiset lähtökohdat tutustua Meksikon merkittävimpiin Maya-kulttuurin aarteisiin että upeat koralliriutat snorklaajille ja sukeltatjille. Cozumel sijaitsee vain 20 kilometriä Jukatanin rannikosta, joten saarelta tehdään usein retkiä mantereen nähtävyyksien äärelle. Shoppailijoille on tarjolla meksikolaisia käsityöitä sekä verovapaita myymälöitä. Kauempana vilkkaasta satama-alueesta on tarjolla rauhallisempaa ja enemmän luonnonläheistä tunnelmaa. (TH)

Lauantai 23.2. Cozumel (Meksiko) lähtö klo 19.30

Laiva viipyy vielä päivän Cozumelissa ja lähtee illalla merelle. (TH)

Sunnuntai 24.2. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää nauttien m/s Hamburgin palveluista. (TH)

Maanantai 25.2. Havanna (Kuuba) tulo klo 8.30

Saavumme aamulla Havannaan, joka on kuuluisa kulttuuristaan ja historiastaan. Ehkä tunnusomaisinta tälle Kuuban pääkaupungille on vastustamaton mambon rytmi sekä mukulakivipäällysteiset tiet ja aukiot, joilla ei voi olla näkemättä vanhoja amerikkalaisia dollarihymyjä. Noin 2 miljoonan asukkaan Havannassa tuntuu kuin olisi palannut ajassa taaksepäin. Täällä kapitalismi, kommunismi ja kolonialismi ovat sekoittuneet yhdeksi, sillä Havanna on joutunut selviytymään niin Espanjan vallasta kuin pohjoisamerikkalaisten julmuuksista.   Kaupungin vanha siirtomaa-arkkitehtuuri ja monet ainutlaatuiset näkymät ovat vertaansa vailla.

Laiva viipyy yön satamassa. (TH)

Tiistai 26.2. Havanna (Kuuba), laivasta nousu, hotelliyöpyminen

On aika tullut sanoa näkemiin m/s Hamburgille. Laivasta nousun jälkeen lähdemme yhteiselle retkelle Hemingwayn jalanjäljille. Majoitumme hotelliin ja nautimme yhteisen illallisen. (A,P)

Keskiviikko 27.2. Havanna (Kuuba) – paluulento Suomeen.

Aamiaisen ja hotellista kirjautumisen jälkeen vietämme vapaa-aikaa ennen paluulentoja Suomeen. (A)

Torstai 28.2. Paluu Suomeen

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 13.2. KL1164/KL757
Helsinki 07.00 – 08.45 Amsterdam 11.25 – Panama City 16.40

Paluulento KL724/KL1169
27.2. Havanna 19.15 – Amsterdam 10.35 (28.2.)
28.2. Amsterdam 14.00 – Helsinki 17.20                      

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Hamburgilla valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Amsterdam – Panama City, Havanna – Amsterdam – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen.
 • Hotelliyö Panama Cityssä ja Havannassa illallisineen
 • Retki Panama Cityssä ja Havannassa
 • Täysihoito laivalla: aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen sekä iltapala. Ruokailut valinnan mukaan buffet- tai à la carte ravintolassa. Juomat lisämaksusta.
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet
 • Kapteenin illallinen risteilyn alussa ja lopussa
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan kuntosalin käyttö
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Kuuban turistikortti
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

Retket

Risteilyn hintaan on sisällytetty 5 suomeksi tulkattua retkeä, jotka on varattu koko ryhmälle.
Retkien vastuullinen toteuttaja on Kristina Cruises.

14.2. Kolonialismin Panama & Panaman kanava, puolipäiväretki (n. 5 h)
Käymme Mirafloresin sulun vierailukeskuksessa ihailemassa miten suuret alukset lipuvat läpi Panaman kanavan (riippuen laivaliikenteestä) sekä syvennymme vierailukeskuksen näyttelyyn. Tutustumme ranskalaisten kolonialistien 1600-luvulla perustamaan Panamaan, joka on kuluneiden vuosien aikana kokenut lukuisia muutoksia. Tässä ”vanhassa Panamassa” on aistittavissa hurmaava sekoitus ranskalaista, italialaista ja espanjalaista tyyliä.

18.2. San Pedro Sula, puolipäiväretki (n. 4 h)
Retkipäivämme alkaa linja-automatkalla Hondurasin toiseksi suurimpaan kaupunkiin San Pedro Sulaan. Kaupunkia, joka on logistiikan ja kaupan keskus, pidetään maan teollisena pääkaupunkina. Ensimmäinen vierailukohteemme on antropologian museo, joka vie meidät aikaan ennen Maya kulttuuria sekä kertoo alueen lähihistoriasta. Museosta siirrymme eläväisille Guanmiliton markkinoille, jossa on mahdollisuus tehdä vaikkapa tuliaishankintoja. Markkinavierailun jälkeen suuntaamme takaisin Puerto Cortesiin ja laivalle.

22.2. Cozumelin kohokohdat, puolipäiväretki (n. 5,5 h)
Päivän retkemme yhdistää Maya-perinteet, upeat maisemat sekä Meksikon ylpeyden tequilan. Päivä alkaa tutustumisella Meksiko-teemapuistoon, jossa näemme miniatyyri replikat Meksikon kuuluisimmista nähtävyyksistä ennen siirtymistä Kun Che puistoon, jossa pääsemme näkemään mayalaisen rituaalin. Matkamme jatkuu upeita merenrantamaisemia ihaillen ennen perehtymistä tequilan valmistuksen saloihin.

25.2. Havannan kaupunkikierros, puolipäiväretki (n. 4 h)
Päivän aikana saamme hyvän käsityksen maan värikkäästä pääkaupungista ja oppaamme esittelee meille Havannan tunnetuimpia kohteita. Kierroksemme alkaa ajelulla El Castillo del Morro -linnoituksen näköalapaikalle, josta avautuvat komeat näkymät kaupunkiin. Seuraavaksi tutustumme panoraamakierroksella Havannan uudempaan osaan ja teemme valokuvauspysähdyksen Vallankumousaukiolla. Kaupunkikierroksemme jatkuu Havannan historiallisessa osassa kävelykierroksella. Havannan vanhankaupungin arkkitehtuurin kauneus on palaamassa entiseen loistoonsa kunnianhimoisten entisöintitöiden ansiosta. Kävelykierroksen aikana tulevat tutuksi useat Havannan vanhankaupungin huippunähtävyydet.

26.2. Hemingwayn Havanna, puolipäiväretki (3h)
Päivä omistetaan Ernest Hemingwaylle. Laivalla nautitun aamiaisen jälkeen aloitamme retkemme kirjailijan jalanjäljillä. Ernest Hemingway piti Kuuban saarta kotinaan yli 20 vuotta ja hänen merkittävimmät teoksensa on kirjoitettu täällä. Siirrymme linja-autolla La Vigia -tilalle ja aloitamme retkemme Hemingwayn kuubalaisissa jalanjäljissä. Hänen kotinaan vuodesta 1939 vuoteen 1960 toimineen villan hän hankki omistukseensa mentyään naimisiin vaimonsa Martha Gellhornin kanssa. Suurella huolellisuudella säilytetty villa pitää sisällään mm. Hemingwayn kirjaston sellaisenaan kuin se oli hänen poistuessa. Villalla on nähtävissä myös Vanhus ja meri -teoksen inspiraationa toiminut El Pilar vene. Ihailemme villaa ulkopuolelta oppaan kertoessa Hemingwayn elämästä Kuubassa. Matka jatkuu Cojimarin kalastajakylän kautta, jossa Hemingway säilytti venettään, El Floriditaan. Siellä nautimme cocktailit ennen matkan jatkumista. Nautimme yhteisen lounaan ennen iltapäivän Daquiri cocktailia ja hotelliin siirtymistä.

Näiden yllä esiteltyjen retkien lisäksi voi valita varustamon lisämaksullisia retkiä.
Risteilyn lisämaksulliset retkivaihtoehdot on esitelty saksaksi ja lähetetty matkan varanneille. Retkien vastuullinen toteuttaja on Plantours Kreuzfarten, jolle välitämme retkitoiveenne. Valitsemasi retket veloitetaan risteilyn aikana hyttitililtänne.

Ilmoitathan retkitoiveesi viimeistään 30.1.2019 puh. 05 211 44 tai info@kristinacruises.com
Palvelemme ma-pe klo 10-16 • Kirkkokatu 16, 48100 Kotka, www.kristinacruises.com

Huomoithan seuraavat seikat:
Lisämaksulliset retket ovat laivayhtiön järjestämiä kansainvälisiä retkiä, joita ei tulkata suomeksi. Mikäli retkelle osallistuu vähintään 5 Kristina Cruisesin matkalla olevaa, lähtee Kristina®-matkanjohtaja retkelle mukaan.

Usein retkillä kävellään paljon tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia. Retkivaraukset ovat sitovia.

 

Hamburg

Hamburg

Pientä ja tyylikästä, mukavaa ja rentoa, kansainvälistä ja kotoista. Tätä tarjoaa vuonna  1997 rakennettu m/s Hamburg. Kokonsa puolesta alus lukeutuu pienempiin risteilyaluksiin, mikä mahdollistaa upeiden reittien ja kohteiden kirjon laivan risteilyalueella, joka ulottuu Etelämantereelta aina Pohjoisille vesille saakka. M/s Hamburgin maksimikapasiteetti on 400 risteilyvieraista, jotka majoittuvat 205 hytissä. Tämä luo alukselle omanlaisensa ja henkilökohtaisen ilmapiirin. Tyylikkäät hytit ja yleiset tilat sekä ohjelma laivalla täydentävät risteilykokonaisuutta.  Kulinaristit voivat nauttia laivan vaihtelevasta ja kansainvälisestä ruoasta. Muut matkustajat laivalla ovat pääasiassa saksalaisia. Tervetuloa m/s Hamburgille!

 • Laivatyyppi: löytöretkilaiva – ainutlaatuiset risteilyreitit
 • Laivan koko: pieni, 400 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa saksalaisia
 • Kristina®-luokitus: 3+ tähteä

Palvelut

Laivalla on yksi pääravintola ”Alsterblick” sekä lisäksi joustavan ruokailun Buffet-ravintola ”Palmgarten”, jossa voit nauttia vaikka aikaisesta aamiaisesta tai myöhäisestä iltapalasta. M/s Hamburgilla on myös kolme baaria, jotka tarjoilevat makunystyröitä hiveleviä juomia ja hyviä viinejä. Lounge Hamburgissa kokoonnutaan illanviettoon ja nauttimaan viihdeohjelmista. Laivan makeavesialtaassa on mukava karistaa pölyt päivän päätteeksi tai vain nauttia meri-ilmasta aurinkokannella. Aurinkokannella sijaitsee valoisa kuntosali ja laivalta löytyy myös pieni sauna. Voit käyttää myös Span palveluja ja hemmotella itseäsi hierojan, kosmetologin ja kampaajan hoidoilla. Laivan sairaanhoitaja auttaa myös tarvittaessa.

Majoitus

M/s Hamburgilla on 197 matkustajahyttiä. Kaikissa hyteissä on säädettävä ilmastointi, sisäpuhelin, tallelokero, minibaari, TV, wc ja suihku, kylpytakki sekä hiustenkuivaaja. Kannen 1 hytit ja muiden kansien keulahytit ikkunaventtilillä, kaikki muut ulkohytit panoraamaikkunalla. Hyttiluokan 6a hyttien ikkunoista rajoitettu näkyvyys. Kaikki hytit ovat savuttomia.

Hyttikuvat ovat viitteellisiä.

 

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 1997MTW Wissmar, Saksa
Pituus:
 144 metriä
Leveys:
 21.5 metriä
Syväys:
 5.15 metriä
Bruttovetoisuus (GRT):
 14903
Ilmastointi:
 Kyllä
Hissi:
 Kyllä
Matkustajamäärä:
 400
Alusrekisteri:
 Bahama
Matkustajahyttejä:
 197(134 ulkohyttiä)
Aluksen kieli:
 Saksa, englanti
Valuutta aluksella:
 Euro

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa. Kuuban turistikorttia varten jokaiselta matkustajalta tarvitaan kopio passin kuva-aukeamasta viimeistään 6 viikkoa ennen matkaa.
 • Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.
 • Suurin osa laivan matkustajista on saksalaisia. Laivan ohjelmat ja kuulutukset ovat siis pääsääntöisesti saksankielisiä. Iso osa miehistöstä puhuu kuitenkin englantia ja Kristina®-matkanjohtaja huolehtii tarvittavista kuulutuksista suomeksi/englanniksi. Lisäksi seuraavan päivän tärkeimmät ohjelmat ja aikataulut käännetään aina suomeksi.
 • Risteilyn lopuksi on tavanomaista kiittää laivan palveluhenkilökuntaa palvelurahalla, jonka suositeltava summa on 6 € / matkustaja / yö. Allekirjoittamalla ja palauttamalla neuvontaan risteilyn alussa jaetun kaavakkeen, hyväksyy palvelurahan automaattisen veloituksen hyttitililtä. Palvelurahan maksaminen on vapaaehtoista.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE