12.4.2019 Ranska, Seine & Kanaalisaaret kesäpuutarhojen kukkiessa 1 vko

Vain 7 paikkaa vapaana!

Lontoo (Iso-Britannia) – Bristol (Iso-Britannia) – Honfleur (Ranska) – Rouen (Ranska) – St. Peter Port (Kanaalisaaret) – Scillyn saaret (Iso-Britannia) – Bristol (Iso-Britannia)

Astu estetiikan, värien ja tuoksujen juhlaan! Samoile maailmankuuluissa puutarhoissa, livu laivalla Seinen varren pittoreskeissa jokimaisemissa ja vietä aikaa Englannin kanaalin saari-idylleissä. Viherpeukaloiden ikioma unelmaristeily vie aluksi Ranskan Normandiaan. Honfleurissa vetoaa kuvauksellinen satama ja vanhat kujat, joissa on taidegallerioita, putiikkeja ja ravintoloita. Sitten saat lekotella laivalla Seinen rantoja katsellen, kuljeskella komeassa, historiallisessa Rouenin kaupungissa ja vierailla Claude Monet’n ikuistamassa lumoavassa kukkapuutarhassa. Matka jatkuu Guernseyn saarelle, jonka ilmapiiri on sekoitus ranskalaista ja brittiläistä elämäntapaa. Sen näkymistä vastaavat puistot ja puutarhat, lahtien pirstoma rannikko ja laidunmaat. Scillynsaarten pääsaarella houkuttelevat valkoiset hiekkarannat, naapurisaarella uhkea subtrooppinen puutarha. Risteily päättyy takaisin Englannin Bristoliin, joka on sekoitus modernia katutaidetta, vanhaa arkkitehtuuria ja historiallisen satamakaupungin henkeä. Matkalla pysähdymme myös mm. Downtown Abbeysta tunnetussa Lacockin kylässä.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Näe taidemaalari Claude Monet’n viehkeä kotimuseo upeine puutarhoineen. Haaveellisen kauniit ja poikkeukselliset miljööt ovat kuin eläviä impressionistisia maalauksia.
 • Vieraile Abbeyn ihastuttavassa puutarhassa Scillynsaariin kuuluvalla Trescolla. Kulje uhkean, subtrooppisen paratiisin poluilla, joita reunustavat kukat ja viherkasvit ympäri maailmaa.

Kristina®-matkanjohtajasi

Saura Paananen

 

Matkaohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=risteilyllä tarjottava täysihoito)

Perjantai 12.4. Helsinki – Lontoo – Bristol (Iso-Britannia) Laiva lähtee klo 22.30

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa suoralla reittilennolla Lontooseen. Teemme kaupunkikierroksen ja vierailemme joko Kensigton Gardensissa tai St. James Park Green Parkissa. Hieman vapaa-aikaa, jonka aikana on mahdollista lounastaa omatoimisesti. Matka jatkuu iltapäivällä bussilla (n. 2,5 h) Bristoliin, jossa laiva odottaa. Lähdemme merelle illalla. (P)

Lauantai 13.4. Päivä merellä

Rentouttavan meripäivän aikana on mukava tutustua m/s Marco Poloon ja nauttia laivan palveluista. (TH)

Sunnuntai 14.4. Honfleur (Ranska) klo 07.00 – 18.30

Taiteilijoiden rakastama Honfleur on yksi kauneimmista Côte Fleurien pienistä satamakaupungeista, jossa on edelleen aistittavissa merenkulun pitkät perinteet. Keskustassa on nähtävissä vielä paljon renessanssin aikaista värikästä arkkitehtuuria etenkin 1600-luvun Vieux Bassin, vanhan sataman alueella. Honfleurista on tullut suosittu kohde etenkin sen jälkeen, kun Pont de Normandie, maailman suurin vinoköysisilta, Le Havren ja ylemmän Normandian välillä avattiin. Yksi Honfleurin nähtävyyksistä on 1400-luvulla kokonaan puusta rakennettu Pyhän Katarinan kirkko sekä 1600-luvulta oleva kappeli, jolta on upeat näkymät kaupunkiin, Seinen suistoon sekä Normandian sillalle. (TH)

Retkipaketin retki: Boutemontin linnan loistelias puutarha n. 2,5 h

Maanantai 15.4. Rouen (Ranska) tulo klo 01.30

Rouenin asema tärkeänä kaupallisena ja kulttuurisena keskittymänä juontaa pitkälle keskiaikaan asti. Strategisen sijaintinsa vuoksi kaupunki on historiansa aikana ollut monen piirityksen kohteena. Vanhasta ajasta tänä päivänä muistuttaa mielenkiintoinen sekoitus vanhaa ja uutta arkkitehtuuria. Rouenin talous kasvoi vahvasti 1900-luvulla ja sen satama onkin Ranskan neljänneksi suurin. Kaupunki tarjoaa paljon nähtävää. Ehkä suurin nähtävyys on mahtava goottilainen katedraali, joka on toiminut Monetin inspiraation lähteenä yli 30 teokselle. Rouenin kaunis kasvitieteellinen puutarha, Jardin de Plantes de Rouen, esittelee yli 600 eri kasvilajia. Rouenin synkästä historiasta taas muistuttaa patsas, joka on pystytetty samalle paikalle, jossa Jeanne d’Arc poltettiin roviolla syytettynä noituuden harjoittamisesta. (TH)

Retkipaketin retki: Monet’n puutarha n. 4 h

Tiistai 16.4. Rouen (Ranska) lähtö klo 14.00

Laiva lähtee iltapäivästä jatkamaan matkaa Seine-jokea pitkin takaisin merelle. (TH)

Keskiviikko 17.4. St. Peter Port* (Guernsey, Kanaalisaaret) klo 07.00 – 18.00

St. Malon lahdella sijaitseva Guernseyn saari on niin lähellä Normandiaa, että sen voisi kuvitella kuuluvan Ranskalle. Toisaalta Guernsey on vain reilun sadan kilometrin päästä Ison-Britannian pääsaaresta. Yhdessä Hermin, Sarkin sekä Alderneyn kanssa Guernsey muodostaa saariston, joka on Ison-Britannian eteläisin kohta. Guernseytä on vaikea verrata mihinkään. Se on brittiläinen, mutta juuret löytyvät Ranskasta. Kukoistavasta modernista yhteisöstä löytyy silti vielä paljon perinteitä. Meren ympäröimä Guernsey on kuuluisa etenkin sen meijeriteollisuudesta. Satama, jossa pysähdymme, on saaren pääkaupunki St. Peter Port. Kaupunki on ollut vilkas satama jo Rooman ajoista lähtien ja katsellessa sen mukulakivikatuja ja viehättävää venesatamaa, on helppo huomata, miksi St. Peter Portia pidetään yhtenä Euroopan kauneimmista kaupungeista. (TH) *maihinmeno venekuljetuksella

Torstai 18.4. St. Mary´s* (Scillyn saaret, Iso-Britannia) klo 07.00 – 16.30

Scillyn saaret sijaitsevat vain vajaan 50 kilometrin päässä Cornwallin rannikosta. St. Mary’s on tämän Iso-Britannian ainoan isoin asuttu saari, joka tarjoaa kävijälleen rauhallisia vesiä ja upeita merimaisemia. Saaren aktiivisena keskuksena pidetään houkuttelevaa kylää Hugh Townia. Läheinen Trescon saari on suosittu retkikohde, jossa sijaitsee upea Abbeyn puutarha esitellen noin 20 000 eksoottista kasvilajia, jotka elävät subtrooppisessa ilmastossa. (TH) *maihinmeno venekuljetuksella

Retkipaketin retki: Trescon luostaripuutarha n. 2,5-3 h

Perjantai 19.4. Bristol (Iso-Britannia) tulo klo 07.00 – Helsinki

Saavumme aamulla Bristoliin. Aamiaisen jälkeen nousemme laivasta ja lähdemme tekemään opastetun kierroksen Bristolissa. Vierailemme viehättävässä Lacockin kylässä, jossa mm. tunnettu Downton Abbey on kuvattu. Bussi kuljettaa meidät lentokentälle, josta paluulento Suomeen lähtee iltapäivällä. (A)

 

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 12.4.
AY1331 Helsinki 08.00 – 09.10 Lontoo Heathrow

Paluulento 19.4.
AY1336 Lontoo Heathrow 16.10 – 21.00 Helsinki

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö 1 hlö
Kategoria 2, Sisähytti Plus 4., 5. tai 6. kansi 1 895
Kategoria 3, Sisähytti Superior 7. tai 9. kansi 1 985
Kategoria 5, Sisähytti 4. tai 10. kansi 2 550
Kategoria 7, Ulkohytti 4., 5. tai 6. kansi 2 115
Kategoria 11, Ulkohytti 7. tai 9. kansi 2 370

Hintaan sisältyy

 • Reittilennot economy-luokassa Helsinki – Lontoo, Lontoo – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset lentokenttä- ja satamakuljetukset
 • Lontoon kaupunkikierros ja vierailu Kensington Gardenissa tai St. James Park -puistossa
 • Opastettu kierros Bristolissa ja Lacockin kylässä
 • Risteily m/s Marco Polo laivalla valitussa hyttiluokassa
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset, välipalat)
 • Kristina®-retkipaketti (3 retkeä)
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet sekä kapteenin gaalaillallinen
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • Muut matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

 

Retket

Risteilyn hintaan sisältyy Kristina®-retkipaketti. Retket tehdään yhdessä matkanjohtajan ja paikallisoppaan kanssa ja opastetaan suomeksi. Tarkemmat tiedot retkistä saat noin 2 kuukautta ennen matkaa.

Retkipakettiin sisältyvät retket:

14.4. Honfleur: Deauville & Honfleur (n. 4 h)

Retkipäivämme kohti Deauvillea alkaa linja-automatkalla pitkin Côte Fleuria – kukkaisrannikkoa, ihaillen upeita merenrantanäkymiä Normannitaloineen. Saavuttuamme Deauvilleen tutustumme lyhyesti oppaan johdolla kävellen tämän ihastuttavan kaupungin tunnusomaisiin piirteisiin, mm. vuodelta 1923 peräisin olevaan rantakatuun, jonka kiveys mahdollisti pitkähameisten naisten nauttimisen rannasta ilman, että hameenhelmat likaantuivat hiekasta.  Vietämme hetken vapaa-aikaa tässä Ranskan rannikon leidiksi kutsutussa kaupungissa, jota pidetään myös impressionismin ja romanttisen taiteen synnyinpaikkana. Hulppea venesatama, vilkas yöelämä ja maailmankuulu kasino ovat tehneet siitä Euroopan eliitin huvittelukeskuksen. Deauvillesta matka jatkuu kohti Honfleuria, johon tutustutaan opastetulla kierroksella jalkaisin. Näemme kaikki merkittävimmät nähtävyydet mm. kuvernöörin talon, muinaisen kaupunginportin La Lieutenancen, sekä 1600-luvulta peräisin olevan sataman. Ennen laivalle paluuta jää hetki aikaa tutustua paikallisiin taidegallerioihin tai matkamuistomyymälöihin.

 

16.4. Rouen: Monet´n puutarha ja Giverny (n. 5 h)

Honfleurin satamasta ajamme läpi hurmaavan normandialaisen maaseudun kohti Givernyä. Tämä Seinen varrella sijaitseva ihastuttava kylä on parhaiten tunnettu impressionisti Claude Monet´n kotikylänä vuodesta 1883. Saavuttuamme Monet´n puutarhaan paikallisopas johdattaa meidät lyhyesti aiheeseen, jonka jälkeen tutustumme upeaan ja värikylläiseen puutarhaan omatoimisesti. Tämän puutarhan perustana ovat Monet´n yksityiskohtaiset istutusohjeet, joita henkilökunta noudattaa edelleenkin tarkasti. Pääsemme ihastelemaan mm. Japanilaista siltaa ja lummelampea, jotka toimivat Monet´n töiden innoittajina. Talo, joka avattiin yleisölle 1981 on entisöity perinteitä kunnioittaen – sen upeat eri väriset huoneet ja ihastuttavasti kirkkain värein maalatut huonekalut hurmaavat. Matkamuistopuodista voi löytää mieluista kotiin vietävää. Monet´n puutarhaan ja taloon tutustumisen jälkeen on mahdollisuus jatkaa oppaan johdolla kävellen opastetulle kierrokselle Givernyn kylään ennen paluuta laivalle.

 

18.4. St. Mary´s: Trescon luostaripuutarha (n. 2,5-3 h)

Scillyn saarilla on ainutlaatuinen mikroilmasto, joka antaa erinomaiset kasvuolosuhteet Trescon saarella sijaitsevan luostaripuutarhan eri puolilta maailmaa peräisin oleville kasveille. Missään muualla Britteinsaarilla et voi kokea vastaavaa. Trescon luostaripuutarhassa opimme oppaan johdolla ulkoilmassa kasvavista kasveista, joita tavallisesti näemme luonnossa vain niiden luonnollisissa kasvuympäristöissä Afrikassa, Australiassa, Välimerellä ja Meksikossa. Luostaripuutarhassa pääsemme myös ihailemaan vanhojen keulakuvien kokoelmaa ja kuulemaan tarinoita niiden taustalla. Puutarha saa vaikuttuneeksi myös ne kävijät, jotka eivät ole kovin kiinnostuneita kasveista. Opastetun kierroksen päätteeksi nautimme hetken vapaa-ajasta joko jatkamalla tutustumista puutarhaan, nauttimalla virvokkeita tai tekemällä matkamuistohankintoja. Huomioithan, että retkelle osallistuminen vaati kohtuullista kävelykykyä (yhteensä n. 50 min). Henkilöille, joilla on kävelyvaikeuksia, on tarjolla kuljetus laiturin ja puutarhan välillä (paikkoja rajoitetusti ja saattaa olla jonoa).

 

Huomoithan seuraavat seikat:

Usein retkillä kävellään paljon tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärää (10 hlöä). Retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia. Retkivaraukset ovat sitovia.

Kohteissa, joissa ei ole suomenkielistä retkeä, on mahdollista lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) ja juomapakettiin sisältyvät juomat tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Marco Polo

Marco Polo

M/S Marco Polo edustaa nykyisten jättiläisristeilijöiden rinnalla komeaa perinteistä risteilytyyliä. Laivan upeat tiikkiset kannet ja selvästi erottuvat tumman siniset kyljet tekevät Marco Polosta klassisen valtamerilaivan. Laivaan mahtuu noin 800 matkustajaa, joka on sopiva määrä luomaan risteilyllä lämpimän ja ystävällisen ilmapiirin. M/S Marco Pololla on vakaajat ja se on kokonaan ilmastoitu.

Palvelut

M/S Marco Polo tarjoaa laajan kattauksen yleisiä tiloja kuten juhlallisen Waldorf-ravintola, joka on perinteisempi kahden kattauksen ruokailupaikka. Tyylikkäässä Marco’s Restaurant tarjoaa vaihtoehdon Buffet-ruokailuun renonssa ilmapiirissä. Laivalla on viisi eri Loungealuetta/baaria sisältäen teatterityyppisen Marco Polo loungen, jossa eläydytään risteilyn esityksiin ja show-tilaisuuksiin. Aurinkokannen lisäksi laivalla on kolme poreallasta, isompi uima-allas sekä laivan ympäri kiertävä kävelypromenadi. Jade Wellnes Center antaa mahdollisuuden itsensä hemmotteluun Spa-hoitojen parissa. Tai viettäisitkö aikaa hyvin varustetussa Livingstone-kirjastossa? Tarkemmat tiedot palveluista, hinnoista ja ohjelmista selviävät laivalla.

Majoitus

M/s Marco Pololla on 425 matkustajahyttiä. Kaikissa hyteissä on ilmastointi, vaatekaappi, meikkauspöytä,  tallelokero, TV, wc ja suihku, sekä hiustenkuivaaja. Hyttien hinnoittelu vaihtelee kansien ja hytin sijainnin mukaan. Hyttikuvat ovat viitteellisiä.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 1965, kokonaan uudelleen rakennettu vuonna 1993, uudistettu vuosina 2010 ja 2014
Pituus:
 176,3 metriä
Leveys:
 23,6 metriä
Syväys:
 8,2 metriä
Bruttovetoisuus (GRT):
 22 080
Ilmastointi:
 Kyllä
Hissi:
 Kyllä
Matkustajamäärä:
 800
Miehistöä: 356
Alusrekisteri: Bahama
Matkustajahyttejä:
 425
Aluksen kieli:
 Englanti
Valuutta aluksella: 
Englannin punta

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä on paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Pidätämme oikeuden reittimuutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. *Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, joka vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja tukevia jalkineita.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja. Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE