Tätä yhteismatka on minulle

Kristinan yhteismatkalla vietät täyttä lomaa! Mutta mitä yhteismatka tarkoittaa ja miten se eroaa muusta matkustamisesta? Kristinan vakioasiakas Ritva Mäntymäki, Kristinan toimitusjohtaja Anu Markkanen ja Kristinan travel specialist Elisa Alho kertovat, mitä yhteismatka heille tarkoittaa.

Yhteismatka ei ole tavallinen pakettimatka

Ritva Mantymaki ja Erkki Lehtimaki

 

Kuvassa Ritva Mäntymäki ja Erkki Lehtimäki Joonianmeren risteilyllä

 

Kristinan matkoilla kymmenisen vuotta yhteismatkaillut Ritva Mäntymäki on käynyt muun muassa Välimerellä, ROPAX-risteilyllä ja ylittänyt Atlantin. Ritva päätyi aikanaan Kristinan vakioasiakkaaksi miesystävänsä kautta, joka on reissannut Kristinalla jo kolmekymmentä vuotta. Ritva on omien sanojensa mukaan kävelevä Kristinan mainos, niin innoissaan hän jakaa yhteismatka-kokemuksiaan sekä sosiaalisessa mediassa, että ystävilleen. Hänen mielestään yhteismatkojen ehdoton bonus on yhteisöllisyys.

  • Kristinan yhteismatkat eivät ole ihan tavallisia pakettimatkoja. Olen näillä reissuilla tutustunut lukuisiin uusiin ihmisiin, ja osasta heistä on tullut ystäviä. Vuosien varrella kristinalaisista on tullut kuin oma pieni perhe, kun matkanjohtajat ja muu henkilökuntakin on tullut tutuksi, Ritva iloitsee.

 

Vaikka Kristinan matkoilla yhteisöllisyys on vahvaa, voi omaa matkaansa yksilöidä oman mielensä mukaan.  Ennen kesää 2022 Ritva ja hänen miesystävänsä olivat tottuneet kiertämään yhteismatkojen kohteissa omatoimisesti, ilman opastettuja retkiä.

  • Tämän kesän Joonianmeren risteilyllä varasin meille ensimmäisen kerran kolme erilaista opastettua retkeä ja nehän olivat mahtavia! Aion ehdottomasti varata retkiä uudestaankin, Ritva kertoo.

Ritvan mukaan yhteisöllisyydestä huolimatta Kristinan reissaajat eivät ole sisäänpäin lämpeneviä, vaan kaikki otetaan matkoilla mukaan porukkaan. Yksinkin saa olla, jos siltä tuntuu.

Kristinan jokainen matka on yksilöllinen yhteismatka

Anu MarkkanenKristinan toimitusjohtaja Anu Markkanen on ilahtunut erittäin osuvasta yhteismatka-termistä. Termi tuli käyttöön pandemian aikana, jolloin Kristinalla tehtiin laajaa asiakastutkimusta ja -haastatteluja. Idea yhteismatka-termiin saatiin asiakkaiden kokemuksista.

  • Yhteismatka terminä todentaa hyvin sitä, mitä Kristinan palvelutarjonta on aina ollut; matkalle lähdetään yhdessä. Meille on syntynyt iso kristinalaisten yhteisö, jotka matkustavat kanssamme yhä uudestaan ja uudestaan, ja jakavat matkakokemuksiaan mm. yhteisessä Facebook-ryhmässä, Anu kertoo.

 

Suomessa ei ole toimijaa, joka tekisi näin laajasti vastaavanlaisia yhteismatkoja. Jo 50-luvulta toimineen perheyrityksen erityisyys on henkilökohtaisessa palvelussa, jokaisella matkalla mukana olevassa suomalaisessa matkanjohtajassa, sekä yksilöllisyydessä.

  • Puhumme yksilöllisestä yhteismatkasta, joka tarkoittaa sitä, että vaikka matkalle lähdetään yhdessä, voi omaa matkaansa yksilöidä aika pitkälle. Matkojen retki- ja ohjelmatarjonnasta voi valita itselleen mieluisat, tai tutustua jokaiseen kohteeseen itsenäisesti, eli yksilöidä oman yhteismatkansa, Anu vinkkaa.

Yhteismatka sopii kaikille – myös yksin matkustaville

Elisa AlhoKristinan travel specialist Elisa Alho näkee yhteismatkan matkana, jossa käytännön järjestelyt on hoidettu matkustajien puolesta – ja johon lähdetään yhdessä.

  • Jokainen yhteismatkalle osallistuva matkustaja tuo matkalle mukanaan jotain omaa ja kokee matkan eri tavalla. Yhteismatka sopii kaikille ja erityisesti matkustajille, jotka arvostavat helppoutta. Risteilyillä on mahdollisuus kokea lähes joka päivä uusi kohde ja ”hotelli” kulkee kätevästi mukana. Eikä matkalaukkujakaan tarvitsee kantaa kohteesta toiseen, Elisa kertoo.

Kristinan asiakaspalveluun tulee toisinaan kysymyksiä siitä, että voiko yhteismatkalle lähteä yksin tai onko matkoilla pakko osallistua yhteisille retkille. Elisalla on näihin vastaukset: yhteismatkalle voi lähteä yksin, eikä yhteiseen ohjelmaan ole välttämätöntä osallistua.

  • Kristinan matkoille on helppo lähteä yksin. Matkoilla on usein samanhenkistä seuraa, eikä yksin tarvitse olla, vaikka omaa matkakaveria ei olisikaan. Ja jos tuntuu, että ei halua osallistua yhteisiin illanviettoihin, voi ne jättää välistä, Elisa muistuttaa.

 

Tutustu yhteismatkojen laajaan tarjontaan verkkosivuillamme!